Panasonic 50ST60 ή Samsung UE50F6500?

Και εγώ γι'αυτό προειδοποίησα για το MEGA γνωρίζοντας την ζημιά που έχουν πάθει άλλα μέλη στο "πάνελ" (όχι της τηλεόρασης).:flipout:

δεν έχω δεί ποτέ πάνω από 45 λεπτά τηλεόραση διότι με παίρνει ο ύπνος.
πολλώ δε μάλλον μεγκα. λέτε με το που αγοράσω πλασμα να με πιάσει εμμονή με την παρακολούθηση προγραμμάτων του μέγκα????χααχαχαχαχα

Τυχερος εισαι φιλε Λακη σε αυτο που λες για το 45λεπτο.
Στο Μεγκα φανταζομαι θα ερχεται και πιο γρηγορα ο υπνος.
Και μονο τη φατσα του Πρετεντερη να δει κανεις...:antlers:
Καλο βεβαια ειναι αυτο γιατι ετσι γλιτωνει κανεις το καψιμο ικανου αριθμου εγκεφαλικων κυτταρων
ωστε να τον καταστησουν πιο ζομπι και απο αυτα στο Walking dead.
Ξερεις, ανικανοτητα αυτοβουλης σκεψης και εκφρασης περα απο αναμασηματα, ανικανοτητα
συνθετης εκφρασης (μεχρι μια προταση τη φορα). Γενικα οσο λιγοτερο το βλεπει, τοσο λιγοτερο
κινδυνευει να γινει κανεις ενας μικρονους χειροκροτητης.
Το μονο μετρο ασφαλειας που πρεπει να παιρνεις στην περιπτωση του εν λογω καναλιου
ειναι να εχεις ενεργοποιημενη την επιλογη που η tv κλεινει αυτοματα μετα απο καποια ωρα που
θα μεινει idle. Η ut50 απο οσο θυμαμαι εχει κατι αντιστοιχο, οποτε θα εχει και η δικη σου.
Οποτε και να κοιμηθεις, κανενα προβλημα.
Οχι τοσο για να μην μεινει σταμπα, αλλα γιατι σε μια tv τετοιας ποιοτητας αξιζει καλυτερο περιεχομενο!:a0210:

Last edited:
αρχικά ένοιωσα τυψεισ γιατί φαντάστηκα πωσ δημιουργησα έριδεσ αλλά ....ασ συνεχίσουμε στο θέμα μασ που εδώ μέσα για εμένα τουλάχιστον είναι ιδιαιτέρωσ διασκεδαστικό.
μέχρι στιγμήσ έχω καταλάβει πωσ η st60 είναι υποδεέστερη τησ gt60 αλλά έπειτα από ρύθμιση η απόδοση των 2 πάνελ σχεδόν εξομοιώνεται.
κανείσ δεν έχει ασχοληθεί με την άποδοση τησ f6500.να το θεωρήσω τυχαίο γεγονόσ λόγω του ρου που πήρε η κουβέντα ή δεν υπάρχει σύγκριση με το πανελ τησ πανασονικ. ρωτώ διότι στη ζωή μου τα 4 μάτια μου έχουν δει μονο samsung tv's.

μέχρι στιγμήσ έχω καταλάβει πωσ η st60 είναι υποδεέστερη τησ gt60 αλλά έπειτα από ρύθμιση η απόδοση των 2 πάνελ σχεδόν εξομοιώνεται.
Δεν ξέρω για τις 60, αλλά για τα περυσινά μοντέλα αυτό που λεγόταν κυρίως είναι ότι η διαφορά μεταξύ st και gt δεν δικαιολογεί την διαφορά στην τιμή. Είδα τώρα τις τιμές, και η ST60 έχει 999€ και η GT60 έχει 1600€. Αν είναι να πας στην GT, τότε δώσε άλλα 200€ και πάρε την VT η οποία είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε τηλεόραση. Με λίγα λόγια, η ST60 είναι ότι πιο value-for-money μπορείς να πάρεις (ίσως σε όλες τις μάρκες, όλα τα μοντέλα και όλες τις τεχνολογίες).

