Πάμε για υπογούφερ.

Ισως το χαμηλό με τα Άρτεμις να ήταν υπερβολικό και μου έχει δημιουργήσει εξάρτηση......

Και να σκεφτείς πως στον παλιό χώρο ακρόασης δεν κατέβαιναν χαμηλά με κανένα τρόπο.

Δεν ξέρω.

Θα βάλω τα proac σε μεγαλύτερο χώρο δοκιμαστικά να δω πως παίζουν.

Εχουν περάσει απο τα χέρια μου πολλά ηχεία που με παίδεψαν για να φέρω το χαμηλό τους.

Αυτό το πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει.

1. Χαμηλό μπορείς να έχεις σε μικρό δωμάτιο. Πώς το καταφέρνουν στα αυτοκίνητα; Απλά τότε ισχύουν αρχές της υδραυλικής κι όχι της μετάδοσης κύματος σε ελέυθερο χώρο.
2. Τα ηχεία έχουν συχνότητες συντονισμού. Το πρόβλημα σε έαν μικρό χώρο οξύνεται ιδιαίτερα αν οι συχνότητες συντονισμού δωματίου και ηχείου είναι παραπλήσιες. Ένα μεγάλο ηχείο με συντονισμό πολύ χαμηλότερα από το δωμάτιο θα παίζει πολύ καλύτερα από ένα μικρό με τον συντονισμό στη λάθος περιοχή.
3. Πάρε ένα XTZ Room Analyzer να βρεις την υγειά σου!

Έχω τρία 10" και ένα 8" σε 15-17μ2 δωμάτιο.

Ενώ με ένα 5-6" τα πάντα ακούγονται ικανοποιητικά,με έστω και ένα 10" όπου και να το βάλεις,ότι και να κάνεις,οι χαμηλές δεν ακούγονται όπως θα έπρεπε.

Το δωμάτιο πρέπει να είναι ο ένοχος αν δεν βρίσκεις τι συμβαίνει.

Βάλε ένα τρελιάρικο 6"-8" και κάνε μια δοκιμή αν όντως θες να βάλεις subwoofer.

Εχω ενα φτηνιάρικο 8" της yamaha και βαράει αβέρτα.

Μόνο που απο ποιότητα..........

Το άλλο ΣΚ που θα έχω χρόνο θα παω τα ηχεία στο σαλόνι να δω πως παίζουν.

Απάντηση: Re: Πάμε για υπογούφερ.

1. Χαμηλό μπορείς να έχεις σε μικρό δωμάτιο. Πώς το καταφέρνουν στα αυτοκίνητα; Απλά τότε ισχύουν αρχές της υδραυλικής κι όχι της μετάδοσης κύματος σε ελέυθερο χώρο.
2. Τα ηχεία έχουν συχνότητες συντονισμού. Το πρόβλημα σε έαν μικρό χώρο οξύνεται ιδιαίτερα αν οι συχνότητες συντονισμού δωματίου και ηχείου είναι παραπλήσιες. Ένα μεγάλο ηχείο με συντονισμό πολύ χαμηλότερα από το δωμάτιο θα παίζει πολύ καλύτερα από ένα μικρό με τον συντονισμό στη λάθος περιοχή.
3. Πάρε ένα XTZ Room Analyzer να βρεις την υγειά σου!

Θα κλείσω τα ριφλέξ με................... στόκο!!!!!!!!!!!!:Banane0::Banane0::Banane0:

Πριν φτάσεις στο στόκο πάρε καλαμάκια αναψυκτικών και στούμπωσε την οπή με αυτά.
Αν δεν κάνει δουλειά δοκίμασε αφρολέξ.

Κώστα με τα λίγα που γνωρίζω εχω την αισθηση οτι η οπίσθια τρύπα του Αρτεμις σου ''γενναγε'' χαμηλό μια που τα ειχες σχεδόν κολλημένα στο τοίχο + το ατρεμις εχει και μια ταση να γενά χαμηλό με μεγάλο ενισχυτη.
Η θεση ακροασης που εχεις δεν ειναι καλή
μακριά οσο μπορεις από τον πίσω τοίχο

Να σου πω την αλήθεια και εγω αρχικά με την Αγγλική σχολή τα ειχα με το χαμηλό σε καποια κομμάτια που ακουγα χαμηλό με τα σπεκτρουμ,
βαλε τιποτα massive, porti...
που υπάρχει αφθονο χαμηλό
το ακούς?

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναπτυχθει σοβαρό χαμηλό σε τοσο μικρό χώρο.

Υ.Γ. τα αυτοκίνητα δεν παιζουν σε μικρό χωρο, αντιθετα
και δεν υπάρχει καμία μετάπτωση ενεργειακής κατάστασης και αλλαγής θεωρητικού υπόβαθρου από κυματική σε υδροστατική
τα τελευταία χρόνια τουλάχιστο

Αρχίζω να πιστεύω οτι έχω πρόβλημα με το ρεύμα γιατί σε χαμηλές εντάσεις το χαμηλό έχει πιο έντονη παρουσία.

Σε λίγες μέρες θα κάνω πάλι "έργα" εδω μέσα και θα τραβήξω καλώδιο κατ´ευθείαν απο το ρολόι.

Κανα 2 σαμπάκια που πήρα απο φίλους τα απέρριψα απο τα πρώτα λεπτά.(και ένα πανάκριβο b&w).

Ευτυχώς ή δυστυχώς το χαμηλό των 10" atc δεν πιάνεται.

Οπως λέει ο φίλος παραπάνω αν δεν είχα ακούσει τα Άρτεμις εδω μέσα δεν θα το συζήταγα καν τώρα.

Δεν με λές...Τα γούφερ δουλεύουν σωστά;

Κάτι μου μυρίζει ότι δεν...Μήπως θέλουν επισκευή ή άλλαγμα;Πόσο χρόνων είναι;

Οχι αλλά και με το παλιό setup που το έχω ακόμα δεν αλλάζει τίποτα χαμηλά.

Τα γούφερ είναι καμιά........ 20αριά χρόνων αλλά οπτικά είναι σε άριστη κατάσταση (κώνος,αναρτήσεις κλπ).

Τώρα απο ηλεκτρικά χαρακτηριστικά....... ο Θεός και η ψυχή τους.

Όπως είπαν και άλλοι συμφορουμίτες, κάτι δεν πάει καλά. Τα 2 10άρια, είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι συνδεμένα συμφασικά μεταξύ τους αλλά και με αυτά του άλλου καναλιού μέσα στο κουτί?