Απάντηση: Re: Νέα Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4
Την περισσοτερη ωρα την φαγαμε για να λυσουμε το προβλημα που ειχαμε, μαλιστα αρχικα αλλαξαμε τρεις καρτες επειδη νομιζαμε οτι ηταν θεμα χωρητικοτητας - ταχυτητας καρτας, την καναμε reset αφου ο τυπος που την ειχε ειχε δοκιμασει τα παντα και δεν..., πιστευω οτι ειχε κατι κλειδωμενο στις ρυθμισεις και μετα το reset ανοιξε την επιλογη αλλα και μετα μονο οταν την βαλαμε τυχαια ξανα στο AV mode δουλεψε (αρχικα οχι) το 4κ,
τελος παντων την κρατησα 3-4 λεπτα στα χερια μου, τυπικη κατασκευη σωματος Panasonic κατηγοριας G αλλα Dslr , πολυ καλο κρατημα, μικρη δεν την λες σαν μεγεθος αλλα ειναι μικροτερη απο την Sony RX10 απο οσο θυμαμαι οταν την κρατησα, το βαρος της ειναι λογικο σε σχεση με το μεγεθος δεν ξενιζει, κουμπια, ροδελες σε σωστη θεση και πισω χωρος απλετος, κλασσικη σπαστη οθονη Panasonic, εστιαση μεσα στο μαγαζι ακαριαια σε ολα τα mode, εχει μια επιπλεον επιλογη για εστιαση σε ζψνες εκτος απο τις κλασσικες pinpoint,FD,μονο σημειο, πολλαπλα σημεια, ματι στο EVF δεν εβαλα, επαιξα με το πλαινο πληκτρο που αλλαζει το δαχτυλιδι απο εστιαση σε ζουμ λειτουργια και ειδα το ζουμ του φακου αργο, κανει μονο για το βιντεο εκει (πιθανον να ρυθμιζεται η ταχυτητα του μεσα στα μενου), ενω απο την πανω ροδελα του ζουμ εχεις αν θελεις ταχυτατα ενα τηλεφακο στα χερια σου,
α ηθελα να δω και ποσο γρηγορα φθανει σε f=4 το ζουμ, αν θυμαμαι καλα γυρω στα 130-140mm εστιακη τερματιζει η φωτεινοτητα, απο εκει και πανω πας με f=4
Aν θα την αγοραζα με βαση τα χαρακτηριστικα λειτουργικοτητα , ναι ειναι πιθανο, με βαση την αισθητικη της συνολικα (εχω κολλημα οπως εχω δηλωσει) μαλλον οχι , αλλα αυτο ειναι αδιαφορο για τους περισσοτερους που θελουν ενα εργαλειο στα χερια τους και η μηχανη δειχνει να ειναι τετοιο.