ρωτώ διότι στη ζωή μου τα 4 μάτια μου έχουν δει μονο samsung tv's.
Έχεις δει μόνο Samsung, διότι βλέπεις μόνο LCD... Δυστυχώς η Samsung τα έχει πάρει σβάρνα όλα, και λέω δυστυχώς όχι γιατί είναι άσχημες τηλεοράσεις, αλλά επειδή στο τέλος θα γίνει μονοπώλιο και θα βλέπουμε τεχνολογική πρόοδο με το σταγονόμετρο.[/QUOTE]

Σε ταινίες 16:9 κανένα, σε ταινίες 235 ίσως αρχικά.
Σχετικα με τις αντανακλάσεις σε τηλεοράσεις με γυαλί μπροστά, καλό είναι να μήν υπάρχει φωτιστική πηγή απέναντι απο τη συσκευή ειδάλως θα φάινεται μέσα.
Στα δωμάτια συνήθως τα πορτατίφ, άν και παράγουν λίγο φώς, βρίσκονται στο πιο ακατάλληλο σημείο.
Κε evanfotis δε μου εξηγησατε τα φορματ των ταινιων πως τα αναγνωριζει 1ερασιτεχνης οπως εγω!!!!

Για σκοτεινό χώρο ST60 σίγουρα.
Η f6500 δέν έχει πάνελ pentile;

Εποσης δεν καταλαβα τι κανει σιγουρα σε σκοτεινο χωρο η st60!!!!!!

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Panasonic 50ST60 ή Samsung UE50F6500?

Κε evanfotis δε μου εξηγησατε τα φορματ των ταινιων πως τα αναγνωριζει 1ερασιτεχνης οπως εγω!!!!

Οι ταινίες που παίζονται στο σινεμά δεν έχουν αναλογία 16:9, αλλά είναι πιο "ξεχειλωμένες". Όταν αυτές οι ταινίες μεταφέρονται στην τηλεόραση, τότε υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Είτε τις κάνουν crop και τις μετατρέπουν σε 16:9, είτε τις αφήνουν στο αυθεντικό φορμάτ, με αποτέλεσμα να βλέπεις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Αυτό που ήθελε να πει ο συμφορουμήτης είναι ότι στο στρώσιμο, είναι καλό να αποφεύγεις να βλέπεις ταινίες οι οποίες έχουν μαύρες μπάρες και να προτιμάς αυτές που είναι σε 16:9 ή να κάνεις ζουμ σε όσες είναι σε 2.35:1.

Οι ταινίες που παίζονται στο σινεμά δεν έχουν αναλογία 16:9, αλλά είναι πιο "ξεχειλωμένες". Όταν αυτές οι ταινίες μεταφέρονται στην τηλεόραση, τότε υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Είτε τις κάνουν crop και τις μετατρέπουν σε 16:9, είτε τις αφήνουν στο αυθεντικό φορμάτ, με αποτέλεσμα να βλέπεις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Αυτό που ήθελε να πει ο συμφορουμήτης είναι ότι στο στρώσιμο, είναι καλό να αποφεύγεις να βλέπεις ταινίες οι οποίες έχουν μαύρες μπάρες και να προτιμάς αυτές που είναι σε 16:9 ή να κάνεις ζουμ σε όσες είναι σε 2.35:1.

Οπως ισως θαχετε καταλαβει κε evanfotis οι 4-5 που μου απαντατε εχετε αναλαβει να μαθετε την τεχνολογικη αβ σε 1λατρη του σινεμα!
Συνεπως θα κανω ακομα μια ερωτηση...τα blu ray ειναι 16:9
;;;γενικα που βρισκω ταινιες 16:9;;;( διοτι οπως καταλαβα ολοι μου προτεινετε πλασμα και κατα συνεπεια πρεπει να εξασφαλισω υλικο για το στρωσιμο!!!!!)

