Πανακριβος LM σε 2μηνες!!!!

Impel123

Established Member
11 May 2010
116
Θα μπορουσα να το ονομασω και 'Η εκδικηση του αρχαριου' αλλα προτιμησα κατι πιο οικειο..! Thx σηφη για την βοηθεια και επίσης όλους οσους απαντησαν στις αφελείς ερωτήσεις μου!Τις διαβαζα πριν κτ μερες κ γελαγα μονος μου..Αλλα όλοι απο καπου ξεκιναμε..

Λοιπον δν θα πω πολλα γιατι τον ακουω ολη μερα και το γραφειο ειναι μπαχαλο!!:guitarist:

Δινω ενα λινκ με βιντεο..:firstprize:

http://www.youtube.com/watch?v=PZQIQpRQxS8

Εχω βαλει μονο το ενα ηχειο γιατι το αλλο το εχω στο αλλο σπιτι...ετσι κ αλλιως ειναι μαπα ηχεια και 14χρονων παρακαλω..sharp

Last edited:
χε χε χε..μπραβο αρχηγε...το μονο, προσπαθησε να μαζεψεις λιγο την "μακαροναδα" γιατι πολυ καλωδιομανι βλεπω! κοντυνε οσο μπορεις, και με tiewrap μαζεψε τα να ναι μπανικα! μερακλιδικα δηλαδη!..στακα να του βαλεις και κανα καλουτσικο ηχειο να δεις γλυκα μετα!:a0210:

thnx παιδια. Ναι ρ παω για ηχεια τωρα..απλα θα αργησει γτ εχω μεταπτυχιακα κ τα σχετικα.

Λοιπον ειναι 2χ3886 ο ηχος ειναι πολυ καλος αλλα το αδικουν τα ηχεια. Στο βιντεο εινια ηχογραφηση απο κινητο. και επισης δν ειχα την δυνατοτητα να βαλω και τα 2 ηχεια γιατι το αλλο το εχω στο αλλο σπιτι. Η κατασκευη ειναι απο ξυλο mdf το οποίο εβαψα, και στην βαση εχω βάλει φετα αλουμινιου στην οποια πατανε οι ψύχτρες..

Η μονη μλκια ειναι οτι οτν το βαζω στον υπολογιστη, παρολο που κλεινω το ποτενσιομετρο τελειως, η μουσικη συνεχιζει να ακουγεται ισα που...δν ξερω τι φταιει, κμια ιδεα? ειναι 50Κ λογαριθμικο.

Απο θορυβο δεν κανει κιχ γιατι ειχα διαβασει πολυ για τις γειωσεις, και η συνδεσμολογια αστερα σε συνδιασμο με διαφορετικο παχος καλωδιου αναλογα το αν γειωνω line in, line out και τροφοδοσια ειναι μπαμ.

Ο μετασχηματιστης ειναι 2χ22v@250va και οι πυκνωτες 2χ4700 για κάθε κλάδο..Στο στροφοδοτικο εχω βάλει κ πυκνωτες πολυεστερα γ τον θορυβο.

Α!!επισης στον διακοπτη, πως συνδεω τον πυκνωτη για να μειωθει ο θορυβος του ανοιξε/κλεισε? εχει 4 ακροδεκτες

Μεγειες...! Ωραιος φαινεται αλλα για βαλε μας και καμια καλη κοντινη φωτογραφια για να βλεπουμε κι εμεις (ειδικα με τις γειωσεις που ειπες).

Θα ανεβασω οταν συμαζέψω τα καλώδια.

Για τις γειώσεις οι γενικοί κανόνες είναι:
1) Πολύ χοντρο καλώδιο απο την γειωση του τροφοδοτικού, σχεδόν το μισό για τις γειώσεις απο την έξοδο του ήχου, και πολύ λεπτό για τις γειώσεις του line-in. Αυτό το κάνουμε για να προτιμά ο θόρυβος να ρεει προς τις γειώσεις που δεν μας νοιάζει αν έχουν θόρυβο(πχ γειωση τροφοδοσιας και γειωση του ενισχυμένου σηματος ), αφου τα μονοπάτια προς αυτες ειναι με την μικρότερη αντίσταση(μεγάλο πάχος καλωδίων). Ετσι κραταμε την γειωση του line-in που ειναι πολυ ευαισθητο, σε πολυ χαμηλα επιπεδα.

2)Ποτέ δν συνδέουμε μια γείωση με μια αλλη τραβόντας μετα ένα μονο καλώδειο απο αυτές, προς το σημείο αστερα. Ασπούμε δεν πρεπει να συνδεουμε την γείωση του δεξιου καναλιού με αυτην του αριστερου καναλιου και μετα να τραβαμε καλωδιο προς το σημείο αστερα. Αυτο γιατι σχηματίζονται ground loops και δημιουργείται θόρυβος. Αντι αυτού τραβάμε απο κάθε γειωση καλώδιο προς το σημείο αστερα(γιαυτο εχω τοσα πολλα καλωδια..).

3)Δεν συνδεόυμε την γείωση απο το line in του ενισχυτή, απευθείας στην γείωση του line-in που βρίσκεται στην πλακέτα με το τσιπάκι. Αυτό γιατι το καλώδιο που μεταφέρει σήμα απο την πηγή ώς τον ενισχυτή λειτουργεί σαν κεραία άρα εχει θόρυβο. Οπότε τραβαμε άλλο καλώδιο για την γείωση του line-in της πλακέτας, αλλο για την γείωση του line-in του ενισχυτή και τρίτο για την γειώση του ποτενσιομετρου.

Και υπάρχουν κ καποια αλλα πραγματακια για να αποφύγουμε ν σχηματίσουμε ground-loop μεταξύ της πηγής και του ενισχυτή που είναι πολύ σημαντικο ειδικα σε πολυκάναλα συστήματα.

Αυτα μεσες ακρες.. Και εγω στην αρχη δν πιστευα ποσο σημαντικο ρόλο παιζουν, αλλα μολις τα εφάρμοσα κιχ ο ενισχυτακος..αυτε για αστειο.

Last edited:
Mετρα με πολυμετρο στην εισοδο και ρυθμισε την ενταση της καρτας ηχου να δινει 1V στον lm....ισως να του δινεις παραπανω volt και γι αυτο συνεχιζεις και ακους με κλειστο το pot...(λεω γω τωρα... :idea:)

συγχαρητηρια για την κατασκευη....

Ισως, αλλα με την ιδια λογικη δεν θα δουλευαν ουτε τα κλασσικα pc ηχεία ετσι δεν ειναι? Δλδ και να τα εκλεινα θα ακουγοτανε ο ηχος.

Ισως να πρέπει να βαλω ποτενσιομετρο 100κ..Φαντάζομαι οτι ετσι δεν θα ακουγεται τπτ. Βεβαια η επιλογη της αντιστασης του ποτ εχει σχεση με την αντισταση εισόδου. Και αναλογα με την αντισταση της πηγης επιλέγεις το κατάλληλο ποτ. Κτ τέτοιο ειχα διαβασει.

Η αλλη περιπτωση εινια να υπολειτουργει το ποτ γτ εκει που χαμηλωνει ψιλοκολαει λιγο και ζοριζεται.