Panasonic 55 VT30 ή Samsung 55 D8000 ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic 55 VT30 ή Samsung 55 D8000 ?

Αυτά είναι link για όποιον θέλει να βγάλει κάποια συμπεράσματα για το G,GT,VT vs WL863 και όχι το G10 vs SV685.

Ακόμα καλύτερα θα ήταν να μπορούσαμε να κάνουμε ένα side by side συγκριτικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

.......

EDIT

....... Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες και θεωρίες.

:a0210: :a0210: :a0210:

Last edited:
Αφού έχετε αναμίξει τις PLASMA-3D με τις LED-3D, εγώ θα έβαζα και έναν ακόμα ανταγωνιστή στο παιχνίδι των active 3D.....την PHILIPS 46PFL9706 ή τη σειρά 9606 αν θέλετε άλλες ίντσες....όμως κανείς δεν απορρίπτει και την passive 3D LED με NanoFullHD τοπικό έλεγχο της LG...την LW980S (46/55 ''). Για να γίνουν και τα ανάλογα σχόλια, παίδες???!!!!!

Γιάννης

Σήμερα έκανα και άλλες δοκιμές, τις τελευταίες δεν πάει άλλο ζαλίστηκα, είχα βάλει το game of thrones 720p στη VT30 που έχει το multirama στο mall και είδα κάνα τέταρτο(πιστεύω πως από υπολογιστή συνδεδεμένο με hdmi θα αποδίδει ακόμα καλύτερα), έλιωσα, το προχώρησα σε όλες τις σκούρες σκηνές, αλλά και στις ανοιχτόχρωμες, τέλεια! είδα και το 3D της, άψογο, αν και είδα το avatar σε μετατροπή από ότι κατάλαβα, δεν πρέπει το blue ray που είχαν να ήταν γυρισμένο σε 3D. Έμεινα ικανοποιημένος γιατί είδα το βάθος που βλέπω και στην δική μου Χ3500 με τα 100hZ, δεν ξέρω τι διαφορά μπορεί να έχουν τα 200hZ της sony, τι παραπάνω εννοώ, διότι το μάτι μου δεν το έπιασε, ενώ όταν μία τιβι είναι στα 50hZ το καταλαβαίνω πλέον γιατί έχω συνηθίσει στη δική μου.

Είδα και την sony HX920, επίσης πολύ καλή, ωραίο βάθος στην εικόνα, ωραία χρώματα, καλό 3D, το μόνο κακό ότι δεν μπόρεσα να δω τα δικά μου βιντεάκια. Όπως καταλαβαίνετε δεν αποφάσισα. Θα ήθελα να μπορούσα να τις δοκιμάσω σε όλα και τις δύο, τι εννοώ: να είχα μαζί τον υπολογιστή μου συνδεδεμένο με hdmi, και να έβαζα βιντεάκι στα 1080p, το Dark Knight, γιατί από τον δίσκο μου και από το φλασάκι δεν έπαιξαν, στη panasonic κάποια έτρεξαν, στη sony δεν το συζητώ...οι γνωστές μπούρδες που κάνουν...δεν τρέχει τίποτα πέρα από τα απλά avi των 350MB. Επίσης θα ήθελα να έβλεπα αγώνες σε HD και στις δύο. Αλλά όλα αυτά δεν είναι εφικτά.

Μία απορία έχω, ένα από τα παλικάρια στο πλαίσιο (Γλυφάδας, χθες πήγα εκεί) μου είπε πως εκείνος προτείνει plasma και ότι η panasonic είναι η 1η του επιλογή αυτή την στιγμή κλπ, πως εκείνος έχει εδώ και 2 χρόνια αν κατάλαβα σωστά την pioneer, την τελευταία που έβγαλε, και πως χρειάζονται οι plasma στρώσιμο, συγκεκριμένα 200ώρες, όπου για αυτές τις 200 πρώτες ώρες θα πρέπει να έχω όλες τις ρυθμίσεις χαμηλά, κάτω από το 40%, η απορία μου λοιπόν είναι αν έχουν βάσει αυτά που μου είπε?

Δεν ξέρω το γιατί αλλά νομίζω πως θα εμπιστευτώ την sony πάλι, θα δούμε.
Αύριο πάω να κάνω αίτηση για την έκδοση πιστωτικής, μου είπαν σε μια βδομάδα πως θα έχω την κάρτα, μέχρι τότε ελπίζω να έχω αποφασίσω.