Οπως ισως θαχετε καταλαβει κε evanfotis οι 4-5 που μου απαντατε εχετε αναλαβει να μαθετε την τεχνολογικη αβ σε 1λατρη του σινεμα!
Συνεπως θα κανω ακομα μια ερωτηση...τα blu ray ειναι 16:9
;;;γενικα που βρισκω ταινιες 16:9;;;( διοτι οπως καταλαβα ολοι μου προτεινετε πλασμα και κατα συνεπεια πρεπει να εξασφαλισω υλικο για το στρωσιμο!!!!!)

Με συγχωρειτε για το λαθος ονομα κε tsiouficto

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 50ST60 ή Samsung UE50F6500?

H αναλογία της τηλεόρασης είναι 16 πλάτος χ 9 ύψος η (19:9) 1.77:1 AR (Aspect Ratio)
Οι περισσότερες ταινίες έκτος απο αυτές που έχουν γίνει remaster σε 16:9 είναι πιο πανοραμικές, με λιγότερο ύψος (1.85:1 - 2.35:1)άρα μπαίνουν μπάρες πάνω κάτω γαι να κρατηθεί η αναλογία.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_(image)
aspect.jpg

Last edited:
αρχικά ένοιωσα τυψεισ γιατί φαντάστηκα πωσ δημιουργησα έριδεσ αλλά ....ασ συνεχίσουμε στο θέμα μασ που εδώ μέσα για εμένα τουλάχιστον είναι ιδιαιτέρωσ διασκεδαστικό.
κανείσ δεν έχει ασχοληθεί με την άποδοση τησ f6500.να το θεωρήσω τυχαίο γεγονόσ λόγω του ρου που πήρε η κουβέντα ή δεν υπάρχει σύγκριση με το πανελ τησ πανασονικ. ρωτώ διότι στη ζωή μου τα 4 μάτια μου έχουν δει μονο samsung tv's.

Νομιζω οτι στις συνθηκες που περιεγραψες για το σπιτι σου, η λυση που εχεις στο μυαλο σου για την st
στο υπνοδωματιο και τη samsung (που εχεις) στο σαλονι, φανταζει ιδανικη.
Μονο προετοιμασου για το ενδεχομενο να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα που θα βλεπεις συνεχεια στο
υπνοδωματιο μετα.:a0210:

Νομιζω οτι στις συνθηκες που περιεγραψες για το σπιτι σου, η λυση που εχεις στο μυαλο σου για την st
στο υπνοδωματιο και τη samsung (που εχεις) στο σαλονι, φανταζει ιδανικη.
Μονο προετοιμασου για το ενδεχομενο να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα που θα βλεπεις συνεχεια στο
υπνοδωματιο μετα.:a0210:

Ακουστε ομως να δειτε τι εχω παθει τωρα!
Οκ απτην κουβεντα εδω πεισθηκα να παρω την st60!
Απο οσους ¨φιλουσ¨ εχω τηλεφωνησει εδω και 2μερες μου ειπαν πως δεν την εχουν!αντιθετα η samsung υπαρχει ΠΑΝΤΟΥ!
Εδω να προσθεσω οως ακομα και ο κωτσοβολος πχ μου ειπε πως μπορει να παραδωσει σε τουλ 15μερες!

Ξερεις καποιος κατιβπερι της διαθεσιμοτητας των πανασονικ;;;;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 50ST60 ή Samsung UE50F6500?

Ακουστε ομως να δειτε τι εχω παθει τωρα!
Οκ απτην κουβεντα εδω πεισθηκα να παρω την st60!
Απο οσους ¨φιλουσ¨ εχω τηλεφωνησει εδω και 2μερες μου ειπαν πως δεν την εχουν!αντιθετα η samsung υπαρχει ΠΑΝΤΟΥ!
Εδω να προσθεσω οως ακομα και ο κωτσοβολος πχ μου ειπε πως μπορει να παραδωσει σε τουλ 15μερες!

