Panasonic GX7

Απάντηση: Re: Panasonic GX2/7, κάτι καλό ψήνεται?

panasonic_gx7_zpsac50249c.gif

H GΧ-7 σε πρωτη φωτογράφηση...

Τιμη κοντα στο χιλιαρικο

18 Megapixel sensor (although the leaked document says it’s 16Megapixel, but I think they made a mistake).
- It has a Magnesium body and comes in full black or black-silver.
- It has an on sensor stabilization (first ever for Pana).
- Same video quality as the GH3
- Shutter speed up to 1/8000
- 5fps (4fps with continuous A)
- it can focus also in very dark conditions
- Tiltable 2,76 Million Dot EVF
- Tiltable 3 inch LCD (1,04 Million dots)
- Integrated WiFi and NFC
- Focus peaking
- Stereo Mic
- Shipment in September
- Body only price 1.000 Euro
- There will be two kit version. One with 14-42 and one with 20mm lens.

Re: Panasonic GX2/7, κάτι καλό ψήνεται?

κοιτα ρε συ που θα μας βαλουν να παρουμε μηχανημα με τον ακατανομαστο αριθμο επανω...:music-smiley-005:

1000 σήμερα, 800 σε 3 μήνες, 500 του χρόνου, κάτω από 300 του αντίχρονου :ernaehrung004:

Καλα εντάξει αν η φωτό είναι αληθινή οι designers της panasonic τα σπάνε!!! Τι solidworks και ιστορίες, στο paint την σχεδίασαν απο φωτογραφίες της Nex-6 και της X-E1...

Καλα εντάξει αν η φωτό είναι αληθινή οι designers της panasonic τα σπάνε!!! Τι solidworks και ιστορίες, στο paint την σχεδίασαν απο φωτογραφίες της Nex-6 και της X-E1...

Mην ξεχνάς όταν η Panasonic σχεδιασε και εβγαλε την L1 (όπου η GX-7 ειναι μικρογραφια της) η Sony και η Fuji δεν ειχε καν mirrorless μηχανες (ετος 2008).

1000 σήμερα, 800 σε 3 μήνες, 500 του χρόνου, κάτω από 300 του αντίχρονου :ernaehrung004:

Σωστά τα λές αν και η αλμυρή αρχική τιμη πωλησης αρχιζει να φαινεται λογικη αν την συγκρινεις με την ΕP-5.

Αλλωστε έχει ολα τα συν της ΟΜ-D (ΕVF, σπαστη οθονη αφης, μαγνησιο, ισως να υπολειπεται λιγο στην ικανοτητα της σταθεροποιησης), της ΕP-5 (1/8000,focus peaking,wi-fi) , της GH-3 (βιντεο και ισως νεο multi aspect αισθητήρα), και επιπλεον εκτος απο το σπαστο EVF και ενσωματωμένο flash (και τιμή όσο πουλιόταν πανω κατω η Panasonic L1 το έτος 2008 της οποιας ειναι σχεδιαστικός απόγονος ).

Re: Απάντηση: Re: Panasonic GX2/7, κάτι καλό ψήνεται?

Mην ξεχνάς όταν η Panasonic σχεδιασε και εβγαλε την L1 (όπου η GX-7 ειναι μικρογραφια της) η Sony και η Fuji δεν ειχε καν mirrorless μηχανες (ετος 2008).

Kbouk δεν διαφωνώ, αλλά δεν κρίνω ούτε την ιστορία, ούτε την γενική πολιτική της εταιρία... (δεν με νοιάζει κιολας μιας που δεν είμαι και μέτοχος)....
Καθαρά σχεδιαστικά η συγκεκριμένη προσωπικά μου κάνει κλόνος αυτών το δύο.... αρχίκα ήμουν 100% σίγουρος πως είναι fake rumor....
ps. μπορεί και να συμφωνούμε στο οτι η L1 είναι ομορφότερη όλων... πόσο μάλλον για την εποχή που βγήκε...

για τον μισθο μας μιλας?

Προσωπικά την θεωρώ μία εξαιρετική και απόλυτα ολοκληρωμένη πρόταση (συμφωνα με τις δικές μου ανάγκες), την 1η που συναντώ χωρίς τα μεχρι τωρα "αλλά":
- evf αλλά όχι φλας
- φλας αλλά όχι EVF
- Φλας+EVF αλλά όχι σταθεροποίηση στο σωμα
- κτλ κτλ

Μπορεί η σταθεροποίηση να μην φτανει την 5-αξονική της Olympus και το EVF να μην είναι το κορυφαιο του πλανητη, αλλά σαν καθημερινός/απλός χρήστης που είμαι μου δίνει τα πάντα.

Αν και συμφωνα με το Θεώρημα Peperr:

θα την πάρω μάλλον του χρονου. Και μεχρι του χρονου ποιος ξερει τι αλλο θα δουμε!

Αν και συμφωνα με το Θεώρημα Peperr:
θα την πάρω μάλλον του χρονου. Και μεχρι του χρονου ποιος ξερει τι αλλο θα δουμε!
Για αυτο αν κανεις το ακολουθησει δεν αγοράζει ποτέ , είναι άλλωστε το Θεώρημα που ποτέ δεν εφαρμόζει ο ίδιος :Banane0:

Περαν της πλάκας το πλεον σωστό timing (συνδιασμός καλης τιμής και ανταγωνιστικών χαρακτηριστικών) ειναι να αγοράσεις την χρονική στιγμή της αντικατάστασης ενός μοντέλου με νεώτερο, συνηθως το διαστημα αυτό είναι λιγότερο απο χρόνο.

Σε όλα δίκαιο έχεις φίλε Κώστα!
Και πέραν της πλάκας όπως λες κι εσύ, να προσθέσω οφ τόπικ ότι αν δεν είσαι επαγγελματίας, όπου η κάθε λεπτομέρεια μετράει, δεν είναι ανάγκη να τα χώνεις μόλις παρουσιαστεί κάτι. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα προβλήματα νεότητας βασανίζουν πολλές εταιρίες τελευταία. Ο ανταγωνισμός πιέζει και αρκετές φορές βγαίνουν στην αγορά προϊόντα πριν την ολοκλήρωσή τους, με αποτέλεσμα τη δική μας ταλαιπωρία.

pana_gx7_r2.jpg

pana_gx7_t1.jpg

pana_gx7_f1.jpg

Mέσα στον Αυγουστο η επίσημη ανακοίνωση :

-90 degrees tiltable EVF with 2.76 million dots
- 16MP Digital Live MOS sensor
-1920×1080/60p full HD video
- Fastest shutter is 1/8000 second
- Maximum sensitivity is ISO25600
- 22 different Creative controls
- Creative Panorama
- Silent mode
- in body image stabilization
- Focus peaking
- NFC and Wi-Fi
- 80 degrees titltable LCD with 3.0 in. 1.04 million dots
- Magnesium alloy body

Γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτή θα είναι η δεύτερη m4/3 από την Panasonic που θα κρατήσει τιμή και θα είναι δυσεύρετη στα μεταχειρισμένα? (Η πρώτη ήταν η GF1)...

Τι ακριβώς περισσοτερο περίμενες στα δείγματα;