Panasonic DMP-BD55 Blue Ray Player (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Διαδικασία Reset

To κουμπί οn/off στη συσκευή εννοεί.
Με ανοιχτή τη συσκευή το πατάς και κλείνει.
Με κλειστό πλέον το player, πατάς και κρατάς για πάνω από 5" το οn/off και το open/close,
μέχρι να σου γράψει "hello" το ρημάδι.
Θα ανοίξει και θα κλείσει.
Αν όλα πήγαν καλά, ίσως δείξει σημάδια βελτίωσης.

Θυμάμαι που είχα το BD35 πριν χρόνια και, όντως, είχε κάποια προβλήματα με ορισμένα BD δισκάκια.

Καλημέρα κι ευχαριστώ. Από ότι βγάζω από τα γραφόμενά σου, μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσω να κάνω αυτό που στο συγκεκριμένο link προτείνεται ως "Full Reset", σωστά? Στο παραπάνω link βλέπω βέβαια ότι, εκτός από τα κουμπιά ON/OFF και OPEN/CLOSE, πρέπει ταυτόχρονα να πατάς και το κουμπί PAUSE για τα αναγκαία 5". Τα λέω σωστά?

Τί γίνεται με το καινούργιο firmware? Το κρατάει ή πρέπει να το ξαναεγκαταστήσεις?

Ευχαριστώ.
-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πρέπει να πω ότι τελικά τη διαδικασία για τα resets (απλό ή Full), τη βρήκα και στο τέλος του manual, στο troubleshooting, οπότε όλα ξεκαθαρίστηκαν.

Πάντως αυτό που πράγματι θέλω να μάθω είναι το αν κρατάει το νέο firmware ή όχι, μετά από το Full Reset.

Και πάλι ευχαριστώ.
-

To βρήκα και εγώ το manual στο internet.
Πρέπει να πατήσεις και τα 3 κουμπιά για πάνω από 5".
Δεν αναφέρει κάτι για το firmware, οπότε μάλλον το κρατάει.
Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, το ξαναπερνάς μετά, αν χρειάζεται.
Το θέμα είναι μπας και λειτουργήσει και σαν BD μετά το full reset.

Mακάρι να βγει κάτι, γιατί ήταν και αρκετά ακριβό, από ό,τι θυμάμαι.
Από την άλλη, τα καινούργια κάνουν γύρω στα 100 ευρώ και είναι καλύτερα σε εικόνα και δυνατότητες (αν περισσεύουν βέβαια τα λεφτά).

Τέλος και πάμε για άλλο...

Σας ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθειά σας.

Τελικά, το reset δεν έκανε τίποτα. Η αλλαγή της κεφαλής laser είναι δυσανάλογα ακριβή, άρα απορρίπτεται. Ήδη πάει για αντικατάσταση με ένα νεότερο και σίγουρα φτηνότερο από το κόστος επισκευής.

Και πάλι ευχαριστώ.

Το παράξενο θα ήταν να επανερχόταν κανονικά.
Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου, γιατί θυμάμαι ότι και ένα δικό σου BD80 είχε κάποια προβλήματα,
πάντως τα μοντέλα της Panasonic από το 2011 και μετά δεν μου έχουν παρουσιάσει τέτοιο θέμα.
Βέβαια, έχεις ψιλοκαεί από την Panasonic και ίσως θέλεις να αλλάξεις μάρκα.