Panasonic 42 Pz70 ή 42 Px80 ?

mantsat

New member
31 October 2007
87
Καλησπέρα!
Θέλω τα φώτα σας!
Μιας και έχει πέσει η τιμή της Pz70 (full hd) γύρω στα 1200 ευρώ αξίζει περισσότερο από την καινούρια PX80 ?
Η διαφορά στην ανάλυση με ενδιαφέρει για κανα παιχνίδι και κανα animation full hd στα οποία παρατηρείται η διαφορά 720p - 1080p.
Ευχαριστώ!!!!

Eγω θα επαιρνα την PX80.

Ειναι αρκετα καλυτερη σε SD (τηλεοπτικο σημα και DVD) , μαλιστα ειναι καλυτερη και απο την PΖ80/85 στον τομεα αυτο , ενω ειναι πολυ καλη ακομη και με HD.
Επισης διαχειριζεται καλυτερα σημα 24p απο την PZ70 χωρις "σπασιματα" (motion judder) στην κινηση.

Τελος στις 42" πολυ δυσκολα θα δεις διαφορα σε ΗD λογω της μεγαλυτερης αναλυσης της PZ γιατι ειναι σχετικα μικρο το μεγεθος της οθονης.

Με λιγα λογια σε SD εχουμε ξεκαθαρη νικη της PX80 ενω σε HD περιπου ισοπαλια παροτι εχει μεγαλυτερη αναλυση η PZ.

Ευχαριστώ γιάννη!!

Να σαι καλα.

Να σημειωσω οτι τα παραπανω που γραφω δεν τα βγαζω απο το κεφαλι μου αλλα μετα απο αναγνωση πολλων συζητησεων στο AVforums καθως και καποιων τεστ των δυο μοντελων.:ernaehrung004:

Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη και να προσθέσω οτί η ΡΧ80 έχει και panel 11ης γενιάς.

Για αυτόν και μόνο τον λόγo θα προχωρούσα στην επιλογή της PX80

Απάντηση: Re: Panasonic 42 Pz70 ή 42 Px80 ?

Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη και να προσθέσω οτί η ΡΧ80 έχει και panel 11ης γενιάς.
Για αυτόν και μόνο τον λόγo θα προχωρούσα στην επιλογή της PX80
+1 +1

και να διευκρινίσω λίγο τη γνώμη μου (το +1 +1 δηλαδή!),
πάνελ 11ης γενιάς = καλύτερη συμπεριφορά στο image retantion (που ήδη το 10ης ήταν πολύ καλό), καλύτερο μαύρο, καλύτερα χρώματα, λιγότερες ανακλάσεις... γενικά πιο "κουρδισμένη" εικόνα!

Εχω κι εγω το ίδιο διλημμα! Θελει ο κολλητος μου να παρει TV σε αυτα τα χρηματα και δεν ξερω πια να του προτεινω. Ειναι λιγο ψυχολογικο το θεμα γιατι η PX80 δεν ειναι ουτε 720p. Τις εχει δει κανεις διπλα διπλα με HD υλικο για να μας διαφωτισει; Εγω εχω δει την PZ70 συνδεδεμενη με bluray και εντυπωσιαστηκα με την εικονα της.

Last edited:
Εχω κι εγω το ίδιο διλλημα! Θελει ο κολλητος μου να παρει TV σε αυτα τα χρηματα και δεν ξερω πια να του προτεινω. Ειναι λιγο ψυχολογικο το θεμα γιατι η PX80 δεν ειναι ουτε 720p. Τις εχει δει κανεις διπλα διπλα με HD υλικο για να μας διαφωτισει; Εγω εχω δει την PZ70 συνδεδεμενη με bluray και εντυπωσιαστηκα με την εικονα της.
η ΡΧ είναι 768 γραμμών
σε ότι αφορά την θέαση, αν η απόσταση είναι 1,8 μέτρα και πάνω απλά δεν ξεχωρίζει κανείς τα pixel, οπότε δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συζήτηση!
αν όμως:singer: είναι για να την βλέπει κανείς στο 1 έως 1,5 μέτρο :BDGBGDB55:, ε, τότε θέλει HD!!!

η ΡΧ είναι 768 γραμμών
σε ότι αφορά την θέαση, αν η απόσταση είναι 1,8 μέτρα και πάνω απλά δεν ξεχωρίζει κανείς τα pixel, οπότε δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συζήτηση!
αν όμως:singer: είναι για να την βλέπει κανείς στο 1 έως 1,5 μέτρο :BDGBGDB55:, ε, τότε θέλει HD!!!

1024 όμως ούτε καν 1280!

1024 όμως ούτε καν 1280!

εδω αποδιδει καλυτερα σε 1080p παρα σε 720p που ειναι πιο κοντα στην native αναλυση της(1024X768) οπως λενε αλλα αυτο μπορω να στο επιβεβαιωσω για την px70.
και αυτο ειναι αποδεκτο απο ολους.

Re: Απάντηση: Panasonic 42 Pz70 ή 42 Px80 ?

1024 όμως ούτε καν 1280!

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα καταλάβεις κάποια διαφορά;

(Εξαιρείται η χρήση σαν monitor ηλ. υπολογιστή)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 42 Pz70 ή 42 Px80 ?

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα καταλάβεις κάποια διαφορά;

(Εξαιρείται η χρήση σαν monitor ηλ. υπολογιστή)

Τιποτα!
Βουρ για PX80

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 42 Pz70 ή 42 Px80 ?

Τιποτα!
Βουρ για PX80

Πατσα-βούρ! :D:D:D

Η τηλεόραση πραγματικά δεν παίζεται.
Αν αναλογιστείς και το κόστος....

Re: Απάντηση: Panasonic 42 Pz70 ή 42 Px80 ?

Σε σχέση με την pz85 όμως τι γίνεται;

Θεωρω δεδομενο οτι μιλαμε για την 46PZ80/85 η την 50PZ80/85 ωστε να εχει νοημα η αυξημενη αναλυση της οθονης (μαζι με μια αποσταση θεασης κατω απο 3 μετρα βεβαια).

Η 42PZ80 κατα την γνωμη μου δεν αξιζει τον κοπο αφου δεν θα φαινεται σχεδον καμια διαφορα σε HD ενω θα δειχνει και χειροτερα σε SD απο την PX.