Panasonic DMP-BD55 vs DMP-BD80. Ποιές είναι οι διαφορές;

Ο λόγος που θέτω την ερώτηση είναι απλός: Αν θελήσω να αλλάξω το υπάρχον BD55 με ένα νεότερο BD80 αξίζει τον κόπο;

Υπάρχουν διαφορές, τόσο στην απόδοση (εικόνα - ήχος) όσο και στις ευκολίες της συσκευής;

Όποιος ξέρει κάτι, ας το πει.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.:
Να διευκρινήσω πως το υπάρχον BD55 αγοράστηκε τον Ιανουάριο και δεν έχει παίξει πάνω από μισή ώρα, ούτε μια ταινία δηλαδή.

Last edited:
Αφού βγαίνει το καινούργιο BD-80 λογικό δεν είναι?

Γι αυτό ακριβώς αν τελικά αποφασίσεις να αλλάξεις player,πρέπει να πουλήσεις τώρα,αν θες να "πιάσεις" μια λογική τιμή και να μη χρειαστεί να το σκοτώσεις τελείως αργότερα...

Δεν βλέπω το λόγο να αντικαταστήσεις το BD-55. Αφού το έχεις μόνο 5 μήνες και δεν έχει παίξει και καθόλου. Το BD-80 δεν φαίνεται να έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στις λειτουργίες ή κάποια άλλη σημαντική ευκολία.

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/lu-ray-players/984-panasonic-dmp-bd80.html

Μαγκες καλισπερα η καλημερα...οτι προτιματε!
Εχς το εξης παραδοξο στο σπιτι μου,εχω τον pioneer vsx-lx60 kai
to panasonic to bd35!!
συνδεω με hdmi στον ενισχυτη,κανω τισ ριθμισεις ηχου και περιμενω να δω στην οθονη του ενισχυτη dolby true HD kai το αναλογο dts master hd!!!
Απεναντιας οταν ρυθμιζω το πανασονικ σε pcm μου βγαζει στιν οθονη pcm....λογικο!!
οταν βαζω στο πανασονικ ρυθμιση bitstream...η ενδειξη στην οθονη ειναι
dts & neo6..(exw 6.1),δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μου βγαζει στην οθονη τις ενδειξεις....και εστω δεν τισ βγαζει ο ενισχυτης....παιρνω νεα φορμα ηχου????
ευχαριστω!!

Εφόσον έχεις συνδέσει το player με τον ενισχυτή μέσω HDMI, και έχεις βάλει στα settings HDMI AV out -> bitstream, ο ενισχυτής πρέπει να σου δείξει ήχο HD (Dolby TrueHD ή dts HD-MA).
Yπάρχει και μία επιλογή BD Video Secondary audio, που απ' ότι βλέπω στο manual του BD-35 πρέπει να είναι στο off.
Ρίξε και μιά ματιά στο δισκάκι που έβαλες. Μήπως δεν έχει HD ήχο; Δοκίμασες με άλλο δισκάκι;

καλημερα!!!
το δοκιμασα και τωρα...τιποτααααα!!!
secondary audio sto off!!!
οι ταινιεσ που εχω βαλει ειναι...η μουμια,καζινο ρουαγιαλ,βαν χελσινγκ και το νεο τζειμς μποντ!
στο display toy πανασονικ βεβαια μου λεει οτι ο ηχος ειναι dts-hd mstr!στην οθονη του ενισχυτη παραμενει το dts+neo6!

Τότε, κάτι δεν κάνεις καλά στα settings του ενισχυτή. Μόλις βάλεις δισκάκι στο player, και ακούς ήχο απ' τον ενισχυτή σου, πάτα στο τηλεκοντρόλ του ενισχυτή το κουμπί AUTO/DIRECT. Πιθανόν να έχεις ενεργοποιήσει την λειτουργία STANDARD SURROUND που έχει σαν επιλογή το Neo6.
Δοκίμασε και γράψε μας τι έγινε.

Καλημερα και παλι παιδια
ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια....αλλα τιποτα στον οριζοντα.
τα ιδια,εκανα αυτα που ειπατε αλλα παραμενει στιν οθονη το dts+neo6!!

Ένα παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ με το Sony BD350. Τελικά το πρόβλημα ήταν στις ρυθμίσεις του BD player και όχι στον ενισχυτή. Πιο συγκεκριμένα καπου στις ρυθμίσεις είχα επιλέξει απο το HDMI ο ήχος να βγαίενι Dolby Digital και όχι Direct . Για δες και αυτή την πιθανότητα.

Ο λόγος που θέτω την ερώτηση είναι απλός: Αν θελήσω να αλλάξω το υπάρχον BD55 με ένα νεότερο BD80 αξίζει τον κόπο;

Υπάρχουν διαφορές, τόσο στην απόδοση (εικόνα - ήχος) όσο και στις ευκολίες της συσκευής;

Όποιος ξέρει κάτι, ας το πει.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.:
Να διευκρινήσω πως το υπάρχον BD55 αγοράστηκε τον Ιανουάριο και δεν έχει παίξει πάνω από μισή ώρα, ούτε μια ταινία δηλαδή.
κ. Μελα εαν δεν το πουλησατε ακομη και εχετε σκοπο να το κανετε ενδιαφερομαι...σφοδρα!
(ενας γνωστος με αλλο ονομα απο...αλλου!)

BD55

κ. Μελα εαν δεν το πουλησατε ακομη και εχετε σκοπο να το κανετε ενδιαφερομαι...σφοδρα!
(ενας γνωστος με αλλο ονομα απο...αλλου!)

Ευχαριστώ, φίλε μου για το ενδιαφέρον, αλλά δεν θα το πουλήσω τελικά.