Panasonic LCD-Plasma 2009

Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Πήγα μια βόλτα από το Saturn στην Συγγρού μόνο για να δω από κοντα τις 50άρες G10 & X10, αφού πουθενά αλλού δεν τις έβρισκα σε έκθεση.

Να πω στο σημείο αυτό οτι είμαι κάτοχος της 42PX80, για την οποία έχει εξαντληθεί κάθε πιθανόν θέμα συζήτησης στο φόρουμ, αφού το συγκεκριμένο "plasma" απεδείχθη υπερπλάσμα σε οτι αφορά τοσο το value for money, όσο και την απόδοση σαν τηλέοραση. Επίσης να αναφέρω οτι κάποτε (δεν ήξερα βλέπεις τότε...) άκουγα για plasma και νόμιζα οτι οι τηλεοράσεις αυτές είναι εκτοπλασμα... Κούνια που με κούναγε να λες, λέω τώρα.

Στο προκείμενο και ιδού οι εντυπώσεις μου από τις P50G10 & P50X10:

Σχεδιαστικά και οι 2 είναι ανώτερες από τους προκατόχους τους, ιδιαιτέρως η Χ10 η οποία με της ΡΧ80 απέχει παρασάγκας, όπου πλέον δεν είναι τόσο τετράγωνα τα πλαίσια, αλλά καμπύλα και πολύ στοιβαρά. Δεν φαίνονται για ψευτοκατασκευές.

Με την P50G10 απλά μου έπεσε το σαγόνι όταν έκατσα στο booth της πανασονικ και άρχισα ναπαίζω με το τηλεκοντρόλ. Μάυρο; Πίσσα. Καθαρότητα εικόνας; Κρύσταλλο. Χρώματα; Ολοζώντανα, και μια 50άρα οθόνη να καλύπτει το μάτι μου και να ικανοποιεί κάθε μου οπτικό νεύρο.
Αν και αυτά είναι όλα γνωστά για την τηλεόραση από τις κριτικές, η μεγάλη έκπληξη προείλθε από το "φτωχό" συγγεν'η της την P50X10. Η συγκεκεριμένη με άφησε άναυδο! Και όχι γιατί ήταν καλύτερη από την g10, αλλά επειδή ήταν πολύ καλύτερη από την ΡΧ80 που έχω εγώ, ακόμα και αν είναι 8 ίντσες μεγαλύτερη. Καταπληκτική εικόνα, πολύ πιο γεμάτο μαύρο, καλύτερο από την προηγούμενη, 50 ιντσες σε ανάλυση 1366Χ768 που ήταν απολαυστικές σε θέαση, παρόλο που έβλεπα από απόσταση 1,5μ.

Συνδεδεμένο ήταν πάνω τους το DMP-BD30 BluRay της Πανασονικ και βέβαια κεράια τηλεόρασης, όπου ασχολήθηκα αρκετά και με τις 2 εκπομπές.

Αντί συμπεράσματος:
Καλά είναι τα reviews, αλλά αν μια τηλεόραση δεν την δεις με τα ίδια σου τα μάτια, δεν έχεις δει τίποτα. Και το καλό ήταν οτι στο Saturn έκατσα αρκετή ώρα με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και τις επεξεργάστικα αμφότερες.

Και πόσο τις έχουν στο Saturn αν επιτρέπεται?

Εγω παντως δεν ειδα σημαντικες διαφορες σε ΗD της 42PX80 με 42X10 (δεν εχω δει το μεγαλυτερο μοντελο) και πιθανολογο οτι εντυπωσιαστηκες πιο πολυ απο το μεγεθος η οτι λογω μεγαλυτερης αναλυσης (1366x768) της 50αρας φαινονται πιο πολλες λεπτομερειες σε σχεση με την 42PX80.-bye-

Εγω παντως δεν ειδα σημαντικες διαφορες σε ΗD της 42PX80 με 42X10 (δεν εχω δει το μεγαλυτερο μοντελο) και πιθανολογο οτι εντυπωσιαστηκες πιο πολυ απο το μεγεθος η οτι λογω μεγαλυτερης αναλυσης (1366x768) της 50αρας φαινονται πιο πολλες λεπτομερειες σε σχεση με την 42PX80.-bye-

Όπως λες, μπορεί να μην ήταν σημαντικές, αλλά διαφορές υπήρχαν (υπέρ της Χ10), και περίσσότερο εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι έβλεπα HD υλικό σε απόσταση 1,5μ και δεν έβλεπα ούτε πιξελς ούτε πλέγμα ούτε το παραμικρό. Κρ'υσταλο η εικόνα.

Με λίγα λόγια, για HD READY Plasma στις 50 ίντσες, με άφησε με ανοικτό το στόμα.

1199 την P50X10 1899 την P50G10

Επειδή ενδιαφέρομαι και θα αγοράσω σύντομα P46G10 η P50G10 μήπως μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αν διαπίστωσες σε τηλεοπτικό σήμα μεταξύ P50X10 P50G10 ποιά έπαιζε καλύτερα και επίσης αν το τηλεοπτικό σήμα σε αυτές τις ίντσες βλέπεται στα 2.30 - 2,50 μέτρα , η να πάω στις 46' ;Ευχαριστώ.

Επειδή ενδιαφέρομαι και θα αγοράσω σύντομα P46G10 η P50G10 μήπως μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αν διαπίστωσες σε τηλεοπτικό σήμα μεταξύ P50X10 P50G10 ποιά έπαιζε καλύτερα και επίσης αν το τηλεοπτικό σήμα σε αυτές τις ίντσες βλέπεται στα 2.30 - 2,50 μέτρα , η να πάω στις 46' ;Ευχαριστώ.

Σε τηλεοπτικό διαφορά δεν θα δεις. Άλλωστε το Standard Definition του τηλεοπτικού σήματος δεν προσφέρεται για σοβαρά συμπεράσματα. Πάντως και τις 2 που είδα, ίδιες πάνω κάτω μου φάνηκαν, ισως ελαφρά καλύτερη η ανάλυση της Χ10 λόγω του οτι δεν είναι Full HD (πάντα για τηλεοπτικό μιλάμε)

Όσον αφορά την απόσταση, μην κολλάς στα 2,5μ. Όπως σωστά αναφέρθηκε από άλλον συμφορουμίτη σε προηγούμενο ποστ, άλλοι στα 2,5μ βλέπουν βιντεοπροβολέα 90 ίντσες και τους φαίνεται μικρή η οθόνη! Είναι μαθηματικώς βέβαιο πως άμα πάρεις την 46άρα, μετά από λίγο καιρό θα το μετανιώσεις που δεν πήρες 50άρα (άμα σηκώνει βέβαια το πορτοφόλι σου), άμα πάρεις 50άρα θα πεις γιατί δεν πήγαινα λίγο παραπάνω (...επίσης) κ.ο.κ. Σε γενικές γραμμές, η απόσταση για 50άρα είναι στα όρια του ανεκτού για το τηλεοπτικό. Μεγαλύτερη απόσταση θα ήταν βέβαια ευπρόσδεκτη, αλλά δεν νομιζω να υπάρξει πρόβλημα.

Σου προτείνω να πας να την δεις την τηλεόραση από κοντά, και την 50άρα και την 46άρα και να τσεκάρεις την απόδοσή της τόσο σε τηλεοπτικό, όσο και σε HD υλικό και να μας πεις και τα συμπεράσματά σου. Άλλωστε, γνώμη από γνώμη και μάτια από μάτια είναι διαφορετικά.

Δοκιμή της 42G10 από το hdtvtest

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42g10-tx-p42g10b-20090415146.htm

Πολύ καλό γενικά απογοητεύει όσους ενδιαφέρονται για αναλογικά κανάλια και υλικό sd.

Για άλλη μια φορα η Panasonic απογοητεύει με την απόδοση των FullHD μοντέλων της σε σήμα αναλογικό.:frown:

Στα χρώματα νικίεται κατά κράτος από τις αντίστοιχες lcd. Αλλά, δεν ξέρουμε πως οι ρυθμίσεις του wb που υπάρχουν στις ευρωπαικές εκδόσεις μπορούν να βέλτιώσουν τις χρωματικές επιδόσεις. Χειρίζεται πολύ καλά τα 24p, επομενως ξεκαθαρίζεται το τοπίο όσον αφορά αυτό το θέμα. Τώρα το πρόβλημα στο χειρισμό του τηλεοπτικού σήματος αφορούσε τα αγγλικά κανάλια. Εμείς εκπέμπουμε σε 576*432 (είναι αυτό 480i?) και το ίδιο θα εκπέμπουμε και σε ψηφιακό.
Οπότε θέλουμε feedback, από κάποιον που βλέπει τις πιλοτικές εκπομπές των όποιων ψηφιακών και από κάποιον που έχει παίξει με τις ρυθμίσεις του white balance menu.

