Panasat για nova και scart to component adapter

polakis

AVClub Addicted Member
19 September 2008
2,866
Έχουν οι γονείς μου Nova με τον panasat. Μέχρι τώρα έβλεπαν με scart στην SXRD 55A2000 και έκαναν PAP σε 2 παράθυρα. Στο ένα έβλεπαν Nova από το scart και στο άλλο έβλεπαν τα αναλογικά κανονικά κανάλια.

Τώρα λόγω προβλήματος της TV τελικά η Σονυ τους αντάλλαξε και τους έφερε την νεα 55ΕΧ500. Σε αυτήν όμως δεν κάνει PAP με αναλογικό κανάλι και scart, αλλά μόνο με component ή hdmi! Αποτέλεσμα είναι ο πατέρας μου να μην μπορεί να δει ταυτόχρονα και νοβα και αναλογικό κανάλι όπως έκανε μέχρι τώρα! Έχει τρελαθεί και με βρίζει, μου λέει τι τηλεόραση κανόνισες να μου φέρουν και τέτοια...

Υπάρχει κάποιος αντάπτορας να βάλω το scart της νοβα και να βγαινει σε component ή hdmi για να μπορέσει το PAP να δει την νοβα από component ή hdmi?

Please help...

Αν καταλαβα καλα, αυτο που θες ειναι πολυ απλο. Υπαρχει καλωδιο που εχει scart στη μια πλευρα και απο την αλλη βυσματα RCA. Το βρισκεις πολυ ευκολα και ειναι και φτηνο.

Δηλαδη κατι τετοιο

http://www.futureshop.co.uk/scart-leads-scart-to-component-c-75_99.html

Last edited:
Ο δέκτης της Νόβα απ' όσο γνωρίζω δεν παρέχει έξοδο σήματος component.
Συνεπώς κανένας αντάπτορας δεν θα βοηθήσει.

Αυτό που μάλλον θα βοηθήσει είναι κάποιος μετατροπέας σήματος από RGB σε αυτό που επιθυμείς. (component ή hdmi) Λάβε υπόψη σου ότι το κόστος είναι αυξημένο σε σχέση με έναν απλό αντάπτορα scart to component.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google βρήκα αυτές τις δύο προτάσεις με λύση για component & HDMI.

http://www.hometheatre.net.au/index.php?main_page=product_info&cPath=1_53&products_id=12

http://www.converters.tv/products/pal_to_hdtv/476.html

Περισσότερα όμως θα σου πει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει τέτοιους μετατροπείς. Προσωπικά δε βλέπω το λόγο γιατί να μην κάνουν στην περίπτωση σου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasat για nova και scart to component adapter

Αν καταλαβα καλα, αυτο που θες ειναι πολυ απλο. Υπαρχει καλωδιο που εχει scart στη μια πλευρα και απο την αλλη βυσματα RCA. Το βρισκεις πολυ ευκολα και ειναι και φτηνο.
Αυτό που προτείνεις θα ίσχυε στην περίπτωση που το software του δέκτη υποστήριζε έξοδο σήματος component. Αν το υποστηρίζει ο Panasat όλα καλά.
Διαφορετικά θέλει μετατροπέα σήματος και όχι αντάπτορα βυσμάτων.

Εννοεις αυτο.Το ψαχνω και εγω γιατι δεν μου φτανουν τα σκαρτ της τηλεορασης.Το θεμα ειναι αν εχει καποια διαφορα στην εικονα για να αξιζει τα λεφτα του.Ισως μας διαφωτισει καποιος που εχει δοκιμασει κατι τετοιο.

Εννοεις αυτο.Το ψαχνω και εγω γιατι δεν μου φτανουν τα σκαρτ της τηλεορασης.Το θεμα ειναι αν εχει καποια διαφορα στην εικονα για να αξιζει τα λεφτα του.Ισως μας διαφωτισει καποιος που εχει δοκιμασει κατι τετοιο.
Ναι, αυτό κάνει μετατροπή σήματος και είναι πολύ προσιτό.

Eνταξει το ξερω αυτο ,το θεμα ειναι αν κανει διαφορα στην εικονα, εσυ τι λες;

Δεν αναφερόμουν σε σένα αλλά στον φίλο που έκανε την αρχική ερώτηση.

Εγραψα παραπάνω απαντώντας στον polakis:
"Περισσότερα όμως θα σου πει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει τέτοιους μετατροπείς." που σημαίνει ότι δεν έχω δοκιμάσει κάποιον μετατροπέα.

Πάντως αν το θέλεις για απλό upscaling και δεν έχεις πραγματικό πρόβλημα εισόδων, μάλλον δε θα κερδίσεις κάτι αφού το σήμα σου θα υποστεί μια επιπλέον μετατροπή.

Παιδιά εμένα δεν με νοιάζει η ποιότητα της εικόνας. Την ίδια ποιότητα θέλω με το απλό scart, δεν με νοιάζει. Απλά ο πατέρας μου θέλει να βλέπει και νοβα σε ένα παράθυρο και αναλογικό κανάλι στο άλλο παράθυρο, και η 55ΕΧ500 η Sony η καινούργια δεν το κάνει. Δεν δέχεται PAP με σύνδεση scart. Βλέπει μόνο τις συσκευές που βγάζουν component ή hdmi. Από scart σε rca δεν μου κάνει γιατί στο PAP δεν έχει επιλογή για composite...

Το θέμα είναι ότι αν πάρω το converter to hdmi που μου δείξατε παραπάνω, θα παίζει η νοβα? Μην δώσω τσάμπα τα λεφτά και δεν παίζει καθόλου η εικόνα...

Last edited:

Το θέμα είναι ότι αν πάρω το converter to hdmi που μου δείξατε παραπάνω, θα παίζει η νοβα?
Μόνο κάποιος που έχει δοκιμάσει τα παραπάνω μπορεί να σε διαβεβαιώσει απόλυτα.
Νομίζω όμως ότι έλαβες τις προτάσεις στο ερώτημα που έθεσες.
Το αν θα προχωρήσεις στην αγορά κάποιου από τους προτεινόμενους μετατροπείς είναι καθαρά δική σου απόφαση.

Ένας μετατροπέας σήματος από RGB SCART σε Component (transcoder) είναι σχετικά απλή υπόθεση και όχι ιδιαίτερα ακριβή, εκτός και αν ο έμπορας θέλει να βγάλει τα κέρατά του...

Κάνε μια ερώτηση στον Κατουμά, μήπως κι έχει τίποτα φτηνό.

Εναλλακτικά, υπάρχουν και σχετικά σχέδια κατασκευής για ντιούηδες (νομίζω πως είχε δημοσιεύσει και το hitech κάτι σχέδια πριν 3-4 χρόνια).

Παιδια εβαλα scart to component adaptor και ενω παιζει η νοβα κανονικα μεσω component παλι δεν με αφηνει να κανω pap με αναλογικο καναλι και component συνδεση! Μονο με αναλογικο και hdmi με αφηνει να διαλεξω! Αρα θελω scart to hdmi adaptor...

Τι να πω, δεν μπορω να δω PAP με καινουργια τηλεοραση 55" ελεος....