Panasonic G80-G85 φωτογραφία

Απάντηση: Re: Panasonic G80

http://www.photobyrichard.com/reviewbyrichard/panasonic-lumix-g85g80-review/
http://jacobjamesphotography.co.uk/g80-perfect-hybrid/

πολυ ισσοροπημένη πρόταση απο την Panasonic για κάποιον που θέλει μια πραγματικά υβριδική μηχανή σε καλή τιμή και που να μπορεί να την πάρει μαζί του παντού άφοβα, άμεσος ανταγωνιστής της ΕΜ5 ΙΙ (όχι σχεδιαστικά) και σε πολύ καλύτερη τιμή.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic G80

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Panasonic G80-G85

http://www.photobyrichard.com/reviewbyrichard/panasonic-lumix-g85g80-review/
http://jacobjamesphotography.co.uk/g80-perfect-hybrid/

πολυ ισσοροπημένη πρόταση απο την Panasonic για κάποιον που θέλει μια πραγματικά υβριδική μηχανή σε καλή τιμή και που να μπορεί να την πάρει μαζί του παντού άφοβα, άμεσος ανταγωνιστής της ΕΜ5 ΙΙ (όχι σχεδιαστικά) και σε πολύ καλύτερη τιμή.

Αν έκανε κάτι και γι αυτή την αίσθηση της πλαστικουρας ...
Παντως, τα σαλια μου τρεχουν περισσοτερο απο της κορης μου...

Last edited:
Re: Panasonic G80-G85

Μέχρι πέρυσι έκραζαν όλοι τη fuji που έβγαζε 16mp μηχανές τώρα όλοι δηλώνουν εντυπωσιασμένοι.
Ενδιαφέρουσα μηχανή για τους μυημένους στο 4/3 οι υπόλοιποι μάλλον προσπερνάμε.

Πολλοί (κι εγώ ανάμεσα τους) δεν χρειάζονται παραπάνω ανάλυση, προτιμώ να έχω καλύτερη δυναμική περιοχή και λιγότερο θόρυβο.

Αν έκανε κάτι και γι αυτή την αίσθηση της πλαστικουρας ...
Παντως, τα σαλια μου τρεχουν περισσοτερο απο της κορης μου...

Θα συμφωνήσω 200% , μολις έπιασα την G7 στα χερια μου για 2-3 ημερες ήταν το πρωτο που μου εκανε ασχήμη εντύπωση όπως και με την FZ1000, ελπιζω η χρηση μαγνησίου στην G85 να το βελτίωσε λιγο αν και διαβασα το αντίθετο, πολυ ενδιαφερον ειναι αυτο που αναφέρεται στο βιντεο, ότι παρότι προστέθηκε η επιλογή του γκριπ πρόσθεσαν επιπλέον και ένα ειδικό mode τυπου battery save όπου κοβει την οθόνη τελειως και δουλευει μονο το EVF και η αυτονομια της μιας μπαταριας σε βγαζει αντι για 300 φωτο στις 900 φωτο περίπου , οποτε με την χρήση της μπαταριοθήκης του γκριπ μπορεις άνετα να τραβηξεις γύρω στις 1700-1800 φωτό .

Το Mode αυτό σβήνει απλά την οθόνη ή απενεργοποιει και τις touch δυνατότητες της ταυτόχρονα ;
Αν είναι έτσι, τότε της κουτσουρευει ένα μεγάλο ατού όπως το touch AF προκειμένου να δώσει διάρκεια στη μπαταρία.

Δεν ξερω πως ακριβώς λειτουργεί αλλα πιστευω ότι λιγο πολυ ειναι σαν ναχεις μια DSLR μόνο με το σκόπευτρο.

Εντάξει, το χρησιμοποιείς όταν και ΑΝ το χρειάζεσαι - ή αγοράζεις 3-4 μπαταρίες...

Μέχρι πέρυσι έκραζαν όλοι τη fuji που έβγαζε 16mp μηχανές τώρα όλοι δηλώνουν εντυπωσιασμένοι.
Ενδιαφέρουσα μηχανή για τους μυημένους στο 4/3 οι υπόλοιποι μάλλον προσπερνάμε.

4k δοκιμασμένο δίχως υπερθερμάνσεις κλπ και μάλιστα με μηχανική σταθεροποίηση με κάθε φακό, αδιάβροχο πλήρες σώμα μαγνησίου με σκόπευτρο mic in περιστρεφόμενη touch οθόνη με δυνατότητα γνήσιου battery grip ακόμα και στα 900 πες μου με ποιό άλλο σώμα σύγχρονο ίσης τιμής το προσπερνάς έτσι απλά... ίσως με τις υπάρχουσες E-M1 XT1 ή GH4 με 200-250 ευρώ παραπάνω αλλά με περιορισμούς; Σε sony δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι.

4k δοκιμασμένο δίχως υπερθερμάνσεις κλπ και μάλιστα με μηχανική σταθεροποίηση με κάθε φακό, αδιάβροχο πλήρες σώμα μαγνησίου με σκόπευτρο mic in περιστρεφόμενη touch οθόνη με δυνατότητα γνήσιου battery grip ακόμα και στα 900 πες μου με ποιό άλλο σώμα σύγχρονο ίσης τιμής το προσπερνάς έτσι απλά... ίσως με τις υπάρχουσες E-M1 XT1 ή GH4 με 200-250 ευρώ παραπάνω αλλά με περιορισμούς; Σε sony δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι.

