Πάμε γερά MPC-HC!!!

Εγώ χρησιμοποιώ το MPC μέσα από το "πακέτο" K-Lite. Επειδή είναι γενική και σαφής οδηγία να αποφεύγονται τα codec packs, θα μπορούσα να καταφύγω στον MPC-HC απροβλημάτιστα για αναπαραγωγή mkv αρχείων ή θα χρειαστώ και άλλα εργαλεία για να δουλέψει καλά?

Re: Απάντηση: Πάμε γερά MPC-HC!!!

Εγώ χρησιμοποιώ το MPC μέσα από το "πακέτο" K-Lite. Επειδή είναι γενική και σαφής οδηγία να αποφεύγονται τα codec packs, θα μπορούσα να καταφύγω στον MPC-HC απροβλημάτιστα για αναπαραγωγή mkv αρχείων ή θα χρειαστώ και άλλα εργαλεία για να δουλέψει καλά?

Βεβαίως θα μπορούσες.

Όχι δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο, μόνο ενργοποίησε τα απαραίτητα φίλτρα.

To mpc-hc μάλλον προτείνεται κυρίως για όσους θέλουν να το παλέψουν με την επιτάχυνση της GPU τους...

O MPC-HC μόνος του δεν θα καταφέρει εγγυημένα να παίξει όλα τα mkv που κυκλοφορούν. Θα συνιστούσα MPC-HC με FFDshow ή CoreAVC Pro και AC3filter.

Ίσως και DirectVOBSub αν θέλεις και (εγγυημένα σωστούς) υπότιτλους.

Οκ το είπα σε σχέση με το k lite που έχει.

Αλλα για mkv τι το θέλει το ffdshow ή το Coreavc,? το ac3filter ok.

Ε, τότε μην το πετάξω το k-lite, ε? Αφού αυτά ακριβώς έχει (+ το Haali splitter)...

Υ.Γ. Ευχαριστώ για μια ακόμα άμεση απάντηση σε απορία μου.

edit: έγραψα πριν διαβάσω την τελευταία απάντηση του emilot (σχετικά με ffdshow και coreavc)

Last edited:

To mpc-hc μάλλον προτείνεται κυρίως για όσους θέλουν να το παλέψουν με την επιτάχυνση της GPU τους...

Πρωτίστος, όπως εγώ που με τον P4 3.2 βλέπω με cpu στα 10%....

Ε, τότε μην το πετάξω το k-lite, ε? Αφού αυτά ακριβώς έχει (+ το Haali splitter)...

Υ.Γ. Ευχαριστώ για μια ακόμα άμεση απάντηση σε απορία μου.

Για αυτό ειμαστε εδω...

Οκ το είπα σε σχέση με το k lite που έχει.

Αλλα για mkv τι το θέλει το ffdshow ή το Coreavc,? το ac3filter ok.

Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι ο εσωτερικός decoder του MPC-HC είναι τόσο robust όσο οι ffdshow/coreavc, παρότι μοιράζεται codebase με τον πρώτο. Ίσως είναι λίγο νωρίς για να τον συστήνουμε ως βασικό decoder. Παρόλα αυτά, όντως, είναι μια καλή λύση όλα-σε-ένα, απλά φοβάμαι ότι κάποιο "περίεργο" αρχείο θα τον ζορίσει και θα χρειαστεί να καταφύγουμε σε κάποια από τις γνωστές λύσεις.

Όσο για το k-lite, έχω την εντύπωση ότι είναι φορτωμένο με επιπλέον "πράμα".. αναλόγως την έκδοση.

Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι ο εσωτερικός decoder του MPC-HC είναι τόσο robust όσο οι ffdshow/coreavc, παρότι μοιράζεται codebase με τον πρώτο. Ίσως είναι λίγο νωρίς για να τον συστήνουμε ως βασικό decoder. Παρόλα αυτά, όντως, είναι μια καλή λύση όλα-σε-ένα, απλά φοβάμαι ότι κάποιο "περίεργο" αρχείο θα τον ζορίσει και θα χρειαστεί να καταφύγουμε σε κάποια από τις γνωστές λύσεις.

Όσο για το k-lite, έχω την εντύπωση ότι είναι φορτωμένο με επιπλέον "πράμα".. αναλόγως την έκδοση.

Ποτέ πακέτα software, νόμος στο HTPC.

Όσον αφορά τον MPC-HC decoder ΜΟΝΟ, έχω πάθει πλάκα με το software, το μόνο που μου σπαέι ακόμα τα νεύρα είναι ότι δεν παίζει με το Dvbviewer.

Αλλα είναι θέμα χρόνου.

Αναφορικά, στο doom9.org το θεωρούν καλύτερο απο το Coreavc και αυτό, γιατί λένε ότι δεν έχει το πρόβλημα με το expanding colour του Coreavc σε μερικά video. Επίσης συνεργάζεται πολύ καλα με το EVR.

Σαν decoder σε 1080p mkv,(χωρίς DXVA), που τον έβαλα μάζι με το Zoomplayer πήγαινε ελάχιστα καλύτερα απο το ffdshow και coreavc.

Το θέμα είναι να μπορέσουμε να ακούσουμε εκτός από LPCM και τα νέα φορμάτ ήχου (DTS HD) από τα m2ts.... Εγώ αυτό ονειρεύομαι :music-smiley-005:

Το θέμα είναι να μπορέσουμε να ακούσουμε εκτός από LPCM και τα νέα φορμάτ ήχου (DTS HD) από τα m2ts.... Εγώ αυτό ονειρεύομαι :music-smiley-005:

Axx αμην και πότε....ένας decoder ήχου έμεινε ρε γαμώτο.....

Καλημερα σε ολους.
Κατεβασα και δοκιμασα το mpc-hc και ενω παιζει ολα τα mkv με ha sto overlay οταν το βαζω να παιξει με vmr9 renderless μου κανει σκαλωματα στην εικονα.
Ο επεξεργαστης ειναι ο e6750 και η καρτα γραφικων η asus 3650 της ΑΤΙ.
Επισης εχω την εντυπωση οτι με ffdshow εχω καλυτερο μαυρο αν και διαβασα οτι με την ενεργοποιηση ενος φιλτρου απο τα shaders βελτιωνεται παρα πολυ απλα με overlay δεν μπορεις να βαλεις shaders.
Παρακαλω αν μπορει καποιος να βοηθησει.
Ξερει κανεις κατι να βοηθησει.