Panasonic LCD-Plasma 2009

Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Απίστευτο... Άλλοι πληρώνουν τόσα χρήματα για ένα καλώδιο κι εδώ η Panasonic σου ζητάει τόσα για τη ΜΗ ύπαρξη καλωδίου... :flipout: :flipout:

Πέρα από την πλάκα, είναι όντως ακριβές, αλλά το ασύρματο ΚΑΙ λεπτό είναι για γερά πορτοφόλια προς το παρόν... :nounder: :damnyou:

Απίστευτες τιμές εν μέσω κρίσης από μία εταιρία με "φιλολαική" πολιτική μέχρι τώρα.
Είναι προφανές ότι κάνει μπάσιμο στην αγορά που μέχρι τώρα είχε η Pioneer.

Αν η απόδοση είναι καλύτερη από Κούρο + τις έξτρα δυνατότητες και τον λεπτό σχεδιασμό, μπορεί να βρει και αγοραστές. Παρ' όλα αυτά αμφιβάλλω τόσο για την σκοπιμότητα ενός τέτοιου προιόντος όσο και για την εμπορική του βιωσιμότητα.
Ελπίζω να μην έχουμε νέες αποχωρήσεις από την αγορά πλάσμα από του χρόνου....

Κώστα δεν θα χαρακτήριζα την μέχρι τώρα τιμολογιακή πολιτική της Panasonic "φιλολαϊκή". Πάντα τα μοντέλα της ήταν πιο ακριβά από τα αντίστοιχα των LG, Samsung.

Θα μου κάνει εντύπωση αν η απόδοση θα φθάνει στα επίπεδα των Kuro, αλλά ας περιμένουμε να κυκλοφορήσει για να μάθουμε από πρώτο χέρι. Σίγουρα πάντως ένα μέρος του αυξημένου κόστους οφείλεται στο ότι είναι η πρώτη τηλεόραση με δυνατότητες ασύρματου 1080p.

Δεν το διατύπωσα σωστά Γιώργο. -bye-

Εννούσα σε σχέση με την συνολική αγορά τηλεοράσεων (Sony, Philips κλπ.) και όχι μόνο πλάσμα, καθώς πλην Παιονηρ οι οθόνες πλάσμα είχαν ως μεγάλο ατού το χαμηλό κόστος στα μεγάλα μεγέθη.
Η Πανασόνικ "πετάει" το χαρτί αυτό και μπαίνει στην αρένα σε μια κατηγορία που θα πρέπει να αντιμετωπίσει στα ίσια (όπως έκανε και η Πιο), όλους τους κατασκευαστές ανεξαρτήτως τεχνολογίας.
Δηλαδή πρέπει να πιστεύει ότι έχει στα χέρια της την απολύτως καλύτερη τηλεόραση μαζικής παραγωγής. Ο τελευταίος που ακολούθησε αυτήν την τακτική εξαφανίστηκε από την αγορά.

Βέβαια η Πάνυ έχει και τις χαμηλές σειρές να στηριχτεί, αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει LG και Samsung να έχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα αφού απέφυγαν το ρίσκο του hiend στην χειρότερη για αυτό εποχή.
Θεωρώ βήμα προς τα πίσω την εμφάνιση τόσο ακριβών τβ σε αυτές τις ίντσες για την τεχνολογία πλάσμα που αγωνίζεται να επιβιώσει. Χρειάζεται αντίθετα (κατά τη γνώμη μου), λίγες σειρές, μεγάλες ίντσες και καλές τιμές με σταδιακή άνοδο της ποιότητας -κάτι σαν την τακτική της LG που φαίνεται να αποδίδει.

Θα συμφωνήσω πως μπαίνει σε μια αγορά στην οποία δεν είχε συμμετοχή μέχρι τώρα. Δεν νομίζω όμως πως η οικονομική πορεία της εταιρίας συμβαδίζει με την πορεία της Z1, όπως συνέβαινε με τις Pioneer. Γενικά η γκάμα της φέτος είναι τεράστια σε σχέση με το τι είχαμε συνηθίσει και απλά η Z1 είναι ένα εξιδεικευμένο μοντέλο. Είμαι σίγουρος πως και η ίδια η εταιρία γνωρίζει πως δεν πρόκειται να έχει εμπορική επιτυχία λόγω τιμής. Προσωπικά το βλέπω σαν αντίστοιχο της Sharp XS1 στις LCD.

Νομίζω πως το μεγάλο όπλο της Panasonic είναι η ύπαρξη FullHD μοντέλων στις 42 και 46 ίντσες, όπου δεν έχει ανταγωνισμό από τους άλλους κατασκευαστές πλάσμα παρά μόνο κόντρα με τις αντίστοιχες LCD. Κατά την γνώμη μου αυτή είναι η "μάχη" που θα κρίνει πολλά για το μέλλον της τεχνολογίας.

H Panasonic εβγαλε την Z1 ως ξεχωριστη σειρα που δεν υπηρχε στο παρελθον οποτε ακομη και να μην πιασει εμπορικα (πραγμα πολυ πιθανον στους καιρους που ζουμε) δεν εχει να χασει τιποτα εφοσον οι mainstream σειρες πανε καλα.

Απο εκει και περα οσο οι πλασμα της ειναι ανταγωνιστικες σε τιμες ως προς τις αντιστοιχες LCD δεν προκειται να εχει προβλημα καθως το μεριδιο της τεχνολογιας μπορει να ειναι μονο 10% αλλα εχει πλεον μετα την αποχωρηση της Pioneer την πρωτοκαθεδρια και στην συνειδηση του κοινου και στις πωλησεις.

