Παλμικό τριβείο ή ταινιολειαντήρας;

Για άγριους μάστορες.

Τι να πάρω τελικά?
Τον απλό ή τον επαγγελματικό?
Έχουν κάποια διαφορά στην εγγύηση ή κάτι άλλο?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα σου ελεγα να παρεις ενα black and decker με βαση (το εχουν αγορασει καποια παιδια εδω μεσα) η το bosch με βαση. Η βαση ειναι 'εργαλειο' απο μονη της. Θα σε βολεψει αφανταστα σε πολλες δουλειες.

Μιας και ασχολεισαι σοβαρα με το αθλημα, μην κανεις οικονομια, ειδικα σε αυτα τα τριβεια, που σου λυνουν τα χερια.

Μιχάλη έχεις δίκιο αλλά αν χρειαστεί έχω τον τροχό-ταινιολειαντήρα Parkside για την δουλειά που λες. Βέβαια έχει αρκετά λιγότερα watt αλλά και πάλι δεν χρειάζομαι κάτι τέτοιο.

Δώσε ένα link με τον B&D που λες γιατί δεν τον βρίσκω!

Αφου θεωρεις τα πρασινα bosch υποδεεστερα των μπλε τοτε αυτοματως πρεπει να θεωρεις και τα απλα skil υποδεεστερα των skil masters. Υπαρχει ακριβως η ιδια σχεση.

Η διαφορα ειναι οτι τα επαγγελματικα (bosch/skil) μπορεις να τα χρησιμοποιεις συνεχως επι οκταωρου και καθημερινης βασης (εξ'ου και το επαγγελματικο της υποθεσης) ενω τα ερασιτεχνικα οχι.
Στα επαγγελματικα η ποιοτητα των υλικων και εξαρτηματων ειναι σαφως καλυτερη γιαυτο ειναι και πιο ακριβα.

Θα ελεγα να πας στο εργαλειο που θα σε βολεψει περισσοτερο σαν 'εργαλειο' και σαν τιμη. Θεωρω οτι η δουλεια που κανεις εμπιπτει στα ερασιτεχνικα πλαισια -ακομα τουλαχιστον- οποτε μη σε απασχολει η διαφορα πρασινου και μπλε.

--->αν θυμαμαι καλα http://toolshouse.gr/εργαλεια/ερασι...ία/black-decker-ka89ek-ταινιολειαντήρας-750w/

Skill απο εμενα. Και γω το πρασινο θα ςπαιρνα αλλα ξεφευγε η τιμη. Εχει "πλεονεκτημα" οτι παιρνει ιδια ανταλλακτικα με το parkside.

Αφου θεωρεις τα πρασινα bosch υποδεεστερα των μπλε τοτε αυτοματως πρεπει να θεωρεις και τα απλα skil υποδεεστερα των skil masters. Υπαρχει ακριβως η ιδια σχεση.

Η διαφορα ειναι οτι τα επαγγελματικα (bosch/skil) μπορεις να τα χρησιμοποιεις συνεχως επι οκταωρου και καθημερινης βασης (εξ'ου και το επαγγελματικο της υποθεσης) ενω τα ερασιτεχνικα οχι.
Στα επαγγελματικα η ποιοτητα των υλικων και εξαρτηματων ειναι σαφως καλυτερη γιαυτο ειναι και πιο ακριβα.

Θα ελεγα να πας στο εργαλειο που θα σε βολεψει περισσοτερο σαν 'εργαλειο' και σαν τιμη. Θεωρω οτι η δουλεια που κανεις εμπιπτει στα ερασιτεχνικα πλαισια -ακομα τουλαχιστον- οποτε μη σε απασχολει η διαφορα πρασινου και μπλε.

--->αν θυμαμαι καλα http://toolshouse.gr/εργαλεια/ερασι...ία/black-decker-ka89ek-ταινιολειαντήρας-750w/

Με έχεις ψήσει άσχημα για το πράσινο...
Η διαφορά του Α με του ΑΕ είναι η βαλίτσα και η βάση σωστά?

To πρασινο θα το παρω οταν γυρισω Ελλαδα. Το εχω μελετησει αρκετα.
Ομως θα ελεγα να δεις και το Black and Decker λογω του κυκλωνικου κανιστρου σκονης που εχει. Ρωτα τον Ηλια, νομιζω οτι εχει το ιδιο.

Προτιμω το bosch λογω...'bosch' και οχι γιατι νομιζω οτι ειναι καλυτερο απο το παραπανω B&D.

Δεν γνωριζω για την διαφορα Α και ΑΕ. Το Ε ομως συνηθως εννοει κατι 'εξτρα'.

λοιπόν φίλε μου...εγώ προ ημερών αγόρασα από το eshop τον παρακάτω ταινιολειαντήρα.

http://www.e-shop.gr/tainioleiantiras-ilektrikos-einhell-rt-bs75-850w-4466230-p-TLS.050299

έχω βέβαια και παλμικό και έκκεντρο. ΠΟΛΥ δυνατό μηχάνημα ακόμα και από την 3η-4η ταχύτητα. στην 6η αστα...κανονικό γυμναστήριο για τρικέφαλα-πάπια-δικέφαλους. πρέπει να το πιέσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυνατά για να πεις ότι θα το μπλοκάρεις. να φανταστείς επιφάνεια σουηδικού ξύλου 90 χ 57 εκ την "κατέβασε" 3χιλ σε 1 λεπτό με το 60 αρι γυαλόχαρτο που είχε μέσα. ο κάδος για τα πριονίδια γεμίσει αμέσως, αν του βάλεις και σκούπα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα με σκόνη. έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.

