Panasonic GH4, Sony 7s ή Sony 7II

Ναι, τον επέλεξα επίτηδες ως τη βαρύτερη πιθανή επιλογή.

Αλλά και άσχετα απ' αυτό, τον FE16-35 θα ήθελα να χρησιμοποιήσω, αφού τον έχω, παρά να αγοράσω τον 10-18 μόνο και μόνο για το χαμηλότερο βάρος του.

αν τον έχεις τον 16-35 φυσικά και προτείνεται, απλα αν ο φίλος μας ψάχνει κάτι για βίντεο και μονο εξ αρχής , ο 10-18 είναι υπεραρκετός (μιση τιμή , βαρος και όγκος) .
Εγώ τον έχω δοκιμάσει και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος στην α7s .

Δυστυχώς η ευτυχώς τα φώτα τα χρειάζεσαι. Δεν είναι μόνο η σκοτεινές εκκλησίες που θα βρεις μπροστά σου αλλά και τα προβλήματα που θα πρέπει να καλύψεις με τον φωτισμό σου, από τους κακούς φωτισμούς που έχουν η εκκλησίες.
Κίτρινα φώτα από την εκκλησία μαζί με κάτι ψευτο προβολής που έχουν αρκετές πλέον η κάμερες το γράφουν για πράσινο, συν το μπλε φως του ήλιου.
Μηχανή που να γράφει πάνω από 29 λεπτά δεν θα σου χρειαστεί ποτέ και όταν λέω ποτέ, ποτέ. Εδώ καλά καλά 30 λεπτά είναι όλο το μυστήριο. Πλάνο δεν θα αλλάξεις ?
δες και την Nikon D750 καταπληκτικό μηχάνημα και με custom profile κανεις παπάδες στο post.
Όταν και κάποια στιγμή ανέβει η δουλειά σου και μπορείς να επενδύσεις χτύπα μια C100MKII και θα έχεις όλα τα παραπάνω που αναφέρεις. Αν θες να σου φύγει η απορία τι κάνει η C100 δεν μένει πάρα να την νοικιάσεις για ένα ΣΚ μιας και έχεις φακούς.
Καλές δουλειές να έχεις.

Έχω πάει σε μέρη με κακό φωτισμό και με ελάχιστο φωτισμό, εκεί πιστεύω ότι κερδίζει η Αs. Τα 29 λεπτά σε γάμο όντως δεν μου χρειάζονται αλλά έχει τύχει και σε κάποιοες άλλες δουλειές (συνλεδριο π.χ.) να το χρειαστώ. Για την Νικον δεν αντικλεγω αλλά να πάρω πάλι φακούς άλλους;;; Και τέλος όσο αφορά την C100 II την έχω δει και αποτελεί όνειρο για εμένα. Ευχαριστώ για την συμβουλή σου και σου εύχομαι καλές δουλειές και σε εσένα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

όσο αφορά το πορτάκι, το viewer δλδ, θα είχατε ενδοιασμούς ότι στην Σονυ δεν γυρνάει ανάποδα όπως στην Πανασόνικ; σας έχει βολέψει εσάς που την χρησιμοποιήτε ή θα θέλατε full rotation;

Θα προτιμούσα ελεύθερα περιστρεφόμενη οθόνη, αλλά δεν είναι και deal-breaker η σπαστή.

Αρκεί να μειώσεις την ευαισθησία του αισθητήρα εγγύτητας στο EVF (που δίνει την εντολή για εναλλαγή EVF/οθόνης) τοποθετώντας lightdims ή μονωτική ταινία. Αλλιώς λίγο να πλησιάσεις την ανοιγμένη οθόνη στο σώμα σου σβήνει και δίνει εντολή να ανάψει το EVF.

Αλλιώς λίγο να πλησιάσεις την ανοιγμένη οθόνη στο σώμα σου σβήνει και δίνει εντολή να ανάψει το EVF.

Ευχαριστώ για την προειδοποίηση.

Αν πρόκειται για μυστήρια, προτείνω μια em-5 mark II μιας. Ελευθερία κινήσεων χωρίς γιλέκα, steadycam, slider πιστόλια και τριβόλια, αδιάβροχη, ανθεκτική, και με ένα μονόποδο παίρνεις πλάνα τριπόδου. Αν κρίνω από τη δική μου em-1 που είναι υποδεέστερη σε προδιαγραφές θα έχει και αρκετά καλή απόδοση σε μέτριο φωτισμό.

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά ήταν πολύ καλή περίοδος γεμάτη δουλειά και από εκεί έχω να πω, ότι είδα μια Sony mirror less, δεν θυμάμαι μοντέλο, και είχε το 5 axis μέσα, παιδιά κάνει φοβερή δουλειά και επιτέλους η Sony έβγαλε την 7s 2, οπότε δεν νομίζω να την κοντράρει κάτι προς το παρόν. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.