Panasonic 50PZ80E...αξιζει?

1600

New member
29 May 2007
48
Μολις ειδα μια προσφορα του Πλαισιου...Δελεαστικη...

Panasonic 50PZ80E=1200 ευρω!

Ενταξει. Περυσινο μοντελο, αλλα μεχρι προτινος η ναυαρχιδα της εταιρειας.

Θεωρειται value4money αυτη η τιμη ή ειναι "τζαμπα λεφτα" πλεον (2009) ?

Μου καηκε η οθονη απο μια Sony 32FQ70 CRT, εντελως αναπαντεχα, μετα απο 20094 ωρες λειτουργιας ή αλλιως 5,5 χρονια :rifle:.

Δε σχεδιαζα τωρα αγορα τηλεορασης, αλλα ηδη ειναι αργα.

Με μια πρωτη διερευνητικη αποπειρα ισως? κατεβει ως τα 1100 μετρητοις. (ξαδερφος πωλητης)

Τι λετε? Να το τολμησω? (ειμαι πλασματικος τυπος, δε δεχομεθα LCD)

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
"Ναυαρχιδα" δεν την λες την PZ80 οταν υπηρχε μεχρι περυσι η PZ800 ,απο εκει και περα δεν νομιζω να σε συμφερει σαν αγορα οταν στα ιδια λεφτα παιρνεις την LG 50PS7000 με πολυ ανωτερο design , μικροτερη καταναλωση ρευματος και πολυ καλυτερο εξοπλισμο και μενου-ρυθμισεις...

http://www.skroutz.gr/s/74489/LG-50PS7000-50%27%27.html?keyphrase=50PS7000

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,044
Μεταμορφωση
Eιναι πολυ καλη ευκαιρια και δεν κανεις την παραμικρη θυσια σε θεμα ποιοτητας απεικονισης.

8 June 2007
1,003
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Εγω την Παρασκευη ,πήγα στο Πλαισιο της Καλλιθέας και ρώτησα τιμη για την 50G10 και μου είπαν 1480 μετρητής.

Γνώμη μου...πιστευω να δώσης 280 ευρω παραπάνω και να πάρεις την καινούρια.

1600

New member
29 May 2007
48
Καταρχην, δεν προσπαθεις να βοηθησεις (εμενα), αλλα μαλλον την LG και την Samsung. Λεξεις επαναλαμβανομενες που περιεχονται -σχεδον- σε καθε μηνυμα σου. Πες, πες.....Ε, στο τελος κατι θα μεινει.....

Και για να στο κανω πιο λιανα.

Δεν ανοιξα ενα θεμα για να μου προτεινουν διαφορες Plasma TV. Μια απλη ερωτηση εκανα, σε οσους Γνωριζουν και θελουν να απαντησουν. So simple.
Τωρα, που κολλαει το σχολιο περι KRP-500 και τι ακριβως συνεισεφερε ωστε να αποφασισω.....μονο εσυ το ξερεις. Οπως και η προηγηθεισα προταση σου για την PS7000. Ντε και καλα να παρουμε Κορεα! Δε γουσταρουμε ρε φιλε!

Α! Και οταν αναφερομουν στο αρχικο μου post "(ειμαι πλασματικος, δε δεχομεθα LCD)", ουσιαστικα σε εσενα αναφερομουν, αφου ειναι ευδιακριτο οτι προτιμας LCD και δη LG-Samsung. -bye-

brazilakos

Established Member
26 August 2008
269
πολύ επιθετικός ο φίλος... σε ποια ομάδα έπαιζες σεντερ φορ?

θα μπορούσες να βάλεις και τις παρακάτω παρατηρήσεις στο αρχικό σου μήνυμα:
1) δεν γουστάρω Κορέα (θέλω κάτι για παράδειγμα να φτιάχνεται στο τόκιο εξ' ολοκλήρου από την κορυφή έως τα νύχια - δεκτά και τα προάστια).
2) δεν δέχομαι συμβουλές από τον Yperion (γνωστός κατάσκοπος Κορεατών αν και έχει τηλεόραση SONY - άλλωστε αυτό θα πει και πράκτορας).
3) θέλω την άποψη σας μόνο για το συγκεκριμένο μοντέλο και όχι να μου προτείνετε κάτι άλλο.

Ας βάλω και τη γνώμη μου για να μη μείνω εκτός θέματος: καλή η PZ80 όταν βγήκε, αλλά μάλλον ξεπεράστηκε αφού με αυτά τα λεφτά τώρα...

tansap

Established Member
30 June 2008
192
Καταρχην, δεν προσπαθεις να βοηθησεις (εμενα), αλλα μαλλον την LG και την Samsung. Λεξεις επαναλαμβανομενες που περιεχονται -σχεδον- σε καθε μηνυμα σου. Πες, πες.....Ε, στο τελος κατι θα μεινει.....

Και για να στο κανω πιο λιανα.

Δεν ανοιξα ενα θεμα για να μου προτεινουν διαφορες Plasma TV. Μια απλη ερωτηση εκανα, σε οσους Γνωριζουν και θελουν να απαντησουν. So simple.
Τωρα, που κολλαει το σχολιο περι KRP-500 και τι ακριβως συνεισεφερε ωστε να αποφασισω.....μονο εσυ το ξερεις. Οπως και η προηγηθεισα προταση σου για την PS7000. Ντε και καλα να παρουμε Κορεα! Δε γουσταρουμε ρε φιλε!

Α! Και οταν αναφερομουν στο αρχικο μου post "(ειμαι πλασματικος, δε δεχομεθα LCD)", ουσιαστικα σε εσενα αναφερομουν, αφου ειναι ευδιακριτο οτι προτιμας LCD και δη LG-Samsung. -bye-

χωρις να θελω να κανω τον δικηγορο , ο yperion πολυ καλα εκανε και προτεινε τις lg + samsung , γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ που να κατασκευαζουν plasma (πλην της pioneer)
Στα λεφτα που θετεις (1100 ευρω) οντως οι παραπανω tv's ειναι πιο τιμιες σ' αυτα που προσφερουν.
Τωρα αν εσυ θες ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ να σου πουμε μονο για την panny , καλη ειναι , παρτην.

Last edited:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Με καλυψαν οι φιλοι brazilakos , tansap αλλα εχω να προσθεσω...

Α- Αν δεν προτεινω και καποια τις πρωτες σε πωλησεις παγκοσμιως εταιρειες (Samsung , LG) τι να προτεινω? Αλλωστε για να ειναι μια εταιρεια πρωτη και δευτερη στον κοσμο αντιστοιχα κατι σημαινει αυτο
Β- Η δουλεια μου ειναι εντελως ασχετη με την πωληση τηλεορασεων και αλλων ειδων , για την ακριβεια ειμαι δημοσιος υπαλληλος και μπορει να το βεβαιωσει ο διαχειριστης κ.Νασος Μανιατης που παλιοτερα με ειχε παρει τηλεφωνο στην εργασια μου για να μιλησουμε για καποιο θεμα.

Καλες αγορες απο εκει και περα...-bye-

jimnyjump

New member
7 April 2009
93
Β- Η δουλεια μου ειναι εντελως ασχετη με την πωληση τηλεορασεων και αλλων ειδων , για την ακριβεια ειμαι δημοσιος υπαλληλος και μπορει να το βεβαιωσει ο διαχειριστης κ.Νασος Μανιατης που παλιοτερα με ειχε παρει τηλεφωνο στην εργασια μου για να μιλησουμε για καποιο θεμα.

Καλες αγορες απο εκει και περα...-bye-[/quote]

Και έλεγα πού βρίσκεις τόσο χρόνο ελεύθερο!:ROFLMAO:
(είμεθα χιουμορίστες..:BDGBGDB55:)

redemption

Senior Member
5 February 2009
658
Να πω κι εγώ την άποψη μου.. ο καθένας όπως και ο Yperion, προτείνει με τα δικά του κριτήρια, κάνουμε μετά την σούμα και καταλήγουμε ή όχι κάπου...
Είναι φανερό πως ο φίλος Yperion λαμβάνει πολύ υπ'όψιν τον τομέα value for money, που είναι κάτι που λίγο πολύ πρέπει να κοιτάμε (γνώμη μου) ειδικά σε έναν τομέα όπως η τεχνολογία που απαξιώνονται γρήγορα τα πάντα...
Σαφώς και οι Sony και οι Pioneer είναι κορυφαίες εταιρείες με κορυφαίες τηλεοράσεις η κάθε μία στο είδος της... αλλά όπως και να το κάνουμε οι κορεάτες είναι πιο.. ειδικοί στο value for money... χωρίς να σημαίνει ότι όποιος δεν ενδιαφέρεται για το value for money είναι λάθος... ο καθένας έχει τα κριτήρια του και αποφασίζει πως θέλει να ξοδέψει τα χρήματα του.
Aπό εκεί και πέρα δεν είναι δυνατόν όταν κάνουμε μια ερώτηση να θέλουμε απαντήσεις από κάποιους και από άλλους όχι.. είπαμε, τα βλέπουμε όλα κρίνουμε και στο τέλος αποφασίζουμε. Τώρα αν έχουμε αποφασίσει από πριν, ίσως η ερώτηση να περιττεύει.

modena

Established Member
28 April 2007
293
Αθήνα
Εγώ την αγόρασα παιδιά. Από το Πλαίσιο. Χωρίς 2η σκέψη. Αντε ...μετά από λίγο ψάξιμο. Εφτασε την άλλη μέρα, 1000 ευρώ + ΦΠΑ, με δώρο ένα φορητό DVD player. (Που έκανε ευτυχισμένο το ανηψάκι μου) Κανένα απολύτως παράπονο... ειδικά αν σκεφτώ ότι πριν από 2 πάνω - κάτω χρόνια είχα δώσει 4.000 ευρώ για μια Pioneer 50" 1024x768. Σήμερα ούτε δώρο δε μπορώ να τη δώσω...

3 July 2006
206
Αθήνα
Ως κάτοχος της 50PZ80 μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι μία πολύ συμφέρουσα αγορά σε αυτά τα χρήματα (εγώ την πήρα 2.100). Θα πρέπει να ξοδέψεις αισθητά περισσότερα χρήματα για να πάρεις κάτι καλύτερο. (π.χ. KURO). Από την στιγμή που προτιμάς την εικόνα των Plasma στην προτείνω ανεπιφύλακτα. Συμπτωματικά, την πρότεινα επίσης και σε έναν φίλο μου σήμερα, ο οποίος μετακομίζει σε καινούργιο σπίτι.

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
To ερωτημα ομως ειναι αν συμφερει σαν αγορα εφοσον η διαφορα με την G10 ειναι 200-300 ευρω...

Κατα την γνωμη μου η διαφορα στην εικονα των δυο αλλα και η μειωμενη 30% καταναλωση ρευματος υπερκαλυπτει την διαφορα αυτη.

1600

New member
29 May 2007
48
Λοιπον. Η τηλεοραση βρισκεται πλεον στο επιπλο της. 3 ωρες and counting...

Πρωτες εντυπωσεις.....Παρα πολυ καλες! Οχι αριστες. Παρα πολυ καλες...
Διαβαζα και διαβαζα για το "χαλια" τηλεοπτικο σημα...Μια χαρα ειναι! Αν εχεις αξιοπρεπη κεραια και συνδεσμολογια. Δεν κανει θαυματα (οπως ισως η Kuro), αλλα εχει αρκετα καλη εικονα, εως πολυ καλη στα κρατικα. Προφανως η εκπομπη των κρατικων μας καναλιων ειναι ποιοτικοτερη απο τα υπολοιπα. Ταπεινα. Στα δε ψηφιακα και δη στο Σπορ+...απολαυστικη!

Απο SD δορυφορικο δεκτη, σε καποια καναλια (BBC. ARTE, ZDF...δηλαδη τα κρατικα Αγγλιας, Γαλλιας, Γερμανιας) η εικονα ειναι ποιο "ζωντανη" και σε οξυτητα αλλα και σε χρωμα. Αγγιζει την τελειοτητα (Τοκος speaking). Φυσικα τα περισσοτερα δορυφορικα ειναι ψιλοσκουπιδια και απο ποιοτητα εικονας (συμπιεσης) και απο θεματολογια, βεβαιως-βεβαιως. Στα λιγοστα αξιολογα -απο θεμα ποιοτητας απεικονισης- ειναι σαφως καλυτερη η εικονα απο οτι στα επιγεια, ειτε αναλογικα ειτε ψηφιακα. Ηδη μετρω αναποδα, μεχρι να αγορασω εκεινον τον Technomate 6900 combo, με δυο HD δεκτες, τοσο για Satellite (DVB-S2) οσο και για Terrestrial (MPEG4).

Βεβαια οταν ηρθε η ωρα για το Matrix απο DVD.....-bye-.....ΗΔΟΝΗ!

Προσθεστε στην εξισωση οτι αυτα τα αποτελεσματα-εντυπωσεις δημιουργηθηκαν μεσω SCART καλωδιων, χοντρων και επιχρυσων μεν, με εγγενεις περιορισμους δε. Πριν τον νεο δορυφορικο δεκτη, προεχει η αγορα των απαραιτητων HDMI, Component, VGA και συναφων καλωδιων. Πιστευω να δω σημαντικη διαφορα. Ορατη και αμεσα αντιληπτη. Οψομεθα...

Το ΣΚ θα παρω δανεικο το PS3 ενος φιλου. Αναρωτιεμαι ποσες...εβδομαδες?...μερες?...ωρες?...θα αντεξω στον πειρασμο της αγορας ενος δικου μου PS3...

Κατα τα λοιπα, ακολουθω ευλαβικα τις -κοινες- οδηγιες περι στρωσιματος. Ακομη κι ετσι παντως, με "ξεθωριασμενες ρυθμισεις".....ειναι εντυπωσιακη!

Δυο-τρεις παρατηρησεις εχω μονο, αξιες λογου νομιζω.

Καταρχην τα ανεμιστηρακια. Οταν "παρουν μπροστα", τα ακους. Τα "νοιωθεις". Οπως νοιωθεις εκεινο το σχεδον υποκωφο βουητο.....θρόισμα να το πω.....απο τον υπολογιστη μας. ΟΚ. Δυναμωνεις λιγο τη φωνη και εισαι ενταξει. 'Η σχεδον ενταξει. Γιατι οποιο προγραμμα-υλικο και αν παρακολουθεις, Δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει μεταπτωσεις στη ροη του ηχου του και ετσι αναποφευφκτα θα τα ακουσεις. Παντως δεν ειναι αυτο που λεμε ενοχλητικα. Μαλλον ομως η πρωτη μου επεμβαση θα ειναι η αντικατασταση τους με αλλα σιωπηλοτερα, στα προτυπα των PC. Ειδωμεν...

Το σηματικοτερο μειονεκτημα της συγκεκριμενης τηλεορασης ομως, καθως και της πλειοψηφιας των ανταγωνιστων αυτης, ειναι η αδυναμια να "προσομοιασουν" το προτυπο μεταδοσης 4:3 σε ενα πανελ 16:9. Αρκετες διαθεσιμες επιλογες aspect ratio.....καμια ομως δεν ειναι "smart" (Sony). Ειτε just επιλεξω (το αντιστοιχο "smart" της Panasonic) ειτε 16:9, ουσιαστικα το ιδιο και το αυτο ειναι. Ανθρωποι και αντικειμενα παραμορφωνονται σε μια πιο "κοντοχοντρη" εκδοση τους. Προσωπικα με ενοχλει Παρα Πολυ! 'Η θα πρεπει να βλεπω σε 4:3 και 14:9 με τις αντιστοιχες μπαρες δεξια-αριστερα (και τα οποια ανεπιθυμητα αποτελεσματα αυτα επιφερουν) ή θα πρεπει να συνηθισω τη Βικυ Καγια να εμφανιζεται ως τη Λιανα Κανελλη! Υπερβαλλω. Ενταξει. Αλλα μαλλον ολοι καταλαβαινετε τι εννοω. Τελος παντων. Επειδη το ειχα ψαξει διεξοδικα το συγκεκριμενο προβλημα (κατ'εμε), δεν καταφερα να βρω λυση σε καμια τηλεοραση απο οσες περιεργαστηκα στα διαφορα καταστηματα (η μονη λυση ειναι να απαγορευτει το 4:3 και να ακολουθησουν ολοι τον Σκάι). Μια αλλη καλη λυση θα ηταν να παω σε ενα αλλο προιον της Sony, αφου η προηγουμενη τηλεορσαη μου με καλυπτε σε αυτον τον τομεα, αλλα αφενος η Sony δεν κατασκευαζει πλεον Plasma και αφ ετερου δυσκολα θα ξαναγοραζα κατι απο "αυτους", μετα και την Παρα Πολυ συντομη διαρκεια ζωης (20094 ωρες) της ακριβοπληρωμενης μου 32FQ70 CRT προ εξαετιας. ---Παρεμπιπτοντως, διαπιστωσα οτι το Zoom1 και το Zoom3 μεγεθυνουν με αναλογια πλευρων 4:3. ενω αντιθετως το Zoom2 μεγεθυνει σε 16:9. Αρα οσοι κανετε Zoom στον Σκάι, χρησιμοποιηστε μονο το Zoom2 ωστε να μην αλλοιωθει η αισθηση wide.---

Τελος, θα ηθελα πιο αποκρισιμο zapping. Δηλαδη να παταω το 3 στο κοντρολ και να πηγαινει αμεσως στο καναλι αυτο, διατηρωντας φυσικα την "αναμονη" στην εισαγωγη αριθμων ωστε να πας -ας πουμε-στο 36. Αλλα οταν παταω το 3 να πηγαινει στο καναλι 3. Ληξις. Και οχι να περιμενει στο υπαρχον καναλι (ενω εχεις πατησει το @@ κουμπι 3)...μηπως....μηπως λεω και θελησεις να "συμπληρωσεις" κι αλλον αριθμο διπλα και να μετακινηθεις σε καποιο απο τη δεκαδα 30. Ειναι εκνευριστικο και καθολου χρηστικο. Βεβαια βρηκα εναν τροπο να αλλαζω γρηγορα καναλι με τα αριθμητικα πληκτρα. Εισαι στο 5 καναλι. Θες να πας στο 9. Αν πατησεις λοιπον το 9, αυτο σε περιμενει τεσσερα (4) ολοκληρα δευτερολεπτα να προσθεσεις αριθμο (91-92-93 κτλ). Αν δεν συμπληρωσεις αριθμο, και αφου περασουν τα 4 sec, μεταπηδα στο καναλι 9 (επιτελους). Αν ομως πατησεις πρωτα το 0 και αμεσως το 9, δηλαδη γραψεις 09.....ως εκ θαυματος μεσα σε ενα (1) δευτερολεπτο μετακινεισαι στο καναλι 9. Μπακαλιστικο ειναι, αλλα ειναι και Αμεσο.

Συνολικα ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος απο την 50PZ80. Με 1100 ευρω -σε 12 ατοκες- (επαιξε και η ξαδερφικη εκπτωση) γεμισα το καθιστικο μου με 50 χορταστικες και ποιοτικες ιντσες. Σιγουρα υπαρχουν καλυτερες τηλεορασεις εκει εξω. Η συγκεκριμενη Panasonic ομως συνεχιζει να προσφερει παρα πολυ καλη εικονα σε μια παρα πολυ καλη τιμη.

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Μεγεια

Το προβλημα με τα ανεμιστηρακια εχει αναφερθει απο περυσι για το συγκεκριμενο μοντελο αλλα στα 1100 οπως λες και εσυ δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα...-bye-