Panasonic DMC TZ7

Για την Σονυ WX1 λες ?
Δεν εχει τετοιο προγραμμα δυστυχως.

Κι όμως. "Anti-Motion Blur" mode. Η μηχανή κάνει 6 λήψεις με μεγάλη ταχύτητα κλείστρου και ψηλό iso, κάνει μάλλον μια averaging επεξεργασία για να καταστείλει τον θόρυβο στο φόντο και για τα κινούμενα αντικείμενα κροπάρει το καθαρότερο σημείο από τις 6 λήψεις.

Tη μηχανη την εχω, δεν κρινω απο τεστ.

Την εχω δοκιμασει, αυτο που λες ειναι για ληψεις με μικρη κινηση (ανθρωπους κλπ), οχι για αντικειμενα με μεγαλη ταχυτητα.

Και η "μεγάλη ταχύτητα κλείστρου" που αναφερει, δεν ανεβαινει πανω απο 200 ...

Μόνο 1/200 φτάνει? Και το ανώτατο 1/1600 για πού ακριβώς το επιφυλάσσει? Περίεργο μου ακούγεται. Υποτίθεται πως τέτοιες μηχανές καλύπτουν περιπτώσεις όπως αυτές που προανέφερες.

H sony εχει κανει μερικες λαλακιες με αυτη τη μηχανη.
Δεν εχει καθολου σψστο σρωμα, ακομη και με manual white balance τα χρωματα ειναι ασχημα !!!
Ειδικα οι τονοι του δερματος ειναι αφυσικα μπλε - κοκκινοι - ματζεντα.
Δεν εχει flash compensation, οταν βαζει φλας ολα καιγονται.

Απο την αλλη, τραβαει ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ βραδυνες φωτο, και πολυ καλα hd 720 video ,με οπτικο ζοομ χ5.

Καλά δεν λέω, αλλά βρε παιδιά, αυτά δεν είναι δευτερεύοντα για μία κόμπακτ φωτογραφική μηχανή; Το σωστό χρώμα, η σωστή έκθεση, η ευκρίνεια και το κόντραστ σε όλο το κάδρο στις συνήθεις συνθήκες λήψεις, είναι αυτά που κανονικά κοιτάμε πρώτα.

Μα ακριβως αυτα λεω... δεν εχει σωστη εκθεση, και κυριως δεν εχει ωραια χρωματα.
Δεν μπορεις να φερεις με τιποτα, ουτε με photoshop, τα χρωματα του δερματος.

Attachments

• DSC00004.jpg
    DSC00004.jpg
    71.3 KB · Views: 37
  • DSC00005.jpg
    DSC00005.jpg
    70.4 KB · Views: 31
Last edited:
Eγω θυμαμαι οτι η γενικοτερη αποψη που επικρατουσε και εδω και σε αλλα φορουμς ηταν .... παρε κανον για χρωματα (και ολα αυτα που αναφερει ο Τασος), πανασονικ για features, σονυ για design και μετα το χαος (ελλειψει νεοτερης fuji F30)...

Δε βλεπω για ποιο λογο να αλλαξε κατι....ειδικα αφου οι εταιρειες "παιζουν" αυξομειωνοντας τα MP, τις LCD και τα fps...