Panasonic 1000 ή αλλιώς "The Revenge of LCD"

Απάντηση: Re: Panasonic 1000 ή αλλιώς "The Revenge of LCD"

Aαααχ καθυστερουν ενοχλητικα να με πληρωσουν μαζεμενα 6 μηνες εργασιας.. και το πακετο που θα παρω θα ειναι ιδιαιτερως επικινδυνο.. ελεγα για τον μικρο τον πανασονικ αλλα τωρα με βαζετε σε επικινδυνα μονοπατια...:slapface:

1/Ποιος ειναι ποιος στις φωτο με τη συγκριση??

2/Πιστευετε οτι ειναι πιθανο τα χριστουγεννα να εχουμε στην κατηγορια του 2χιλιαρου trueHD??

3/O πανασονικ αυτος δεν ειναι αυτος που εθαβε το hitech σε προηγουμενο τευχος του????

1/ Μαλλον θα το αφησουμε αυτο λιγο ακομα. Ετσι υπο μορφη "ψιλοquiz" :grinning-smiley-043

2/ Το οτι θα κανεις αγορα τα επομενα χριστουγεννα, πιστεψε με , σου δινει πολυ μεγαλο avantage. To οτι τα μηχανηματα που κυκλοφορουν τωρα στην αγορα θα πεσουν πολυ , αυτο ειναι γεγονος. Το σημαντικοτερο ομως ειναι το οτι θα εχουν βγει και αλλα, ισως καλυτερα-bye-

3/ no comment ( προσωπικα δεν το σχολιαζω διοτι δεν εχω διαβασει το συγκεκριμενο που αναφερεις )

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Panasonic 1000 ή αλλιώς "The Revenge of LCD"

2/ Το οτι θα κανεις αγορα τα επομενα χριστουγεννα, πιστεψε με , σου δινει πολυ μεγαλο avantage. To οτι τα μηχανηματα που κυκλοφορουν τωρα στην αγορα θα πεσουν πολυ , αυτο ειναι γεγονος. Το σημαντικοτερο ομως ειναι το οτι θα εχουν βγει και αλλα, ισως καλυτερα-bye-

Βασικα για τον επομενο μηνα ελεγα να την κανω την κινηση.. αλλα δεν εχω δει κατι που να με ενθουσιαζει. Το καλυτερο μοντελο για μενα, ο Panasonic100 ενω με ενθουσιασε σε SD σε ΗD περιεργως μου τα χαλασε..
Γι'αυτο λεω να ξεφυγω απο την κατηγορια του χιλιαρικου και να βλεπω σιγα σιγα παραπανω, να πεφτει η τιμη σιγα σιγα παρακατω.. μπας και σε λιγο καιρο ερθουμε και συναντηθουμε καπου στα...2 χιλιαρικα..:flipout: :flipout:

Ο αριστερός για μένα παίζει καλύτερα στα σκοτεινά ενώ ο δεξής καλύτερα στα φωτεινά . επίσης πρόσεξα στον αριστερό ότι βγάνει μια μπλεδίλα η κάνω λάθος?
Μάλλον ο αριστερός πρέπει να είναι ο 1000ρης

Εδώ σίγουρα θα έχουμε θέμα με lcd kai dlp.Αν το μαύρο που βλέπω από εδω είναι από LCD θα έχουμε μεγάλες κόντρες.Απο τα τελευταία screenshot θα προτιμήσω όλα τα δεξιά γιατί σε σύνολο παίζει καλύτερα.Μέχρι τώρα ήμουν σίγουρος ότι ο επόμενος προβολέας θα ήταν και παλι DLP η SXRD αλλά αυτόν πρέπει να τον δω με τα μάτια μου.Για φαντάσου εγώ με lcd.
:drummer:

Εδώ σίγουρα θα έχουμε θέμα με lcd kai dlp.Αν το μαύρο που βλέπω από εδω είναι από LCD θα έχουμε μεγάλες κόντρες.Απο τα τελευταία screenshot θα προτιμήσω όλα τα δεξιά γιατί σε σύνολο παίζει καλύτερα.Μέχρι τώρα ήμουν σίγουρος ότι ο επόμενος προβολέας θα ήταν και παλι DLP η SXRD αλλά αυτόν πρέπει να τον δω με τα μάτια μου.Για φαντάσου εγώ με lcd.
:drummer:

και μενα απο τα τελευταια μου αρεσουν ελαφρως τα δεξια καλυτερα αλλα και τα αριστερα ειναι φοβερα !!!

ζουσα ανετα με εναν απο τους δυο προβολεις αυτους ειτε αριστερος ειτε δεξιος ..... !!!

το συμπερασμα που βγαινει ειναι : εχουμε πολυ καλους προβολεις απο ολες τις τεχνολογιες και γενικα μετραει κατα 70 % η και ποιο πολυ η πηγη και το υλικο πλεον......

Παρατήρηση.
1) Ο καθένας απο αυτούς τους προβολείς πρόβαλε καλύτερα μονο εαν τον οδηγούσαμε από το scaler με την native ανάλυσή του. Σε διαφορετική περίπτωση θόλωνε.
2) Δεν μπορώ να καταλάβω πως και η Panasonic επέλεξε να εφαρμόσει και εδώ την τεχνολογία smoothscreen σε ένα panel που νομίζω ότι δεν το είχε ανάγκη.