Last edited:

Χειρίζεται πολύ καλά τα 24p, επομενως ξεκαθαρίζεται το τοπίο όσον αφορά αυτό το θέμα. Τώρα το πρόβλημα στο χειρισμό του τηλεοπτικού σήματος αφορούσε τα αγγλικά κανάλια.

Δεν αφορα τα Αγγλικα καναλια αλλα γενικα ολα τα σηματα χαμηλης αναλυσης ειτε μιλαμε για τηλεοπτικο σημα ειτε για DVD.

Ενας τροπος να παρακαμφθεί το προβλημα ειναι η αγορα ενος καλου DVD recorder που θα ανεβαζει το σημα στα 1080p ωστε να μην γινεται επεξεργασια απο την τηλεοραση.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει σε όλες τις Panasonic ανεξαρτήτως ανάλυσης και τελικά δεν έχει τόσο να κάνει με το scaling όσο με την απόπλεξη. Εκεί οφείλεται και η soft εικόνα των Panasonic με τηλεοπτικό σήμα. Τα screenshots του Vincent με test patterns σε 576i και 576p είναι χαρακτηριστικά. Αντιθέτως το scaling είναι πολύ καλό για τηλεόραση και συναγωνίζεται αυτό του PS3. Πάντως με πραγματικό τηλεοπτικό υλικό εμένα δεν με ενοχλεί, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου.

Χρωματικά πάντως περίμενα κάτι καλύτερο. Δυστυχώς όσοι δίνουν βάση σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να περιμένουν την πιο ακριβή σειρά V10. Η δυνατότητα ρύθμισης των gamma και white balance θα βελτιώσουν την αντίθεση και την ισορροπία των χρωμάτων, αλλά το πράσινο θα παραμένει υπερκορεσμένο.

Έχοντας πλέον δει αρκετά αξιόπιστα reviews νομίζω πως σε θέμα εικόνας η σειρά G συμπεριφέρεται όπως η PZ85 με μόνη διαφορά την ευκολία των ρυθμίσεων gamma, white balance και το λίγο καλύτερο μαύρο.

Last edited:

Χρωματικά πάντως περίμενα κάτι καλύτερο. Δυστυχώς όσοι δίνουν βάση σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να περιμένουν την πιο ακριβή σειρά V10. Η δυνατότητα ρύθμισης των gamma και white balance θα βελτιώσουν την αντίθεση και την ισορροπία των χρωμάτων, αλλά το πράσινο θα παραμένει υπερκορεσμένο.

Μια επισήμανση όσον αφορά το χρωματικό τρίγωνο. Δεν είναι "χάλια" οι μετρήσεις της G10, απλά δεν "κάθονται" πάνω στα πρότυπα όπως έκαναν οι περσινές PZ800 (και υποθέτω οι φετινές V10). Η απόκλιση του πράσινου στο χρωματικό τρίγωνο του HDTVtest ξεγελάει επειδή χρησιμοποιεί διαφορετική κλίμακα ανά άξονα. Οι μετρήσεις του AVforums είναι πιο χαρακτηριστικές:

http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-TX-P42G10-Review.html

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

To πρασινο παντως ειναι πολυ σκουρο και δεν αντιστοιχει στο προτυπο αλλα ταυτοχρονα θα κανει το χορταρι στο γηπεδο πολυ "ζωντανο" πραγμα που θα αρεσει στους ποδοσφαιροφιλους.:D

Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Panasonic TH-L17F1 IPS HDTV With Digital Terrestrial Antennas:

Display: 17″ IPS TFT LCD with LED Backlight
Aspect Ratio: 16:9
Pixel Format: 1366 x 768
Connectivity: SD, HDMI, Composite, Ethernet
Availability: March 20, 2009 in Japan
Price: JPY10,000
http://www.displayblog.com/2009/03/05/panasonic-th-l17f1-17-portable-tv/
attachment.php

Διαθεση μονο για την Ιαπωνικη αγορα για την ωρα.

panasonic_th_l17f1.jpg