Πανάκι για κάλυμα ηχείων.

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Και μετά απο την επιτυχή κατάληξη της διάτρησης του καπακίου του προενισχυτή μου απο τον φίλο πλέον Stavrospet όπως θα διαβάσετε εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/114960-Διάτρηση-λαμαρίνας/page3 μένει να βρώ κάτι να βάλω απο μέσα που να επιτρέπει στον αέρα να φεύγει ανενόχλητος (μαζί με την ζέστη) αλλα να αφήνει την σκόνη απέξω.

Μου συστάθηκε πανί που μπαίνει στα καλύμματα των ηχείων ως πιό κατάλληλο και δεν μου χρειάζεται παρά ελάχιστη ποσότητα.

Έχει κανείς καμία ιδέα που θα μπορούσα να προμηθευτώ κάτι τέτοιο που περιέγραψα;..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πέτρος.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ανταλλακτικό από απορροφητήρες.(Το έχουν καταστήματα λευκών ηλεκτρικών συσκευών.)
Να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο σε περίπτωση επαφής με κάτι καυτό μιας που είναι φτιαγμένα να είναι ανθεκτικά στην ζέστη.
Βέβαια θα είναι λευκό,μπορεί να φαίνεται λίγο..

Υπάρχει και ένα αλουμινένιο πλέγμα που το πουλάν στα χρωμματοπωλεία και παίζει και αυτό σαν λύση αφου θα δείχνει και όμορφο πολύ. Απλά πρίν να προχωρ´σω ήθελα να εξαντλήσω όλς τις πιθανότητες..

μπορείς να πας σε κάποιο μαγαζί με υφάσματα και να ζητήσεις φόδρα ή κάποιο πιο λεπτό ύφασμα, έτσι μπορεί να διαλέξεις και χρώμα.....

πόσο θες ?

αν είναι για ένα μικρό κομμάτι μπορω να σου δώσω ...

αλλοιώς ψάξε στο νετ ...

https://www.google.gr/search?q=loud...ker+grille+clothe&rls=org.mozilla:el:official

Mε ενδιαφέρει ένα κομμάτι 25 Χ 25cm. Θα πάω άυριο να ρωτήσω και για το πλέγμα αλουμινίου πάντως ενα "stand by" ενδιαφέρον υπάρχει αν μπορείς να βοηθήσεις και μένουμε σχετικά κοντά..

Άυριο το πρωί θα έχω αποφασίσει..

Και μετά απο την επιτυχή κατάληξη της διάτρησης του καπακίου του προενισχυτή μου απο τον φίλο πλέον Stavrospet όπως θα διαβάσετε εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/114960-Διάτρηση-λαμαρίνας/page3 μένει να βρώ κάτι να βάλω απο μέσα που να επιτρέπει στον αέρα να φεύγει ανενόχλητος (μαζί με την ζέστη) αλλα να αφήνει την σκόνη απέξω.

Μου συστάθηκε πανί που μπαίνει στα καλύμματα των ηχείων ως πιό κατάλληλο και δεν μου χρειάζεται παρά ελάχιστη ποσότητα.

Έχει κανείς καμία ιδέα που θα μπορούσα να προμηθευτώ κάτι τέτοιο που περιέγραψα;..

Πέτρος.

Τα κουτιά των υπολογιστών έχουν πολές φορές στις τρύπες για τους ανεμιστήρες ένα πολύ λεπτό διάτρητο φύλλο μετάλλου που αφήνει τον αέρα να κυκλοφορεί αλλά δεν αφήνει τη σκόνη να εισέρχεται. Είναι συνήθως μαύρο (εξαρτάται βέβεια και από το χρώμα του κουτιού). Δεν ξέρω πως τα πάει με τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά ίσως σε βολέψει.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους και όσους γράψατε εδώ και όσους στείλατε pm για το ενδιαφέρον!..
Έχω ήδη βάλει εσωτερικά πλέγμα αλουμινίου για τα χοντρά το οποίο δείχνει πολύ όμορφο και προστατεύει το περιεχόμενο απο έντομα αντικείμενα κλπ. Μένει να πάω στην Κάνιγγος να πάρω και λίγο πανάκι να βάλω κάτ απο το πλέγμα. ´Όταν τελειώσω θα ανεβάσω και φωτό!..

Πέτρος.

Στο κέντρο μεγαφώνου στην Κάνιγγος

Πάντως κυκλοφορεί και μαύρο φίλτρο για απορροφητηρες σε καταστήματα με αντίστοιχα είδη που είναι πιο διακριτικό (εγω το είχα πάρει από το mini market τις γειτονιάς). Έχω βάλει σε όλες τις σίτες και στις τρύπες στα pc και από τότε έχω ξεχάσει τι σημαίνει σκόνη! και απο θερμοκρασίες αν θυμάμαι καλά η διαφορά ήταν αστεία (+1 βαθμος)

Άστο όπως είναι. Έχεις δει ποτέ σε συσκευή του εμπορίου να καλύπτουν τις τρύπες αερισμού με πανιά για να μη μπαίνει σκόνη?
Εδώ δεν βάζουν στα pc που λόγω ανεμιστήρα μαζεύουν απίστευτες ποσότητες. Με παθητική ψύξη το πρόβλημα είναι αμελητέο, εκτός κι αν μένεις δίπλα σε νταμάρι.
Τα μηχανήματα λειτουργούν μια χαρά και σκονισμένα (σε λογικά πλαίσια πάντα).

Το πολύ πολύ να το ανοίγεις μια φορά στα τόσα χρόνια να του κάνεις ένα φύσημα.
Μη βάλεις κανένα πανάκι εύφλεκτο και πάρεις και καμιά φωτιά.