Panasonic 55" 1080p ή 4k?

timon

New member
17 December 2011
11
Γεια σας,
Είμαι μεταξύ των δύο τηλεοράσεων
Panasonic TX-55CX740 (4k)
Panasonic TX-55CS630 (1080p)

Η απόσταση θέασης τώρα είναι ~2.5μ με μία LCD 37".
Η απόσταση θα αυξηθεί λίγο γιατί τη νέα οθόνη λέω να την βάλω σε wall mount.

Η συγκεκριμένη θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για περιεχόμενο 720p TV και 1080p Ταινίες από media player.
Κατά δεύτερο λόγω για Bluray Movies και gaming PS3-PS4.
Ελληνική τηλεόραση δεν βλέπουμε(άντε κανένα αγώνα στην ΕΡΤ).

Η διαφορά τιμής των παραπάνω τηλεοράσεων είναι στα 300 .
Το budget είναι 1500 (με το wall mount), αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να καλυφθεί.

Η ερώτηση είναι αν σε αυτή την απόσταστη και στο υλικό που ανέφερα θα δω διαφορά μεταξύ των δύο τηλεοράσεων.
4k δεν νομίζω να έχουμε στην επόμενη 3ετία ούτως ή άλλως.

TV Size to Distance Calculator and Science...http://www.rtings.com/tv/learn/size-to-distance-relationship

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Ταινίες=VA panel(μεγαλύτερη αντίθεση ,δυναμικό εύρος,βαθύτερο μαύρο)

Panasonic TX-55CS630Ε:VA panel,100Ηz με MCFI

Panasonic TX-55CX740E:IPS panel,(λογικά; 100Ηz με MCFI )

άλλη εναλλακτική για UHD Panasonic ΤΧ-55CX700E/CXM710E:VA panel,100Ηz με MCFI

Το έχω μελετήσει το συγκεκριμένο γράφημα.
Η ερώτηση ουσιαστικά αφορά αν η συγκεκριμένη 4k θα δείχνει καλύτερα το περιεχόμενο που προανέφερα από την αντίστοιχη 1080p.

Ταινίες=VA panel(μεγαλύτερη αντίθεση ,δυναμικό εύρος,βαθύτερο μαύρο)

Panasonic TX-55CS630Ε:VA panel,100Ηz με MCFI

Panasonic TX-55CX740E:IPS panel,(λογικά; 100Ηz με MCFI )

άλλη εναλλακτική για UHD Panasonic ΤΧ-55CX700E/CXM710E:VA panel,100Ηz με MCFI
Από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι θα πρέπει να κοιτάξω για VA Panel χωρίς να με ενδιαφέρει η ανάλυση οθόνης.

Το έχω μελετήσει το συγκεκριμένο γράφημα.
Η ερώτηση ουσιαστικά αφορά αν η συγκεκριμένη 4k θα δείχνει καλύτερα το περιεχόμενο που προανέφερα από την αντίστοιχη 1080p.

Από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι θα πρέπει να κοιτάξω για VA Panel χωρίς να με ενδιαφέρει η ανάλυση οθόνης.
Δεν υπάρχει περίπτωση μια 4Κ να δείχνει καλύτερα υλικό των 1080ρ και πιο κάτω ανάλυσης , από μια καλή FullHD. Η περίπτωση που θα μπορούσε αυτό να γίνει είναι να συγκρίνεις μια από τις καλύτερες 4Κ με μια μέτρια και πιο κάτω σε ποιότητα FullHD. Για να μη παρεξηγούμε αναφέρομαι μόνο σε σύγκριση υλικού 1080ρ και κάτω , όχι UHD ( 4κ ) υλικού, εκεί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, αλλά που το βρίσκεις τέτοιο υλικό, ειδικά για << σοβαρή θέαση >> όχι βιντεάκια από youtube κτλ.....

Ήμουν στην ίδια ακριβώς θέση με σένα πριν 1,5 μήνα.

Οι λόγοι που με οδήγησαν στην CX700 ήταν οι εξής:

1) Η μικρή διαφορά στην τιμή. Συγκεκριμένα αγόρασα την CX700 στα 1200 μετρητά ενώ την CS630 την έβρισκα 1100
2) Η CX700 είναι direct lit led ενώ η CS630 edge lit που σημαίνει καλύτερη ομοιομορφία του panel (clouding, light bleeding κλπ)
3) Η CX700 έχει την καινούρια smart πλατφορμα Firefox OS της Panasonic ενώ η CS630 την παλιά και δύσχρηστη του 2014

Όσον αφορά την αναπαραγωγή non 4K υλικού και χρησιμοποιώντας την tv για θέαση 1080/720 mkv's και blu-ray καθώς και HD αθλητικού περιεχομένου από Nova και ΟΤΕ TV από απόσταση 3,4μ, δεν έχω κανένα παράπονο από το upscale της. Φυσικά όσο καλύτερο υλικό την "ταίσεις", τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα

Γνώμη μου, περίμενε μέχρι τις γιορτές για την ανακοίνωση της υποστήριξης ή μη του HDR μέσω software update και αποφασίζεις τότε. Αν καίγεσαι για άμεση αγορά πήγαινε στην CX700

Re: Απάντηση: Panasonic 55" 1080p ή 4k?

Ήμουν στην ίδια ακριβώς θέση με σένα πριν 1,5 μήνα.

Οι λόγοι που με οδήγησαν στην CX700 ήταν οι εξής:

1) Η μικρή διαφορά στην τιμή. Συγκεκριμένα αγόρασα την CX700 στα 1200 μετρητά ενώ την CS630 την έβρισκα 1100
2) Η CX700 είναι direct lit led ενώ η CS630 edge lit που σημαίνει καλύτερη ομοιομορφία του panel (clouding, light bleeding κλπ)
3) Η CX700 έχει την καινούρια smart πλατφορμα Firefox OS της Panasonic ενώ η CS630 την παλιά και δύσχρηστη του 2014

Όσον αφορά την αναπαραγωγή non 4K υλικού και χρησιμοποιώντας την tv για θέαση 1080/720 mkv's και blu-ray καθώς και HD αθλητικού περιεχομένου από Nova και ΟΤΕ TV από απόσταση 3,4μ, δεν έχω κανένα παράπονο από το upscale της. Φυσικά όσο καλύτερο υλικό την "ταίσεις", τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα

Γνώμη μου, περίμενε μέχρι τις γιορτές για την ανακοίνωση της υποστήριξης ή μη του HDR μέσω software update και αποφασίζεις τότε. Αν καίγεσαι για άμεση αγορά πήγαινε στην CX700

Ευχαριστώ.
Αυτό θα κάνω. Αναμονή μέχρι γιορτές μήπως υπάρξει και καμία προσφορά γιατί τώρα είναι στα 1400 .
Είσαι ευχαριστημένος γενικά από το firefoxOS?
Την έχεις σε έπιπλο ή σε επιτοίχια βάση;

Την έχω πάνω σε έπιπλο (προσοχή στα "πόδια" της που είναι σταθερά και έχουν απόσταση 1,15m περίπου). Όσον αφορά το smart κομμάτι, δεν πολυ ασχολήθηκα καθώς για όλα χρησιμοποιώ το Kodi, αλλά η σύζυγος πάντως το λατρέυει!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και 2 reviews για να συγκρίνεις:

Firefox OS
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Viera Cast
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ευχαριστώ πολύ για το feedback.
Το firefoxOS φαίνεται πολύ ωραίο και λειτουργικό.