Last edited:
Εν κατακλείδι (στο ζουμί) και απο τη πλευρά του αγοραστή, στη τιμή που αναφέρθηκε ειναι δυνατόν να προτιμήσει κάποιος τον 1000αρι απο τον HD81??? Αριστερά,δεξιά,πάνω,κάτω και διαγώνια ολα σε μονόδρομο καταλήγουν:)

Εγω θα ελεγα οτι το ζουμι δεν ειναι το ποιος προβολεας ειναι καλυτερος. ( ποσο μαλλον ο 81 σε μια πρωτη ματια του πανασονικ 1000:bang: )

Το θεμα ειναι να λεμε μια γνωμη για αυτο που βλεπουμε , και οποιος ενδιαφερετε να βλεπει απο κοντα τις προτιμησεις του και να αποφασιζει ο ιδιος.

Ξαναλεω οτι το θεμα ειναι μια πρωτη ματια στον 1000.
Δεν εγινε κανενα μια κανενα συγκριτικο!

Στα δικά μου μάτια ο αριστερά "παίζει" καλύτερα. Πιο "συμπαγής" εικόνα με λιγότερες "υπερβολές"... Βέβαια λίγo contrast παραπάνω δεν θα τον χάλαγε, αλλά εάν ήταν να επιλέξω θα διάλεγα τον αριστερά (ελπίζω να είναι ο BenQ γιατί αλλιώς έχω πρόβλημα...)

Υ.Γ. Μπορεί να ακούγεται τετριμένο, αλλά ειλικρινά ευχαριστώ τους φίλους που μοιράζονται τον κόπο και τις εμπειρίες τους μ'εμάς!!!

καλα για γελια ειμαι ........

τωρα με τη Μηχανη του τασου μου αρεσει ο Αριστερος περισοτερο ειδικα στις πρωτες με τα προσωπα ....

τελικα απο φωτος δεν βγαζεις συμπερασμα !!!!!!!

i206645_IMG0060.jpg

i206644_IMG0058.jpg

i206643_IMG0057.jpg

-bye-

Συγχωρεστε με αν κανω λαθος, αλλα ο δεξια φαινεται οτι τα πηγαινει καλυτερα.

Αφενος στα σκοτεινα πλανα, υπαρχει καλυτερη λεπτομερεια, αφετερου στα φωτεινα τα χρωματα του ειναι πιο φυσικα.

Συμπερασμα βεβαια δυσκολο να βγει γιατι σιγουρα παιζει ρολο το ειδος της οθονης που χρησιμοποιηθηκε (εναν πολυ φωτεινο προβολεα τον αδικει μια λευκη οθονη - το εχω ζησει αυτο....) , ενω επισης δεν ξερουμε και αν οι ρυθμισεις που εχουν γινει και στους δυο ειναι οι καλυτερες δυνατες.

Με τις εξελιξεις που υπαρχουν στην τεχνολογια (προσωπικη αποψη-ισως και λαθος!), στο μελλον θα ειναι πολυ περισσοτερες οι υλοποιησεις τυπου πανελ αφου ειναι και αυτες που μπορουν να γινουν πολυ-πολυ καλυτερες.
Σε μερικα χρονια, οταν τα led αντικαταστησουν τις λαμπες και τα grid των πανελ γινουν πιο συμπαγη.
Τα πανελ εχουν ηλεκτρονια (εκπληκτικη ταχυτητα). Αντιθετα, Η αυξηση των στροφων του χρωματικου τροχου σιγουρα εχει επιπτωσεις στην αξιοπιστια των συσκευων που τους φερουν, ενω επισης η αδρανεια του ειναι ενα προβλημα.

Ισως να κανω λαθος.......... το μελλον θα δειξει.

Παντως για να μην στεναχωρηθουν οι κατοχοι dlp : πραγματικα ειναι παρα πολυ καλοι.

-bye-

Μπράβο παιδιά..... Συγχαρητήρια... Κρίμα που δεν μπόρεσα να έρθω.
Θα κάνω κι εγώ το λάθος να κάνω κάποιες κρίσεις απο τα Screenshots αλλά είπαμε, κουβέντα να γίνεται.
Λοιπόν, αυτό που βλέπω εγώ είναι οτι ο δεξιός χρωματικά δεν είναι σωστός, κοκκινίζει πολύ.
Αν ξεπεράσουμε το χρωματικό,και με δεδομένο οτι ευκρίνεια και μαύρο τα βλέπω στο ίδιο επίπεδο, ο δεξιός κερδίζει χαλαρά...
Έχει δύναμη αυτός ο προβολέας...υπερβολική θα έλέγα, και προσωπικά θα τον "μάζευα" λίγο... και πολύ καλό contrast....
Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι ο δεξιός είν αι ο Panasonic. Αν είναι, μπράβο του αφού καταφέρνει να δείχνει τόσο καλός μπροστά στον 8720.
Λέτε να κάνω λάθος; Δεν νομίζω.... Αλλιώς γιατί να ασχοληθείτε μαζί του, και μάλιστα να σας εντυπωσιάσει;

Last edited: