PANASONIC L50DT60E

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Καλησπέρα σε όλους.
Σκέφτομαι με πολύ δισταγμό είναι η αλήθεια, για την τηλεόραση του τίτλου, και ό λόγος είναι οι ίντσες ( 50 ), σε συνδυασμό με το συνολικό της μέγεθος στο χώρο που θα τη τοποθετήσω, γιατί με εξυπηρετεί αφάνταστα, δε με παίρνει για παραπάνω, άντε ως και 51. Μη μου πείτε για τη πλάσμα τη καλή της Samsung ( τη 51 ιντσών F8500 αν δε κάνω λάθος ), γιατί δυστυχώς λόγο σχεδιασμού της δε κάνει στο χώρο μου, διαφορετικά θα την είχα σαν μία από τις πρώτες επιλογές. Βασικά το πρόβλημά μου είναι το πλάτος που μπορώ να πάω από 113cm έως το πολύ και τέρμα 115cm, ούτε χιλιοστό παραπάνω.
Το θέμα είναι όμως να κερδίσω και ποιότητα αν είναι δυνατόν σε όλους τους τομείς σε σύγκριση με αυτή που έχω τώρα την Samsung C8000 46 ίντσες ή τουλάχιστον να μη χάσω σε ποιότητα εικόνας κυρίως.
Ο μοναδικός λόγος που θέλω να προβώ σε αλλαγή είναι το μέγεθος και μόνο που δε με ικανοποιεί από τα 2,8 μέτρα που βλέπω, κυρίως για τις ταινίες που είναι το 80% της θέασής μου.
Κατά τα άλλα από τη C8000 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος 3,5 χρόνια που την έχω και είναι σε άριστη κατάσταση.
Λέω λοιπόν αν αξίζει αυτή η Panasonic, και βρω να πουλήσω την αξιολογότατη C8000 να δω για αλλαγή της, αρκεί να είναι εφάμιλλες σε ποιότητα εικόνας.
Ακούω τις γνώμες σας - προτάσεις σας.
Ευχαριστώ.

Last edited:
Απο τη c8000 στη dt60 δεν θα κανεις αναβαθμιση,υποβαθμιση θα ειναι
αφου σκεφτηκες την πλασμα της samsung,κοιτα κ τις vt60-gt60
αλλιως δες σειρα 7-8 samsung led η σειρα 9 sony

Άρα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η με αυτή τη DT60 θα υποβαθμιστώ. Οκ αυτό πίστευα και εγώ αλλά ήθελα να βεβαιωθώ , οπότε απορρίπτεται, γιατί είπαμε 50αρα αλλά όχι υποβάθμιση εικόνας από αυτό που έχω.
Τώρα για τη vt60 αλλά και τη gt60 σίγουρα θα τις προτιμούσα, όπως και τη samsung τη 51 ιντσών, αλλά και τις F6500 & 6400 αλλά δε βγαίνουν αν δε κάνω λάθος σε 50αρες και όλες ξεπερνούν το 1,20 μ σε πλάτος οπότε δε μου κάνουν στο χώρο δυστυχώς. Αν μπορούσα να φτάσω στο 1,20μ έως και 1,25μ θα πήγαινα σίγουρα σε 55αρα που εκεί οι επιλογές για πολύ καλή εικόνα και όχι μόνο, είναι πολλές και σε πλάσμα αλλά ακόμα και σε UHD, ή σε κορυφαίες Full HD.
Δυστυχώς με περιορίζει ο χώρος, και έλεγα μήπως υπάρχει κάτι που δε γνωρίζω.
Οπότε λοιπόν περιμένω τα καινούργια μοντέλα του 2014. Κάτι καλό βγήκε και σε 48 ίντσες από τη samsung H6500 νομίζω σε φλάτ οθόνη και μία σε κυτρή, αλλά αν είναι να αλλάξω από τις 46, τη διαφορά τη καλή θα αρχίσω να τη βλέπω από 50 και άνω.
Άρα προς το παρών κάθομαι στα αυγά μου και περιμένω ή υπάρχουν και άλλες προτάσεις για κάτι που μου ξεφεύγει;

Τώρα για τη vt60 αλλά και τη gt60 σίγουρα θα τις προτιμούσα, όπως και τη samsung τη 51 ιντσών, αλλά και τις F6500 & 6400 αλλά δε βγαίνουν αν δε κάνω λάθος σε 50αρες...

Και όμως...

http://www.skroutz.gr/s/3006223/Samsung-UE50F6500.html

112 cm πλάτος (3 mm μικρότερη από την DT60).

Εγώ πήγα από Panasonic GT20 σε DT60 γιατί δεν έβρισκα σε λογικά παραπλήσια τιμή την GΤ60. Κατά τη γνώμη μου είναι σαφής η αναβάθμιση σε σχέση με την GT20, πολύ πολύπλοκα όμως για μένα είναι τα SMART καλούδια που έχει. Ήθελα τη GT60 λόγω προεμπειρίας στις πλάσμα PANA, αλλά μάλλον αποφεύγουν την εισαγωγή εδώ για κάποιο δικό τους λόγο. Μια άλλη διαφορά που φαίνεται αμέσως είναι το ότι η DT δεν ζεσταίνεται σε σχέση με την παλιά πάντα.
Σε σχέση με τη SAMSUNG δεν ξέρω τι συμβαίνει, διπλα-δίπλα μόνο τα βγαίνουν συμπεράσματα.

Last edited:
Και όμως...

http://www.skroutz.gr/s/3006223/Samsung-UE50F6500.html

112 cm πλάτος (3 mm μικρότερη από την DT60).
Πραγματικά αυτό μου είχε ξεφύγει, και όσο αφορά το μέγεθος μια χαρά.
τώρα όσο αφορά την εικόνα σε σύγκριση με τη c8000 τι γίνεται, γνωρίζεις; γιατί θα ήθελα και εκεί να έχω έστω μια μικρή αναβάθμιση.

Οι δύο πιο πάνω που έχω παραθέσει είναι στις 50" και στα όρια που αναφέρεις. Αναβάθμιση στην εικόνα δε θα έχεις αλλά, όπως γράφω πιο πάνω, είναι κοντά σε αυτήν που έχεις.

Re: Απάντηση: PANASONIC L50DT60E

Αν αντιλαμβάνομαι καλά εννοείς με το << κοντά σε εικόνα >>, λίγο πιο κάτω από τη C8000;

Αν είναι έτσι, τελικά είμαι πλεονέκτης. Θέλω τις παραπάνω ίντσες αλλά δε θέλω τελικά να χάσω καθόλου σε ποιότητα εικόνας, αντίθετα να πάρω έστω και λίγο και σε αυτό το τομέα.
Μάλλον θα περιμένω να δω τα καινούργια μοντέλα του 2014 σε samsung ( αν και αυτά νομίζω πως τα έμαθα από το Fullhd.gr ), sony, panasonik και Lg ( αν και με αυτή έχω μια ψυχολογική άρνηση όσο και αν έχει προοδεύσει τα τελευταία χρόνια ) και αν δω ότι κάποιο μου κάνει βάσει αυτών που ζητώ θα επανέλθω.
Τι λέτε και σεις;

Last edited:
Η c8000 ειναι αρκετα καλη.Τα αντιστοιχα μοντελα που φερουν το τσιπακι της samsung στην επεξεργασια οπως αυτο της c8000 που εχεις θα ειναι η 7και 8 μονο σειρες με 200αρι πανελ και αναγκαστικα πας για μοντελο 48 η 55

Η c8000 ειναι αρκετα καλη.Τα αντιστοιχα μοντελα που φερουν το τσιπακι της samsung στην επεξεργασια οπως αυτο της c8000 που εχεις θα ειναι η 7και 8 μονο σειρες με 200αρι πανελ και αναγκαστικα πας για μοντελο 48 η 55
Δυστυχώς όσο αφορά τη samsung το γνωρίζω αυτό. Οι 48 μου είναι μικρή σαν αναβάθμιση ( δε το αποκλείω όμως ακόμα ) και οι 55 δε μπορούν να μπούν στο χώρο.
Για αυτό λέω να δω και στις άλλες μάρκες που έγραψα πιο πάνω τα νέα μοντέλα, μήπως μου κάνει σε μέγεθος κάτι σε 50 ή και 51 ίντσες, αν και βλέποντας τις τάσεις που έχουν τώρα πια οι εταιρείς χλωμό το κόβω στις 51 αφού καταργήθηκαν και οι πλάσμα, στις 50 πάλι μάλλον και εκεί δύσκολο αλλά ίσως κάτι να βγει που να είναι καλύτερο από την c8000.

Αν είναι έτσι, τελικά είμαι πλεονέκτης. Θέλω τις παραπάνω ίντσες αλλά δε θέλω τελικά να χάσω καθόλου σε ποιότητα εικόνας, αντίθετα να πάρω έστω και λίγο και σε αυτό το τομέα.

Στα αποτελέσματα των τεστ του avforums βλέπω ότι η F6500 δίνει καλύτερα αποτελέσματα....

http://www.avforums.com/review/samsung-f6500-ue40f6500-led-lcd-television-review.9680
http://www.avforums.com/review/samsung-c8000-ue46c8000-review.129#sectionAnchor22878

Όσο καλό τσιπ και να είχε η C8000 είναι τηλεόραση του 2010 και από τότε τα πράγματα έχουν προχωρήσει.

Το τσιπακι επεξεργασιας της εικονας απο την σειρα b c d es και f δεν εχει και μεγαλες διαφορες και ειδικα απο d σειρα και μετα ειναι το ιδιο και εχει διαφορα απο m star.

Στο av forums απο την es και μετα ξαφνικα οι σαμσουνκ ανεβηκαν πιο πριν ηταν θαμμενες.Αυτο λεει πολλα σε αξιοπιστια οταν εμεις οι ιδιοι εχουμε φαει στην μαπα αρκετα απο αυτα τα μοντελα

Άλλο τσιπ έχει η σειρά B8000 άλλο η D8000 άλλο η ES8000 και άλλο η F8000 , μπορεί όλα να είναι Samsung αλλά βγαίνει βελτιωμένη εκδοσή κάθε χρόνο.

Όσο αφορά τους δημοσιογράφους ο καθένας έχει τις δικές του "δημόσιες σχέσεις' , αν δεν πέσουν οι κατάλληλες διαφημίσεις δεν γίνεται τίποτα. Βέβαια κυκλοφορούν και οι τελείως άσχετοι , σαν Ελληνικό site δοκιμών που βγάζει την F6500 να έχει αντίθεση ANSI 1000:1.

Γιαννη μικρες οι διαφορες των σειρων στα τσιπακια και απο d και μετα ειναι καθαρα το ιδιο.Οσον αφορα τις μετρησεις δεν γνωριζω αλλα δεν κανουν τις μετρησεις με τον ιδιο τροπο ολοι.Οι σαμσουνκ ομως δεν ειναι και καμια εταιρια που φοραει το ιδιο πανελ σε ολες και δεν εχουν το ιδιο clouding ολες αλλη μετρηση θα λαβει καποιος στην δικη σου με psa και αλλη σε μια με spva φυσικα τοσο μεγαλες διαφορες δεν δικαιολογουνται.

To τσιπ σίγουρα δεν είναι ίδιο...

ES8000 - Samsung Echo-P CPU Dual-core ARM Cortex-A9 1Ghz GPU-Mali-400
F8000 - Samsung Fox-P CPU Quad-core A15 1.35GHz

Μπορεί σε επίπεδο software να υπάρχουν ομοιότητες αν και απο το 2010 σίγουρα ο αλγόριθμος θα έχει εξελιχθεί.