Panasonic AS640E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα σε όλους.

Συγνώμη που επανέρχομαι αλλά για budget μέχρι 600 είμαι ανάμεσα στις

Panasonic TX-48AS640 595,33
Panasonic TX-42AS650 563,99

Οι διαφορές είναι

TX-48AS640 - VA-type LCD / active 3D / 48 inches
TX-42AS650 - IPS-type LCD / passive 3D / 42 inches

Οπότε το δίλλημα είναι παραπάνω inches ή IPS pannel?

Ευχαριστώ

Καλημέρα σε όλους.

Συγνώμη που επανέρχομαι αλλά για budget μέχρι 600 είμαι ανάμεσα στις

Panasonic TX-48AS640 595,33
Panasonic TX-42AS650 563,99

Οι διαφορές είναι

TX-48AS640 - VA-type LCD / active 3D / 48 inches
TX-42AS650 - IPS-type LCD / passive 3D / 42 inches

Οπότε το δίλλημα είναι παραπάνω inches ή IPS pannel?

Ευχαριστώ

Kανενα διλημμα δεν υπαρχει....48ΑS 640!

Την διαφορά θα την πληρώσεις στα γυαλιά που είναι πολύ πιό ακριβά στην 640. Εγώ την 640 την 55άρα έχω και τρόμαξα να βρω γυαλιά. Δεν ξέρω αυτές τις μέρες τι παίζει με τα γυαλιά 3d. Βέβαια εδώ η μία είναι 48άρα και η άλλη 42άρα. Εγώ θα προτιμούσα την 48άρα´.
Πάντως για τα λεφτά τους σκίζουν. Η 640 έχει καλύτερο μαύρο.

Θα μπορούσε κάποιος να παραθέσει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ;

Ευχαριστώ

Οι μόνες ουσιαστικές διαφορές είναι στο μέγεθος, το είδος του 3D και στο ότι η μεγάλη έχει αξιοπρεπή αντίθεση, ενώ η μικρή κακή. Επεξεργασία εικόνας, smart και λοιπές δυνατότητες είναι οι ίδιες...

Σαφώς η 48AS640 είναι η προτιμότερη επιλογή.

Από γυαλιά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτά:

http://www.skroutz.gr/s/3007317/Samsung-SSG-5100GB.html

Δεν ξερω αν κανεις αλλος εχει το ιδιο προβλημα αλλα μια bluray ταινια που εχω σε ενα σκληρο δισκο την βλεπει και την παιζει αλλα καθε λιγο παγωνει για δεκατα του δευτερολεπτου...τι να φταιει?

(φανταστικη εικονα σε bluray...).

Δεν ξερω αν κανεις αλλος εχει το ιδιο προβλημα αλλα μια bluray ταινια που εχω σε ενα σκληρο δισκο την βλεπει και την παιζει αλλα καθε λιγο παγωνει για δεκατα του δευτερολεπτου...τι να φταιει?

(φανταστικη εικονα σε bluray...).

Αν ο σκληρος παιρνει ρευμα απο την τηλ μπαινει στο USB νο2,στο ενα μπορει να σου κανει αυτες τις μικροδιακοπες.

Ο Σκληρος παιρνει ρευμα απο την τιβι και τον βαζω στο 2(αυτος ο usb που ειναι στην μεση αναμεσα στον ενα και στο hdmi αριστερα στο πλαι).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο Σκληρος παιρνει ρευμα απο την τιβι και τον βαζω στο 2(αυτος ο usb που ειναι στην μεση αναμεσα στον ενα και στο hdmi αριστερα στο πλαι).

Ενω αλλες ταινιες(που ειναι μεσα στον σκληρο δισκο) τις παιζει κανονικα μονο στις HD που ειναι μεγαλο αρχειο κολλαει δεν ξερω γιατι.Κριμα γιατι η εικονα ειναι απλα ΦΟΒΕΡΗ δηλαδη θα πρεπει να πρεπει κανεις blurayrecorder να τις γραφει για να τις βλεπει...εκτος αν κανω κατι εγω λαθος.
Αν καποιος βαλει bluray H HD ταινια σε σκληρο δισκο η στικακι ας μας πει παιζει κανονικα?

Ενω αλλες ταινιες(που ειναι μεσα στον σκληρο δισκο) τις παιζει κανονικα μονο στις HD που ειναι μεγαλο αρχειο κολλαει δεν ξερω γιατι.Κριμα γιατι η εικονα ειναι απλα ΦΟΒΕΡΗ δηλαδη θα πρεπει να πρεπει κανεις blurayrecorder να τις γραφει για να τις βλεπει...εκτος αν κανω κατι εγω λαθος.
Αν καποιος βαλει bluray H HD ταινια σε σκληρο δισκο η στικακι ας μας πει παιζει κανονικα?
Δοκίμασε και με έναν άλλο σκληρό δίσκο, αν δε το έχεις κάνει.

Λίγο που δοκίμασα με κάτι mkv 1080p του National Geographic δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Συνδέω αναγκαστικά όμως για ταινίες τους εξωτ. δίσκους σε ένα blyray player Samsung που έχω για να πέρνω πολυκάναλο ήχο γιατί ο παλιός Yamaha RX-V640RDS που έχω δεν έχει HDMI και από την σύνδεση, οπτικής από την τηλεόραση στον ενισχυτή, η αναπαραγωγή ήχου, είναι σε DTS 2.0 και ο ήχος μόνο σε δύο κανάλια. Τον πολυκάναλο ήχο τον ακούω μέσω coaxial του br-> ενισχυτή, ή αλλιώς από τα ηχεία της τηλεόρασης. Μάλλον δεν πέρνει διόρθωση αυτό και δεν πρόκειτε να δώσω λεφτά προς το παρόν για ενισχυτή.
Έχω και έναν media player WD σε μια άλλη τηλεόραση αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται εδώ πλέον.

Δοκίμασε και με έναν άλλο σκληρό δίσκο, αν δε το έχεις κάνει.
Ηδη αλλαξα το φορματ του σκληρου γιατι αρχικα δεν επαιρνε μεγαλα αρχεια δεν εχω αλλο ελευθερο σκληρο.
Εχω το WD media player με τον σκληρο δισκο(hub) αλλα εκει δεν βλεπει καν τον εξωτερικο δισκο ενω βλεπει ολα τα στικακια που εχω βαλει.
Πιστευω οτι κατι δεν κανω σωστα...!
Κατι αλλο που παλι δεν καταλαβαινω ειναι οτι επειδη εχω κολλησει την τηλεοραση πισω για να μην την τραβαω καθε τοσο εβαλα προεκταση στην usb θυρα(αρσενικο - θηλυκο) και εκει δεν βλεπει ουτε τα στικακια πρεπει να τα συνδεσω απευθειας στην usb θυρα γιατι αυτο?

Λίγο που δοκίμασα με κάτι mkv 1080p του National Geographic δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Συνδέω αναγκαστικά όμως για ταινίες τους εξωτ. δίσκους σε ένα blyray player Samsung που έχω για να πέρνω πολυκάναλο ήχο γιατί ο παλιός Yamaha RX-V640RDS που έχω δεν έχει HDMI και από την σύνδεση, οπτικής από την τηλεόραση στον ενισχυτή, η αναπαραγωγή ήχου, είναι σε DTS 2.0 και ο ήχος μόνο σε δύο κανάλια. Τον πολυκάναλο ήχο τον ακούω μέσω coaxial του br-> ενισχυτή, ή αλλιώς από τα ηχεία της τηλεόρασης. Μάλλον δεν πέρνει διόρθωση αυτό και δεν πρόκειτε να δώσω λεφτά προς το παρόν για ενισχυτή.
Έχω και έναν media player WD σε μια άλλη τηλεόραση αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται εδώ πλέον.

Δοκιμασες απο περιεργεια απευθειας τον σκληρο δισκο στην θυρα να δεις αν παιζουν οι bluray ταινιες?

Δοκιμασες απο περιεργεια απευθειας τον σκληρο δισκο στην θυρα να δεις αν παιζουν οι bluray ταινιες?
Όχι μόνο MKV δεν έχω bluray ταινίες σε σκληρό.

Ηδη αλλαξα το φορματ του σκληρου γιατι αρχικα δεν επαιρνε μεγαλα αρχεια δεν εχω αλλο ελευθερο σκληρο.
Εχω το WD media player με τον σκληρο δισκο(hub) αλλα εκει δεν βλεπει καν τον εξωτερικο δισκο ενω βλεπει ολα τα στικακια που εχω βαλει.
Πιστευω οτι κατι δεν κανω σωστα...!
Κατι αλλο που παλι δεν καταλαβαινω ειναι οτι επειδη εχω κολλησει την τηλεοραση πισω για να μην την τραβαω καθε τοσο εβαλα προεκταση στην usb θυρα(αρσενικο - θηλυκο) και εκει δεν βλεπει ουτε τα στικακια πρεπει να τα συνδεσω απευθειας στην usb θυρα γιατι αυτο?

Τελικα αλλαξα το καλωδιο(θηλυκο-αρσενικο) και δεν εχω προβλημα προσθεσα και αλλες ταινιες και αλλες τις παιζει αλλες οχι....!

Yποψηφιος κατοχος της... (ισως 'χτυπησω' την 55αρα, αν την βρω σε καλη τιμη....)
Το προβλημα που αναφερεις, ενδεχομενος θα το αντιμετωπισω κι εγω, εχω εναν ιδιο η παρομοιο ενισχυτη (δεν θυμαμαι ακριβως το μονετλο) που δεν εχει ομως hdmi. Μεσω οπτικης ομως γιατι να μην δινει πολυκαναλο ηχο στον ενισχυτη; Εστω κι ετσι παντως, μπορεις να βαλεις την επιλογη 5 channel στον ενισχυτη, και να εχεις απλα ηχο απο ολα σου τα ηχεια.
Αν καποιος εχει δει 3d αναμεσα στην as640 και στην samsung 6200/6400, μοιαζουν καθολου σε αποδοση;

Το θέμα δεν είναι να έχω ήχο από όλα τα ήχεία. Το θέμα είναι να έχω τον σωστό ήχο. Στα προγράμματα τηλεόρασης δεν με ενδιαφέρει αλλά στις ταινίες έχω θέμα. Εξυπακούεται ότι όταν προβάλεται μια ταινία από κανάλι τηλεόρασης δεν λειτουργουν τα prologic 2 κτλ. Ο μόνος τρόπος που κατάφερα να έχω σωστό ήχο στις ταινίες είναι μέσω του bluray player. Συνδέοντας δηλαδή τους εξωτερικούς δίσκους στην υποδοχή USB του bluray player και από εκεί με coaxial στον ενισχυτή.
Το bluray player φυσικά είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση και με HDMI η οποία (τηλεόραση) δίνει τον ήχο στον ενισχυτή μέσω οπτικής.
Από εκεί όμως ο ήχος βγαίνει δικάναλος όσο και αν προσπάθησα..
Δεν το έψαξα και πολύ. Κάποιος που να έχει ασχοληθεί περισσότερο ας παραθέσει την άποψη του. Πάντως λεφτά για ενισχυτή δεν υπάρχουν. Άλλωστε ο συγκεκριμένος έχει ελάχιστες ώρες λειτουργίας.

Eχω συνδεσει με οπτικη ινα την τηλ με εναν sony ενισχυτη και περναει κανονικα το dts.

Ευχαριστώ και πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία.
Πιθανόν τότε κάποια ρύθμιση να θέλει ο ενισχυτής μου. Πόσο παλιός είναι ο ενισχιτής σου; Μπορείς να πεις μοντέλο; Σε εμένα ανάβει το dts λαμπάκι αλλά ανάβουν μόνο τα λαμπάκια των δύο μπροστινών ηχείων στην οθόνη του Yamaha.
Αυτό το dts 2.0 που γράφει στα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης τι ακριβώς σημαίνει; Αυτό που είχα βρει στο site της dts είναι ότι σου κάνει downmix τον ήχο σε stereo εκεί που δεν θα άκουγες τίποτα και θα έπρεπε να τον μετατρέψεις σε AC3 κτλ.
Νομίζω ότι η οπτική από την τηλεόραση δεν περνάει ούτε τον dolby digital σε πολυκάναλο.
Δεν το έψαξα και πολύ επειδή μελετάω αυτόν τον καιρό για κάποια μαθήματα και εργασίες που έχω.

Ίσως το θέμα εδώ να αρχίζει να γίνεται off topic γιατί μάλλον δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη τηλεόραση. Αν ναι ας το μεταφέρουν οι moderators στην κατηγορία που πρέπει.

Last edited: