Panasonic 42" ή τι άλλο;

natasa21

New member
27 September 2013
8
Χαιρετώ όλους στο avclub και παρακαλώ για τη βοήθειά σας!

Χρειάζομαι μια συσκευή τηλεόρασης για τηλεοπτικές (και μόνο μάλλον) εκπομπές διότι δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για άλλες χρήσεις (dvd κλπ).
Απόσταση γύρω στα 3μ από καναπέ στην τηλεόραση αλλά ο χώρος που θα τοποθετηθεί είναι μεγάλος (8 x 8) και καμιά φορά παρακολουθούμε (περισσότερο ακούμε δηλαδή) από όπου και να βρισκόμαστε.
Σκεφτόμαστε κάτι μεταξύ 42" και 47". Δεν μπορούμε να δώσουμε πάνω από 650 ευρώ, και αυτά με ζόρι!
Είδα δύο Panasonic και εντυπωσιάστηκα: Την 42" ΕΤ60 και την 42" Ε6. Δεν τις είδα στο ίδιο κατάστημα ώστε να μπορώ να τις συγκρίνω άμεσα. η ΕΤ60 ήταν πάντως ακριβώς όπως τη θέλω από χρώματα και φοβερή ως έπιπλο με το αλουμινένιο πλαίσιο.

Αξίζει να δώσουμε +125 ευρώ για την ΕΤ60 ή δεν χρειάζεται; Εννοώ αν αξίζει να πληρώσουμε τα επιπλέον hz και το καλύτερο (είναι καλύτερο; ) πανελ.

Οι samsung και οι LG δεν μου αρέσουν. Σκέφτομαι μόνο μήπως πληρώσουμε μέχρι 550 ευρώ και πάρουμε μια Philips 46" 3108. Αυτή είναι 50hz;

Μην μου προτείνετε και άλλες (που προφανώς υπάρχουν) και μπερδευτούμε εντελώς.

To θέμα είναι ότι δεν είδα δίπλα-δίπλα την ΕΤ60 με την Ε6. Την Ε6 την είχαν μαζί με άσχετες εντελώς συσκευές και έτσι δεν έχω εικόνα αν πράγματι είναι τόσο καλή όσο η ΕΤ60 την οποία την είδα δίπλα σε παρόμοιες τηλεοράσεις και πράγματι μου άρεσε πολύ.

Η sony που μου λέτε υπήρχε διαθέσιμη νομίζω γύρω στα 500 ευρώ αλλά και αυτή έπαιζε μόνο με το δικό της demo και έτσι δεν μπόρεσα να τη συγκρίνω με τις άλλες. Ξέρετε τι πανελ έχει; PVA ή IPS; και είναι στα 50 hz;
(Με την ευκαιρία: στις 40" να την πάρω για μια γιαγιά σε σχέση με LG LN5200; 370 ευρώ τη δίνουν)

Τη philips γιατί να την αποφύγω; Βγάζουν προβλήματα;

Last edited:
Χαιρετώ όλους στο avclub και παρακαλώ για τη βοήθειά σας!

Χρειάζομαι μια συσκευή τηλεόρασης για τηλεοπτικές (και μόνο μάλλον) εκπομπές διότι δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για άλλες χρήσεις (dvd κλπ).
Απόσταση γύρω στα 3μ από καναπέ στην τηλεόραση αλλά ο χώρος που θα τοποθετηθεί είναι μεγάλος (8 x 8) και καμιά φορά παρακολουθούμε (περισσότερο ακούμε δηλαδή) από όπου και να βρισκόμαστε.
Σκεφτόμαστε κάτι μεταξύ 42" και 47". Δεν μπορούμε να δώσουμε πάνω από 650 ευρώ, και αυτά με ζόρι!
Είδα δύο Panasonic και εντυπωσιάστηκα: Την 42" ΕΤ60 και την 42" Ε6. Δεν τις είδα στο ίδιο κατάστημα ώστε να μπορώ να τις συγκρίνω άμεσα. η ΕΤ60 ήταν πάντως ακριβώς όπως τη θέλω από χρώματα και φοβερή ως έπιπλο με το αλουμινένιο πλαίσιο.

Αξίζει να δώσουμε +125 ευρώ για την ΕΤ60 ή δεν χρειάζεται; Εννοώ αν αξίζει να πληρώσουμε τα επιπλέον hz και το καλύτερο (είναι καλύτερο; ) πανελ.

