Panasonic DMP-BDT500, πιθανή μελλοντική χρήση και ως CD transport

xamastrok

Established Member
9 August 2009
180
Γλυφάδα- Βόλος
Καλησπέρα,

είμαι ευχαριστημένος με την αγορά μέχρι στιγμής πάντα σε συνάρτηση με τα λεφτά που έδωσα. Το κύριο ενδιαφέρον μου είναι η μουσική και όχι η εικόνα, και αυτός ο player παρέχει για blu-ray στα λεφτά του ικανοποιητική ποιότητα ήχου από τις αναλογικές εξόδους (έχω παραδοσιακό hi-fi). Τουλάχιστον γλυκαίνει τη σκληράδα του 15ετίας ONKYO CD Player μου. Η ποιότητας εικόνας φυσικά είναι ένα μεγάλο συν!

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως streamer τόσο μέσω DLNA όσο και μέσω network shares (πρωτόκολλο Samba). Κάποια τεστ που έκανα έδειξαν οτι η ποιότητα αναπαραγωγής μέσω streaming είναι ίδια με το CD του στα δικά μου αυτιά, και καλύτερη από το συνδυασμό SqueezeBox Classic + dacMagic που είχα πριν.

Μια παρατήρηση: παρόλο που το BDT500 είναι ανύπαρκτο σαν media player μέσω DLNA, το πρόβλημα λύνεται μέσω network share όπου έτσι παίζει πολλά formats!

Συνολικά, μια καλή πρόταση στα 370 ευρώ για εικόνα, ήχο στα επίπεδα ενός budget cd player από αναλογικές εξόδους, music network streamer (έχει και Aupeo! service), και media player μέσω Samba ή USB.

Σαν επόμενο βήμα θα αγοράσω μια καλύτερη ψηφιακή πηγή για μουσική. Σκέφτομαι είτε για dac, οπότε το BDT500 θα λειτουργεί ως cd transport, ή για ένα εντελώς ανεξάρτητο μηχάνημα CD/DAC, όπως το Audiolab 8200CDQ ή το Cambridge Audio 851C. Καλό θα ήταν να κάνω διάφορους συνδυασμούς πριν αποφασίσω, φυσικά να δούμε και τι θα λέει η τσέπη μέχρι τότε!

Λάθος. Η αναπαραγωγή μέσω CD player έχει ελαφρώς καθαρότερο ήχο και δυνατότερο μπάσο σε σχέση με το ίδιο κομμάτι ριπαρισμένο σε flac streamed μέσω wireless. H διαφορά είναι μικρή όμως.

Ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις.
Και τα προηγούμενα χρόνια τα καλά panasonic ΒD ήταν τίμια σε CD αναπαραγωγή. Όχι όμως κάτι παραπάνω.
Προσωπικά μου κάνει εντύπωση ότι έπαιξε καλύτερα απο SqueezeBox Classic + dacMagic (αρκεί βέβαια να έχει γίνει σωστά η δοκιμή... ισοσταθμισμένα και με τα ίδια ακριβώς tracks, στον ίδιο χώρο ή σύστημα!) Ίσως σου φάνηκε κάπως σκληρός ο δεύτερος συνδυασμός?

Και μια ερώτηση.
Το κομμάτι που δοκίμασες σε CD και flac wireless streaming ήταν τα ίδια?
Δηλαδή ρίπαρες (με ποιο πρόγραμμα?) κάποια κομμάτια από το CD σε flac ή η πηγή των flac ήταν άλλη?

Καλημέρα Νταλανίκ,

η δοκιμή έγινε στον ίδιο χώρο και με τα ίδια tracks, και ως μέτρο σύγκρισης έχω το CD Player μου που παραμένει, ενώ τα SqueezeBox+dacMagic τα πούλησα. Ναι, ο δεύτερος συνδυασμός μου φάνηκε κάπως κλινικός, το μπάσο ξερό, δεν υπήρχε ζεστασιά. Ενώ το Panasonic προσφέρει ζεστούς ήχους, γλυκό μπάσο, μπορώ να κάτσω για περισσότερη ώρα να ακούω χωρίς να κουραστώ. Και δεν υστερεί ούτε σε όγκο. Μπορεί σε ανάλυση να ήταν καλύτερο το SqueezeBox+dacMagic αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Δες και εδώ σε ένα σχετικά γνωστό site, όπου ο τύπος ενθουσιάστηκε με τον ήχο της συσκευής, όπου γράφει (μετάφραση με το browser Google Chrome): "What can I say, except that it is a real revelation to find such a quality player so affordable. It far exceeds readers like OPPO BDP-93EU and even more dynamic than the BDP-95EU. It therefore competes with Cambridge Audio DACs at the musicality and SNR". Και προς απόδειξη προχωράει στη δημοσίευση μετρήσεων. Φυσικά ο καθένας λέει ό,τι θέλει ανάλογα με τα γούστα του:
http://www.hdfever.fr/2012/05/27/test-panasonic-dmp-bdt500/

Σχετικά με τα flac, ναι, τα ρίπαρα εγώ στο laptop μου με το dbPowerAmp (level 5) και μετά τα συνέκρινα με το original CD. Γενικά ήταν κοντά, αλλά το CD είχε ένα προβάδισμα με προσεκτικό άκουσμα. Θα τα δοκιμάσω όμως και μέσω usb hard disc.

Αν η χώρα των Λωτοφάγων είναι κοντά στη Γλυφάδα μπορούμε να κανονίσουμε κάποιο session, θα με ενδιέφερε να το συνδέσω και με εξωτερικό dac.