Απάντηση: Re: Panasonic GH5
Καταρχήν καλορίζικη η μηχανή, από τις πληροφορίες που και εγώ έχω από τα μαγαζιά της Αθήνας η μηχανή πούλησε πολύ καλά κάτι που σημαϊνει ότι όσοι είχαν αποφασίσει να την αγοράσουν δεν πτοήθηκαν από τα αμφιλεγόμενα review, μάλιστα οι πωλήσεις της στην Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερες από αυτές της ΕΜ1.2 που διατίθεται πολύ περισσότερο καιρό.
Για τη σταθεροποίηση το χούμε ξαναπεί , η Panasonic μέσα σε 2-3 χρόνια φόρεσε σταθεροποίηση στα μοντέλα της και στην GH5 είναι η καλύτερη που έχει, όμως η OLYMPUS εξελίσσει τη σταθεροποίηση γενιές μηχανών τώρα και στην ΕΜ1.2 είναι απίστευτη πραγματικά, η καλύτερη της αγοράς ακόμη και χωρίς το συνδιαστικό IS (που βοηθά κυρίως στο τελέ), προφανώς και δεν είναι ο ίδιος μηχανισμός και από ότι θυμάμαι σε συνέντευξη που είχαν δώσει ο μόνος περιορισμός (μέχρι στιγμής) που βρήκαν οι μηχανικοί της OLYMPUS είναι ότι τα γυροσκόπια που έχει η ΕΜ1.2 δεν μπορούν να εξισσοροπήσουν την περιστροφή της γής (ή κάτι τέτοια :HTEHETH63
προχθές κατά τη διάρκεια δίωρης φωτογράφησης σε εσωτερικά θέματα με μεγάλη διαφορά φωτεινών σκοτεινών, έτυχε να δοκιμάσω τη λειτουργία αυτόματου HDR1 που κλειδώνει σε ΙSO σε 200 και τραβά τρείς λήψεις και τις ενώνει αυτόματα η μηχανή, επειδή ήταν πολύ σκοτεινά και φοροϋσα τον ευρυγώνιο 7-14/4 είδα άμεσα την ταχύτητα να πέφτει σε αρκετά χαμηλούς χρόνους κοντά στο 1 δεύτερο, χρόνους που ήμουν σίγουρος ότι μπορεί να διαχειριστεί το σώμα μιας και έχω τραβήξει δοκιμαςτικά και 4" με ευρυγώνιο στα 12mm και 6" με συνδιαστικό IS, αναρωτήθηκα λοιπόν αν θα καταφέρει να το κάνει σε 3 συνεχόμενες λήψεις (όπου προφανώς θα κουνηθώ ενδιάμεσα) ώστε ακόμη και αν είναι μεμονωμένα σταθερές οι λήψεις και έχω μετακινηθεί αρκετά να μην δημιουργηθεί θέμα στην τελική ενωμένη λήψη. Τα κατάφερε και από εκεί πέρα τράβηξα σχεδόν μια ώρα εσωτερικά στα πέτρινα εκκλησάκια της Παλαιοχώρας στην Αίγινα με την λειτουργία HDR1 ενεργοποιημένη.
και ένα συγκριτικό των δυο μηχανών:
http://mirrorlesscomparison.com/panasonic-vs-olympus/omd-em1-ii-vs-panasonic-gh5/ , ......τώρα θα κάτσω να το διαβάσω