Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Απάντηση: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

δλδ ο 25/1.8 ειναι εστιακα καλυτερος απο τον 20/1.7 ? η υπερτερη και σε αλλα ?
δεν με πειραζει για τον 20/1.7 που εχει διαμετρος παραπανο αν και ο καινουργιος ειναι ποιο μικρος γιατι εχω και το γκριπ μονιμα επανω

Απάντηση: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

εδω με τον καινουριο 20αρη και 12-32 ..μικρες διαφορες νομιζω σε σχεση με τον ποιο παλιο 20αρη

Attachments

• 666-panasonic-12-32mm-20mm-f1-7-lens-side-by-side_1384165306.jpg
    666-panasonic-12-32mm-20mm-f1-7-lens-side-by-side_1384165306.jpg
    42.1 KB · Views: 308
Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

δλδ ο 25/1.8 ειναι εστιακα καλυτερος απο τον 20/1.7 ? η υπερτερη και σε αλλα ?
δεν με πειραζει για τον 20/1.7 που εχει διαμετρος παραπανο αν και ο καινουργιος ειναι ποιο μικρος γιατι εχω και το γκριπ μονιμα επανω

Ο 25/1.8 εστιαζει πιο γρηγορα και πιο αθορυβα. Από θέμα απόδοσης βρίσκω ότι είναι πολύ κοντά, αν και τον 20/1.7ii τον έχω δωσει πριν από αρκετούς μηνες και δεν μπορώ να κάνω άμεση σύγκριση. Απ οσο θυμάμαι ο 20αρης δεν ήταν τόσο καλος τέρμα ανοιχτος (στο 1.7), ενώ ο 25άρης στο 1.8 ειναι άψογος.
Αυτά στα λέω με επιφύλαξη, καθώς οπως προειπα δεν μπορω να κανω συγκριση και εξαρταται και απο τί κόπιες έχουν πεσει στα χέρια μου. Και το πιο βασικό ειναι ποιο εστιακο μηκος σε καλυπτει περισσότερο

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Και οι δυο φακοί ειναι συνολικά πολυ καλοί δεν τίθεται ζήτημα ποιότητας αλλα εςτιαςης απόστασης, ο pancake ειναι πιο αργος στην εστίαση ακομη και στην βερσιον ΙΙ που δυσκολεύει κυρίως στο βιντεο εφοςον κανει κανεις χρηση αυτόματης εςτιαςης , εχει λίγο πιο ψυχρά χρώματα αλλα συνολικά πιάνει λιγότερο χώρο και βγαίνει σε καλύτερη τιμή.

με λίγα λόγια ιδανικός ειναι ο Leica 25mm f/1.4 !!!

με λίγα λόγια ιδανικός ειναι ο Leica 25mm f/1.4 !!!

Πολύ καλός είναι αλλά εκτός του ότι ξεφεύγει στην τιμή το 25mm δε το λες και ευρυγώνιο...

Από την άλλη ο 14mm/2.5 που έχω εγώ μου φαίνεται πολύ ευρύς...

Νομίζω ότι για μόνιμα επάνω στη μηχανή ο καλύτερος είναι ο Olympus 17mm 1.8 (o οποίος επίσης είναι πανάκριβος!)

Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Ωραία, θα πέσει και η τιμή της GM1!

Απάντηση: Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

καλησπέρα παιδιά ,υπάρχει περίπτωση κατάργησης της gx7 και προσεχώς καινούργιο μοντέλο ?
γνωρίζει κάτι τέτοιο κανεις ?

Η νέα GM5 με ενςωματωμενο EVF και σωμα μαγνηςιου θα της βάλει δύσκολα, στην ουςια καταργείται η σειρά G , για νέο μοντέλο GX δεν εχει ακουστεί κατι αλλα εχω δει οτι σε καποια site την GX7 αρχίζουν να την δίνουν ως καταργημένο μοντέλο.

Η νέα GM5 πότε θα είναι διαθέσιμη γνωρίζουμε ?

Re: Απάντηση: Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

Η νέα GM5 με ενςωματωμενο EVF και σωμα μαγνηςιου θα της βάλει δύσκολα, στην ουςια καταργείται η σειρά G , για νέο μοντέλο GX δεν εχει ακουστεί κατι αλλα εχω δει οτι σε καποια site την GX7 αρχίζουν να την δίνουν ως καταργημένο μοντέλο.