Να προσθέσω ότι έχει και σφαίρα εστίαση νύχτα/μέρα και ένα σωρό καλούδια από HDR και Panorama, μέχρι 4κ photo, post focus, slow motion και stop motion. Στα χρήματά της δεν υπάρχει τίποτα ποιο ολοκληρωμένο....σε διάφορους τομείς χάνει από άλλες μηχανές άλλα καμια με κόστος κάτω από 1.000 ευρώ δεν συνδυάζει όλα αυτά που προσφέρει η g80....ειδικά με τον κιτ φακό 12-60 που θα βγει περίπου στα 1.000 ευρώ είναι MUST αγορά....

Oι χαμένοι θα είναι όσοι τρέξανε πρόσφατα να προλάβουν τις προσφορές της G7.
H G80 είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένο πακέτο, έστω και λίγο ακριβότερο.

Oι χαμένοι θα είναι όσοι τρέξανε πρόσφατα να προλάβουν τις προσφορές της G7.
H G80 είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένο πακέτο, έστω και λίγο ακριβότερο.

Εντάξει η G80 θα κάνει λογικά κανένα 900 ευρω ή και παραπάνω αρχικά...την G7 την αγοράζεις ακόμα και τώρα από καταστήματα του κέντρου κάτω από 500 ευρώ, ενώ έχω ακούσει άτομα που την έχουν πάρει ακόμα φτηνότερα είτε μόνη της είτε με κιτ...σίγουρα τα αξίζει τα επιπλέον χρήματα η G80 άλλα και η G7 για κάτω από 500 ευρώ που κάνει είναι τσάμπα πράγμα...

Υ.Γ. Γενικά παίζουν κατά καιρούς πολύ καλές τιμές σε Panasonic....πριν μερικές μέρες αγόρασα το κιτ της G6 με τον Panasonic 12-60 από Ελληνικό κατάστημα 500 ευρώ μετρητά με απόδειξη...μόνο ο φακός κάνει κανένα 350-400 ευρώ, οπότε η μηχανή μου βγήκε κάπου 100-150 ευρώ....μιλάμε για τιμή αστεία...θα την έχω για backup ή μόνο για Timelapse και ας την αφήνω και σε βουνά!!!

H Panasonic βαρυφόρτωσε με καλούδια τα φρεσκοανακοινωθέντα μοντέλα. Το θέμα είναι όμως βελτιώθηκε αισθητά η ποιότητα εικόνας σε φωτογραφία και βίντεο;

Γιατί αν όχι, ευπρόσδεκτες οι δυνατότητες μεν, αλλά μπορεί τελικά να συμφέρει για πολύ καιρό ακόμη η αγορά της G7, και όχι μόνο από οικονομική άποψη.

Να πω την αλήθεια αυτό είναι που με απασχολεί TZO στην G80 καθώς και το θέμα της εστίασης στο 4κ άλλα και η γενικότερη συμπεριφορά της μηχανής σε CAF...γιατί η G7 σε CAF σε 4Κ ήταν δράμα ενώ και σε caf σε φώτο πολύ μέτρια...γνώμη μου είναι ότι η G80 είναι μια G7 με Ibis, το νέο κλείστρο και ποιο στιβαρό σώμα με αδιαβοχοποίηση, όλα τα άλλα θεωρώ ότι θα είναι πάνω κάτω τα ίδια με την G7...τώρα αν αξίζει να δώσει κάποιος τα 900 ευρώ όταν μπορεί να πάρει με κάτω από 500 άμεσα την G7 είναι σχετικό, για μένα μόνο για το Ibis και την αδιαβροχοποίηση θεωρητικά τα αξίζει....ας ελπίσουμε πάντως να δούμε βελτιώσεις σε ποιότητα φώτος/βίντεο άλλα σε και Caf....γιατί αν δεν έχει βελτιώσεις εκει, θα συνεχίσει να πουλάει μια χαρά και η G7...

Y.Γ. Από διάφορα Reviews κλπ. που διάβασα διαπίστωσα ότι το σώμα είναι μεν ποιο ποιοτικό από της G7, άλλα συνεχίζει να αποπνέει μια πλαστικούρα...δεν είναι δηλαδή στην ίδια κατηγορία που είναι η Gx8, Em10II, Em5II, Em1 κλπ...και στην G6 που έχω τώρα η πλαστική αίσθηση είναι διάχυτη...ειδικά η ροδέλα είναι λες και γυρνάς ροδέλα από παιχνίδι και όχι από φωτογραφική μηχανή....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φίλος είναι έτοιμος να πάει από την a6000 στην a6300.
Να τον αποτρέψω και να πάει στην Panasonic του νήματος;

Εξαρτάται αν έχει επενδύσει σε φακούς στο σύστημα και φυσικά εξαρτάται πόσο τον απασχολεί το CAF τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτο, γιατί εκει η σειρά Αχχχ της Sony ακόμα δεν έχει αντίπαλο στις Mirrorless Και αμφιβάλω αν η G80 θα την πλησιάζει...βασικά να τον ρωτήσεις τι είναι αυτό που τον χαλάει στην Α6000 και τι περιμένει να βρει στην Α6300, ή αλλιώς τι είναι αυτό που δεν έχει η Α6300 και θα το βρει στην G80.

Πού να στηρίξουμε την ελπίδα για καλύτερο CAF από τη στιγμή που παραμένει το ίδιο contrast detection σύστημα εστίασης 49 σημείων και ο ίδιος επεξεργαστής;

Αν υπήρχε σοβαρή εξέλιξη στο CAF θα το διατυμπάνιζε η Panasonic στις παρουσιάσεις της.

Έχοντας καεί μια φορά με την GH4, εγκαταλείπω την Panasonic και στρέφω το ενδιαφέρον μου προς την E-M1II.