ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Supreme Member
- 18 June 2006
- 7,544
α..και βέβαια ΔΕΝ χρειάζεται cd εγκατάστασης!!!
συνδέεις την 700 με usb με τον mac....ανοίγεις το iMovie...την βλέπει και κάνεις import το υλικό σου...
απλά και νοικοκυρεμένα!!
Την βλέπει....αφού την βλέπει και σαν εξωτερικό σκληρό...θα σου πω τα βήματα αργότερα...
Τι Mac έχεις???
Καλημέρα...
λοιπόν τα βήματα είναι τα εξής:
1)συνδέεις την 700 με usb με τον imac...
2)αντιγράφεις όλο το φάκελο στην επιφάνεια εργασίας...
3)ανοίγεις το iMovie και πας File---->Import--->Camera Archive και επιλέγεις ΟΛΟ το φάκελο (και όχι μόνο το stream αρχείο που έχει τα κλιπάκια που έχεις τραβήξει) και θα σου ανοίξει εικονίδια προεπισκόπησης για να επιλέξεις αυτά που θέλεις να επεξεργαστείς....
ο άλλος τρόπος είναι με συνδεδεμένη(με usb) την κάμερα..πας File--->Import from camera....και σου ανοίγει πάλι εικονίδια...
παντως εγω προσωπικα δουλευω με το premiere και ειναι αψογο.
κανενα προβλημα.
Καλημέρα...
λοιπόν τα βήματα είναι τα εξής:
1)συνδέεις την 700 με usb με τον imac...
2)αντιγράφεις όλο το φάκελο στην επιφάνεια εργασίας...
3)ανοίγεις το iMovie και πας File---->Import--->Camera Archive και επιλέγεις ΟΛΟ το φάκελο (και όχι μόνο το stream αρχείο που έχει τα κλιπάκια που έχεις τραβήξει) και θα σου ανοίξει εικονίδια προεπισκόπησης για να επιλέξεις αυτά που θέλεις να επεξεργαστείς....
ο άλλος τρόπος είναι με συνδεδεμένη(με usb) την κάμερα..πας File--->Import from camera....και σου ανοίγει πάλι εικονίδια...
Χμ...έχεις επιλέξει το DCMI???
Τι εννοεις? DCMI ειναι καμια ρυθμιση?
Premiere για Mac?
Η Adobe τα βγαζει τα πακετα της και για Mac φυσικα.
Εγω δεν το εχω βεβαια αλλα στο pc το μονο που κανω ειναι copy τα αρχεια απο την καμερα στο σκληρο χωρις προγραμμα απλα με τον windows explorer και μετα τα ανοιγω στο Premiere και δουλευω κανονικα.
![]()
Premiere για Mac?
Λοιπον οπος ειπα και ποιο πανω, το δοκημασα αλλά διχως αποτελεσματα.
Οταν το συνδεω με USB μου βγαζει στην οθονη της cam "PC" και "Recorder", και επιλεγω PC. Δημιουργουντε στο desktop δυο εικονιδια "CAM_SD" και "CAM_HDD" που και στο CAM_HDD βρησκεται και ο φακελλος STREAM ο οποιος εχει τα αρχεια με καταλιξη .MTS (00000.MTS, 00001.MTS κτλ)
Μονο αν κανω convert τα αρχεια αυτα, τοτε το iMovie τα "βλεπει"
την είδια καάλιξη (.MTS) εχουν και στην δικη σου cam, ναι?
σωστά....αλλά τα αγοράζεις.....σε αυτή την περίπτωση καλύτερο είναι το FINAL CUT STUDIO....
πως κάνεις convert τα αρχεία αυτά???...και σε τι μορφή τα μετατρέπεις???
ναι...mts είναι και τα δικά μου και το iMovie τα βλέπει...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.