Φίλε, οκ! με SONY HX920 αλλά δες και τις Toshiba WL863G, Philips PFL9706/9606 αν θέλεις ποιοτική active 3D....μην τις αποκλείεις....άσε που και η LG LW980S βγήκε σαφώς καλύτερη από όλες τις παθητικές 3D!!! Μην βιάζεσαι τόσο πολύ...εδώ υπάρχει ανταγωνισμός και βάλτες όλες κάτω πριν διαλέξεις!!!

Γιάννης

οι philips δεν μου αρέσουν δεν ξέρω γιατί αλλά δεν...και από την στιγμή που δεν έχει 55ρα δεν με καλύπτει, όσο για την LG, την είδα πολύ καλή αλλά παντού διαβάζω πως η μοναδική LED που μπορεί να κοντράρει τις πλασμα μέχρι στιγμής είναι η sony hx920, μπορεί να είμαι λάθος απλά από το ψάξιμο που έχω κάνει καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα, όσο για το 3D δεν με απασχολεί, ωραίο εντυπωσιακό αλλά δεν νομίζω να δω ποτέ 2 ώρες με τα γυαλιά τιβι, θα μου πεις περίμενε την toshiba τότε χωρίς τα γυαλιά...ναι αλλά αυτοί εκεί στη toshiba είναι ήδη παλαβοί πουλάνε την ZL1 4200 σκέψου την ZL2...

απορία : ο υπολογιστής δηλ η κεντρική μονάδα θα είναι δίπλα στη τιβι συνδεδεμένη με hdmi, στη περίπτωση της panasonic όταν θα κατεβάζω ταινία στα 1080p η απόδοση θα είναι καλή όπως τώρα? το βάθος και η κίνηση της εικόνας θα είναι ίδια και καλύτερη από αυτή που έχω τώρα? γιατί διαβάζω παντού πως αν θες να κάνεις χρήση του υπολογιστή πάρε LED, αν όμως θες ταινίες και αθλητικά πάρε πλασμα, εγώ λοιπόν θέλω αθλητικά και ταινίες αλλά οι ταινίες μου να τρέχουν από τον υπολογιστή που θα έχω συνδεδεμένο.

αν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σαν media player (htpc) δηλαδή μπαίνεις στα windows - και παίζεις μια ταινία full screen με κάποιο προγραμμα αναπαραγωγής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την πλάσμα. (εκτός αν δείς σερί 10 ταινίες με μπάρες και υποτίτλους). αν όμως θα χρησιμοποιείς την τηλεόραση σαν μόνιτορ δηλαδή σερφάρω μια ώρα - διαβάζω ένα pdf μετά - παίζω κανένα παίχνίδι τότε ίσως είναι καλύτερα να στραφείς σε led.

Last edited:
σε ευχαριστώ, όχι παιχνίδια από το πισι δεν παίζω, μόνο βάζω μουσική να παίζει και ταινίες να κατεβαίνουν, παιχνίδια μόνο από το πσ3.

Μία απορία έχω, ένα από τα παλικάρια στο πλαίσιο (Γλυφάδας, χθες πήγα εκεί) μου είπε πως εκείνος προτείνει plasma και ότι η panasonic είναι η 1η του επιλογή αυτή την στιγμή κλπ, πως εκείνος έχει εδώ και 2 χρόνια αν κατάλαβα σωστά την pioneer, την τελευταία που έβγαλε, και πως χρειάζονται οι plasma στρώσιμο, συγκεκριμένα 200ώρες, όπου για αυτές τις 200 πρώτες ώρες θα πρέπει να έχω όλες τις ρυθμίσεις χαμηλά, κάτω από το 40%, η απορία μου λοιπόν είναι αν έχουν βάσει αυτά που μου είπε?

Έχοντας αγοράσει την P50VT30 πριν από 1 μήνα και έχοντας γράψει ήδη 230 ώρες περίπου θέαση σε τηλεοπτικό (ψηφιακό), ταινίες 2d και 3D, μπορώ να σε βεβαιώσω, όπως άλλωστε αναφέρεται και από πολλούς άλλους κατόχους στο αντίστοιχο νήμα, ότι η TV αυτή δεν χρειάζεται κανένα είδος στρωσίματος αλλά, βέβαια, καλό είναι να φυλάγεται κάποιος για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Τις πρώτες μέρες, έβαζα και εγώ μεγέθυνση και απέφευγα τα logos των σταθμών αλλά γρήγορα διαπίστωσα ότι όλα αυτά είναι περιττά γι' αυτή την TV.
Διαβάζοντας λίγες σελίδες από το νήμα αυτό θα καταλάβεις τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Panasonic και ειδικότερα στη σειρά VT30.

διαβάζω στο φορουμ για την VT30 και γενικά για όλες τις πλάσμα, πως υπάρχει ο κίνδυνος για Image Retention και Burn in, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο η εγγύηση δεν το καλύπτει? και το συνεχίζω... εάν το καλύπτει ποιος ο λόγος για στρώσιμο; έτσι κάθε 5 μήνες θα την αλλάζεις ε και μετά από 1 χρόνο θα έχεις το νέο μοντέλο ε και κάποια στιγμή δεν μπορεί θα το διορθώσουν, μάλλον το παράκανα ε; μάλλον δεν το καλύπτει η εγγύηση όπως δεν καλύπτει στις LED τα pixel

ναι το παράκανες. θα είμασταν όλοι επαγγελματίες rmaδες με τις πλάσμα. δεν καλύπτει αλλά στο παρελθόν υπάρχουν 2 αναφορές από χρήστες ένας με 42g20 και ένας με 42s20 που η αντιπροσωπεία προχώρησε σε αντικατάσταση τους. βέβαια δεν ξέρουμε αν υπήρξε πρόβλημα πανελ που δημιουργούσε συχνό και έντονο ir. (είχαμε ένα τετοιο παράδειγμα με κάποιο χρήστη της πλάσμα Lg 42pj350 όπου μετά από λίγα λεπτά στατικής εικόνας άφηνε ir. από τη συζήτηση κάποια μέλη είπαν ότι για κάποιο λόγο το πανελ δεχόταν πολύ ρεύμα).

στις φετινές σειρές απότι έχω καταλάβει πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ για burnin.

γενικά κρατάς όμως ότι το burnin δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

σορι ρε παιδιά αλλά επειδή τα χρήματα είναι πολλά για αυτό το ψηρίζω, καταλαβαίνω αυτό που γράφεις Plasma και HTPC....αλλά επίσης διαβάζω ότι υπάρχει πρόβλημα ακόμα και αν την στρώσεις με κανάλια όπως το mega, alter, ant1, fox, neogeo, να αφήσει στάμπα, επίσης από ότι καταλαβαίνω δεν θα μπορώ να κατεβάζω και να βλέπω σειρές γιατί για παράδειγμα ο HOUSE έχει κάθε επεισόδιο κάτω δεξιά το λογότυπο του fox, άρα και αυτό κάποια στιγμή θα αφήσει στάμπα, σόρι αλλά το συμπέρασμα που βγάζω από αυτά που διαβάζω είναι πως δίνουμε τόσα χρήματα, εγγύηση δεν υπάρχει και κάποια στιγμή θα εμφανίσει πρόβλημα, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω πως θα πάρω μία τιβι μόνο για 1080p ταινιών και 3D, ναι οκ εγώ αυτά χρησιμοποιώ και θα χρησιμοποιώ κυρίως αλλά αγώνα δηλαδή στο MEGA δεν θα δω ποτέ? καλά όλα τα θετικά των Plasma αλλά υπάρχουν σοβαρά μειονεκτήματα, όχι πως και οι LED δεν έχουν, τα έχω δει και σε αυτές, ειδικά το cloudind, καμένα πιξελ κλπ, τουλάχιστον με την X3500 που έχω τώρα δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα πέρα από τις ίντζες που μετανιώσα που δεν πήρα 55αρα.

Μάλλον δεν εχεις καταλάβει καλά.

Ποιός θα αγόραζε πλάσμα αν ήταν να μην μπορεί να δει κανάλια , σειρές κτλ.? Κανένας προφανώς.

Το θέμα είναι να μην χρησιμοποιείται ως monitor με το desktop των windows γιατί εκεί υπάρχουν οι ίδιες εικόνες στα ιδία ακριβώς σημεία συνεχώς.

Το να εναλλασονται τα λογότυπα απο τα κανάλια η τις σειρές δεν αποτελεί πρόβλημα.

Πολύ σωστά τα λέει ο Yperion (Γιάννης), άλλωστε υπάρχουν τόσοι πολλοί μάρτυρες, όπως εγώ, που λένε ότι όχι μόνο δεν παρατήρησαν πρόβλημα ir, αλλά δεν ασχολήθηκαν, ιδιαίτερα, με το θέμα του στρωσίματος, όπως εγώ, και η λειτουργία της TV είναι άψογη στις 230 ώρες περίπου που έχει γράψει.

@Yperion
Μεγειά το καινούργιο avatar ...

Ευχαριστώ.

Βεβαία αν κάποιος έχει τον φόβο του Burn In καλύτερα να πάρει LED LCD.

Αρκετές σκοτούρες έχουμε καθημερινά ώστε να καθόμαστε να αγχωνόμαστε και για τις τηλεοράσεις.

Re: Απάντηση: Panasonic 55 VT30 ή Samsung 55 D8000 ?

σορι ρε παιδιά αλλά επειδή τα χρήματα είναι πολλά για αυτό το ψηρίζω, καταλαβαίνω αυτό που γράφεις Plasma και HTPC....αλλά επίσης διαβάζω ότι υπάρχει πρόβλημα ακόμα και αν την στρώσεις με κανάλια όπως το mega, alter, ant1, fox, neogeo, να αφήσει στάμπα, επίσης από ότι καταλαβαίνω δεν θα μπορώ να κατεβάζω και να βλέπω σειρές γιατί για παράδειγμα ο HOUSE έχει κάθε επεισόδιο κάτω δεξιά το λογότυπο του fox, άρα και αυτό κάποια στιγμή θα αφήσει στάμπα, σόρι αλλά το συμπέρασμα που βγάζω από αυτά που διαβάζω είναι πως δίνουμε τόσα χρήματα, εγγύηση δεν υπάρχει και κάποια στιγμή θα εμφανίσει πρόβλημα, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω πως θα πάρω μία τιβι μόνο για 1080p ταινιών και 3D, ναι οκ εγώ αυτά χρησιμοποιώ και θα χρησιμοποιώ κυρίως αλλά αγώνα δηλαδή στο MEGA δεν θα δω ποτέ? καλά όλα τα θετικά των Plasma αλλά υπάρχουν σοβαρά μειονεκτήματα, όχι πως και οι LED δεν έχουν, τα έχω δει και σε αυτές, ειδικά το cloudind, καμένα πιξελ κλπ, τουλάχιστον με την X3500 που έχω τώρα δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα πέρα από τις ίντζες που μετανιώσα που δεν πήρα 55αρα.

Φίλε αν εισαι τρελός ψειρας και φοβάσαι ότι θα βγάλεις άγχος, και θα ψαχνεσαι μήπως ξυπνησεις με κανά ίχνος αστο καλύτερα πάρε μια καλη led και μηνζοριζεσαι ! Το λέω γιατι οι εποχές δεν είναι για να δίνουμε χιλιαρικα και απο πάνω να μην το φχαριστιομαστε!

Πάντως αν θες την γνώμη μου , σε όλα τα φόρουμ και φυσικά και εδω η τρελή ενασχόληση κάποιων με το ξεψειρισμα των υπαρκτων και μη σοβαρών και μη προβλημάτων των προϊόντων κάνει κάποιους να χάνουν τον ύπνο τους.

Οι υπερβολές που γράφονται είναι τρομερές! εγω πριν πάρω dlp προβολέα άκουγα για το φαινόμενο rainbow και έλεγα Παναγία μου τι θα δουν τα μάτια μου! Και εχω αλλάξει 2 και αυτο το ριμαδι το rainbow δεν έχει ενοχλησει ποτε κανέναν απο την οικογένεια και φίλους μου!
Και όμως θα βρεις χιλιάδες ποστ για τύπους οι οποίοι παθαίνουν ναυτια βλεπονας σε dlp! Δεν λέω όλοι βλέπουμε διαφορετικά και αντιλαμβανόμαστε αλλα απο την μηδέν ενόχληση στο πάρτε το σατανα απο το σπίτι υπάρχει απόσταση!

Τα ίδια ισχύουν και με τις πλάσμα! Τα πράγματα στις σύγχρονες πλάσμα , και πολυ περισσότερο στην vt που κοιτάς μόνο άγχος δεν πρέπει να σου προκαλούν. Αν έχεις τα λεφτά Παρτην άφοβα! Αρκεί φυσικά να μην είσαι σορρυ που θα το πω, μιζερος , ψυχωτικος με τις απαιτήσεις σου!

Αν και η γνώμη μου είναι ότι τα hi end προϊόντα καθε εταιρίας είναι υπερτιμημενα και δεν αξίζουν τα λεφτά τους μέχρι κεραίας!

Πάρε την st (αν και βγαίνει σε 55) 50 θα γλιτωσεις 1200 ευρω σε σχέση με την vt 55" ! Έτσι κι αλλιώς σε μια 3ετια αν θα θες να την αλλάξεις την 50st30 θα την δινεις 300 ευρω και την 55vt30 600 και θα κανεις τον σταυρο σου να βρεθεί αγοραστής! Έτσι απο την μια θα έχεις χάσει 700 ευρω και απο την άλλη 1500! Πολλα πεταμένα λεφτά !

Μπορεί όντως να μην έχω καταλάβει σωστά.
Χθες διάβασα αρκετές σελίδες στη κατηγορία με το preview της VT30, όπου τα περισσότερα παιδιά που έγραφαν είναι κάτοχοι της VT30, ένας λοιπόν από αυτούς ανέφερε πως ενώ είχε κάνει στρώσιμο στην τιβι του, έφυγε και άφησε την γυναίκα του να βλέπει κάποιο τούρκικο σιριαλ που της είχε κατεβάσει, στη συνέχεια όταν γύρισε είχε μείνει στάμπα από το κανάλι. Τι συμπέρασμα να βγάλω;
Καταλαβαίνω αυτό που λες με τα windows και το pc και πίστεψε με είμαι από τους πολύ προσεκτικούς με τα πράγματα μου, μπορώ να πειθαρχήσω και μένω μόνος μου σε μονοκατοικία οπότε θα έχω τον πλήρη έλεγχο της τηλεόρασης, αλλά διαβάζοντας τις απόψεις των κατόχων της VT30 αρχίζω να ανησυχώ, και να ξέρεις δεν τα λέω αυτά για να πω ότι είμαι υπερ της sony hX920 και για αυτήν διαβάζω παράλληλα και βλέπω αρκετά αρνητικά, ενώ θέλω και έχω μαζέψει τα χρήματα για να αγοράσω μία από τις δύο, βλέπω ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα και για τις δύο και ίσως είναι καλύτερα να περιμένω τα επόμενα μοντέλα, με αυτόν τον τρόπο βέβαια δεν αγοράζεις ποτέ αλλά αν είναι τόσο σοβαρά τα μειονεκτήματα τι να πω, μου φαίνεται ότι δεν αξίζει ακόμα.
Δεν θέλω να πάρω μία τιβι και ύστερα να πάρω ένα media player, θέλω να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την κεντρική μονάδα για να κατεβάζω ταινίες, σειρές και να τις βλέπω, καθώς επίσης και λίγο ps3 για GT5 και BUZZ και αγώνες στη ψηφιακή τηλεόραση. Δηλαδή ότι κάνω και τώρα αλλά σε 55αρα.
Σόρι αν κούρασα απλά καθένας μας πιστεύω με την εμπειρία του και τα θέλω του προσπαθεί να κινηθεί αναλόγως, ευχαριστώ για την βοήθεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 55 VT30 ή Samsung 55 D8000 ?

έχεις δίκιο, και βλέπουμε πως όχι απλώς δεν αξίζουν αλλά υπάρχει και αισχροκέρδεια στη χώρα μας, έβαλα ένα φίλο μου που μένει μόνιμα στο Βέλγιο να ρωτήσει την τιμή της VT30 55' και η τιμή της είναι στα 1800 ευρώ ενώ εδώ μου την δίνουν 2390, φαντάσου διαφορά και σκέψου ότι και έξω που την πουλάνε τόσο βγάζουν ήδη μεγάλο κέρδος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 55 VT30 ή Samsung 55 D8000 ?

έχεις δίκιο, και βλέπουμε πως όχι απλώς δεν αξίζουν αλλά υπάρχει και αισχροκέρδεια στη χώρα μας, έβαλα ένα φίλο μου που μένει μόνιμα στο Βέλγιο να ρωτήσει την τιμή της VT30 55' και η τιμή της είναι στα 1800 ευρώ ενώ εδώ μου την δίνουν 2390, φαντάσου διαφορά και σκέψου ότι και έξω που την πουλάνε τόσο βγάζουν ήδη μεγάλο κέρδος.

Ε να μην βγάλει και ένα 30% κέρδος η εδω αντιπροσωπεία?! Κλέφτες θα γίνουν? τι παίρνουν 1600 απο έξω την δίνουν 2000 στα μαγαζιά και αυτοί 2300 σε σένα!