Panasonic 42PX70 ή sony kdl40d3000.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Μιας και ο καιρός έφτασε για αγορά τηλεόρασης βρίσκομαι ανάμεσα στίς δυο παραπάνω τηλεοράσεις και ανάμεσα στις δυο παραπάνω τεχνολογίες.
Σίγουρα θα πάρω μια απο τις δύο με τη ζυγαριά να γέρνει προς την panasonic.

Eχω ήδη plasma 42" πρώτης γενιάς 852x480 και βλέπω στα 3 μέτρα.
Η διαφορά των 2" της sony με προβληματίζει, θα μου φανεί μικρή ή δεν θα είναι εμφανής η διαφορά;

Και τελικά γιατί να προτιμήσω την sony;

Για αρχίστε κουβέντα.

Και τελικά γιατί να προτιμήσω την sony;
ια αρχίστε κουβέντα.

Εγω ημουν μεταξυ των δυο και διαλεξα την Sony γιατι εχει καλυτερη συνδεσιμοτητα (3 HDMI) και επειδη παιζω και παιχνιδια (XBOX 360) που μπορει να δημιουργησουν Burn in σε μια πλασμα.

Σαν εικονα παντως ειναι οι δυο καλυτερες τηλεορασεις στην τιμη τους και οχι μονο. Ειναι και θεμα γουστου γιατι μερικοι βρισκουν την εικονα των LCD λιγο "ψευτικη" (εγω παντως δεν ειμαι ενας απο αυτους).-bye-

Θα ήταν καλύτερα άν ανάφερες και τί χρήση θές να κάνεις δηλ. μόνο τηλεοπτικό σήμα ? ,κάποια παιχνιδομηχανή ίσως ?...κτλ.

Επιγραμματικά θα σου πώ κάποια στοιχεία στον ανταγωνισμό που επικρατεί ανάμεσα σε LCD & Plasma

1)Άν σκοπεύεις να συνδέσεις παιχνιδομηχανή η LCD είναι μονόδρομος

2)Στίς Plasma υπάρχει το άγχος του burn -in

3)Μια Plasma καταναλώνει πολύ περισσότερο ρεύμα απο μια LCD.

4)Σε τηλεοπτικό σήμα οι Plasma είναι ανώτερες αλλά πλέον βγαίνουν LCD στα 100Hz και προσφέρουν εξίσου πολύ καλή εικόνα.

-bye-

Την θέλω για αποκλειστική σύνδεση με htpc και χρήση vista media center.
Παίζω και παιχνίδια αλλά δεν υπάρχει θέμα burn in γιατί είμαι πολύ προσεκτικός και δεν παίζω και πολύ ώρα (που να την βρώ;).
Η αλήθεια είναι οτι με προβληματίζει πιο πολύ μιας και βλέπω με plasma μήπως δεν μου αρέσει η εικόνα της.
Σε σχέση με παλιές plasma τι λέει η sony;
Υπάρχει διαφορά στην ζωντάνια της εικόνας;

Διαφωνώ και με τις τέσσερις επισημάνσεις του Βασίλη όπως τις διατύπωσε, αλλά θα ανοίξει μεγάλη κουβέντα που δεν θα βγάλει πουθενά. Αν δεν είσαι σίγουρος για ποιά τεχνολογία ταιριάζει στις ανάγκες σου διάβασε το sticky thread LCDvsPlasma και ψάξε γενικά ώστε να βγάλεις άποψη μόνος σου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic 42PX70 ή sony kdl40d3000.

Διαφωνώ και με τις τέσσερις επισημάνσεις του Βασίλη όπως τις διατύπωσε, αλλά θα ανοίξει μεγάλη κουβέντα που δεν θα βγάλει πουθενά. Αν δεν είσαι σίγουρος για ποιά τεχνολογία ταιριάζει στις ανάγκες σου διάβασε το sticky thread LCDvsPlasma και ψάξε γενικά ώστε να βγάλεις άποψη μόνος σου.

+1

Εγω είμαι ήδη υπέρ της πλάσμα.
Απο όποιους τις έχουν δεί και τις δύο θα ήθελα εντυπώσεις για την εικόνα.

Εγω είμαι ήδη υπέρ της πλάσμα.
Απο όποιους τις έχουν δεί και τις δύο θα ήθελα εντυπώσεις για την εικόνα.

σε sd δεν παιζεται η panny:grandpa: ειναι φανταστικη για την χρηση που θες.

να συμπληρωσω οτι ειδα και τις δυο και μαλιστα η μια ηταν 32"

Last edited:
Εχω δει και τις δυο ,αφου ηταν να διαλεξω μεταξυ αυτων.Σε εικονα δεν χανει καμμια, αλλα η px70 δινει οντως πιο "γηινες" αποχρωσεις.
Διαλεξα την panny.

YΓ. Πρεπει να προσπαθησεις παρα πολυ για να εχεις μονιμο burn in ειδικα στην panny.Oλα αυτα απο προσωπικη εμπειρια λιγων ημερων αλλα και απο οσα εχω διαβασει στο δικτυο.Και να δεις κατι, βαζεις για λιγη ωρα ενα δισκακι με εναλλασομενες στατικες εικονες και καθαρισες.

Εγω ημουν μεταξυ των δυο και διαλεξα την Sony γιατι εχει καλυτερη συνδεσιμοτητα (3 HDMI) και επειδη παιζω και παιχνιδια (XBOX 360) που μπορει να δημιουργησουν Burn in σε μια πλασμα.

Σαν εικονα παντως ειναι οι δυο καλυτερες τηλεορασεις στην τιμη τους και οχι μονο. Ειναι και θεμα γουστου γιατι μερικοι βρισκουν την εικονα των LCD λιγο "ψευτικη" (εγω παντως δεν ειμαι ενας απο αυτους).-bye-

Αυτό ακριβώς μου είπε η γυναικα μου σήμερα που πήγαμε για να ρωτήσουμε για τις Pioneer.:smile:
Για τις LCD φυσικά όχι για τις Pioneer.:D

Last edited:
Αν ήμουν διατεθειμένος να σπαταλήσω γύρω στις 200 ώρες στην αρχή για σωστό στρώσιμο της τηλεόρασης (βλέπε thread της PX70) και χρησιμοποιούσα το htpc μόνο για προβολή ταινιών και που και που κάνα παιχνιδάκι θα έπερνα την Panasonic λόγω πιο "φυσικής" εικόνας.

Αν είχα σκοπό να δουλεύω και άλλες εφαρμογές σε περιβάλλον windows ή δεν ήμουν διατεθειμένος για την παραπάνω "περιποίηση" που απαιτεί μια plasma που τρέχει με htpc θα έπερνα την Sony.

Νομίζω πως όποια και να διαλέξεις ικανοποιημένος θα είσαι τελικά από το αποτέλεσμα.

P.S Αν επιλέξεις Panasonic για να πάρεις το μέγιστο θέλεις ένα καλό scaler γιατί της δικιάς της είναι μέτριο.

Απο μαύρο τι λένε;
Μάλλον θα πάω για την panasonic.
Με προβληματίζει το panel της που έχει ανάλυση 4/3.
Στην plasma μου οταν δίνω τη φυσική της ανάλυση απο το pc 852x480 οι διαφορές στην εικόνα είναι θεαματικές.
Στην panasonic είναι αδύνατον να δώσεις απο τον υπολογιστή 1024x768 λόγω παραμόρφωσης της εικόνας.
Ποιος την έχει συνδέσει με υπολογιστή να μου πει εντυπώσεις;
Με τι σκεπτικό άραγε φτιάχνουν panel 16/9 με ανάλυση 4/3;

Απο μαύρο τι λένε;

Τοσο σε μαυρο οσο και σε contrast οριακα ειναι καλυτερη η D3000 αλλα οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.

Εγω θα σου ελεγα αφου εχεις συνηθισει στην εικονα της Plasma να παρεις την Panasonic παντως.

Αν θες συνδεση με υπολογιστη μονο για ταινιες, δινεις 1024χ768 ,και ξετικαρεις το keep aspect ratio.Παλι στην σωστη αναλογια θα ερθεις...

Έτσι όπως περιέγραψες την χρήση που θα κάνεις για την Pany είσαι... Είναι και το θέμα των 2 ιντσών διαφοράς (5 εκατοστά περίπου). Όπως και να το κάνουμε άλλο πράγμα να την έχεις 5 εκατοστά μεγαλύτερη :flipout:

Απάντηση: Re: Panasonic 42PX70 ή sony kdl40d3000.

Αν θες συνδεση με υπολογιστη μονο για ταινιες, δινεις 1024χ768 ,και ξετικαρεις το keep aspect ratio.Παλι στην σωστη αναλογια θα ερθεις...

Αν αυτό είναι τσεκαρισμένο πάμε για panasonic.

H αλήθεια είναι οτι εχτές που μίκρυνα το κάδρο στις 40'' και είδα λίγο μια έλλειψη την είχα.
Δεν μου άρεσε η διαφορά.