Είναι ξεκάθαρο για μένα , ότι η Panasonic με την σειρά Ζ1 πάει να καλύψει τον χώρο που άφησε η Pioneer. Και είμαι σίγουρος ότι η παραγωγή της θα είναι στα νούμερα που υπολογίζουν να πουλήσουν , σαφώς μικρότερη από τις άλλες σειρές. Το μέλλον θα δείξει εάν θα πέσουν μέσα στις προβλέψεις τους. Πάντως παρότι υπάρχει οικονομική κρίση , υπάρχουν πολλοί που τα εισοδήματά τους είναι πολύ καλά , και για διάφορους λόγους θέλουν να έχουν στο σαλόνι τους TV των 6000 .

Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

http://www.panasonic.co.uk/html/en_...+LCD+Line-Up/2115711/index.html#anker_2115708
S10 Series
The S Series offers entry-level models that make it easy to enjoy stunning images in full high-definition. The S10 models deliver beautiful images with a wide colour viewing angle and high 50,000:1 dynamic contrast with Intelligent Scene Controller. All models feature VIERA Image Viewer, and VIERA Link. These simple, full-HD models offer everything a viewer needs to enjoy superb, high-image-quality TV entertainment. Three LCD models will be available: 32” (TX-L32S10), 37” (TX-L37S10), and..... 42"(TX-L42S10)
http://www.multizoneav.com/Product/PANASONIC/LCD+&+Plasma+TV/TXL42S10B/ .....:chinscratch:

Είναι ξεκάθαρο για μένα , ότι η Panasonic με την σειρά Ζ1 πάει να καλύψει τον χώρο που άφησε η Pioneer. Και είμαι σίγουρος ότι η παραγωγή της θα είναι στα νούμερα που υπολογίζουν να πουλήσουν , σαφώς μικρότερη από τις άλλες σειρές. Το μέλλον θα δείξει εάν θα πέσουν μέσα στις προβλέψεις τους. Πάντως παρότι υπάρχει οικονομική κρίση , υπάρχουν πολλοί που τα εισοδήματά τους είναι πολύ καλά , και για διάφορους λόγους θέλουν να έχουν στο σαλόνι τους TV των 6000 .

Πιθανόν, αλλά δεν νομίζω να ήξερε οτι θα κλεισει η Pioneer οταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός της σειράς Ζ, υποθετω τουλάχιστον 1 χρόνο νωρίτερα (εποχή προ κρισης όπου όλα έδειχναν ρόδινα για τα high end μοντελα)

Re: Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Ενδιαφερον αυτο που λεει ο gzoun. Η ανακοινωση υπαρχει και στο επισημο site...

http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/2115711/index.html

Πρεπει να ειναι η πρωτη 42αρα LCD που βγαζει η Panasonic. Επισημη τιμη (στην Αγγλια) εχει ανακοινωθει οτι ειναι οι 949 λιρες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Ενδιαφερον αυτο που λεει ο gzoun. Η ανακοινωση υπαρχει και στο επισημο site...

http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/2115711/index.html

Πρεπει να ειναι η πρωτη 42αρα LCD που βγαζει η Panasonic. Επισημη τιμη (στην Αγγλια) εχει ανακοινωθει οτι ειναι οι 949 λιρες.

Γιαννη δεν ξερω εαν προετοιμαζουν το εδαφος για κατι διαφορετικο στο μελλον, διαβαζοντας ομως και αυτο...:chinscratch:
.......while Panasonic maker Matsushita Electric Industrial Co Ltd announced earlier this month it would spend 300 billion yen to build an LCD panel plant by 2010.
http://uk.reuters.com/article/technologyNews/idUKT735020080223?pageNumber=2&virtualBrandChannel=0

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Εγω το μεταφραζω οτι θελουν να παρουν μεγαλυτερο μεριδιο απο την "πιτα" στις LCD , και καλα κανουν βεβαια.... -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Εγω το μεταφραζω οτι θελουν να παρουν μεγαλυτερο μεριδιο απο την "πιτα" στις LCD , και καλα κανουν βεβαια.... -bye-

Θυμασαι καμια πολυεθνικη να ειπε οχι στο κερδος ....:flipout::flipout::flipout:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
στην χασουρα ομως ολοι :vroam:

Σημειώνω ότι η 46άρα Z1 θα κοστίζει όσο η 60άρα Kuro (η 600Α με τον εξωτερικό δέκτη). Επιμένω πως είναι εξεζητημένο μοντέλο και πως θα ήταν αφελές εκ μέρους της Panasonic να περιμένουν πως θα έχει εμπορική επιτυχία.

Το ότι η Panasonic θα βγάλει 42άρα LCD δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Αυτό που γίνεται μεταξύ των LCD και πλάσμα είναι ότι οι πρώτες χρόνο με τον χρόνο "σπρώχνουν" τις δεύτερες σε όλο και μεγαλύτερα μεγέθη. Οι πλάσμα την μάχη των FullHD 42 ιντσών την έχουν χάσει (όσον αφορά το κόστος) και προς το παρών διατηρούν πλεονέκτημα μόνο σε μεγέθη 50+.

Οι πραγματικές τιμές για τις Ζ θα ειναι αρκετά χαμηλότερες απο αυτές που γράφτηκαν, όντας όμως πάλι πολύ ακριβές σε σχέση με τις άλλες σειρές