Ξερεις καποιος κατιβπερι της διαθεσιμοτητας των πανασονικ;;;;;;

Oι πλασμα εχουν το θεματακι οτι τις φερνουν λιγοτεροι δυστυχως.
Προσεχω ομως το εξης περιεργο. Τη 42αρα την εχουν 25 καταστημα στον "τσιγκουνη". Λογικο.
Την 50αρα μολις 10. Ας το προσπερασουμε με την υποθεση οτι ειναι πιο ακριβη και θα εχει λιγοτερη
ζητηση. Την 55αρα και την 65αρα την εχουν περισσοτερα καταστηματα! Δεν μου κολλαει με τιποτα.
Ή η αντιπροσωπεια κανει του κεφαλιου της ή τα καταστηματα ακολουθουν περιεργο σχεδιασμο και μαρκετινγκ.
Να υποθεσω οτι τη θελεις αμεσα? Απο οτι βλεπω σχεδον ολοι την εχουν κατοπιν παραγγελιας
και δεδομενης της περιοδου καταλαβαινω γιατι λενε οτι θα αργησει. Θεωρητικα μετα το 15αυγουστο θα την εχουν. Πες μας σε τι βαθος χρονου θες να εχεις τη νεα tv?
Να σου υπενθυμισω επισης οτι αν δεν βιαζεσαι, λογικα οσο περιμενεις, τοσο θα πεφτουν οι τιμες!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 50ST60 ή Samsung UE50F6500?

Oι πλασμα εχουν το θεματακι οτι τις φερνουν λιγοτεροι δυστυχως.
Προσεχω ομως το εξης περιεργο. Τη 42αρα την εχουν 25 καταστημα στον "τσιγκουνη". Λογικο.
Την 50αρα μολις 10. Ας το προσπερασουμε με την υποθεση οτι ειναι πιο ακριβη και θα εχει λιγοτερη
ζητηση. Την 55αρα και την 65αρα την εχουν περισσοτερα καταστηματα! Δεν μου κολλαει με τιποτα.
Ή η αντιπροσωπεια κανει του κεφαλιου της ή τα καταστηματα ακολουθουν περιεργο σχεδιασμο και μαρκετινγκ.
Να υποθεσω οτι τη θελεις αμεσα? Απο οτι βλεπω σχεδον ολοι την εχουν κατοπιν παραγγελιας
και δεδομενης της περιοδου καταλαβαινω γιατι λενε οτι θα αργησει. Θεωρητικα μετα το 15αυγουστο θα την εχουν. Πες μας σε τι βαθος χρονου θες να εχεις τη νεα tv?
Να σου υπενθυμισω επισης οτι αν δεν βιαζεσαι, λογικα οσο περιμενεις, τοσο θα πεφτουν οι τιμες!

Βασικα στις 50αρες κυριαρχουν για λογους αγνωστους σεμενα συνθηκες ατελους ανταγωνισμου και αυτο γιατι αν παρατηρησετε απο τα 10μαγαζια του σκρουτζ μονο στο 1ειναι αμεσα διαθεσιμη!
Συνεπως δε βλεπω να πεφτει η τιμη εκτος αν μιλαμε να πιασουμε χριστουγεννα!!!

Αφηστε που λεω να παω διακοπες περιπου στις 22/8 και οπως καταλαβαινεται αν δεν την εχω παρει ηδη βλεπω μετα να μην εχω χρηματα ουτε για 32αρα :)

Σε 1site του διαβασα πως τα πανελ των πλασμα ενεχονται για καποια φαινομενα οπως dse &vertical banding!επισης για κατι που αναφερεται ως flickering!
Μπορει καποιος να μου πει αν αυτο ειναι αληθες!
Επισης εχει καποιος αποψη για το αν αυτα μπορουν να απαντηθουν σε st60 διοτι τα παραπανω τα διαβασα σε τεστ για st50!!!

1α ο θεος αυριο το βραδυ θα παω να την παραγγειλω την πανασονικ!!!

Εχει καποιος να πει κατι τελευταιο ωστε να με αποτρεψει ή κατι να με στειλει ακομα πιο γρηγορα;;;;;