Λοιπον. Η τηλεοραση βρισκεται πλεον στο επιπλο της. 3 ωρες and counting...
Πρωτες εντυπωσεις.....Παρα πολυ καλες! Οχι αριστες. Παρα πολυ καλες...
Διαβαζα και διαβαζα για το "χαλια" τηλεοπτικο σημα...Μια χαρα ειναι! Αν εχεις αξιοπρεπη κεραια και συνδεσμολογια. Δεν κανει θαυματα (οπως ισως η Kuro), αλλα εχει αρκετα καλη εικονα, εως πολυ καλη στα κρατικα. Προφανως η εκπομπη των κρατικων μας καναλιων ειναι ποιοτικοτερη απο τα υπολοιπα. Ταπεινα. Στα δε ψηφιακα και δη στο Σπορ+...απολαυστικη!
Απο SD δορυφορικο δεκτη, σε καποια καναλια (BBC. ARTE, ZDF...δηλαδη τα κρατικα Αγγλιας, Γαλλιας, Γερμανιας) η εικονα ειναι ποιο "ζωντανη" και σε οξυτητα αλλα και σε χρωμα. Αγγιζει την τελειοτητα (Τοκος speaking). Φυσικα τα περισσοτερα δορυφορικα ειναι ψιλοσκουπιδια και απο ποιοτητα εικονας (συμπιεσης) και απο θεματολογια, βεβαιως-βεβαιως. Στα λιγοστα αξιολογα -απο θεμα ποιοτητας απεικονισης- ειναι σαφως καλυτερη η εικονα απο οτι στα επιγεια, ειτε αναλογικα ειτε ψηφιακα. Ηδη μετρω αναποδα, μεχρι να αγορασω εκεινον τον Technomate 6900 combo, με δυο HD δεκτες, τοσο για Satellite (DVB-S2) οσο και για Terrestrial (MPEG4).
Βεβαια οταν ηρθε η ωρα για το Matrix απο DVD.....

.....ΗΔΟΝΗ!
Προσθεστε στην εξισωση οτι αυτα τα αποτελεσματα-εντυπωσεις δημιουργηθηκαν μεσω SCART καλωδιων, χοντρων και επιχρυσων μεν, με εγγενεις περιορισμους δε. Πριν τον νεο δορυφορικο δεκτη, προεχει η αγορα των απαραιτητων HDMI, Component, VGA και συναφων καλωδιων. Πιστευω να δω σημαντικη διαφορα. Ορατη και αμεσα αντιληπτη. Οψομεθα...
Το ΣΚ θα παρω δανεικο το PS3 ενος φιλου. Αναρωτιεμαι ποσες...εβδομαδες?...μερες?...ωρες?...θα αντεξω στον πειρασμο της αγορας ενος δικου μου PS3...
Κατα τα λοιπα, ακολουθω ευλαβικα τις -κοινες- οδηγιες περι στρωσιματος. Ακομη κι ετσι παντως, με "ξεθωριασμενες ρυθμισεις".....ειναι εντυπωσιακη!
Δυο-τρεις παρατηρησεις εχω μονο, αξιες λογου νομιζω.
Καταρχην τα ανεμιστηρακια. Οταν "παρουν μπροστα", τα ακους. Τα "νοιωθεις". Οπως νοιωθεις εκεινο το σχεδον υποκωφο βουητο.....θρόισμα να το πω.....απο τον υπολογιστη μας. ΟΚ. Δυναμωνεις λιγο τη φωνη και εισαι ενταξει. 'Η σχεδον ενταξει. Γιατι οποιο προγραμμα-υλικο και αν παρακολουθεις, Δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει μεταπτωσεις στη ροη του ηχου του και ετσι αναποφευφκτα θα τα ακουσεις. Παντως δεν ειναι αυτο που λεμε ενοχλητικα. Μαλλον ομως η πρωτη μου επεμβαση θα ειναι η αντικατασταση τους με αλλα σιωπηλοτερα, στα προτυπα των PC. Ειδωμεν...
