Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Re: Panasonic GM1 - GM5 -GF7 (baby m4/3) Και άλλες ιστορίες...

Όσα κομμάτια θέλεις μπορείς να βρεις.

Τις προάλλες 199 την έδινε την GF7 η Rajala.
Φακούς όσους θέλεις από σπασμένα κιτ από HK.

Παρέλαβα και τη δική μου GM1 σήμερα με τον kit 12-32.

Θα κάνει την πρώτη της εξόρμηση το επομενο ΣΚ για να δουμε τι ψάρια πιάνει.

Τεράστια σε σχέση με το μέγεθός της... Μεγειές!

H GM1 έλαβε το βάπτισμα του πυρός σε 2 εξορμήσεις εντός και εκτός Ελλάδας.
Μερικά δείγματα έχω ανεβάσει εδώ, όλες τραβηγμένες στο χέρι.

Έφαγε βροχή και χιόνι με το τσουβάλι και δεν μάσησε.
Παρατήρησα εκ των υστέρων ότι χρησιμοποίησα σχεδόν αποκλειστικά το κάτω εστιακό άκρο του φακού (12mm) οπότε τυχόν μελλοντική αγορά σε φακό θα ειναι ο lumix 14/2.5 αντί του 20/1.7, μαζί με ένα σταθερότατο travel τρίποδο.
Τρελη ευκολία η ένδειξη στην οθόνη για την οριζοντίωση της μηχανής.

Συμπερασματικά, την προτείνω ανεπιφύλακτα (μηχανή και kit φακό) στα χρήματα που κοστίζει.

Last edited:
Απάντηση: Panasonic GM1 - GM5 -GF7 (baby m4/3) Και άλλες ιστορίες...

τον 14ρη τον είχα, τον 12-32 τον έχω.
Δε σου χρειάζεται καθόλου ο 14ρης...πίστεψε με!

Τον 20ρη αν τον βάλεις στη μηχανή σου....θα ψάχνεις να φωτογραφίζεις θέματα με βάση το κάδρο του...επίσης πίστεψε με...

Εννοείς ότι ο 14 ποιοτικά ειναι κοντά στον 12-32 οπότε δεν υπάρχει νόημα στην αποκτησή του;

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - GM5 -GF7 (baby m4/3) Και άλλες ιστορίες...

Οχι μονο κοντά σε αποδοση είναι ο 12-32 αλλά ειναι και καλυτερος και ειχα και καλη κοπια του 14αρη, το μονο υπερ του 14αρη ειναι η φωτεινοτητα του αλλα και εδω η διαφορά δεν ειναι χαώδης.

Κατανοητό, ευχαριστώ !

Mεγειά η μηχανούλα.

Την πήρα κι εγώ μόνο σώμα αν και με αυτα που γράφετε θα με κάνετε να το μετανειώσω....

Στα 1α δικά μου δείγματα βλέπω καλό δυναμικό εύρος δεν το περίμενα λόγω κατηγορίας και ηλικίας (σχεδόν 3 χρόνια μοντέλο). Πανευκολο Bracketing και ειδικά με το σφαιράτο e-shutter κάνεις ακόμα και χεράτο hdr.

Επειδή την πήρα κυρίως για βίντεο, είμαι πολύ ικανοποιημένος. ίδιος αισθητήρας με e-m1 και GH4. Με την 1η κατάφερα να φέρω τα χρώματα σχεδόν ίδια. Διαβάθμιση στο NR από -5 έως +5, όπου το -1 αντιστοιχεί στο "low" στην E-M1 με πρακτικά αμελητέο θόρυβο σε 3200 iso εις βάρος ελαφρώς της ευκρίνειας. Στο -5 ο θόρυβος εμφανίζεται έντονα στα σκοτεινά αλλά έχει ωραία χροιά ενώ η λεπτομέρεια εκεί διατειρείται σε υψηλά επίπεδα και δίνει άλλο look πολύ πιο φιλμάτο. Η μπαταριούλα της κρατά τουλάχιστο ώρα στο βίντεο. Μοιάζει ανθεκτική σε υπερθέρμανση παρά το μινιόν σώμα μιας και σε 3ποδο έβγαλε 40 λεπτά εκτεθημένη σε ήλιο 6-7 το απόγευμα δίχως να κάνει κιχ. Απλά ξαναπάτησα rec στο μισάωρο που σταματά αυτόματα (αλήθεια αυτό ξεπερνιέται κάπως;

Σκέπτομαι γιά άμεση αγορά δεύτερης μηχανής που θα την έχω πάντα μαζί μου. Διαβάζοντας προσεκτικά το νήμα κατέληξα στην Panasonic GF7 με τον 12-32 τιμή γύρω στα 340. Ξαφνικά είδα προσφορά Olympus PEN E-PL6 + 14-42mm II R +40-150mm + FL-LM1 Double kit + τσάντα Lowepro με τιμή 415!
Έχει νόημα ή να επιμείνω στην 1η σκέψη. Η κανονική μηχανή είναι Nikon D7000.

Πήγαινε δες τες από κοντά αν μπορείς, η διαφορές στο μέγεθος είναι μικρές αλλά υπαρκτές. Οι διαφορά στον χειρισμό όμως είναι μεγάλη (για μένα) υπέρ της panasonic - αλλά της λείπει η σταθεροποίηση στο σώμα που σε δεσμεύει λίγο για χρήση prime φακών, ότι κερδίζεις σε φωτεινότητα το χάνεις από αυτή την έλλειψη...

Η GF7 έχει το φλασακι ενσωματωμενο, πανόραμα mode και έχει wifi επικοινωνια με κινητο ταμπλετ και έχει καλυτερη υλοποιηση για selfies απο την epl6 , η οθονη σπάει απο πανω οχι απο κάτω , η epl6 εχει σταθεροποιηση αλλα ειναι τριαξονική στο σωμα για ολους τους φακους που δεν διαφερει ομως σε αποδοση αισθητα απο αυτη του φακου 12-32.., ο φακος 12-32 ειναι κατα την γνωμη μου καλυτερος απο τον αντιστοιχο 14-42 και πιο ευρυγωνιος που δυσκολα θα βρεις σε κιτ, με την διαφορα των 70-80 που θα σου μεινουν θα βαλεις αλλα 40-100 μετα και θα εχεις ενα κιτ τηλεφακό 40-150 μτχ. η καινουργιο αλλα συνολικα μεγαλυτερο ευρος εστιακών ..., η γνωμη μου παρε την GF7 ή κοιτα για την καλυτερη EPL7 OLYMPUS που εχει διαφορες απο την Pl6.

Με λιγη προσπαθεια σε αγγελίες την GF7 θα την βρεις και μτχ. σε καλή τιμή ...

Σας ευχαριστώ και τους δύο (cacau, kbouk), για την άμεση ανταπόκριση και την σημαντική βοήθεια να ξεκαθαρίσω το τοπίο! Τελικά θα προτιμήσω την Gf7. Θα διαβάσω τα σχετικά νήματα και σύντομα θα επανέλθω για την συμπληρωματική αγορά κάποιου τηλεφακού.

Πήρα μια GF7 γιατί μου αρέσει να τραβάω με αναλογικούς φακούς και με βολεύουν η πολύ καλή οθόνη και η λειτουργία fp που προσφέρει. Η ταχύτητα του κλείστρου (1/16.000) μου δίνει τη δυνατότητα να τραβάω με τελείως ανοιχτά διαφράγματα και να παίρνω το αποτέλεσμα που θέλω όσον αφορά το ρηχό βάθος πεδίου. Την πήρα μαζί μου σε ένα ταξίδι στη Σκιάθο και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το IQ που δίνει. Εστιάζει ακαριαία και δεν χάνεις τη στιγμή. Έρωτας εν εξελίξει...

Έψαξα σε γνωστά φωτογραφικά καταστήματα... Τίποτα. Αναμονή, ψάξιμο για μεταχειρισμένη ή κάποια άλλη ιδέα;

Απ'ότι βλέπω έχει και στα Amazon έλλειψη. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν έχει σταματήσει η παραγωγή γιατί ετοιμάζεται καινούριο μοντέλο. Θα έλεγα να περιμένεις λίγο. Λογικά θα ανακοινώσει καινούρια μικρή mirrorless η panasonic μέχρι τέλος του μήνα. Αλλιώς μεταχειρισμένη αν τη βιάζεσαι

Απ'ότι βλέπω έχει και στα Amazon έλλειψη. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν έχει σταματήσει η παραγωγή γιατί ετοιμάζεται καινούριο μοντέλο. Θα έλεγα να περιμένεις λίγο. Λογικά θα ανακοινώσει καινούρια μικρή mirrorless η panasonic μέχρι τέλος του μήνα. Αλλιώς μεταχειρισμένη αν τη βιάζεσαι

Η καινουργια δεν θάναι σε τιμη προσφοράς ... Στα 340 πούλησε τρέλα και εφυγε τα στοκ ..., το ΑΜΑΖΟΝ την ειχε ακριβότερα ετσι κιαλλιως , αν εχει μεινει κατι ακόμη στο media market δεν ξερω γιατι ακομη τη διαφημίζει ...

Στο mediamarkt μόνο η εκθεσίακή, δεν μου φαινόταν και σε καλή κατάσταση. Θα κάνω μερικά τηλέφωνα ακόμη ...

Υπάρχει αλλά μόνο γιά ηλεκτρονική παραγγελία από τό site είτε τηλεφωνικά μου είπαν από τό κατάστημα μέ παράδοση την επόμενη μέρα,οί μηχανές βρίσκονται σέ άλλη αποθήκη καί είναι καινούργιες.

Last edited: