Panasonic DMC-FZ 1000 (Ι) και (ΙΙ) super zoom 25-400/2,8-4,0

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Θες Κώστα πάντα να έχεις τον τελευταίο λόγο.
Το πρόβλημα δεν είναι στη ζωή να αμφισβητείς το πρόβλημα είναι να μην θες να μπεις σε αυτήν την διαδικασία.
Το dpgr δε συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με την παρέα εδώ μέσα.
Μεγάλη εβδομάδα έρχεται και η προδοσία είναι επίκαιρη όπως και η αμφιβολία στο τέλος όμως ο Νικητής είναι γνωστός.

Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Θες Κώστα πάντα να έχεις τον τελευταίο λόγο.
λες?? και η γνωμη μου???

Το πρόβλημα δεν είναι στη ζωή να αμφισβητείς το πρόβλημα είναι να μην θες να μπεις σε αυτήν την διαδικασία.

οχι, οταν το προβλημα, δεν ειναι προβλημα για μενα... το εχω ξεκαθαριση

Το dpgr δε συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με την παρέα εδώ μέσα.

συμφωνω απολυτα!
Μεγάλη εβδομάδα έρχεται και η προδοσία είναι επίκαιρη όπως και η αμφιβολία στο τέλος όμως ο Νικητής είναι γνωστός.

ωραια, εσυ πνευματικα, εγω ορθολογιστηκα..
σε ρωτησα...
-Πανο δεν πιστευω να αγορασες την πανασονικ για φωτογραφιες???
εστο και με αυτα τα δειγματα που ανεβασες η υπεροχη της fuji ειναι ανδιαμφισβητητη ( και δεν το λεω μονο εγω)
για βιντεο δεν ξερω να σου πω...

ωχ!
σορυ:worshippy:

Partisan κανονικα πρεπει να το παμε σε αλλο θεμα αυτο αλλα τελος παντων.

Διαφωνεις οτι τα ματια και οι αναγκες του καθενος ειναι διαφορετικες?
Και εγω FF μηχανή θέλω και σκοπεύω να πάρω αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν και συνθήκες και είδη φωτογράφησης που και 1 ίντσας αισθητήρας δεν μου κάνει διαφορά.
ΕΜΕΝΑ προσωπικά με βάση τα δικά μου Κριτήρια για συγκεκριμένες συνθήκες.

Σε καλό φωτισμό με καλό φακό οι διαφορές μικραίνουν δραματικά. Μπες στο fstoppers.com και βρες άπειρα διαμάντια φωτογραφίες με μικρότερους αισθητήρες κροπαρισμένους.
Από ένα σημείο και μετά, για Κάποιος (σαν και εμένα με τον Τηνιακό) για συγκεκριμένες συνθήκες οι διαφορές είναι τόσο μικρές που δεν μας κάνουν διαφορά.
Εσένα μπορεί να σου κάνουν.
Λογικό δεν είναι διαφορετικοί άνθρωποι να έχουν διαφορετικές γνώμες;
Γιατί θα πρέπει να αναζητούμε την μία και μοναδική αλήθεια;

Ακόμα και να εντοπίσει κάποιος τη διαφορά, το ερώτημα είναι προσωπικό στον καθένα, σε νοιάζει αυτή η διαφορά ή όχι;
Π.χ. τι με νοιάζει εμένα αν ένα αυτοκίνητο έχει τελική 190 χλμ/ω ή 210 χλμ/ω αν οδηγώ μέχρι τα 130χλμ/ω; Είναι για εμένα καλύτερο το πιο γρήγορο;
Μπορεί να είναι καλύτερο το πιο αξιόπιστο, το πιο προβλέψιμο, το πιο καθαρό, το πιο ελαφρύ, το αυτόματο, το πιο φτηνό, το πιο μαύρο, το πιο ψηλό, το πιο χαμηλό, αυτό με τον μεγαλύτερο χώρο, αυτό που καίει βενζίνη, αυτό που πετάει, αυτό που είμαι δεμένος συναισθηματικά μαζί του, αυτό που έχει δέρμα για κάθισμα.