Το σηματικοτερο μειονεκτημα της συγκεκριμενης τηλεορασης ομως, καθως και της πλειοψηφιας των ανταγωνιστων αυτης, ειναι η αδυναμια να "προσομοιασουν" το προτυπο μεταδοσης 4:3 σε ενα πανελ 16:9. Αρκετες διαθεσιμες επιλογες aspect ratio.....καμια ομως δεν ειναι "smart" (Sony). Ειτε just επιλεξω (το αντιστοιχο "smart" της Panasonic) ειτε 16:9, ουσιαστικα το ιδιο και το αυτο ειναι. Ανθρωποι και αντικειμενα παραμορφωνονται σε μια πιο "κοντοχοντρη" εκδοση τους. Προσωπικα με ενοχλει Παρα Πολυ! 'Η θα πρεπει να βλεπω σε 4:3 και 14:9 με τις αντιστοιχες μπαρες δεξια-αριστερα (και τα οποια ανεπιθυμητα αποτελεσματα αυτα επιφερουν) ή θα πρεπει να συνηθισω τη Βικυ Καγια να εμφανιζεται ως τη Λιανα Κανελλη! Υπερβαλλω. Ενταξει. Αλλα μαλλον ολοι καταλαβαινετε τι εννοω. Τελος παντων. Επειδη το ειχα ψαξει διεξοδικα το συγκεκριμενο προβλημα (κατ'εμε), δεν καταφερα να βρω λυση σε καμια τηλεοραση απο οσες περιεργαστηκα στα διαφορα καταστηματα (η μονη λυση ειναι να απαγορευτει το 4:3 και να ακολουθησουν ολοι τον Σκάι). Μια αλλη καλη λυση θα ηταν να παω σε ενα αλλο προιον της Sony, αφου η προηγουμενη τηλεορσαη μου με καλυπτε σε αυτον τον τομεα, αλλα αφενος η Sony δεν κατασκευαζει πλεον Plasma και αφ ετερου δυσκολα θα ξαναγοραζα κατι απο "αυτους", μετα και την Παρα Πολυ συντομη διαρκεια ζωης (20094 ωρες) της ακριβοπληρωμενης μου 32FQ70 CRT προ εξαετιας. ---Παρεμπιπτοντως, διαπιστωσα οτι το Zoom1 και το Zoom3 μεγεθυνουν με αναλογια πλευρων 4:3. ενω αντιθετως το Zoom2 μεγεθυνει σε 16:9. Αρα οσοι κανετε Zoom στον Σκάι, χρησιμοποιηστε μονο το Zoom2 ωστε να μην αλλοιωθει η αισθηση wide.---
Τελος, θα ηθελα πιο αποκρισιμο zapping. Δηλαδη να παταω το 3 στο κοντρολ και να πηγαινει αμεσως στο καναλι αυτο, διατηρωντας φυσικα την "αναμονη" στην εισαγωγη αριθμων ωστε να πας -ας πουμε-στο 36. Αλλα οταν παταω το 3 να πηγαινει στο καναλι 3. Ληξις. Και οχι να περιμενει στο υπαρχον καναλι (ενω εχεις πατησει το @@ κουμπι 3)...μηπως....μηπως λεω και θελησεις να "συμπληρωσεις" κι αλλον αριθμο διπλα και να μετακινηθεις σε καποιο απο τη δεκαδα 30. Ειναι εκνευριστικο και καθολου χρηστικο. Βεβαια βρηκα εναν τροπο να αλλαζω γρηγορα καναλι με τα αριθμητικα πληκτρα. Εισαι στο 5 καναλι. Θες να πας στο 9. Αν πατησεις λοιπον το 9, αυτο σε περιμενει τεσσερα (4) ολοκληρα δευτερολεπτα να προσθεσεις αριθμο (91-92-93 κτλ). Αν δεν συμπληρωσεις αριθμο, και αφου περασουν τα 4 sec, μεταπηδα στο καναλι 9 (επιτελους). Αν ομως πατησεις πρωτα το 0 και αμεσως το 9, δηλαδη γραψεις 09.....ως εκ θαυματος μεσα σε ενα (1) δευτερολεπτο μετακινεισαι στο καναλι 9. Μπακαλιστικο ειναι, αλλα ειναι και Αμεσο.
Συνολικα ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος απο την 50PZ80. Με 1100 ευρω -σε 12 ατοκες- (επαιξε και η ξαδερφικη εκπτωση) γεμισα το καθιστικο μου με 50 χορταστικες και ποιοτικες ιντσες. Σιγουρα υπαρχουν καλυτερες τηλεορασεις εκει εξω. Η συγκεκριμενη Panasonic ομως συνεχιζει να προσφερει παρα πολυ καλη εικονα σε μια παρα πολυ καλη τιμη.