Panasonic Lumix TZ5!

Την εχω στα χερια μου δυο εβδομαδες. Λοιπον εχουμε και λεμε:
Μεγεθος καλο, ευκολη στην μεταφορα (την εχω "κυκλοφορησει" στην πισω τσεπη του bluejean). Ποιοτητα foto πολυ καλη - σε χαμηλο φωτισμο λιγο χειροτερη.
Φακος :2thumb22sup: απλα χωρις ανταγωνισμο σε ευρος για το μεγεθος της μηχανης και συναμα ποιοτικος. Μπαταρια καλη αλλα μη πιστευεις αυτα που γραφουν στα specs περι 350~ληψεων. Video καλο για φωτογραφικη μηχανη αλλα ΔΕΝ αντικαθιστα μια βιντεοκαμερα(ταχυτητα συνεχομενης εστιασης,ομαλοτητα zoom,θορυβος).Ευκολια χρησης 10!! Στα θετικα της τα ετοιμα προγραμματα που τις περισοτερες φορες λειτουργουν αψογα, και το συστημα face detection που ανιχνευει τα προσωπα σε μια ληψη και εστιαζει και φωτομετρα με βαση αυτα.Τελικα 9/10. Την συνηστω ανεπιφιλακτα.
Φιλικα Θανασης

Για την ΤΖ5 εχουμε ακούσει καλά λόγια σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από τις άφλασες λήψεις σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες. Εκεί όλες οι κόμπακτ (εκτός από μια σειρά μιας εταιρείας κολλάνε). Για την άλλη PANASONIC την FX100 ο ilias μας δημοσίευσε μερικές λήψεις, όπου μάλλον απογοήτευσε η μηχανή σε σχέση με μια FUJI 6 μεγα των 150 ευρώ.
Η ΤΖ5 φαίνεται ότι είναι μια καλή allround κάμερα. Το ίδιο και η CANON A720IS.

Χαιρετώ και εγώ, κάτοχος της ΤΖ5 εδώ και δυο μήνες. Η μηχανή είναι made in Japan, και το καταλαβαίνεις όταν την πιάσεις! Δεν πρόκειται να ασχοληθώ για άλλη compact στην αγορά, για τουλάχιστον ένα χρόνο! Θα περιμένω πολύ να δω καλό ανταγωνιστή!

Γεια σου κ.Βλασίδη,
Αναλύωντας την ΤΖ5 δεν έχω να πω πολλά πράγματα όπως θα τα περιέγραφες εσύ, απλά εγώ εστιάζω με λίγο ενθουσιασμό στα εξής:
Κατασκευή με ένδειξη (..όχι προσωπική εκτίμηση) Made in Japan, το οποίο δείχνει ότι παρόλο κόμπακτ μαζικής παραγωγής σειράς ΤΖ, σε σέβεται και το ανάποδο. Πρακτικά επαληθεύεται απο το πιάσιμο στο χέρι, μεταλλικό σασί και απαλή λειτουργία των χειριστηρίων. Φαίνεται πως ακόμη η συγκεκριμένη σειρά μηχανών δεν σκέφτεται το μέγιστο κέρδος ως καταναλωτικό προϊόν.
Όμορφο κράτημα στο χέρι λόγω σχήματος - δεν πρόκειται για μεγένθυση πιστωτικής κάρτας όπως πολλές slim compact περηφανεύονται.
Ικανοποιητικότατο iA Mode που σε κάνει να ...βαριέσαι και να νομίζεις ότι η μηχανή διαθέτει μόνο ένα κουμπί: shutter button. Ορίζει τον όρο one point and shoot!
Οθόνη που δεν έχει συναγωνιστή, 3 ίντσες και 460.000 κουκίδες με αυτόματο φωτισμό, όταν κάνεις preview τις φωτογραφίες απλά κολάς και γρήγορα καταλαβαίνεις ότι δεν βρίσκεσαι σε οθόνη υπολογιστή ...αλλά η μπαταρία σε προειδοποιεί ότι ξεχάστηκες.
Η μηχανή είναι ερωτεύσιμο αντικείμενο για τον ερασιτέχνη και η μεταφορά ενός 10Χ ζουμ φακού μέσα στην παλάμη τραβάει τα βλέματα των παρευρισκομένων στην LCD απεικόνιση του εστιασμένου θέματος ..με δόσεις καλοπροαίρετης ζήλιας.
Τα άλλα γνωρίσματα είναι γνωστά - bracketing, exposure compensation, για τον φακό δεν λέμε τίποτα..., ρύθμιση του ελάχιστου shutter speed στο Rec Mode, πολύ έξυπνο High speed Burst (= 6 βολές το δευτερόλεπτο), High Def. Video, και μια μικρή απάντηση στα υποφωτισμένα τμήματα των φωτογραφιών στις κομπακτ: intelligent exposure δηλαδή επιλεκτική αύξηση του ISO μόνο στο υποφωτισμένο κομμάτι της φωτογραφίας.
Χαιρετώ όμως γιατί σας κούρασα και δεν έχω σκοπό να δουλέψω για την διαφήμιση της TZ5!

Λοιπόν επειδή η LX3 που έχω καψουρευτεί είναι πολύ ακριβή και επειδή βλέπω στην γωνία τις πρώτες κόμπακτ με τον Micro 4/3 αισθητήρα, σκέφτομαι σοβαρά να πάρω την ΤΖ5, ειδικά τώρα που παίζει σε πολύ καλες τιμές κάτω απο 300ε.

Σε σκοτεινές λήψεις πόσο "φτωχή" μιλάμε οτι είναι?
Γιατί μου αρέσουν χώρις φλάς οι φώτος (ζεστές)..

Γειά σου φίλε nektar, πριν είκοσι περίπου μέρες αποφάσισα να αγοράσω μια ψηφιακή μηχανή, δεν είχα ιδέα σου ομολογώ, σερφάροντας στο διαδίκτυο αποφάσισα να γραφτώ στο avclub.gr. πραγματικά τα παιδιά εδώ με διαφώτισαν όσον αφορά για τπ ζήτημα που με απασχολούσε και με το ύφος τους με παρότρυναν να ασχοληθώ περισσότερο με το αντικείμενο.:a0210: Για να μην πολυλογώ... ήθελα μια μηχανη, τσέπης με καλο ζουμ, καλό βίντεο καλή ποιότητα φωτογραφίας(απλή φωτογράφιση) και ένα πολύ σημαντικό για μένα, ενεργό ζουμ κατά την διάρκεια βίντεο! Την έχω βέβαια 2 μέρες μόνο, αλλά πιστεψε με αξίζει. Πραγματικά είναι πολυ καλή! Στη συνιστώ.

Υ.Γ. να γιατί θέλω ζουμ στο βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=EU3HPxsqs5E

Y.Γ.2. Είναι πολύ λίγες η μηχανές που έχουν ξεκλείδωτο zoom mode στην λήψη βίντεο.

Δεν ξέρω αν έπρεπε που ανέβασα όλο το βιντεάκι και όχι την διεύθυνση, αλλά το έκανα κατα λάθος! Ζητω συγνώμη.:slapface:

το βίντεο δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου, για φωτογραφίες την θέλω.
Σε σκοτεινές λήψεις πώς πάμε?

Ή πρέπει να τα ακουμπήσω για την LX3?

Αν σε ενδιαφέρουν τα νυχτερινά και ΔΕΝ θέλεις για κάποιο DLSR μηχανή, τότε η καλύτερη λύση μέχρι σήμερα είναι οι 6άρες και 8άρες FUJI F (10/11/20/30/31/40).

Μετά έπονται όλοι οι άλλοι.

Μόλις σήμερα στο dpreview.com δημοσιεύτηκε ένα συγκριτικό (σε μία σειρά από 4 ως τώρα) με τίτλο
"Holidays '08 Compact Camera Group Test Group 4: Enthusiast digital compacts",

που περιλαμβάνει ανάμεσα στις άλλες και την TZ5 (όπως και την LX3 αλλά και την G10 της Canon). Την TZ5 την δίνει "Highly Recommended" (μαζί με την Canon SX110 IS) στο τέλος, και πρώτη βγάζει την LX3 (που είναι όμως πολύ ακριβότερη).

http://www.dpreview.com/reviews/Q408enthusiastgroup/