Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Re: Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - GM5 -GF7 (baby m4/3) Και άλλες ιστορίες...

αν κανονισετε κανενα ραντεβουδάκι ριξε και εμενα σημα γιατι θελω να της φορεσω τον 15αρη σου και να παρω δειγματα δικα μου προς μελετη, έχω πολυ καιρο να ζηλεψω φακό :grinning-smiley-043 , να δω πιο φακο θα σκοτωσω για να τον παρω ...

Θα σε ενημερωσω εγω, σε χρειαζομαστε! :)

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - GM5 -GF7 (baby m4/3) Και άλλες ιστορίες...

Όταν το "Shutter Type" είναι στο αυτόματο επιλέγει πότε θα είναι φουλ ηλεκτρονικό κλείστρο μόνο βάση ταχύτητας ή παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο;

Τι είναι προτιμότερο στις ταχύτητες που το επιτρέπουν, φουλ ηλεκτρονικό η υβριδικό;

επανερχομαι γιατι σημερα δοκιμασα την GM5 σε πολυ χαμηλες ταχυτητες (κατω απο αυτες που συνηθως βρισκει κανεις SS) και με τα δυο κλειστρα χωρις σταθεροποιηση, στο χερι παντα η μηχανη με τον 20αρη/1.7 (που δεν εχει σταθεροποιηση) μπορω να παρω καλες φωτο με καλο hitrate σε ταχυτητες εως και 1/15''-1/20'' και με τα 2 κλειστρα ...
απο εκει και κατω ειχα καλυτερο hirate με το φουλ ηλεκτρονικο κλειστρο, εφτασα εως και 1/6'' ... σημαντικο ειναι πως την κρατα κανεις την ωρα που το πατα το κλειστρο ....
να πω επισης οτι για να κινω οσο το δυνατον λιγοτερο την μηχανη εχω ανοιξει την επιλογή να πεφτει το κλειστρο με το μισό πατημα...
αν το δοκιμασει και κανεις αλλος μας λεει, ο λογος που το δοκιμασα ειναι γιατι οι περισσοτεροι μονοεστιακοι της Πανασονικ δεν εχουν σταθεροποιηση και θελω να ξερω ποσο χαμηλα μπορω να κατεβω με τον καθενα τους και ειδικα με τον 20αρη που εχω σχεδον παντα επανω της... συνηθισμενος απο την Olympus νομιζα οτι μπορω να κατεβω χαμηλά ευκολα .....

βγηκε και η νεα GF8 : http://www.dpreview.com/news/8129814790/beauty-centric-panasonic-lumix-gf8-is-all-about-the-selfies , περιορισμένη η διαθεσή της σε Ασία και Αυσταλια, ο λογος απλός είναι στην ουσία μια GF7 με περισσότερες χρωματικες επιλογές.

8881590906.jpg

Re: Panasonic GM1 - GM5 -GF7 (baby m4/3) Και άλλες ιστορίες...

Σήμερα δοκιμάζοντας έναν μάνουαλ φακό σε εξωτερικό χώρο ήταν η πρώτη φορά που είχα θέμα με την GM1 λόγο αντηλιάς σε βαθμός που δεν μπόρεσα να εστιάσω καμία φώτο σωστά. Υπάρχει περίπτωση εάν βγάλω την προστασία της οθόνης να βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση και να έχω λιγότερες αντανακλάσεις ή μήπως υπάρχει καμιά ΜΑΤ που να είναι λίγο καλύτερη τουλάχιστον. Με τους native φακούς δεν έχω πρόβλημα μιας και μένει ελεύθερο χέρι να κάνω σκιά στην οθόνη.

Τι προστασια εχεις βαλει? δες πρωτα χωρις καθολου προστασια τι βλεπεις... εγω αν βαλω διαλέγω αντιθαμβωτικες της ΑCMAXX (ειναι λιγο ακριβες).

Θέλω να χειριστώ την Lumix από το laptop (επιτέλους κάτι έγινε!)

Ξανακοιτώντας το νήμα μόλις κατάλαβα πως έχω την GM1 σχεδόν 2 χρόνια αλλά μόλις τώρα είπα να δοκιμάσω τη λειτουργία wifi.
Αυτό γιατί έφαγα "φλας" και βάλθηκα να κάνω telecine με μεταφορά καρέ-καρέ από φιλμάκια 8mm.

Ok από smartphone να την χειριστείς αλλά εφαρμογή σε pc-laptop δεν βλέπω να υπάρχει. Είμαι και πολύ άσχετος με τα χακερικά και έφαγα μέρες ψάχνοντας τι μπορεί να έκαναν άλλοι για το θέμα. Εξομοιωτές android σε Pc δεν βλέπω να δουλεύουν. Ανακάλυψα όμως κάποιες ωραίες προσπάθειες μερικών. Δείχνουν να δουλεύουν σε όλες τις Lumix.

Στην περίπτωση μου αυτό που μόνο ήθελα ήταν η ενεργοποίηση του κλείστρου με ένα κλικ ποντικιού ή ένα enter για να το συγχρονίσω με κάθε νέο καρέ.
Με την παρακάτω εφαρμογή δείχνουν να δουλεύουν ΟΛΕΣ οι ρυθμίσεις:
http://www.dpreview.com/forums/post/54695316

Έχει και προεπισκόπηση και άλλα καλά, στο ποστ λέει που βασίστηκε και τι να κάνεις με την java κτλ. Αφού τα κατάφερα εγώ θα τα καταφέρουν όλοι...

ΑΛΛΑ... για την πολύ συγκεκριμένη χρήση που το θέλω, μετά από κάθε "κλικ" έβγαινε παράθυρο πως η μηχανή δεν ανταποκρίνεται (και ας δούλευε μια χαρα).
Αυτό καθιστά αδύνατη την χρήση για το σκοπό που θέλω την εφαρμογή.
Και έτσι πήγα πίσω, εκεί που ξεκινάν όλα, στην βασική εντολή. Που είναι αυτή:
192.168.xxx.1/cam.cgi?mode=camcmd&value=capture
Και μερικές άλλες έχει εδώ:
http://maximeayotte.wix.com/mypage#...f-Lumix-camera/c13ln/55f399840cf2db6dcfb38239

Τι κάνουμε λοιπόν:
-ενεργοποιούμε το wifi στη lumix
-συνδεόμαστε στο δίκτυό της
-ανοίγουμε μια σελίδα και στη γραμμή του browser βάζουμε την παραπάνω διεύθυνση IP (αντικαθιστώντας τα χχχ με τις σωστές τιμές)
-πατάμε enter και έγινε το θαύμα!

για να επαναλάβουμε απλά πατάμε το κουμπί της ανανέωσης.

Άντε τώρα ποιός κάνει τα υπόλοιπα...:flipout:

Ενδιαφέρον αλλά δεν κατάλαβα γιατί δεν καλύπτεσαι από την android εφαρμογή...

Γιατί θα πρέπει να συγχρονίσω τον άξονα της μηχανής προβολής 8mm με την ενεργοποίηση κλείστρου της lumix.

Κάθε μία περιστροφή ακριβώς, είναι και ένα νέο καρέ. Βάζοντας ένα έκκεντρο για παράδειγμα στον άξονα της μηχανής προβολής, αυτό θα ενεργοποιεί σε κάθε πλήρη περιστροφή ένα διακόπτη από ένα ποντίκι ή ένα πληκτρολόγιο.

Ασύρματα αυτό θα πατάει και το refresh στον browser και έτσι θα έχουμε ένα τέλειο συγχρονισμό. Ούτε πολύπλοκα μηχανικά ούτε πολύπλοκος χειρισμός για την κίνηση της μηχανής προβολής. Ένα μοτέρ dc ας πούμε με ένα υποτυπώδη έλεγχο στροφών και ανέβασμα της ταχύτητας περιστροφής μέχρι εκεί που προλαβαίνει το όλο σύστημα να αποθηκεύει τις φωτογραφίες στην μνήμη της lumix.

Πως θα γίνει αυτό με ένα smartphone? (άσε που το δικό μου τηλέφωνο είναι παλιό και δεν δουλεύει το panasonic image app. Δουλεύει μόνο κάπως αλλά με προβλήματα η εφαρμογή lumix link)

Μάλιστα, κατάλαβα... Θα μας δείξεις αποτελέσματα μετά?

Εγω παλια πριν 5 χρονια ειχα ενώσει κανονικα με Προγραμμα της εταιριας την G3 μου με λαπτοπ , πως το ειχα κανει άραγε?
Εισαι σιγουρος οτι ξεψαχνισες το μανουαλ της μηχανης ...?

Όπως βλέπω η G3 έχει ενσύρματη σύνδεση και αν είχε και η GM1 δεν θα είχα κανένα λόγο να ψάχνω τα του wifi.

Μάλλον λοιπόν θα είχε και πρόγραμμα μαζί η μηχανή σου.
Ναι το manual το είδα και δεν λέει κάτι. Και ούτε νομίζω πως χρειάζεται χειρισμός από λάπτοπ σχεδόν ποτέ και σε κανένα για αυτό και γιατί να ασχοληθούν.

NΆι υποθετω με ενσύρματη συνδεση θα το ειχα κάνει, παντως υπαρχει στο διαδικτυο και το advanced manual με πανω απο 360 σελιδες οπου θα βρεις εξτρα πληροφορίες για το wifi και τις επιμερους συνδέσεις (εχω το αντιστοιχο για την GM5), προφανως εσυ θελεις να εχεις live tethering με χειρισμο και live εικόνα της μηχανης στο PC....

Αυτό το manual έχω και δεν έχει καμία δυνατότητα παραπάνω η μηχανή, και δεν μου φαίνεται περίεργο να σου πω. Έφαγα τον τόπο και αν υπήρχε κάτι επίσημο θα βρισκόταν αμέσως.

Δεν ήθελα τίποτα παραπάνω από το να κάνω ένα "κλικ" μέσω ενός διακόπτη. Αν είχε ενσύρματη δυνατότητα ακόμη καλύτερα. Αν δουλέψει το project απλά θα εστιάσεις μια φορά με τα βοηθήματα της φωτογραφικής (ή/και με σύνδεση σε tv) στον κόκκο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί "μεγάλο" βάθος πεδίου θα νετάρει ταυτόχρονα και την πίσω πλευρά του φιλμ φέρνοντας έτσι στην επιφάνεια όλες τις γρατσουνιές που οι περισσότερες είναι εκεί.

Μετά θα το αφήσεις να δουλεύει μόνο του (όσο αντέξει η μπαταρία δλδ) θέλει περίπου 1000 φώτο για κάθε λεπτό κανονικής ταινίας (16καρέ/δευτεροx60=960)...

Αγόρασα εχτές το κιτ της GF7 με τον 12-32 στα 330 ευρώ από Κατάστημα του κέντρου, ήθελα ένα φτηνό δεύτερο σώμα m4/3 για να μην αλλάζω συνεχώς φακούς...και επειδή είχα ήδη Olympus (em10II) προτίμησα μια panasonic, τον 12-32 τον ήθελε ήδη φίλος οπότε τον έδωσα στα 160 ευρώ..και ουσιαστικά μου στοίχισε το σώμα μόλις 170 ευρώ καινούρια με απόδειξη/εγγύηση....τσάμπα πράγμα για τέτοια μηχανή....συνολικά η μηχανή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, άλλα έχει σπαστή οθόνη touch (και για selfies), γρήγορο saf, αξιοπρεπή αισθητήρα, καλή εργονομία/κουμπιά και αρκετά καλό βίντεο με ένα σωρό ψηφιακά καλούδια....με την τιμή που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά την προτείνω για δεύτερη μηχανή ή ακόμα και πρώτη για κάποιον που θέλει να μπει στον κόσμο των mirrorless και του m4/3....και να μην καλύψει κάποιον δεν θα χάσει και τίποτα ιδιαίτερο αν την πουλήσει μετά....

μετα την αγορρά της GX80 την ειχα βαλει για πουλημα μαζι με την απόλυτα μικρή GM5 για το ποια θα πρωτοφυγει, τελικά έδωσα την ακριβή GM5 και κρατησα την GF7 γιατι καταρχήν φωτογραφικα δεν εχουν διαφορες (μαλιστα η GF7 έχει πιο συγχρονο επεξεργαστή) και με το ενσωματωμενο φλας και την σπαστή οθόνη θεωρώ ότι είναι πιο πολυχρηστική απο την ελαχιστα πιο μικρη και κατασκευαστικά καλύτερη GM5 παρότι αυτή έχει EVF (για καποιο περίεργο λόγο επειδή η μηχανή ηταν πολυ μικρή σχεδον ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιουσα το EVF).

Και σε μένα πιο βολική είναι η GF7 σε σύγκριση με την GM1 που είχα παλιότερα.

Για 215 ευρώ που πήρα GF7 μαζί με τον 12-32 (καινούρια) είναι μια χαρά συνολάκι.
Τώρα λέω να την ενισχύσω λίγο με την προσθήκη του 35-100 με ακόμη 120 ευρώ (τιμή καινούριου).

Και σε μένα πιο βολική είναι η GF7 σε σύγκριση με την GM1 που είχα παλιότερα.

Για 215 ευρώ που πήρα GF7 μαζί με τον 12-32 (καινούρια) είναι μια χαρά συνολάκι.
Τώρα λέω να την ενισχύσω λίγο με την προσθήκη του 35-100 με ακόμη 120 ευρώ (τιμή καινούριου).

Τζο που μπορείς να βρεις τον 35-100 στα 120 ευρώ???

Ebay, καινούριο από σπασμένο κιτ από HK.

Την GF7+12-32 την πήρα από Amazon warehouse deals με μηδέν κλικ στα 215 ευρώ.

Πολύ ακριβά τους αγοράζετε και τους πουλάτε τους 12-32 και 35-100 στις αγγελίες κατά τη γνώμη μου.

Πόσες GF7 +12-32 έχει διαθέσιμες το warehouse deals ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μήπως έχει και GX80 διπλό κιτ;