Τα παραλένε φυσικά. Βέβαια αναλόγως τι εννοεί κανείς με το "filmaking tool". Σίγουρα με το 10bit αρχείο είναι κατάλληλη για να κάνει ένα "film", μια "ταινία". Έχει και 60p σε 4κ και πολύ καλό low light. Αν δει κανείς τις cinema κάμερες κάτω από 5000 ευρώ, αν και οι περισσότερες έχουν περισσότερες δυνατότητες επέκτασης και είναι προσανατολισμένες σε συγκεκριμένη χρήση, out of the box τις "κοντράρει" σε αρκετά πράγματα. Παράδειγμα:
H ursa mini στα 3000 τραβά raw, έχει 5 ίντσες οθόνη, 60p, επαγγελματικές εισόδους - εξόδους xlr και άλλα πολλά όμορφα. Αλλά δεν έχει το low light της GH5s και δεν είναι τόσο... mini, 3.5 κιλά το σώμα. Bέβαια αν τραβήξεις σε raw νομίζω ότι και στο low light μπορείς να "φέρεις" τα πράγματα κοντά.
Η C100 II μαζί με ένα atomos για 10bit κοστίζει 4000 , είναι εργονομικά ανώτερη, έχει xlr ήχο, καλό low light, δεν είναι πολύ βαριά αλλά φυσικά δεν είναι 4κ.
H Ursa mini pro στα 5000 είναι ανώτερη της "απλής", πάλι όμως ούτε mini είναι ούτε το ίδιο low light.
Εγώ θα δυσκολευόμουν πάντως να προτιμήσω την GH5s έναντι των άνω, αν κόστιζαν όλες τα ίδια χρήματα. Επειδή όμως δεν κοστίζουν τα ίδια, ο καθένας θα επιλέξει ανάλογα το πορτοφόλι του.
Από εκεί και πάνω στα 10000 οι επιλογές είναι πολλές και οι κάμερες πολύ δυνατές για να μπουν στο ίδιο "καζάνι" με την GH5. C200, C300, Eva1, FS7, Red Raven είναι άλλα εργαλεία.
Μην ξεχνάμε και τους Κινέζους με την kinefinity, το brain 1 κιλό και κάτι ψιλά, παίρνεις και speedbooster μαζί στα 3800 , οι δυνατότητες φοβερές (dual iso, proress, σύντομα και raw, crop modes κλπ), να δούμε τι "ψάρια" θα πιάσει στην πράξη.
Φυσικά η GH5S δεν παύει να είναι και φωτογραφική μηχανή.