Οι samsung και οι LG δεν μου αρέσουν. Σκέφτομαι μόνο μήπως πληρώσουμε μέχρι 550 ευρώ και πάρουμε μια Philips 46" 3108. Αυτή είναι 50hz;

Μην μου προτείνετε και άλλες (που προφανώς υπάρχουν) και μπερδευτούμε εντελώς.
Γνώμη μου είναι οτι ο χώρος σου ειναι πολύ μεγάλος και να μην επιλέξεις οτιδήποτε κάτω απο 47" θα δείχνει ενα τίποτα,θα χαθεί.(Για να μην σου πω 50" έστω και αν βλέπεις μόνο την άθλια εικόνα των επίγειων) Η Ε6 είναι 50 hz ενώ η et60 είναι 100 hz αυτη ειναι η ουσιαστική τους διαφορά.Και έχουν και ips panel για καλύτερες γωνίες θέασης.

Η Ε6 έχει πράγματι καλύτερα χρώματα από την Ε60 όπως διαβάζω σε κάποια μηνύματα; Με ενδιαφέρει κυρίως η φυσικότητα στα πρόσωπα.
Την Ε60 την βρίσκω και στις 47" (αν και μάλλον ακριβή την έχουν) και την Ε6 τη βρίσκω και στις 50" με 650 ως EM6 (κανείς δεν ξέρει όμως αν είναι εντελώς ίδια με την 50" Ε6 εκτός φυσικά από τις ιντερνετικές δυνατότητες).
Δεν υπάρχει κάπου η 50" για να τη δω δυστυχώς, οπότε βασίζομαι σε φίλους που ίσως την έχουν δει!

Η Ε6 έχει πράγματι καλύτερα χρώματα από την Ε60 όπως διαβάζω σε κάποια μηνύματα; Με ενδιαφέρει κυρίως η φυσικότητα στα πρόσωπα.
Την Ε60 την βρίσκω και στις 47" (αν και μάλλον ακριβή την έχουν) και την Ε6 τη βρίσκω και στις 50" με 650 ως EM6 (κανείς δεν ξέρει όμως αν είναι εντελώς ίδια με την 50" Ε6 εκτός φυσικά από τις ιντερνετικές δυνατότητες).
Δεν υπάρχει κάπου η 50" για να τη δω δυστυχώς, οπότε βασίζομαι σε φίλους που ίσως την έχουν δει!

Αυτό για τα χρώματα δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Η et60 έχει πολύ ζωντανά χρώματα παντoς σου το λέω ως κάτοχος της et60.
Έχουν σχεδιαστικές διαφορές (e6-em6) και οι δυο είναι στα 50 hz.

Αυτό για τα χρώματα δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Η et60 έχει πολύ ζωντανά χρώματα παντoς σου το λέω ως κάτοχος της et60.
Έχουν σχεδιαστικές διαφορές (e6-em6) και οι δυο είναι στα 50 hz.

Ευχαριστώ.
Με ενδιαφέρει κυρίως το πως αποδίδει τα πρόσωπα. Με φυσικό (κιτρινωπό) τόνο ή υπερβολικά κόκκινα όπως διάβασα σε κάποια μηνύματα, κυρίως σε ξένα forum.

Στις ρυθμίσεις έχει 5 τόνους χρώματος.
Ψυχρό 1-2
Θερμό 1-2
Κανονικό
Κόκκινα ίσως τα δεις στο θερμό 2. Πάντως στο κανονικό τα χρώματα είναι απολύτως φυσικά. Μιλάω για την et60.

Στις ρυθμίσεις έχει 5 τόνους χρώματος.
Ψυχρό 1-2
Θερμό 1-2
Κανονικό
Κόκκινα ίσως τα δεις στο θερμό 2. Πάντως στο κανονικό τα χρώματα είναι απολύτως φυσικά. Μιλάω για την et60.

και το μαύρο της πως είναι; Την παλεύει καθόλου; Εντάξει, δεν θα βλέπουμε σε απόλυτο σκοτάδι, αλλά να δίνει καλή αίσθηση contrast!

Δεν βρίσκω την Ε6 σε ασημί που θα ήθελα και σκέφτομαι μήπως δώσω τη διαφορά για την ΕΤ60 (εκτός και αν υπάρχει λόγος να προτιμήσω την Ε6 που σίγουρα μου αρέσει η χρωματική της απόδοση ακόμα και αν αργήσω να τη βρω διαθέσιμη ή κάποια άλλη).

Επίσης, διαβάζω καλά λόγια για την ST60 και το σκέφτομαι. Είδα φωτογραφία με ΕΤ60 και ST60 τοποθετημένες δίπλα η μια στην άλλη και υπήρχε μεγάλη διαφορά υπερ της δεύτερης http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=61074093&postcount=5797 . Δεν ανέφεραν όμως για τις συνθήκες φωτισμού του χώρου ώστε να βγάλω συμπέρασμα. Υποθέτω ότι ήταν σχετικά σκοτεινός.

Last edited:
και το μαύρο της πως είναι; Την παλεύει καθόλου; Εντάξει, δεν θα βλέπουμε σε απόλυτο σκοτάδι, αλλά να δίνει καλή αίσθηση contrast!

Δεν βρίσκω την Ε6 σε ασημί που θα ήθελα και σκέφτομαι μήπως δώσω τη διαφορά για την ΕΤ60 (εκτός και αν υπάρχει λόγος να προτιμήσω την Ε6 που σίγουρα μου αρέσει η χρωματική της απόδοση ακόμα και αν αργήσω να τη βρω διαθέσιμη ή κάποια άλλη).

Επίσης, διαβάζω καλά λόγια για την ST60 και το σκέφτομαι. Είδα φωτογραφία με ΕΤ60 και ST60 τοποθετημένες δίπλα η μια στην άλλη και υπήρχε μεγάλη διαφορά υπερ της δεύτερης http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=61074093&postcount=5797 . Δεν ανέφεραν όμως για τις συνθήκες φωτισμού του χώρου ώστε να βγάλω συμπέρασμα. Υποθέτω ότι ήταν σχετικά σκοτεινός.
Tο μαύρο της είναι πάρα πολύ καλό για led με ips panel.Δεν θα την συγκρίνω όμως με κάποια ποιοτική πλάσμα όπως η st60. Αλλά συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο σε θέμα φωτεινότητας. Όπως επίσης μπαίνουν και τα μειονεκτήματα των πλάσμα έναντι των led.Για εμένα μεγάλα για άλλους μηδενικά.
Με λίγα λόγια όταν πήγα για αγορά τηλεόρασης είδα δίπλα δίπλα 47et60 47st60 προσωπικά και πάντα με την φωτεινότητα του μαγαζιού για τα δικά μου γούστα η et60 είχε πολύ καλύτερη εικόνα και έτσι κατέληξα στην 55et60 από την οποία είμαι πολύ ευχαρηστημενος. Αλλά όλα αυτά είναι υποκειμενικά.

Last edited:
Η φωτογραφία έχει παρθεί με πολύ μεγάλο χρόνο έκθεσης οπότε δεν χρησιμεύει για συμπεράσματα. Παρόλα αυτά αν έχεις σκοτεινό χώρο ή σου αρέσει να βλέπεις σε τελείως σκοτάδι η ST60 είναι καλύτερη σαν επιλογή από αντίστοιχες τηλεοράσεις LED LCD εφόσον δεν σε ενοχλούν τα αρνητικά των πλάσμα (image retention , dithering , contouring , κατανάλωση ρεύματος κτλ).

Last edited:
Εβλεπα σήμερα μια ταινία στο mega σε φίλους που έχουν την LG 32" 450. Ηταν μια ταινία με μπαλέτα http://www.megatv.com/megacinema/default.asp?catid=24124&subid=2&pubid=1456950&puborgid=32088399
Ο φωτισμός προερχόταν από μισάνοικτο ρολό μπαλκονόπορτας. Μέτριος θα έλεγα.

Ενώ τα χρώματα ήταν ωραία και η κίνηση επίσης (μου είπαν ότι έχει ips panel και ότι δεν ήξεραν αν είναι 50 ή 100 hz) κάτι με χάλαγε. πχ σε σκηνές που φαινόταν υποτίθεται μαύρη οροφή της αίθουσας χορού, το χρώμα της οροφής φαινόταν γκρίζο σε σχέση με το κατάμαυρο του πλαισίου της LG. Το αποτέλεσμα ήταν μια μάλλον πολύ αδιάφορη εικόνα. Μην την πατήσουμε και είναι έτσι η ΕΤ60. Αν είναι να προτιμήσουμε την Ε6 που την είδα και μου άρεσε. Εκτός και αν τα λιγότερα hz είναι δραματικά χειρότερα σε τηλεοπτικό σήμα.
Το σπαστικό είναι ότι θα πρέπει να την περιμένω καιρό για να έρθει ενώ η Ε60 υπάρχει σχεδόν παντού!

Αν θέλεις καλύτερο μαύρο και μεγαλύτερη αντίθεση σε LCD πρέπει να κοιτάξεις σε μοντέλα με κάποιο VA ή αντίστοιχο panel. Υστερούν φυσικά ένταντι των IPS σε γωνίες θέασης. Εναλλακτικά μπορείς να δεις και κάποιες plasma.

Re: Απάντηση: Panasonic 42" ή τι άλλο;

Αν θέλεις καλύτερο μαύρο και μεγαλύτερη αντίθεση σε LCD πρέπει να κοιτάξεις σε μοντέλα με κάποιο VA ή αντίστοιχο panel. Υστερούν φυσικά ένταντι των IPS σε γωνίες θέασης. Εναλλακτικά μπορείς να δεις και κάποιες plasma.

γι αυτό ακριβώς ρωτάω για την Ε6 καθώς και για την ST60.

Εβλεπα σήμερα μια ταινία στο mega σε φίλους που έχουν την LG 32" 450. Ηταν μια ταινία με μπαλέτα http://www.megatv.com/megacinema/default.asp?catid=24124&subid=2&pubid=1456950&puborgid=32088399
Ο φωτισμός προερχόταν από μισάνοικτο ρολό μπαλκονόπορτας. Μέτριος θα έλεγα.

Ενώ τα χρώματα ήταν ωραία και η κίνηση επίσης (μου είπαν ότι έχει ips panel και ότι δεν ήξεραν αν είναι 50 ή 100 hz) κάτι με χάλαγε. πχ σε σκηνές που φαινόταν υποτίθεται μαύρη οροφή της αίθουσας χορού, το χρώμα της οροφής φαινόταν γκρίζο σε σχέση με το κατάμαυρο του πλαισίου της LG. Το αποτέλεσμα ήταν μια μάλλον πολύ αδιάφορη εικόνα. Μην την πατήσουμε και είναι έτσι η ΕΤ60. Αν είναι να προτιμήσουμε την Ε6 που την είδα και μου άρεσε. Εκτός και αν τα λιγότερα hz είναι δραματικά χειρότερα σε τηλεοπτικό σήμα.
Το σπαστικό είναι ότι θα πρέπει να την περιμένω καιρό για να έρθει ενώ η Ε60 υπάρχει σχεδόν παντού!

Ημέρα οι τηλεοράσεις LED LCD δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δείξουν μαύρο εκτός και αν συμβαίνει κάτι με τις ρυθμίσεις. Στο σκοτάδι δεν θα δεις μαύρο όπως το πλαίσιο της τηλεόρασης σε καμία LED LCD.

Στο σκοταδι η διαφορα θα ειναι ακομα μεγαλυτερη απο αυτη που φαινεται στη φωτο
επειδη ομως βλεπω κυρια χρηση τηλεοπτικο,μαλλον θα χαραμιζεται η πλασμα

Καλημερα παιδια, εχω et60 και αυτο το πραμα π ειδα στη φωτο δεν ειναι αληθεια. Η τηλεορασ εκει ειναι πειραγμενη.πεστε μ τι φωτο θελετε να σας αποδιξω οτι ειναι βλακιες αυτα. Δεν εχει καταμαυρο, π αν δεν στο πουν δεν περνεις χαμπαρι, οχι αυτο που διχνετε

Η αγορά τηλεόρασης με πάνελ IPS είναι εξαιρετική... για την *επόμενη* τηλεόραση που θα αγοράσεις, η οποία αν δεν έχει πάνελ IPS θα σου φανεί κορυφαία... :flipout:

Αν σε ενδιαφέρει κυρίως η εικόνα, απέφυγε ότι γράφει "LG", έχει IPS panel και παθητικό 3Δ (που σημαίνει αποκλειστικά IPS πανελ). Αυτό αποκλείει όλη την σειρά 3Δ LCD της πανασόνικ. (Που δεν νομίζω ότι σου λέω κάτι που δεν ξέρεις, το διαπίστωσες και εσύ από ότι είδα.)

Μεταξύ της Ε6 και της ST60, δεν υπάρχει κάποιο δίλημμα, αν μπορείς να αγοράσεις την ST, προτίμησε το.
Την ασημί Ε6 την φέρνει το πλαίσιο, αγόρασα μια 39άρα την περασμένη βδομάδα.

Η Ε6 είναι συγκρίσιμη με τις F5000/F5500 της σάμσουνγκ (και όχι με την ST), και την προτίμησα επειδή έχει πλήρη ρυθμιστικά, και η ασημί δείχνει λιγότερο πλαστική, θυμίζοντας λίγο αλουμίνιο (ενώ είναι επίσης πλαστική). Επίσης, είπα να δοκιμάσω και μια πανασόνικ LCD (έχω ήδη 3 σάμσουνγκ).
Γενικά, είναι συμπαθητική σαν τηλεόραση η Ε6 (δεν πρόλαβα να την μετρήσω), αλλά έχει θέμα με το upscaling του τηλεοπτικού.