Σίγουρα αυτός ο φακός ήταν δύσκολος στον σχεδιασμό κι ακόμα πιο δύσκολος στην υλοποίηση, με αποτέλεσμα να έχει πράγματι "ανισόρροπη" συμπεριφορά. Είναι η μόνη από τις μηχανές μου που είναι ρυθμισμένη να τραβάει ριπή (στο αργό), ακριβώς για τους λόγους που περιγράφει ο Κώστας. Τραβάς 3-4 και 99% κάποια βγαίνει πολύ καλή/άριστη, με την προϋπόθεση ότι έχεις στο μυαλό σου το 2,7 Χ... για το διάφραγμα: το 5,6 Χ 2,7 = 15,2 είναι
επιεικώς οριακό, το 4 Χ 2,7 = 10,8 είναι το τυπικό όριο. Το καλό είναι ότι έχεις το δαχτυλίδι που τα γράφει, οπότε είναι δύσκολο να κάνεις λάθος - αφού συνηθίσεις - αυτό βέβαια λίγο έως πολύ ισχύει για όλες τις 1", κι εμένα δεν μου φαίνεται περίεργο λόγω... πολυετούς αρμονικής συμβίωσης με το φορμά!
Τέλος, για καλό jpeg θεωρώ βασικό την ρύθμιση της καμπύλης έκθεσης, τουλάχιστον +2 σκιές -2 φωτεινά (η δική μου είναι στο +3/-3), difraction auto, ISO έως 400 πλην ειδικών περιπτώσεων, iresolution low, idynamic off, και photo style scenery με contrast -1, sharpness 0, NR -1.