tip
στα συν του τσινιολειαντήρα , όχι μόνο του συγκεκριμένου, είναι ότι το πριονίδι το βγάζει σκέτη πούδρα με αποτέλεσμα να το μαζεύεις και να το έχεις καβάτζα για "γέμισμα" κενών με την ξυλόκολλα για ναέχει το ίδιοα χρώμα

λοιπόν φίλε μου...εγώ προ ημερών αγόρασα από το eshop τον παρακάτω ταινιολειαντήρα.

http://www.e-shop.gr/tainioleiantiras-ilektrikos-einhell-rt-bs75-850w-4466230-p-TLS.050299

έχω βέβαια και παλμικό και έκκεντρο. ΠΟΛΥ δυνατό μηχάνημα ακόμα και από την 3η-4η ταχύτητα. στην 6η αστα...κανονικό γυμναστήριο για τρικέφαλα-πάπια-δικέφαλους. πρέπει να το πιέσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυνατά για να πεις ότι θα το μπλοκάρεις. να φανταστείς επιφάνεια σουηδικού ξύλου 90 χ 57 εκ την "κατέβασε" 3χιλ σε 1 λεπτό με το 60 αρι γυαλόχαρτο που είχε μέσα. ο κάδος για τα πριονίδια γεμίσει αμέσως, αν του βάλεις και σκούπα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα με σκόνη. έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.

tip
στα συν του τσινιολειαντήρα , όχι μόνο του συγκεκριμένου, είναι ότι το πριονίδι το βγάζει σκέτη πούδρα με αποτέλεσμα να το μαζεύεις και να το έχεις καβάτζα για "γέμισμα" κενών με την ξυλόκολλα για ναέχει το ίδιοα χρώμα

Ευχαριστώ για την συμβουλή Τζίμη.
Θα έπαιρνα τον Einhell αλλά βλέπω ότι δεν τον έχει άμεσα διαθέσιμο και εγώ τον χρειάζομαι από αύριο.

Επειδή όμως με έψησε ο Μιχάλης, θα πάρω τον black and decker που έχει και καλό φίλτρο αλλά και συνοδεύεται από βάση.
Μπορεί να έχει πολλά μεταφορικά αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα! :)

Οπότε το θέμα έληξε. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας!!!

Νικόλα ο B&D εκτός του φιλτρου η ιδιομορφία του μπροστινου μικρου κυλινδρου βοηθάει στη καλυτερη πρόσβαση που άλλοι αυτού του μεγέθους δεν έχουν σε γωνίες πχ και πολυ καλύτερη οπτική θέαση στον χρήστη . Η βαση του ειναι απίθανη καθώς και η εργονομια του εργαλείου στον χειρισμο .

Επίσης η μπροστινή λαβή του ειναι ρυθμιζομενη και σε βοηθάει στην ξεκουραστη χρήση ακόμα και κάθετα , υπο γωνιες κλπ .

Νικόλα ο B&D εκτός του φιλτρου η ιδιομορφία του μπροστινου μικρου κυλινδρου βοηθάει στη καλυτερη πρόσβαση που άλλοι αυτού του μεγέθους δεν έχουν σε γωνίες πχ και πολυ καλύτερη οπτική θέαση στον χρήστη . Η βαση του ειναι απίθανη καθώς και η εργονομια του εργαλείου στον χειρισμο .

Επίσης η μπροστινή λαβή του ειναι ρυθμιζομενη και σε βοηθάει στην ξεκουραστη χρήση ακόμα και κάθετα , υπο γωνιες κλπ .

Άντε να τον δω και από κοντά τώρα... :)

Re: Απάντηση: Παλμικό τριβείο ή ταινιολειαντήρας;

Από που θα το πάρεις?

Τον παρήγγειλα από το Toolshouse Δημήτρη.
Έφυγε κιόλας και αν δεν τον έχω αύριο θα τον έχω σίγουρα μεθαύριο.

Τα ξύλα αναμένουν παραταγμένα!!!

Ναι αυτός ειναι . Στα 7 πακέτο των 3ων ταινιων της Bosch απο Ντετσικα . Υπάρχουν και οικονομικοτερα πακέτα . Εύκολη κοινή διάσταση ταινίας με πολλες άλλες μάρκες .

Υπόψιν ότι η καθε ταινία εχει πολλή μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απο τα ανταλλακτικα γυαλοχαρτα στα άλλου είδους τριβεια .

Τον παρήγγειλα από το Toolshouse Δημήτρη.
Έφυγε κιόλας και αν δεν τον έχω αύριο θα τον έχω σίγουρα μεθαύριο.

Τα ξύλα αναμένουν παραταγμένα!!!
Εισαι σιγουρος για τη παραλαβη?
Απο Χιο ερχετε, ειχα παραγγειλει, 5ημερο πηγε μια δικια μου παραγγελια.

Ταινιες εχω παρει απο το gb7, αλλα ακομη τη πρωτη τη μανισια εχω...μασαει ακομη, οχι οσο νεα, αλλα κραταει.

Εισαι σιγουρος για τη παραλαβη?
Απο Χιο ερχετε, ειχα παραγγειλει, 5ημερο πηγε μια δικια μου παραγγελια.

Ταινιες εχω παρει απο το gb7, αλλα ακομη τη πρωτη τη μανισια εχω...μασαει ακομη, οχι οσο νεα, αλλα κραταει.

Είμαι Νεκτάριε γιατί επέλεξα την ακριβή αποστολή με κούριερ. Αύριο μάλλον όχι αλλά μεθαύριο σίγουρα θα τον έχω.

Αναλώσιμα πήρα τα 3 γυαλόχαρτα της Bosch με 9 ευρώ από το ίδιο μαγαζί. Είναι ακριβά αλλά όπως ειπώθηκε χαλάνε πολύ πιο αργά από τα κοινά γυαλόχαρτα οπότε και 3 πολλά είναι... :)