Παμε εκλογες ??

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
103,780
Εκεί ψηλά.....
Μιας και αρχισαν να πληθαινουν οι φημες για επικειμενες εκλογες ηθελα να κανω την εξης ερωτηση για οποιον γνωριζει .

Παραγραφονται οποιεσδηποτε κατηγοριες για σκανδαλα αν περασουμε σε εκλογες?

Τι ισχυει ακριβως για την παραγραφη κατηγοριων ?

Μιας και αρχισαν να πληθαινουν οι φημες για επικειμενες εκλογες ηθελα να κανω την εξης ερωτηση για οποιον γνωριζει .

Παραγραφονται οποιεσδηποτε κατηγοριες για σκανδαλα αν περασουμε σε εκλογες?

Τι ισχυει ακριβως για την παραγραφη κατηγοριων ?
Απ' ότι ξέρω δεν παραγράφεται καμιά κατηγορία. Αντίθετα, το μόνο που μπορεί να αλλάζει είναι, φαντάζομαι, το θέμα της βουλευτικής ασυλίας. Αν βέβαια οι κατήγοροι δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για την διαφθορά και νιάζονται μόνο να κερδίσουν πολιτικούς πόντους, μπορεί να μην ενδιαφερθούν να επιμείνουν μετά τις εκλογές. Είδα πολλές διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για πάμπολλα θέματα. Δεν είδα ποτέ τέτοιο πράγμα ενάντια στην διαφθορά.

εχω την εντυπωση οτι υπαρχει ενα παραθυρο για παραγραφη αδικηματων αν παρελθουν 2 βουλες......η κατι τετοιο.

Ν. 3126/2003

Aρθρo 3
Παραγραφή - Προθεσμία

1. Οι αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ. 1 του νόμου αυτού
παραγράφονται με τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών από την ημέρα που τελέστηκαν.
Η προθεσμία της παραγραφής του προηγούμενου εδαφίου αναστέλλεται μόνο στις
εξής περιπτώσεις: α} όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος, κατά τη διάρκεια της
οποίας τελέστηκε η πράξη, εκτός αν στο μεταξύ εκδόθηκε η απόφαση του άρθρου
6 παρ. 2 του νόμου αυτού, β) όσο διαρκεί η κύρια διαδικασία και γ} όσο
ισχύει η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, για την αναστολή της δίωξης, της
προδικασίας ή της κύριας διαδικασίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 6
παρ. 5 του νόμου αυτού. Σε κάθε περίπτωση η παραγραφή επέρχεται με τη
συμπλήρωση δέκα (10) ετών από την τέλεση της πράξης.

2. Το αξιόποινο των πράξεων των Υπουργών, που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ.
1, εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής
περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η
Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Υπουργού,
σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο αυτόν.

Ν. 3126/2003

Aρθρo 3
Παραγραφή - Προθεσμία

1. Οι αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ. 1 του νόμου αυτού
παραγράφονται με τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών από την ημέρα που τελέστηκαν.
Η προθεσμία της παραγραφής του προηγούμενου εδαφίου αναστέλλεται μόνο στις
εξής περιπτώσεις: α} όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος, κατά τη διάρκεια της
οποίας τελέστηκε η πράξη, εκτός αν στο μεταξύ εκδόθηκε η απόφαση του άρθρου
6 παρ. 2 του νόμου αυτού, β) όσο διαρκεί η κύρια διαδικασία και γ} όσο
ισχύει η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, για την αναστολή της δίωξης, της
προδικασίας ή της κύριας διαδικασίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 6
παρ. 5 του νόμου αυτού. Σε κάθε περίπτωση η παραγραφή επέρχεται με τη
συμπλήρωση δέκα (10) ετών από την τέλεση της πράξης.

2. Το αξιόποινο των πράξεων των Υπουργών, που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ.
1, εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής
περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η
Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Υπουργού,
σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο αυτόν.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ έλληνες υπουργοί.....-bye-

Θα έχουν γέλιο οι επόμενες εκλογές!!!

Τα δικαστήρια των βουλευτών είναι το θέμα ?

είτε πάμε τώρα σε εκλογές είτε αργότερα... θα αλλάξει κάτι ?

θα έρθει κάποιος στην εξουσία που οι δικοί του δεν θα φάνε και που θα βρει λεφτά από το πουθενά να τα δώσει στον κόσμο, θα τσακωθεί με τους Δ.Υ. για να κάνουν σωστά την δουλειά τους και θα τσακώσει τα αφεντικά τους να μην παίρνουν μίζες + bouns ??

Εγώ το βλέπω σαν άλλη μια (ίσως και περισσότερες) κυριακές, σπατάλη (πόσο άλλο ?) χρημάτων, μόλυνση του περιβάλλοντος και εξαναγκασμός κάποιων να χάσουν την μέρα τους για να μετρήσουν ψήφους.

Κατά τ'άλλα, τα ίδια που κερδίζουμε τώρα θα κερδίζουμε και μετά, ίσως και λιγότερα. Η ποιότητα ζωής μας δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα και σίγουρα δεν θα αλλάξει ούτε των παιδιών μας.

Ξέχασα να αναφέρω πως ο παραπάνω είναι ο ισχύων νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Η επόμενη βουλή πρέπει μέσα στις δύο πρώτες τακτικές συνόδους της (πρακτικώς, εντός 2 ετών το πολύ) να αποφασίσει για την παραπομπή η μη, αλλιώς εξαλείφεται το αξιόποινο.

Για τους απλούς βουλευτές, ισχύον μόνο οι διατάξεις του Συντάγματος για ασυλία όσο διαρκεί η βουλευτική ιδιότητα, και του Ποινικού Κώδικα για αναστολή της παραγραφής όσο δεν μπορεί να αρχίσει η ποινική δίωξη.

Last edited:
Η ποιότητα ζωής μας δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα και σίγουρα δεν θα αλλάξει ούτε των παιδιών μας.

Αρα τι προτεινεις?

απλα να αδιαφορησουμε ?

να αφησουμε το παρτυ να συνεχιστει ?

Νομίζω ότι έτσι και γίνουν εκλογές τώρα, με την κρίση που υπάρχει στην αγορά, την έχουμε άσχημα.

Θα θέλουν να ξοδέψουν κι ένα σκασμό για τις καμπάνιες τους και θα σφίγγουμε εμείς το ζωνάρι μετά...

Αρα τι προτεινεις?

απλα να αδιαφορησουμε ?

να αφησουμε το παρτυ να συνεχιστει ?

Όχι, από την φύση μου είμαι αντιδραστικός, αλλά βλέπεις να αλλάζει κάτι στο τοπίο και που δεν αδιαφορούμε ? Το πάρτυ συνεχίζετε, απλά σε άλλο σπίτι κάθε φορά :)

Άλλωστε, τι επιλογές έχει κάποιος να αντιδράσει, εκτός από την ψήφο του ?

- Το να ψηφίσει ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα, δεν οδηγεί κάπου, άσε που έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν θα κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση κανένας και θα είμαστε ακυβέρνητο καράβι για κανά χρόνο όπως το '91 με τις οικουμενικές.
- Το να ψηφίσει έναν άσχετο, το ίδιο
- Το να μπει άλλο ένα κόμμα στην βουλή, εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Το αυτοδύναμο κόμμα, πάλι θα κάνει κουμάντο και οι υπόλοιποι θα διαμαρτύρονται ότι δεν το κάνει καλά, δεν ξέρει αυτός, ψηφίστε εμάς που το ξέρουμε καλύτερα.

- Το να ενισχυθεί ένα τρίτο κόμμα (βλ. Τσίπρας), το θεωρώ επίφοβο γιατί όλο και κάποιος θα του τάξει ένα υπουργειάκι και πάμε πάλι στα ίδια :)

Όχι, από την φύση μου είμαι αντιδραστικός, αλλά βλέπεις να αλλάζει κάτι στο τοπίο και που δεν αδιαφορούμε ? Το πάρτυ συνεχίζετε, απλά σε άλλο σπίτι κάθε φορά :)

Άλλωστε, τι επιλογές έχει κάποιος να αντιδράσει, εκτός από την ψήφο του ?

- Το να ψηφίσει ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα, δεν οδηγεί κάπου, άσε που έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν θα κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση κανένας και θα είμαστε ακυβέρνητο καράβι για κανά χρόνο όπως το '91 με τις οικουμενικές.
- Το να ψηφίσει έναν άσχετο, το ίδιο
- Το να μπει άλλο ένα κόμμα στην βουλή, εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Το αυτοδύναμο κόμμα, πάλι θα κάνει κουμάντο και οι υπόλοιποι θα διαμαρτύρονται ότι δεν το κάνει καλά, δεν ξέρει αυτός, ψηφίστε εμάς που το ξέρουμε καλύτερα.

- Το να ενισχυθεί ένα τρίτο κόμμα (βλ. Τσίπρας), το θεωρώ επίφοβο γιατί όλο και κάποιος θα του τάξει ένα υπουργειάκι και πάμε πάλι στα ίδια :)
Απαισιόδοξη και μοιρολατρική άποψη. Η άποψη που κάνει τα πράγματα αυτά που είναι - δηλαδή "Ας τους γονιμοποιήσουμε (τεχνικός όρος) δεν θα ευχαριστηθούν αλλά δεν θα κάνου και τίποτε μην τους βρούν χειρότερα".

(α) Γιατί η έλλειψη αυτοδυναμίας μας αφήνει ακυβέρνητους; Πιστεύω το αντίθετο. Και στο κάτω κάτω θεωρείς ότι τώρα κυβερνιόμαστε; Κυρίως μας γονιμοποιούν.
(β) Γιατί είναι κακό να μπει και έκτο κόμμα στην βουλή; Το θεωρώ εξαιρετικό. Πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες κυβέρνησης συνεργασίας όπου τα μικρά και έντιμα κόματα ελέγχουν εγγυούνται την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ίσως όχι στον βαθμό να την εξαλλείψουν αλλά στον βαθμό που (1) περιορίζεται και (2) ελέγχεται.

Για μένα είναι η πρώτη φορά που ένα έκτο κόμα στην βουλή δεν είναι χαμένη ψήφος.

Re: Απάντηση: Παμε εκλογες ??

βγήκε βρώμα πάντως οτι αύριο θα προκηρύξουν εκλογές ..
Με τα ΜΜΕ σε απεργία βέβαια, είναι εύκολο να βγούνε βρώμες αυτού του είδους, χωρίς αυτό να τις ακυρώνει απαραίτητα. Εν γένει το βρίσκω απίθανο γιατί παρ' όλο που ο κύριος βουλευτής Δράμας δεν παραιτήθηκε δεν είναι ούτε υποχρέωση ούτε συμφέρον του Κου Κ να κάνει εκλογές. Βέβαια, αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και ο πρωθυπουργός είναι άνθρωπος κι αυτός, πως να το κάνουμε.