Τι ψάχνουμε τώρα να βγάλουμε άκρη λες και έβγαλε κανείς ποτέ. Αιώνιο debate είναι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παράδειγμα,
για πορτραίτα θεωρώ ότι θα μου κάνει διαφορά η FF.
Για sport photos (kitesurf) και τη σκύλα μου να τρέχει δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Όποια με πιο φτηνό και αξιόπιστο τρόπο μου τα δώσει σε focus θα είμαι ευχαριστημένος. Δεν θα τυπωθεί καμία τους. Στο ίντερνετ θα ανέβουν το πολύ.

Παναγιώτη δυστυχώς η φωτογραφία δείχνει ότι τραβήχτηκε με κομπακτ φωτογραφική της πρώτης γενιάς
του Δημήτρη αποτυπώνει καλύτερα τη λεπτομέρεια ... Όλυμπους....
δεν μπορείς να λες θα βγω την τάδε ώρα .. δεκα με εντεκα γιατί τότε θα πάρω... ίσως φωτογραφία της προκοπής.
μια χαρά ήσουν, μιλώ ειλικρινά και δεν χαϊδεύω τα αυτιά σου.
η κάμερα αυτή είναι αποτυχία. δεν είναι της κλάσης σου, για τα παιδιά να μάθουν φωτογραφία ναι.

Άποψή μου και συγγνώμη αν μίλησα χύμα.

Αίνιγμα.
Panasonic ή Fuji?
Μην βιαστείτε να απαντήσετε.
http://s18.postimg.org/t3ofc65w8/P1000497.jpg
Αν και βλέπω αλλοιώνετε κάπως η ποιότητα.

Ποιος ερασιτέχνης χέστηκε για 4k βίντεο;
ορίστε για βίντεο και φωτογραφία μίλια μακρυά από την Panasonic

http://www.sony.gr/electronics/videokameres-handycam/fdr-axp33?cpint=SG_CATEGORY_SEC-TOUT-CAT-VIDEO-CAMERAS-EN_GL-2014-12-4KPERFORMANCE

Δε θα σχολιάσω γιατί θα παρεξηγηθώ.

Να ευχαριστηθεις το εργαλείο, το πήρες και σε καλή τιμή και κατάσταση.

Το κάθε πράγμα έχει την χρήση του.

δεν πρόκειται να παρεξηγήσω την άποψή μου είπα δεν σημαίνει οτι είναι και σωστή.
ας μιλήσουν οι σεφ με τα δείγματα.

Παναγιώτη δυστυχώς η φωτογραφία δείχνει ότι τραβήχτηκε με κομπακτ φωτογραφική της πρώτης γενιάς
του Δημήτρη αποτυπώνει καλύτερα τη λεπτομέρεια ... Όλυμπους....
δεν μπορείς να λες θα βγω την τάδε ώρα .. δεκα με εντεκα γιατί τότε θα πάρω... ίσως φωτογραφία της προκοπής.
μια χαρά ήσουν, μιλώ ειλικρινά και δεν χαϊδεύω τα αυτιά σου.
η κάμερα αυτή είναι αποτυχία. δεν είναι της κλάσης σου, για τα παιδιά να μάθουν φωτογραφία ναι.

Άποψή μου και συγγνώμη αν μίλησα χύμα.

Ποιος ερασιτέχνης χέστηκε για 4k βίντεο;
ορίστε για βίντεο και φωτογραφία μίλια μακρυά από την Panasonic

http://www.sony.gr/electronics/videokameres-handycam/fdr-axp33?cpint=SG_CATEGORY_SEC-TOUT-CAT-VIDEO-CAMERAS-EN_GL-2014-12-4KPERFORMANCE

Αυτη με τον αισθητήρα 1/3" σε video kai 1/2.33" σε φωτο με την αισχρη ποιοτητα φωτο λες
http://avclub.gr/forum/showthread.p...κάμερα?p=1057328150&viewfull=1#post1057328150

και video απλα αντάξιο της κατηγορίας 1/3,0 .. η αριστερή Σονυ απλά λιγο χειρότερη απο την fz1000 είναι .. η δεξια που προτείνεις .. δεν λέω .. ντρέπομαι.
http://avclub.gr/forum/showthread.p...κάμερα?p=1057327122&viewfull=1#post1057327122

Δεν ξέρω τι θα έπρεπε να δούμε στην φωτό του Πανου (να μαντέψουμε δεν χρειάζεται γιατι το εξιφ υπάρχει) αλλά τα ηλιόλουστα και κορεσμένα κοκκινα λουλούδια είναι τα πιο δύσκολα για τις ψηφιακές .. μηχανές & οθόνες .. μόνο σκοτεινιασμένα μπορεί να βγούν καλά .. τα με επεξεργασία που κρατάει το φως δεν εχω δεί πουθενα να αποδίδονται καλά .. δεν γίνεται λόγω srgb ..

Προφανώς η κάμερα που έδειξα δεν ήταν ότι καλύτερο μπήκε μόνο και μόνο να δείξω ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις για 4k
ο Πάνος ποστάρει φωτογραφίες αυτές κρίνω με τα δικά μου δεδομένα.

Στη φωτογραφία με το λουλούδι είχα ξεχάσει το προφίλ στο vivid color το οποίο στην panasonic μου αρέσει καλύτερα απο το standar.
Ναι η μηχανή είναι στην 1", ναι είναι panasonic,ναι υπάρχουν και καλύτερες αλλά δυσκολεύομαι να θεωρήσω την αγορά μου αποτυχία και ας έχω τη fuji και την sony.
Τέτοια all around λύση σε αυτά τα χρήματα δε νομιζω ότι υπάρχει.
Η μηχανή κανει τα πάντα καλά.
Ακόμη δεν την ξέρω και δεν μπορώ να πάρω το μέγιστο.
Δεν είναι σίγουρα όμως τόσο τραγική όσο την περιγράφει ο Βασίλης.
Χαίρομαι πάντως να υπάρχει η αντίθετη γνώμη.

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4

πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι είδους συγκριση κάνουμε εδω, η FZ 1000 είναι μια μηχανη που τα κανει όλα, καποια εξαιρετικά (βιντεο) καποια μέτρια (φωτο σε χαμηλο φωτισμό ή σε εσωτερικούς χώρους) και κάποια αρκετα καλά (φωτο σε εξωτερικούς χώρους με καλο φωτισμό), τα παραπανω επιβεβωθηκαν και απο τα δείγματα του Παναγιώτη, όπως όλες οι μηχανές εχει τους περιορισμούς της, τούς ήξερε και ο ίδιος τους ξέραμε και εμείς απο πριν, δεν νομίζω ότι άλλαξε κάτι απο αυτα που είδαμε, η μηχανή καλύπτει πολλες ανάγκες ταυτόχρονα, το ερώτημα ανήκει στον κατέχοντα αν απευθύνεται στις δικές του,
το καλοκαίρι που έρχεται προβλέπω θα την καταευχαριστηθεί και θα τον υπερκαλύψει και σε φωτογραφία, για εσωτερικους χώρους ή στα βραδυνα εχει και την FUJI,

αυτο που είναι σημαντικό κατα την γνώμη μου απο την εμπειρια του με μια νέα μηχανή είναι η άποψη που διατύπωσε ο Παναγιώτης τόσο για την ταχύτητα εστιασης σε σχέση με τη FUJI (κατι που μονο με την χρηση αλλων μηχανων διαπιστώνεις) καθως και την ποιοτητα εικονας σε καλες συνθηκες που μπορεί να δώσει πλεον ένας μικρός αισθητήρας ειδικά αν συνδιαστεί με ενα καλό φακό (και εδω έχουμε να κάνουμε με ένα φακό τεράστιου ζουμ, οπότε πρέπει βάλουμε θετικό πρόσημο στην Πανυ, που να φόραγε και ενα φωτεινό prime).

Παναγιώτη το κόκκινο λουλούδι μου άρεσε πολύ και συμφωνώ με τον Ηλία ότι πολλες μηχανές αποτυχαίνουν να το αποδώσουν σωστα. Μου άρεσαν οι εξωτερικές λήψεις, όχι όμως αυτές στο κλειστό γυμναστήριο. Αν δεν έχεις ρυθμίσει το noise reduction στα χρωματικά προφίλ των Πανυ που εχω δουλεψει πρεπει να μειωθούν αρκετα (-4,-5 αναλογα την βαθμονόμηση της μηχανης) για να παρεις λεπτομερεια, καντο και τραβά JPEG και θα δεις μεγαλη διαφορα, ταυτοχρονα θα βλεπεις λιγο θορυβο παραπανω στα σκοτεινά αλλα μπορεις να τον μαζέψεις (δεν ξερω πόσο στην 1') , ίσως να χρειαστει να βάλεις το sharpness -1, επίσης μην αφήνεις την μηχανη να υποεκθέτει σε φωτό, έχει και 1-2 ρυθμισεις για όξυνση άκρων και δυναμικό πεδίο , παίζουν σημαντικο ρόλο τι τους εχεις βαλει.

Last edited:

Το κομμάτι που φοβήθηκα ότι θα παρεξηγηθώ είναι αν σχολιαζα την άποψή περί κλάσης καθώς διαφωνώ κάθετα.

Στο παρασυνθημα τώρα, και εγώ έχω περάσει από πανασονικ και ήμουν πιο ευχαριστημένος για τα λεφτά της από ότι είμαι τώρα με την Sony. Από πλευράς απόδοση/τιμή. Και είναι γεγονός ότι με τις σωστές ρυθμίσεις η πανασονικ θα αποδώσει πολύ καλύτερα.

Όσο για το camcorder που προτάθηκε, η παρουσίαση του έγινε ως κάτι που είναι μίλια μακριαν.συμφωνούμε στο ότι είναι μίλια μακριά προς τα πίσω.

σε άλλο μου ποστ που έπαιξα με raw είπα ότι θα τη χαρεί.
βλέποντας όμως το γυμναστήριο εκεί με απογοήτευσε μαζί με το λουλούδι καθώς και με τα περιστέρια.
Σίγουρο είναι ότι όσο τη μαθαίνει τόσο θα δίνει καλύτερα αποτελέσματα μάλιστα παλαιότερα έγραψαι για μένα...... όταν αγοράζω νέα κάμερα τις πρώτες μέρες τραβάω τουλάχιστον δυο χιλιάδες για να μπω στα καλύτερα.

Tις φωτογραφίες στο γυμναστήριο για τις συνθήκες φωτισμού που έχει τις κρίνω άριστες.
Δείτε εδώ τις φωτογραφίες φίλου με nikon d3100 με τον κιτ φακό.
http://www.tinostoday.gr/2015/04/blog-post_37.html

To αδύνατο σημείο με τις σουπερζουμ (αλλα και όλους του φακούς που προσπαθούν να συνδυάσουν μεγάλο εύρος/φωτεινό διάφραγμα/κομπακτ διαστάσεις-βαρος) είναι το ευρυγώνιο, όπου τα οπτικά δεν καλύπτουν το κάδρο και έχουν μεγάλες παραμορφώσεις. Νομίζω οτι η FZ1000 εξομαλύνεται στα πάνω απο 50mm ..

http://avclub.gr/forum/showthread.p...-φακών?p=1057181160&viewfull=1#post1057181160

Οταν κόβεις 5Μπ (και αντίστοιχο μέγεθος αισθητήρα δηλ. απο 1" τον κάνεις 0,85") δεν μπορείς να περιμένεις απόδοση.

Στο συγκριτικό στην αυλή η Fuji υπερέχει καθαρά στο κέντρο αλλά χάνει στην πανω αριστερή γωνία και στις κοντινές πλάκες, προφανώς λόγω και του ρηχότερου βάθους πεδίου.
Η fz1000 τα πάει πολύ καλά στα κοντινά αλλά στα μακρυνά .. πάπαλα .. γιαυτό ρώτησα που έγινε η εστίαση.

