Panasonic DMC-FZ 1000 (Ι) και (ΙΙ) super zoom 25-400/2,8-4,0

Re: Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Τελικά αποδεικνύεται ότι η δύναμη μιας bridge μηχανής ενισχύεται όσο πιο αποκλειστικά τη χρησιμοποιεί κανείς.

Εξάλλου η λογική μιας μηχανής όλα-σε-ένα αυτή είναι.

Απάντηση: Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!

Συμφωνώ και επαυξάνω.Λίγο ο όγκος και το βάρος μας τα χαλάει, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Re: Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!!!

Αυτη δεν ειναι απλως bridge η compact.
Ειναι super μηχανη, τα κανει ολα
αλλα κοστιζει οσο δυο Nikon D5200.

Τα καλύτερα review είναι αυτά που συμπεραίνεις μόνος σου μέσα από τη χρήση της μηχανής σε πραγματικές συνθήκες.
Τότε που αναγνωρίζεις με βεβαιότητα αν η μηχανή σου ταιριάζει, αν μπορεί να κάνει την επιθυμία σου εικόνα.
Δεν μπορείς να κρίνεις μια μηχανή αν δεν φωτογραφίσεις, δεν είναι η φωτογραφική μετρήσεις και νούμερα.
Είναι η ίδια η επιθυμία της χρήσης της ο πιο ασφαλής οδηγός για την επιτυχία της αγοράς της.
Σήμερα δύσκολα θα χωρίζαμε τις μηχανές σε καλές και κακές , το σωστότερο θα ήταν σε ταιριαστές η μη.
Αγαπώ τη φωτογραφία , θα τραβήξω και θέματα πέρα από τη συνηθισμένη καταγραφή της οικογενειακής ζωής.
Ενθουσιάζομαι και από το video και σε αυτό αφιερώνω χρόνο συχνά.
Υπάρχουν και στιγμές που αμφισβητώ αυτό που κάνω, αμφισβητώ την αποτύπωση της ζωής που περνά , νικημένος από τη σκέψη της ματαιότητας των υλικών μεριμνών.
Μαχόμενος όμως συνεχίζω, είναι το πάθος και το συναίσθημα που σκεπάζει τη λογική.
Μένουμε στο έξω και χάνουμε το μέσα στη ζωή, στη φωτογραφία , στον εξοπλισμό.
Δρούμε καταναλωτικά με έμφαση στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα με στόχο τα ανούσια πολλά παρά τα ουσιώδη λίγα.
Και θα αναρωτηθείτε εύλογα τι σχέση έχουν όλα αυτά με την panasonic και θα απαντήσω ότι όλα κάπου δένουν.
'Άλλα μπορώ να τα εκφράσω άλλα όχι ακόμη όμως και στα μισά αυτά λόγια κάτι μπορεί να μείνει.
Όπως και οι χιλιάδες φωτογραφίες που μου έχουν μείνει από την fz1000.
Είναι πια η κύρια μηχανή μου εδώ και αρκετό καιρό και δύσκολα θα αλλάξει.
Ίσως να είναι η ευκολία του όλα σε ένα , ίσως να έχει ταιριάξει στις φωτογραφικές μου ανάγκες, ίσως να τυχαίνει να τη δουλεύω παραπάνω.
Τα πρόσφατα ταξίδια μου ήταν τα καθοριστικά στην γνώμη που σχημάτισα για τη μηχανή.
Στο Άγιον Όρος είχα στη τσάντα μαζί μου την fz1000 και την fuji x-m1 +18-55.
Ο τηλεφακός της fz1000 ήταν ιδανικός για τα πλάνα από το καράβι.
Την fuji την είχα για τα νυκτερινά αλλά και για τα χρώματα στις απογευματινές ώρες.
Έβγαλα πολύ ωραίες φωτογραφίες και με τις 2 μηχανές και ίσως μπορούσα να αφήσω τη fuji πίσω.
Ήταν μια πολυτέλεια η fuji αλλά μου έδωσε η ύπαρξη της και αρκετές υπέροχες φωτογραφίες.
Με την panasonic είχα και τη δυνατότητα για πολύ καλό βίντεο αλλά και ευκολίες όπως το πανόραμα.
Μετάνιωσα που δεν τράβηξα raw αφού βλέπω πια ότι με το Dxo η panasonic απογειώνεται μόνο στο raw αρχείο.
Το ταξίδι στη Βουδαπέστη στάθηκε αφορμή για πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Η τσάντα είχε και τις 2 μηχανές μόνο την πρώτη μέρα, έπειτα η fuji έβγαινε μόνο το βράδυ και για νυχτερινά τοπία.
Εκτός της βάσης του τόπου διαμονής καταλαβαίνεις πόσο σε βολεύει μια μηχανή.
Με την fz1000 τα είχα όλα πολύ καλά, όχι άριστα κάτι που δύσκολα θα είχα και με οποιαδήποτε εναλλακτική.
Και εδώ δεν τράβηξα raw αλλά γέμισα την κάρτα με βίντεο για κάθε γούστο, full hd,4K και slow motion.
Βλέποντας τα σήμερα εστίασα στη στιγμή που μπορούσα να έχω είτε αυτή ήταν στα 25mm είτε στα 400mm με κίνηση ή ακίνητη.
Για κάποιους το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ανεκτό ή να μην ρίξει τα σαγόνια στο πάτωμα όσον αφορά το φωτογραφικό κομμάτι.
Κανείς όμως δεν μπορεί να αγνοήσει τη δυνατότητα που είχα για μια εύκολη καταγραφή της στιγμής.
Όποιος θέλει τεχνικά χαρακτηριστικά κτλ το ίντερνετ έχει υλικό για πολύ μελέτη που εγώ δε βρίσκω λόγο να αναφέρω εδώ.
Τελειώνοντας θα πω ότι σήμερα μετά από σχεδόν 20 μήνες με την Χ-Μ1 την αποχαιρέτησα στέλνοντας την σε νέο κηδεμόνα.
Κράτησα τον 18-55 ο οποίος αναμένει στο μέλλον ένα νέο σώμα fuji x.
Αν δεν είχα την fz1000 θα ήταν πιο άμεση η ανάγκη αγοράς μιας νέας fuji.
Η ύπαρξη της όμως μου δίνει το χρόνο να σκεφτώ πιο προσεκτικά την επόμενη μου κίνηση.
Με καλόμαθε η panasonic με τη γρήγορη εστίαση, τις άπειρες ρυθμίσεις και ευκολίες και με ενοχλούν πράγματα στις υπόλοιπες μηχανές που πριν αγνοούσα.
Αν δεν είχα καμία μηχανή και 700 ευρώ στην άκρη την fz1000 θα αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τώρα που την έχω και θέλω και κάτι παραπάνω πιο πολύ από απληστία πρέπει να το σκεφτώ καλά.
Ευχαριστώ όποιον μπήκε στον κόπο να διαβάσει αυτές τις μεταμεσονύχτιες σκέψεις μου.

Χαίρομαι που σου ταίριαξε τόσο η FZ1000. Ένας λόγος παραπάνω που η μηχανή που έδωσα πήγε σε καλά χέρια.

Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τραβάς μόνιμα raw+jpeg. Οι κάρτες είναι προσιτές πλέον και η χωρητικότητα των σκληρών δίσκων ακόμη περισσότερο.

Απάντηση: Re: Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K vi

Ευχαριστώ όποιον μπήκε στον κόπο να διαβάσει αυτές τις μεταμεσονύχτιες σκέψεις μου.

εμεις ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας...

Πολύ καλή περιγραφή και πολύ τεκμηριωμενη άποψη.... Τη σκέφτομαι σοβαρά ειδικά τώρα που η τιμή της έχει πέσει αρκετά...

Κάτι τέτοια προσωπικά βιώματα βοηθάνε πολύ περισσότερο από ξερά specs και "επίσημα" συγκριτικά. Ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι μαζί μας Παναγιώτη!

Μπραβο βρε Παναγιωτη.... τετοια γραφη μας χρειαζεται, οχι μονο ξερα specs kai μετρησεις.

Απάντηση: Panasonic DMC-FZ1000 super zoom 25-400/2,8-4,0, αισθητήρα 1" και 4K video!

Βρέ Πάνο πρέπει να το κοιτάξεις αυτό ......:grinning-smiley-043
Δεν ξεκινάς σιγά σιγά να γράψεις κανά βιβλίο... ;

Επειδή με ρώτησε ένα νέο μέλος και η γνώση πρέπει να μοιράζεται σας δίνω ένα link με 2 βίντεο της fz1000 τραβηγμένα σε ήσυχο δωμάτιο σήμερα το μεσημέρι.
Μπορείτε να ακούσετε το θόρυβο από το μοτεράκι της μηχανής και να κρίνετε πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι για εσάς.
Και τα 2 βίντεο είναι με το ois on.
Το πρώτο είναι με εστίαση face detection σε single ενώ το δεύτερο με CAF και εστίαση ενός σημείου στο κέντρο.
Κάθε συμπέρασμα ή σχόλιο καλοδεχούμενο.
https://mega.nz/#F!OlEh3QpZ!jbOZOyNBDnBVJSRri9OkvA

θεωρώ ότι μια καλή εναλλακτική της FZ1000 για κάποιον που ενδιαφέρεται κυρίως για το 4Κ και θέλει μεγαλύτερο εύρος, είναι η καινούρια FZ300.
Αντί για 37-592mm που δίνει η FZ1000, έχεις 25-600mm με σταθερό f2.8.
Το crop στα 37mm που κάνει η FZ1000 (στο 4Κ) ήταν ο βασικός λόγος που την έδωσα. είναι τρομερά περιοριστικό στο βίντεο. Θες να τραβήξεις ένα τοπίο και δεν μπορείς.

Last edited: