Πάμε για νέο LNB.Ποιό ?

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
904
Σήμερα κάνοντας ένα check in στο σύστημα διαπίστωσα πώς το LNB έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά.Γνωρίζω πώς ξεκάθαρη απάντηση επί του θέματος δέν υπάρχει.Θα ήθελα μια πρόταση για κάποιο που σε γενικές γραμμές θεωρείται πολύ καλό.Άν είναι εφικτό θα ήθελα στην κάθε πρόταση να υπάρχει και το αντίστοιχο link για να το παραγγείλω.

ΥΓ: Αυτά που έχουν εμφανιστεί ώς HD λένε τίποτα ή είναι θέμα marketing ?

Σήμερα κάνοντας ένα check in στο σύστημα διαπίστωσα πώς το LNB έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά.Γνωρίζω πώς ξεκάθαρη απάντηση επί του θέματος δέν υπάρχει.Θα ήθελα μια πρόταση για κάποιο που σε γενικές γραμμές θεωρείται πολύ καλό.Άν είναι εφικτό θα ήθελα στην κάθε πρόταση να υπάρχει και το αντίστοιχο link για να το παραγγείλω.

ΥΓ: Αυτά που έχουν εμφανιστεί ώς HD λένε τίποτα ή είναι θέμα marketing ?
Η ταλαιπωρία δεν έχει επιπτώσεις σε εύκολες λήψεις. Πας για αλλαγή lnb όταν έχεις προβλήματα ή θεωρείς ότι δεν κατεβάζεις αυτά που πρέπει σύμφωνα με το πιάτο που έχεις.
Πέρα απο τον ψυχολογικό τομέα, που ακριβώς εστιάζεις το πρόβλημα?
Εχεις σκεφτεί ότι το πιάτο σου μπορεί να θέλει μια μικρορύθμιση που θα έχει θεαματικά παοτελέσματα?

Όχι παιδιά το LNB (4ετίας) είναι για τον κάλαθο των αχρήστων.Συγκεκριμένα χθές παρατήρησα στήν επιφάνεια που "χτυπάει" το πιάτο κάποιες ρωγμές.Προσπάθησα να δώ τί έχει γίνει και όλη η επιφάνεια βούλιαξε.Από πλαστικό έγινε κυριολεκτικά χαρτί.Βέββαια από καιρό ήθελα να το αλλάξω αλλά όλο το καθυστερώ.Γενικά το συστημά μου το έχω αφήσει στήν τύχη του μιάς και δέν ασχολούμαι και πολύ.

ΥΓ:Λέω να βάλω και ένα 2ο πιάτο 1,20μ Gibertini το οποίο θα είναι και "κινητό" και να βγάλω από το κουτί το μοτέρ που πήρα πρίν από 2 χρόνια :smash:.Είναι καλή επιλογή ? και άν μπορείται να μου πείτε κάποιο link (έστω και με pm) γιατί εδώ που είμαι τα λίγα καταστήματα που υπάρχουν δέν ξέρουν τί εστί πιάτο αλουμινίου:rifle:

Το Gibertini 1.20 ίσως είναι η καλύτερη επιλογή σήμερα.
link δεν έχω, αλλά κάποιος θα βρεθεί να παραθέσει. Το Gibertini έχει πολλούς φίλους.

Καλησπέρα.
Το καλύτερο LNB που έχω δοκιμάσει είναι το :Golden Interstar -201 Platinum x 0.2db.Έχω καλύτερο σήμα από κάποια LNB που είναι ( θεωρητικά ) 0.0db ή 0.1db και το πήρα μόνο 10 ευρώ.
Link δυστυχώς δεν έχω.

Πριν περίπου 1,5 χρόνο το είχα ψάξει αρκετά και μετά από συμβουλή γνωστού που είναι guru είχα καταλήξει:
- για μονό LNB στο Sharp BS1R6EL100W
- για διπλό LNB στο Emme Esse 80189K

με πολύ καλά αποτελέσματα.

To lnb είναι μάλλον αυτό
GOLDEN INTERSTAR LNB 0,2dB GI-201 PLATINUM
21yYnpdomML._SL500_AA240_.jpg

Στην Γερμανία το βρίσκω διαδικτυακά με 5,90 , ενώ στην Ελλάδα μόνο με 22 από την SHL.-> link

Στην Γερμανία (όπως συνήθως) βρίσκεις πολλά πράγματα πολύ πιο φτηνά από την Ελλάδα....αλλα δυστυχώς πρέπει να υπολογίζει κάποιος και τα ταχυδρομικά.
Στην παρακάτω ιστοσελίδα βρίσκεις το συγκεκριμένο LNB (όχι με 3.60 που λέει και η παροιμία) αλλα με 3.90
http://www.srt-versand.de/golden-in...2db-gi-201-platinu.html?campaign=preisroboter
Εδώ οι τιμές για αποστολή στο εξωτερικό.
http://www.srt-versand.de/index.php...dd&&cl=content&tpl=06248327ccde958e1.58711600

Last edited:
Πριν περίπου 1,5 χρόνο το είχα ψάξει αρκετά και μετά από συμβουλή γνωστού που είναι guru είχα καταλήξει:
- για μονό LNB στο Sharp BS1R6EL100W
- για διπλό LNB στο Emme Esse 80189K

με πολύ καλά αποτελέσματα.
Το Lnb που λέει ο φίλος (Sharp BS1R6EL100W) το έχω ,έδωσα 25-30 ευρώ για να το αγοράσω ,έχει τα ίδια περίπου αποτελέσματα με το Golden Interstar -201 Platinum x 0.2db και κάποια προβλήματα συνεργασίας (το Sharp ) με κάποιυς από τους δορυφορικούς που έχω .

Ερωτήσεις:

1) Gibertini 1,20 λέτε το εξής;
http://www.gibertini.it/actived3/display.php?d=19
Τι τιμή είναι καλή;

2) Ξέρει κανείς σας κάποιο καλό κατάστημα για δορυφορικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μπορώ να το δω;

3) Μου είπαν ότι θέλει περίεργη βάση. Ισχύει; Δεν έχει κάποια βάση μαζί του;

4) Τι είδους σύστημα κίνησης θα προτείνατε για το παραπάνω;

Ερωτήσεις:

1) Gibertini 1,20 λέτε το εξής;
http://www.gibertini.it/actived3/display.php?d=19
Τι τιμή είναι καλή;

2) Ξέρει κανείς σας κάποιο καλό κατάστημα για δορυφορικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μπορώ να το δω;

3) Μου είπαν ότι θέλει περίεργη βάση. Ισχύει; Δεν έχει κάποια βάση μαζί του;

4) Τι είδους σύστημα κίνησης θα προτείνατε για το παραπάνω;

Στην Αγ. Δημητρίου υπάρχει το www.sat-center.gr ,είχα ενδιαφερθει παλιά για Gibertini και ξέρω ότι το έφερνε.