PANASONIC L50DT60E

Ναι βρε παιδιά συμφωνώ για τα τσιπ των σειράς 8000, αλλά εδώ μου λέτε για τη σειρά 6 την 6500. Το τσιπ της F6500 είναι ίδιο με την F8000;
Και λέω μήπως τελικά, δεν το γνωρίζω, το τσιπ της C8000 που ανήκε σε δύο σειρές πιο ψηλή κατηγορία, δεν έχει και ιδιαίτερες έως αμελητέες διαφορές από την νεότερη F6500 που είναι δυο κατηγορίες κάτω;
Μήπως τελικά σε σύγκριση σε αυτά τα δύο μοντέλα C8000 & F6500 το τσιπ δε παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο για να κάνει τη μεταξύ τους διαφορά;
Να μου λέγατε για σύγκριση τσιπ μεταξύ C8000 & F8000 ναι είναι σίγουρο οτι και αυτό θα κάνει αισθητή διαφορά, αλλά στην F6500 συμβαίνει το ίδιο;
Δηλαδή επανέρχομαι στη πρώτη ερώτηση , μιλάτε για τα τσιπ και συγκρίνεται για τα μοντέλα των σειρών 8000, για τα μοντέλα δύο κατηγοριών κάτω της σειράς F 6... με τη παλαιότερη C8000 τι γίνεται;

Εγώ πάντως είπα την άποψη μου , σε σχέση με την F8000 ή την ES8000 μπορεί να έχει λίγο χειρότερη επεξεργασία εικόνας για σήματα χαμηλής ανάλυσης η F6500 αλλά σε σχέση με την C8000 αμφιβάλλω πολύ αν ισχύει το ίδιο.

To θέμα όμως είναι ότι εσύ που θα βλέπεις κατά 80% HD δεν χρειάζεσαι τηλεόραση με ιδιαίτερη επεξεργασία εικόνας , σου αρκεί μια τηλεόραση που να μπορεί να δείξει με πιστότητα και χωρίς σημαντικές αποκλίσεις από τα πρότυπα το εισερχόμενο σήμα.

Εγώ πάντως είπα την άποψη μου , σε σχέση με την F8000 ή την ES8000 μπορεί να έχει λίγο χειρότερη επεξεργασία εικόνας για σήματα χαμηλής ανάλυσης η F6500 αλλά σε σχέση με την C8000 αμφιβάλλω πολύ αν ισχύει το ίδιο.

To θέμα όμως είναι ότι εσύ που θα βλέπεις κατά 80% HD δεν χρειάζεσαι τηλεόραση με ιδιαίτερη επεξεργασία εικόνας , σου αρκεί μια τηλεόραση που να μπορεί να δείξει με πιστότητα και χωρίς σημαντικές αποκλίσεις από τα πρότυπα το εισερχόμενο σήμα.
Δυστυχώς όπως είπα είμαι άπληστος ( ή καλύτερα πολύ απαιτητικός για αυτό είχα φέρει και το Καστρούνη να μου τη ρυθμίσει), θέλω ανεξαρτήτως του χρόνου που βλέπω το κάθετί πολύ η λίγο, να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό μου το προσφέρει η C8000, και θέλω να συνεχίσω να το έχω. Εντάξει δε βλέπω πολύ ποδόσφαιρο π.χ. ή άλλα τηλεοπτικά όμως βλέπω και από αυτά και θα με χαλάσει αν δω τίποτα παράξενο, γιατί μέχρι τώρα ειμαι οκ και θέλω να συνεχίσω να είμαι, κερδίζοντας όμως και σε ιντσες.
Το κακό είναι οτι σήμερα έψαξα να τη βρω στις 50 ιντσες για να τη δω και δεν υπάρχει πουθενά για θέαση, παρα´μόνο αν με ενδιαφέρει για αγορά παραγγελία αν υπάρχει. Έτσι όμως χωρίς να δω και κυρίως το τηλεπτικό, δε μπορώ να προχωρήσω σε τίποτα και ειδικά σε 50 ίντσες που όποιες ατέλειες θα φαίνοντε πολύ περισσότερο στην ίδια απόσταση με αυτή που βλέπω από ότι στις 46 ίντσες

Τότε περίμενε την H7000 ή την H8000 στις 48"...η H8000 έχει βέβαια κυρτή οθόνη και δεν ξέρω αν σου αρέσει κάτι τέτοιο...

http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/samsung-lcd-tv/samsung-un48h8000.html
Η κυρτή σε 48 ίντσες απορίπτεται διότι πιστεύω θα είναι περίπου σε μέγεθος ( πλάτος ) σαν τη 46 ιντσών που έχω και σε ύψος ελάχιστη η διαφορά 2,5cm περίπου. Σε κυρτή θα κοίταζα, αν μπορούσα και πάλι να τη βολέψω σε μέγεθος πλάτους, μόνο από 55 και άνω, στην απόσταση που βλέπω, και επειδή αυτό δε μπορώ να το πετύχω γενικώς δε κοιτάζω τίποτα σε κυρτή.
Γενικώς η 48αρα δε μου κάνει τη διαφορά για να προβώ σε αντικατάσταση, παρά μόνο αν μου χαλούσε η δική μου ( χτύπα ξύλο ), και δεν έβρισκα κάτι πολύ αξιόλογο βάσει των συνθηκών που έχω αναφέρει πιο πάνω σε 50 ή και 51 ίντσες το πολύ.

Γενικα η τιμη της 6500 ειναι αρκετα μα αρκετα καλη.Η κυρτες πιστευω ειναι ιστορια που θα περασει συντομα και καποια στιγμη θα την κοιτας και θα θες να την σουταρεις απο το παραθυρο.

Γενικα η τιμη της 6500 ειναι αρκετα μα αρκετα καλη.Η κυρτες πιστευω ειναι ιστορια που θα περασει συντομα και καποια στιγμη θα την κοιτας και θα θες να την σουταρεις απο το παραθυρο.
Στο πρώτο συμφωνώ απόλυτα. Στο δεύτερο δεν είμαι σίγουρος, ειδικά για τις μεγάλες ίντσες απο 55 και άνω, ίσως όμως και να έχεις δίκιο.

Το τσιπακι επεξεργασιας της εικονας απο την σειρα b c d es και f δεν εχει και μεγαλες διαφορες και ειδικα απο d σειρα και μετα ειναι το ιδιο και εχει διαφορα απο m star.

Όντως, η video engine των chip της Samsung δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά από το 2009 που πρωτοπαρουσιάστηκε. Το upscale, η απόπλεξη και η αποθορυβοποίηση, είναι πρακτικά στα ίδια επίπεδα σε όλες αυτές τις σειρές. Αυτό που βελτιώθηκε μέχρι και τη σειρά D ήταν ο αλγόριθμος του frame interpolation, ενώ κάποιες επιμέρους, λεπτής φύσεως, διαφορές στη συνολική εικόνα από γενιά σε γενιά, είχαν να κάνουν με τη συνήθεια της Samsung να παίζει με τη δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης κάποιων φίλτρων επεξεργασίας, σε μερικές αγορές και μοντέλα.

Τώρα, όσον αφορά τη σύγκριση F6500 και C8000 συγκεκριμένα, που ενδιαφέρει τον φίλο Leonid, σε υλικό HD η F6500 θα είναι καλύτερη. Σε αυτό συνδράμουν τόσο η μεγαλύτερη αντίθεση του PSA πάνελ (αρκεί να πέσει κανείς σε τέτοιο), όσο και η δυνατότητα της να δείξει σωστά την κίνηση των 24p, όλη την λεπτομέρεια των σημάτων 1080p (η ευρωπαϊκή C8000 είχε μία τελευταία βαθμίδα αποθορυβοποίησης που δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί από τον χρήστη) και ένα Scanning Backlight που δουλεύει σωστά.

Σε υλικό SD όμως, η F6500 θα δείχνει θολή πλάι στην C8000...

Last edited:
Όντως, η video engine των chip της Samsung δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά από το 2009 που πρωτοπαρουσιάστηκε. Το upscale, η απόπλεξη και η αποθορυβοποίηση, είναι πρακτικά στα ίδια επίπεδα σε όλες αυτές τις σειρές. Αυτό που βελτιώθηκε μέχρι και τη σειρά D ήταν ο αλγόριθμος του frame interpolation, ενώ κάποιες επιμέρους, λεπτής φύσεως, διαφορές στη συνολική εικόνα από γενιά σε γενιά, είχαν να κάνουν με τη συνήθεια της Samsung να παίζει με τη δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης κάποιων φίλτρων επεξεργασίας, σε μερικές αγορές και μοντέλα.

Τώρα, όσον αφορά τη σύγκριση F6500 και C8000 συγκεκριμένα, που ενδιαφέρει τον φίλο Leonid, σε υλικό HD η F6500 θα είναι καλύτερη. Σε αυτό συνδράμουν τόσο η μεγαλύτερη αντίθεση του PSA πάνελ (αρκεί να πέσει κανείς σε τέτοιο), όσο και η δυνατότητα της να δείξει σωστά την κίνηση των 24p, όλη την λεπτομέρεια των σημάτων 1080p (η ευρωπαϊκή C8000 είχε μία τελευταία βαθμίδα αποθορυβοποίησης που δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί από τον χρήστη) και ένα Scanning Backlight που δουλεύει σωστά.

Σε υλικό SD όμως, η F6500 θα δείχνει θολή πλάι στην C8000...
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, μου απάντησες ακριβώς σε αυτά που ήθελα να μάθω.
Επειδή λοιπόν:
1. όσο αφορά HD υλικό δεν έχω κανένα παράπονο από ποιότητα εικόνας , κίνησης και τα λοιπά ( ίσως σε αυτό να παίζει ρόλο και το Player-Pioneer LX91, η και ότι μου την είχε ρυθμίσει ο Καστρούνης , δε ξέρω ) παίζει άψογα, καλοδεχούμενο βεβαίως το ότι καλύτερο, αλλά εκεί δεν αισθάνομαι έλλειψη
2. Παίζει πάρα πολύ ικανοποιητικά και στο τηλεοπτικό, που όμως για μένα σίγουρα θα ήθελα εκεί το κάτι καλύτερο, ( όσο είναι δυνατό με τα κανάλια που έχουμε ) αλλά εδώ με την F6500, από ότι μου λες θα έχω υποβάθμιση, και σε ταινίες από DVD που συχνά τυχαίνει να δω, και αν σκεφτείς ότι θα βλέπω πια σε 50 ίντσες, η διαφορά προς τα κάτω θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από ότι με τις 46 που έχω τώρα
3. και τέλος, ότι ο κυριότερος και ίσως ο μοναδικός πραγματικός λόγος που θα ήθελα αντικατάσταση της 46c8000,είναι για να πάω σε περισσότερες ίντσες, χωρίς όμως καμία υποβάθμιση πουθενά αλλού, αντίθετα να έχω παντού έστω και μια πολύ μικρή αναβάθμιση.
Οδηγούμε λοιπόν στο να πω, ότι πάρα πολύ καλή η 50 F6500 και εξαιρετικό vfm, αλλά για μένα εκτός από το μέγεθός της , δεν έχει όλα τα υπόλοιπα που θέλω για να με πείσει να αντικαταστήσω αυτή που έχω.
Απορρίπτεται , και περιμένω κάτι άλλο αν βρω που να με καλύπτει περισσότερο έτσι ώστε να προχωρήσω σε αντικατάσταση.
Σίγουρα τότε θα ζητήσω και πάλι τη πολύτιμη βοήθειά σας.
Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου.

Επανέρχομαι για να κλείσω το θέμα που είχα ανοίξει.
Τελικά κατάφερα και έλυσα το πρόβλημα χώρου που είχα και με περιόριζε στην επιλογή τηλεόρασης και για αυτό κατέληξα στην SONY 55W905.
Ήμουν μεταξύ samsung F8000 & F7000 & sony W905. Τελικά με πρώτο και κύριο κριτήριο την ποιότητα εικόνας, η 905 εμένα μου άρεσε λίγο περισσότερο από τις άλλες δύο, έτσι από Τρίτη θα αντικαταστήσει την samsung 46c8000.
Για όποιον ενδιαφέρεται την πήρα από Πλαίσιο , την είχε 1649 € ακατέβατα και σε 50 άτοκες, τελικά την πήρα 1600 και προτίμησα 24 άτοκες και όχι 50 που μπορούσα και πάλι να βάλω.
Πιστεύω πως πια, για τα 2,7 μέτρα που βλέπω, καλά είναι οι 55 ίντσες, όχι βέβαια ότι και μια 65αρα θα με χάλαγε, αλλά μάλλον θα μου χάλαγε το σπίτι .......χα!χα!χα!