Μην ξεχνάμε οτι αντι για τον κιτ σουπερζουμ, εδω χρησιμοποιήθηκε ο 18-55/f2,8-4,0 που κάνει μόνος του όσο η FZ1000 ..

Πάντως και αυτή η τελευταία σύγκριση είναι άδικη για την FZ 1000 γιατί είναι αρκετά πιο ευρυγώνια (25mm vs 27mm).

εξηγήστε μου το παρακάτω για να μαθαίνω δεν δηλώνω έμπειρος ούτε από θεωρία γνωρίζω, μόνο με τις ρυθμίσεις παίζω και κάνω κλικς

Sony A5100 versus Panasonic Lumix DMC-FZ1000 versus Sony Alpha 100 - Side by side camera compari.jpg

Επιγραμματικά διότι κανονικά θέλει κάμποσα σεντόνια ..

http://www.dxomark.com/About/Sensor-scores/Sensor-Score-Essentials

"Sensor Overall Score is logarithmic. A 5-point difference on the scale corresponds to a gain or loss of sensitivity of 1/3 of a stop."

Το overal score είναι να μην το δίνεις σημασία, το βγάζει με αυθαίρετο τρόπο η DxO και δεν το τεκμηριώνει. Μπορεί να ταιριάζει η βαρύτητα που δίνει σε διάφορους τομείς με τις δικές σου ανάγκες μπορεί και όχι. Πάντως δίνει πολύ βάρος στο βασικό ISO.

Ολα τα σκόρ αφορούν θέαση σε μέγεθος 8Μπ ή αλλιώς εκτυπωση σε Α4 300dpi, για δίκαιη σύγκριση οταν διαφέρουν τα Mpixel.

To βάθος χρώματος είναι για το βασικό ISO και δίνει κυρίως το πόσο κρατάει μια μηχανή την χρωματική πληροφορία στα σκοτεινά-σκιερά. Βασικά και αυτό βασίζεται σε μετρήσεις θορυβου.
"A color sensitivity of 22bits is excellent, and differences below 1 bit are barely noticeable."

Το Landscape DR δίνει την δυναμική περιοχή του αισθητήρα, (πριν την επεξεργασία, χωρίς να υπολογίζεται το demosaic και το χρώμα) όπου μπορείς να πάρεις κάποιο minimum αποδεκτό αποτέλεσμα. Δεν σημαίνει οτι αυτό το minimum (SNR=1) φωτογραφικώς είναι αποδεκτό, υπολόγισε 2-3 στοπ λιγότερο στην πράξη.

Το low light ISO δίνει το ISO όπου παίρνεις μια πολύ καλή ποιότητα (σε θέαση 8Μπ) με σωστή έκθεση. Σωστή έκθεση κατα την DxO είναι να βάλεις το μεσο γκρι στα -2,5 στοπ (ή αλλιώς στο 18%) απο το κάψιμο. Συνήθως οι Dslr το βάζουν στο -3,0 -3,5 (υποεκθέτουν). Πρακτικά επειδή αυτό το πολύ καλό της DxO είναι υπέρ του δέοντος αυστηρό, συνήθως οι χρήστες έχουν ψηλότερο οριο (π.χ. μπορεί στην α6000 να πείς οτι έχει καλή ποιότητα στο ISO 2500).

Ομως και αυτο το low light σκορ προκύπτει απο αυθαίρετα όρια (SNR18%=30, Color depth=18bit, DR=9 stop) και δεν ταιριάζει με την ανθρώπινη αντίληψη, π.χ. θα δείς σε δείγματα με ίδια έκθεση η Canon 70D να δείχνει ίδια ποιότητα σε ψηλά ISO με την α6000 παρόλο που έχει μικρότερο σκορ (926 vs 1347). Mε λίγο διαφορετικά όρια (SNR=28, Color = 17, DR=10) θα είχαμε ισόπαλο σκορ ..)