Panasonic GH5 mkI/mkII video

Re: Panasonic GH5

Τα κατέβασα και "παίζω" κι εγώ...

Το vegas δεν ανοίγει τα 10μπιτα. Ωστόσο το xmedia recode τα βλέπει και τα μετατρεπει σε proress οπότε όλα οκ.

Πράγματι ωραία είναι...

Απάντηση: Panasonic GH5

Εμένα στο Premiere παίζουν νεράκι σε full quality και με lut applied!(mac) :music-smiley-005:

Στο DaVinci τα 3 από τα 5 δεν τα αναγνωρίζει και τα άλλα 2 δεν παίζουν realtime.

Πάντως φαίνεται ότι γράφει πολύ ωραία και τα αρχεία της έχουν αρκετά μεγάλη ελαστικότητα στο color correction.

Ναι ρε σεις τι ασχολειστε με το vegas.

Το Premiere ειναι το καλυτερο αυτην την στιγμη (χωρις να εχω αποψη για το editing section του davinci resolve)

το συμπέρασμα είναι ότι οι φωτογραφικές μηχανές εξελίσσονται πιο γρήγορα από τα computer !

στο τομεα του βιντεο τουλαχιστον... στα φωτογραφικα οχι και τοσο.
Στο βιντεο υπαρχει αρκετος δρομος ακομα να καλυψουν. Ειναι και σαφως πιο περιπλοκο θεμα.

το συμπέρασμα είναι ότι οι φωτογραφικές μηχανές εξελίσσονται πιο γρήγορα από τα computer !

Βασικά το software δεν εξελίσσεται γρήγορα, τα μηχανήματα είναι πολύ καλά και εξελίσσονται άλλα το software υστερεί αισθητά, δυστυχώς με τόσους νέους codecs και παραμέτρους μέχρι μια εταιρία software να στήσει ένα καλό πρόγραμμα που να εκμεταλεύεται πλήρως το hardware έχουν βγει ένα σωρό νέες μηχανές με νέες παραμέτρους, codecs κλπ.. και πάει περίπατο η όλη προσπάθεια...βασικά σχεδόν πάντα software είναι το θέμα, δεν γίνεται με το μηχάνημα που έχει ο Γιάννης να ταλαιπωρείσαι τόσο......
Και μην ξεχνάμε ότι ένα computer φτιάχνεται για να κάνει ένα σωρό δουλειές οπότε όπως και αν το κάνουμε δεν μπορεί να τα κάνει όλα άψογα....παράδειγμα οι παιχνιδομηχανές με hardware της πλάκας και όμως βγάζουν γραφικά που σε pc χρειάζεσαι πολύ ισχυρότερο harware για να πετύχεις την ίδια απόδοση....απλά αυτό συμβαίνει όπως και στην περίπτωση των φωτογραφικών μηχανών διότι είναι μηχανήματα φτιαγμένα για να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα...
Sorry για το Of topic!!!

to software υπαρχει , απλα ειναι σε MAC και λεγεται FCPX!

Τα Windows ειναι που σερνονται και οφειλεται στην ελλειψη βελτιστοποιησης.
Ειναι πολυ δυσκολο να το πετυχεις οταν εχεις ενα τοσο ανοιχτο συστημα...

ακομα και με "απλο" 4κ σερνεται το συστημα, με το ζορι παιζει 1 layer στο timeline σε 1/2 αναλυσης φυσικα.
Αντιστοιχα σε MBP 15 επαιζα 2 τουλαχιστον με LUTS...

to software υπαρχει , απλα ειναι σε MAC και λεγεται FCPX!

Τα Windows ειναι που σερνονται και οφειλεται στην ελλειψη βελτιστοποιησης.
Ειναι πολυ δυσκολο να το πετυχεις οταν εχεις ενα τοσο ανοιχτο συστημα...

ακομα και με "απλο" 4κ σερνεται το συστημα, με το ζορι παιζει 1 layer στο timeline σε 1/2 αναλυσης φυσικα.
Αντιστοιχα σε MBP 15 επαιζα 2 τουλαχιστον με LUTS...

Ακριβώς Γιάννη για αυτό λέω ότι το Software κάνει την ζημιά (είτε είναι λειτουργικό είτε απλά ένα προγραμμα) και όχι το Hardware. Ενα μηχάνημα σαν το δικό σου με software/λειτουργικό ειδικά φτιαγμένο για αυτό θα έτρεχε νεράκι όχι 4κ άλλα και 8κ, άλλα τι να κάνουμε είναι όπως είπες ανοιχτό σύστημα τα windows με την λογική να κάνουν τα πάντα και δυστυχώς πολλά δεν τα κάνουν καλά...

Αν είναι σε prores / cineform κλπ δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα και στον 4πύρινο AMD που έχω σε windows 7 και στο vegas, ό'τι είπατε σαν χειρότερο δηλαδή:flipout: Ούτε στο resolve. Kαι κάρτα amd 6960 5ετίας. Χώρια που υπάρχουν και τα proxies/ ρυθμίσεις ανάλυσης preview κλπ κλπ.

Το πρόβλημα είναι όταν κάνουμε transcodig σε επεξεργαστική ισχύ και σε μέγεθος αρχείου.
Τέλος πάντων τα αρχεία που κατέβασα είναι ό τι καλύτερο έχω δει, επιπέδου cinema κάμερας...
Ισως ανεβάσω δείγμα σε 4k

δεν εχουμε χρονο για χασιμο Νικο με transcoding... για μια ωρα υλικο θελεις πολλες για μετατροπες.
Εχω σταματησει αυτη τη διαδικασια χρονια τωρα με το FCPX και δε σκοπευω να χανω τη μερα μου μ αυτα.

Μιλαμε παντα για native editing.

Αν ειναι να κανω transcoding δουλευω με τον Avid , οπως στη δουλεια μου και εχω σαφως καλυτερο και πιο αξιοπιστο συστημα απο Premiere και χαζομαρες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επισης σε 1-2 ληψεις (30p Perpetua Dolly) απο αυτες τις δοκιμαστικες ειδα αρκετο θορυβο στα σκοτεινα... οχι χρωματικο , κυριως luminance.
Αυτο με ανυσηχει καπως γιατι ηταν ημερησιο πλανο.... θα δουμε οταν βγει οριστικα , γιατι τωρα ειναι προ παραγωγης μοντελά ολα.

Δηλ για 4Κ 1 ώρα που λες με αρκετή δουλειά, δηλ πολλά transitions χρωματικές διορθώσεις σταθεροποίηση αργή - γρήγορη κίνηση κλπ κλπ δουλεύεις native H264 σε 32bit internal mode ; Ειδικά για βαριά AVC δεν λέω για 100mbps, δεν νομίζω να αρκεί ούτε i7..

Για τον θόρυβο που λες στα σκοτεινά, πράγματι στο πλάνο με το κινητό από χαμηλά έβγαλε, ήθελε αποθορυβοποίηση. Ήταν το μόνο πλάνο που δεν μου άρεσε και μου φάνηκε χειρότερο πχ από Canon ALL-i σαν συμπεριφορά. Αλλά ήταν με ανέβασμα levels + osiris lut. Γενικά τα luts δεν είναι για συνδιασμό με πολύ πουσάρισμα, αν δεν σου κάτσει κάποιο lut σε ένα πλάνο και θέλει πολύ διόρθωση συνήθως βγάζει θόρυβο και banding.

στο FCPX ανετα...στο Premiere σερνεται.

Φαντασου οτι ακομα και στο Ipad pro που ειχα εκανα native 4K editing real time με 3 layer!
Απλοικο μεν editing αλλα real time και με καποια effect και τιτλους!

Μάλιστα, εντυπωσιακό. Το ξέρω για το final cut ότι είναι γρήγορο.

To θέμα Γιάννη είναι ότι εσύ είχες συνηθίσει και πιο "κλειστά" workflow οπότε μπορείς να βελτιστοποιήσεις. Εγώ πρέπει να μπορώ να ανοίγω τα πάντα και να μετατρέπω τα πάντα γι αυτό και έχω κάμποσα προγράμματα εγκατεστημένα, ενώ είμαστε και 2 με τη γυναίκα μου που επίσης δουλεύει σε pc, συν το λαπτοπ συνεπώς μετάβαση σε mac θα είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα πολύ...

Πάντως για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει τόσο η φορητότητα, το form factor/βάρος/σταθεροποίηση, η φωτογραφία κλπ και τραβά μόνο προγραμματισμένα και σκηνοθετημένα πλάνα, ίσως τελικά μια blackmagic 2.5Κ ή 4Κ να βολεύει καλύτερα, prores απ' ευθείας σε δίσκο και ξεμπερδεύεις, ενώ έχεις πάντα και το raw αν χρειαστεί. Φθηνότερα κοστίζει από το αναβαθμίζεις pc και σώμα κάθε 2 χρόνια για να πάρεις λίγο καλύτερη ποιότητα ενώ οι δίκοι πλέον για backup είναι φθηνοί.

Το deal breaker για μένα είναι το 4κ 60p στα 2000 σε σώμα με εναλλάξιμους φακούς. Όποιος το χρειάζεται δεν έχει άλλες επιλογές.

εκει μπορει να βοηθησει ενα speedbooster....

Θα την επαιρνα με τους 2 sigma 18-35 και 50-100 f/1.8 και θα ξεμπερδευα!
Αλλα χανεις το CAF....

Last edited:

Χαχα ε για να υπάρχει μια αναφορά μωρέ... και οι newman films οsiris πρέπει να είχαν, εμένα είναι μια πιο φλατ εκδοχή.