Για να καταργηθεί ένα μοντέλο πρέπει πρώτα να βγει ο αντικαταστάτης του. Και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, η GM5 προστίθεται στη γκάμα της εταιρίας και ΔΕΝ καταργεί ούτε καν τη GM1.
Επίσης, τόσο η GX7 όσο και η GM1 διαθέτουν ήδη σώμα μαγνησίου...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

Eίναι το σώμα που κάποια στιγμή θα αντικαταστήσει την GM1 μου :)

δεν παίζεσαι !!! :violent-smiley-030: πυροβόλο είσαι και στα καινούργια μοντέλα !!

Για να καταργηθεί ένα μοντέλο πρέπει πρώτα να βγει ο αντικαταστάτης του. Και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, η GM5 προστίθεται στη γκάμα της εταιρίας και ΔΕΝ καταργεί ούτε καν τη GM1.
Επίσης, τόσο η GX7 όσο και η GM1 διαθέτουν ήδη σώμα μαγνησίου...

Ήμουν σαφής οτι καταργείται μονο η σειρά G εννοώντας τον αντικαταστάτη της G6 και αυτο οχι επίσημα, η σειρά GX δεν εχει αντικαταστάτη ακομη άρα παραμένει ως εχει ή καταργείται και αυτη ο χρόνος θα δείξει, το οτι αμερικάνικα και ευρωπαϊκά πολυκαταστήματα την εχουν ως discodiniuned ιςως ειναι αδιάφορο και απλα σημαίνει έλλειψη στοκ.
Η ερώτηση μαλιςτα ειχε γίνει εδώ και ενα μήνα περίπου απο Πανασονακηδες στο dpreview που παρακολουθούν τις προσφορες και περίμεναν πτώση της τιμής της.

Η GX7 να θυμίσουμε οτι εχει συνολικά ανώτερη κατασκευή απο την σειρά GM μιας και εχει και αδιαβροχοποιηςη οπως και η GH4 και ειναι το μοναδικό Panasonic 4/3 σωμα που εχει επιπλέον και σταθεροποιηςη οποτε η αγορά της δικαιολογεί ως ενα βαθμό και την τιμη της.

Ήμουν σαφής οτι καταργείται μονο η σειρά G εννοώντας τον αντικαταστάτη της G6 και αυτο οχι επίσημα, η σειρά GX δεν εχει αντικαταστάτη ακομη άρα παραμένει ως εχει ή καταργείται και αυτη ο χρόνος θα δείξει, το οτι αμερικάνικα και ευρωπαϊκά πολυκαταστήματα την εχουν ως discodiniuned ιςως ειναι αδιάφορο και απλα σημαίνει έλλειψη στοκ.
Η ερώτηση μαλιςτα ειχε γίνει εδώ και ενα μήνα περίπου απο Πανασονακηδες στο dpreview που παρακολουθούν τις προσφορες και περίμεναν πτώση της τιμής της.

Η GX7 να θυμίσουμε οτι εχει συνολικά ανώτερη κατασκευή απο την σειρά GM μιας και εχει και αδιαβροχοποιηςη οπως και η GH4 και ειναι το μοναδικό Panasonic 4/3 σωμα που εχει επιπλέον και σταθεροποιηςη οποτε η αγορά της δικαιολογεί ως ενα βαθμό και την τιμη της.
ξερουμε κανενα καλο καταστημα για καλη τιμη ? μονο σώμα μιας και υπάρχει καινούργιος 25mm F1.4 leica που περιμενει να τον παντρεψω !!

Ειπα να μην ανοίξω νέο νημα για την GM5 γιατι δεν ξερω αν θα ειναι μηχανη που θα ενδιαφέρει πολυ κόσμο παρόλο το μικρο μέγεθος της και τα δυνατά χαρακτηριςτικα της, συνδιάζει λιγο πολυ οτι εχει η <μεγάλη> GX7 που εξακολουθεί να υπερέχει λογω ενσωματωμένου φλας, σταθεροποίησης και ανθεκτικού σε σκόνη και νερό σωματος .

Το τεστ του ephotozine έδωσε 5 αστέρια στην μικρη GM5: http://www.ephotozine.com/article/panasonic-lumix-gm5-full-review-26172