Panasonic GX7

Re: Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

Ποτέ μου δεν έχω δώσει βάση σε αυτά που γράφει το συγκεκριμένο site. Και δεν είμαι ο μόνος, να είσαι σίγουρος γι αυτό.

Δηλώνω και εγώ με τη σειρά μου σουπερ ευχαριστημένος με την GX7 μιας τόσο από πλευράς ποιότητας φωτογραφίας (για τα δικά μου δεδομένα) όσο και σε θέματα φορητότητας και εργονομιας. Είναι η μηχανή που με κάνει να θέλω να την έχω συνέχεια μαζί μου και να βγάζω συνεχώς φωτογραφίες

Last edited:
Απάντηση: Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

αρε (pepper) τι μας κανεις !!!
thanks partisan ...απλα δεν εχω πάρει ποτέ κατι απο ebay αλλά η τιμή είναι όντως πολύ καλή !!
επειδη δεν εχω κανει και πολλες αγορες απο ebay o πωλητης ειναι ενταξει ?

η βαθμολογια του ειναι 100%, που παει να πει οτι ειναι ενταξει,
εξαλλου πληρωνεις με paypal, και σου δινει και 1 χρονο εγγυηση... φυσικα η μηχανη θα πρεπει να σταλει Αγγλια αν υπαρξει καποιο προβλημα...
η μηχανη ειναι απο "σπασμενο" κιτ , τον φακο (20mm 1.7) τον δινει 280 ευρα... α, εχει και μαυρη, 15 ευρα ακριβοτερα...:furious3:

από αυτόν τον πωλητή παρέλαβα πριν λίγες μέρες τον 20mm 1.7II.

παραγγελία 29-9, παραλαβή 6-10.

Στέλνει με royal mail συστημένο δεματάκι και στην πόρτα μου ήρθε με ACS.

Την είδα κι εγώ την GX7 και μου κέντρισε το ενδιαφέρον, αλλά μετά είδα ότι είναι μεγαλύτερη από την e-pl5 και σκέφτηκα ότι καλύτερα είναι να αρχίσω να μαθαίνω να βγάζω σωστές φωτογραφίες από το να αρχίσω τις τράμπες!

Re: Απάντηση: Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

από αυτόν τον πωλητή παρέλαβα πριν λίγες μέρες τον 20mm 1.7II.

παραγγελία 29-9, παραλαβή 6-10.

Στέλνει με royal mail συστημένο δεματάκι και στην πόρτα μου ήρθε με ACS.

Την είδα κι εγώ την GX7 και μου κέντρισε το ενδιαφέρον, αλλά μετά είδα ότι είναι μεγαλύτερη από την e-pl5 και σκέφτηκα ότι καλύτερα είναι να αρχίσω να μαθαίνω να βγάζω σωστές φωτογραφίες από το να αρχίσω τις τράμπες!

Δίνει όμως και απόδειξη/τιμολόγιο για να έχεις εγγύηση?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

Δίνει όμως και απόδειξη/τιμολόγιο για να έχεις εγγύηση?

τίποτα, δεν είχε ούτε μισό χαρτί μέσα στο πακέτο....

θεωρητικά επικοινωνείς μαζί του αν υπάρξει θέμα.

Ελπίζω να μη χρειαστεί!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

τίποτα, δεν είχε ούτε μισό χαρτί μέσα στο πακέτο....

θεωρητικά επικοινωνείς μαζί του αν υπάρξει θέμα.

Ελπίζω να μη χρειαστεί!
αστο καλυτερα μετα .. παμε για αλλα ...

καλησπέρα παιδιά μιας και ψάχνομαι ακόμα για αγορά σκέτο σώμα GX7 και τον 25mm F1.4 leica ( τον έχω ) θα έχω καλο αποτέλεσμα σε φωτογραφίες σε κλειστό χώρο βραδυνές ( π.χ μπαράκι )σε σχέσει με την gm1 η την em-5 που είχα ;

καλησπέρα παιδιά μιας και ψάχνομαι ακόμα για αγορά σκέτο σώμα GX7 και τον 25mm F1.4 leica ( τον έχω ) θα έχω καλο αποτέλεσμα σε φωτογραφίες σε κλειστό χώρο βραδυνές ( π.χ μπαράκι )σε σχέσει με την gm1 η την em-5 που είχα ;

Αν τον φακο τον εχει δοκιμάσει ηδη σε αυτές τις δυο μηχανες πιςτευω οτι θα εχεις σχεδον ίδιο αποτελεςμα και με την GX7, δηλαδή θα εχεις την καλύτερη ταχύτητα σε εστίαση και την πιο αθόρυβη λειτουργία ενός Panasonic φακού σε σωμα της ΜΑΜΑΣ εταιρίας με καλύτερες διορθωςεις σε CA, οπως δηλαδη της Gm1, τον ιδιο πανω κάτω θόρυβο σε ISO, λίγο χειρότερο JPEG σε χρωμα οξυτητα απο την ΕΜ5, αλλα συνολικά το ιδιο IQ. Αν δουλεύεις φλας ιςως ειναι πιο γρήγορο, η ΕΜ 5 ειχε lag κλειςτρου στην χρηση εξωτερικού φλας TTL.

Last edited:

το λέω αυτό γιατί εδώ μέσα και δεν θυμάμαι σε ποιο νήμα νομίζω ειπώθηκε οτι στα ψηλά iso υπερτερεί η gx7 μαζί με την em1 ( λογο ιδιου αισθητηρα ισως ) έναντι στις υπόλοιπες !

Μα αφου την ΕΜ1 την εχεις οπως υπογράφεις ... η GM1 ειναι ελάχιστα πιςω, η ΕΜ5 μια απο τα ίδια σε θόρυβο ιςως της ΕΜ1 να ειναι πιο λεπτοκοκκος, αν ο θόρυβος ειναι αυτο που σε ενδιαφέρει δεν θα δεις διαφορες σημαντικες

Μα αφου την ΕΜ1 την εχεις οπως υπογράφεις ... η GM1 ειναι ελάχιστα πιςω, η ΕΜ5 μια απο τα ίδια σε θόρυβο ιςως της ΕΜ1 να ειναι πιο λεπτοκοκκος, αν ο θόρυβος ειναι αυτο που σε ενδιαφέρει δεν θα δεις διαφορες σημαντικες
την ειχα δωσει την em1 καποια στιγμη συγνωμη αλλα ξεχασα να την βγαλω απο την υπογραφη μου ,παντως διχνει ενδιαφερον η gm5 μιας και το περασμα μου απο την gm1 μονο αδιαφορο δεν μαφησε !! απλα η gx7 διχνει ποιο ολοκληρωμενη ..

Βασίλη σου στέλνω τώρα δείγματα στο mail σου από συνδυασμό GX7 με Pleica 25/1.4.
O φακός δεν έχει σταθεροποίηση και αυτός της μηχανής βοηθά πολύ τα βράδυα σε χαμηλούς χρόνους

ευχαριστω νικο ... θα περιμενω, θα βοηθηση πολυ την τελικη επιλογη ...

Last edited:
Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

μα και η ΕΜ5 που λες οτι δούλεψες τον φακο εχει ίδια ή και καλυτερη 5ξονικη σταθεροποιηςη, τι περιμένεις λοιπόν να βρεις στην GX7 ?
καλύτερο αιςθητηρα στον θόρυβο παντως δεν θα βρεις, ούτε καλύτερο JPEG ....
μονο πιο ήσυχη λειτουργια του φακου και ελαφρώς ταχύτερη στα σκοτεινά και πιθανόν λιγότερες χρωματικές εκτροπές .-

καλύτερο αιςθητηρα στον θόρυβο παντως δεν θα βρεις

Ο αισθητήρας της GX7 είναι αντίστοιχος της Ε-Μ1 (δηλαδή ο ίδιος), άρα θα βρει μεγάλες διαφορές σε θόρυβο στα ψηλά ISO. Τις έχω και τις ξέρω

Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

η ποσοτική διαφορα στον θόρυβο που ξέρουμε και οι δυο οτι υπάρχει μεταξυ των τριών ΜΗΧΑΝΩΝ δεν αλλάζει δραματικα την συνολικη τους εικόνα, αλλωςτε η υφή του ΘΟΡΥΒΟΥ αλλάζει οχι η ποσότητα, ειχε την ΕΜ1 και τωρα εχει την ΕΜ5, απλα πληρώνει και μια GX7 για να το εμπεδώσει καλυτερα...
και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ μην περιμένει επιδόσεις FF

Για την ποιότητα του αιθητήρα της GX7 σε σχέση με την E-M1 οι μετρήσεις της DxO δείχνουν όντως τον ίδιο χαρακτήρα με την διαφορά οτι η Ε-Μ1 είναι φανερά καλύτερη στα υποεκτεθειμένα (καμπύλη DR) .. μάλλον λόγω πιο στιβαρής υλοποίησης - θωρακίσεις, τροφοδοσία, απαγωγή θερμότητας - μέχρι και το ISO 3200 όπου ισοφαρίζουν οι επιδόσεις θορύβου.

Για την υφή του θορύβου .. η Panasonic ακομη και στο Default denoise κανει αποθορυβοποίηση και στα RAW οπότε σε μερικά μοντέλα απλώνει άσχημα τον θόρυβο (π.χ. στην LX7 το default ISO1600 δεν βλέπεται -πράσινες λωρίδες φαίνονται στα σκοτεινά, στο ΝR0 το παλεύεις .. ειδικά σε σμίκρυνση).
Είναι προτιμότερο να τραβάει κανείς στο τέρμα μείον την αποθορυβοποίηση αν προκειται να επεξεργαστεί RAW, έτσι ο θόρυβος μένει πιο σπυρωτός και δουλεύει καλύτερα η αποθορυβοποίηση του RAW converter παρα να έχει ήδη επεξεργασμένο (= απλωμένο απο στίγματα σε κηλίδες) θόρυβο.