Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Re: Panasonic LX100

το βίντεο το έχω αφήσει εκτος για την ώρα....

Το έχω ξαναπεί, η sony έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της αλλαγης φακών. Μ έναν καλο φακό και ειδικά prime έχεις άλλη εικόνα συνολικά.
Τοσυγκριτικο έχει νόημα μονο για κάποιον που θέλει μια καλη super compact χωρίς ν αλλάζει φακούς , με καλη εικόνα και καταπληκτικό βίντεο.
για μένα, σαν b camera είναι ότι πρέπει , κι έχω το ατού του 4Κ βίντεο.

Δεν θα έδινα τόσα χρήματα για "πρωτη" μηχανή, εκτος αν είχα πρωταρχικό σκοπο το βίντεο και ειδικά το 4Κ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μια μικρή διόρθωση για τις τελευταίες φωτό, είναι όλες crop 200% για να δούμε καλύτερα τις διαφορες και όχι 100%.

Αν και δεν έχω κάποιο ευρυγώνιο prime ,εχω τον sony sel 10-18mm f/4 κι εδώ οι διαφορες είναι μεγαλύτερες στα ακρα (στα 24mm).
Αυτή είναι η "αχιλλειος πτέρνα" της LX100, τα ακρα στα 24mm, ειδικά με ανοιχτό διάφραγμα

corner wide open 200% crop (f1.7 vs f/4)

corner_open by toxotis70, on Flickr

corner f/8

corner_f8 by toxotis70, on Flickr

Einai ακριβώς στο ίδιο επίπεδο Ηλια , και ο σονυ στα 16mm.
Απλα ο φακός της lx100 κάνει κάποιους συμβιβασμούς για να κρατηθεί μικρός και φωτεινος.
Έχει έντονη παραμόρφωση στα 24mm kai η διόρθωση χαλάει τα πράγματα (τα ιδια φυσικά ισχύουν και για τον sony kit φακό, σε πιο μικρο βαθμό).

για μενα δεν έχει νόημα εδώ το "ϊσοδυναμο" , κοιτάω τι προσφέρει η κάθε μια στις ακραίες συνθήκες της (των φακών τους για την ακρίβεια).

Το είχα ανεβάσει το κροπάρισμα που κάνει για να διορθώσει γεωμετρία
http://avclub.gr/forum/showthread.php/119474-Panasonic-LX100?p=1057196874&viewfull=1#post1057196874

Κάπου 9-10Μπ χρησιμοποιεί και στις γωνίες που είναι τεντωμένες ακόμη λιγότερο. Δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα ..

Ρωτάω όμως μήπως κάτι στράβωσε επειδή στα δείγματα του Imaging Resource είδα καλύτερη συμπεριφορά κατα την μετατροπή απο RAW (θα ανεβάσω κροπ απο εκεί ..)
http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-lx100/LX100hVFAWB.RW2.HTM
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a6000/A6000hVFAWB.ARW.HTM

Το ισοδύναμο ενδιαφέρει όσους είναι να αγοράσουν ανάμεσα στις δύο .. αλλά θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους πάντες γιατι είναι η μόνη δίκαιη σύγκριση. Συγκριση ευκρίνειας για ίδιο DOF/θόρυβο οχι "ναι μεν πλεονέκτημα εδώ αλλά πρόβλημα εκεί" ..

Αυτο που κάνεις είναι μηλα με πορτοκάλια .. βέβαια εσυ το ξέρεις και βγάζεις τα συμπεράσματα που χρειάζονται σε εσένα .. το επισημαίνω όμως για αυτούς που διαβάζουν.

Αλήθεια .. υποστηρίζεται η LX100 απο DxO ??.

Γιαννη τα RAW υπάρχουν ?.

Όχι δεν υποστηρίζεται από το DXO ,στο LR έγιναν τα συγκριτικά.
Ta RAW είναι τεραστια και το upload μου είναι για κλάματα!

επίσης διαφωνώ με το σκεπτικό σου για τη σύγκριση (υπάρχουν πολλά "σκεπτικά" άλλωστε).

Έτσι κι αλλιώς είναι μήλα με πορτοκαλια... απλα εγώ κοιτώ το καλύτερο (και χειρότερο) που δίνει η κάθε κάμερα, σε κάποιες περιπτώσεις.
Δεν μ ενδιαφέρει πχ το απολυτο DOF, κανεις φωτογράφος δε βγάζει φωτό με βάση αυτό άλλωστε.

Αυτό είναι "παρελκομενο" και δεν το βάζω ποτε στο συγκριτικό (μονο σαν υποκειμενική εντύπωση).

Πχ εμενα (και πολλούς άλλους) τους ενδιαφέρει σε μια εκδήλωση να μπορούν να τραβήξουν αξιόλογες φωτό , που σημαίνει σε πρωτη φάση "καθαρές" φωτό, όχι "κουνημένες" , αρα υψηλη ταχύτητα κλείστρου. Εκεί το DOF πάει περίπατο, εκτος αν μιλάμε για πορτραιτα.

Το ίδιο και όταν τραβας τοπίο, ή αρχιτεκτονικη φωτό... σε νοιάζει μονο να έχεις την πιο sharp εικόνα και το μεγαλύτερο βάθος πεδιου, άσχετα με τις ρυθμίσεις , διάφραγμα κλπ (συνήθως με τριποδο) ....

Τεσπα, υπάρχουν πολλά σενάρια και νομίζω τα έχω εξηγήσει και το σκεπτικό μου επίσης... και δεν αρνήθηκα να βάλω κάποιο άλλο δείγμα που μου ζητήθηκε.

Αν θες κι εσύ κάτι άλλο , πολύ ευχαρίστως. :p

ΥΓ... στην ουσία δε διαφωνούμε, απλα εγώ παίρνω κάποιες περιπτώσεις και τις εξετάζω πιο ρεαλιστικά. Το αποτέλεσμα μετράει , όχι τα σκέτα νούμερα!

Last edited:

Όχι δεν υποστηρίζεται από το DXO ,στο LR έγιναν τα συγκριτικά.
Ta RAW είναι τεραστια και το upload μου είναι για κλάματα!

επίσης διαφωνώ με το σκεπτικό σου για τη σύγκριση (υπάρχουν πολλά "σκεπτικά" άλλωστε).

Έτσι κι αλλιώς είναι μήλα με πορτοκαλια... απλα εγώ κοιτώ το καλύτερο (και χειρότερο) που δίνει η κάθε κάμερα, σε κάποιες περιπτώσεις.
Δεν μ ενδιαφέρει πχ το απολυτο DOF, κανεις φωτογράφος δε βγάζει φωτό με βάση αυτό άλλωστε.

Αυτό είναι "παρελκομενο" και δεν το βάζω ποτε στο συγκριτικό (μονο σαν υποκειμενική εντύπωση).

Πχ εμενα (και πολλούς άλλους) τους ενδιαφέρει σε μια εκδήλωση να μπορούν να τραβήξουν αξιόλογες φωτό , που σημαίνει σε πρωτη φάση "καθαρές" φωτό, όχι "κουνημένες" , αρα υψηλη ταχύτητα κλείστρου. Εκεί το DOF πάει περίπατο, εκτος αν μιλάμε για πορτραιτα.

Το ίδιο και όταν τραβας τοπίο, ή αρχιτεκτονικη φωτό... σε νοιάζει μονο να έχεις την πιο sharp εικόνα και το μεγαλύτερο βάθος πεδιου, άσχετα με τις ρυθμίσεις , διάφραγμα κλπ (συνήθως με τριποδο) ....

Τεσπα, υπάρχουν πολλά σενάρια και νομίζω τα έχω εξηγήσει και το σκεπτικό μου επίσης... και δεν αρνήθηκα να βάλω κάποιο άλλο δείγμα που μου ζητήθηκε.

Αν θες κι εσύ κάτι άλλο , πολύ ευχαρίστως. :p

ΥΓ... στην ουσία δε διαφωνούμε, απλα εγώ παίρνω κάποιες περιπτώσεις και τις εξετάζω πιο ρεαλιστικά. Το αποτέλεσμα μετράει , όχι τα σκέτα νούμερα!

Βρε 2 RAW Θελω απο το συγκριτικο με την LΧ100 σε f/1.7 και ο κιτ Sony σε f/3.5 .. 35MB είναι .. πόσο θα πάρει !!

Για την σύγκριση .. είναι σαν να συγκρίνεις κατανάλωση αυτοκινήτων και το ενα πάει με 120 και το άλλο με 160 .. ;)

Aφου θέλεις το ίδιο motion blur τότε σωστά χρησιμοποίησες ίδια ταχύτητα. Ομως γιατί να μην χρησιμοποιήσεις και ίδιο DOF/θόρυβο ωστε να μείνει μόνο ο τομέας ευκρίνεια εφόσον αυτό εξετάζεις ??
Δεν μπορείς να συγκρίνεις οταν παίζουν πολλές παράμετροι ταυτόχρονα .. Βέβαια το θέμα ήταν αρχικά ο θόρυβος και αρα το τεστ είναι ΟΚ .. αλλά λέω οτι εφόσον ανακατεύουμε και την ευκρίνεια χρειάζεται μια διευκρίνηση (όπως και έγινε) ή άλλο ξεχωριστό τέστ αν υπάρχει ανάγκη.

Προσωπικά δεν θέλω άλλα δείγματα ήδη ανέβασες πάρα πολλά .. Thanks μόνο τα δυο RAW αν γίνεται ..

υπαρχουν πολλα "σεναρια" στο μυαλο του καθενος!
Εγω ειμαι προθυμος να πραγματοποιησω οσα μπορω.... ο χρονος μου δεν ειναι απειρος! :p

Αυτο που ρωταω εσενα, ειναι να μου πεις ενα "πραγματικο" σεναριο και να το "δουλεψουμε" οσο θες... οχι μονο συγκριση για τη συγκριση.

Θα προσπαθησω ν ανεβασω τα 2 Raw...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για την σύγκριση .. είναι σαν να συγκρίνεις κατανάλωση αυτοκινήτων και το ενα πάει με 120 και το άλλο με 160 .. ;)

Αφού το ένα έχει τελική 120 και το άλλο 160 , τι να κάνω ? :p
Μ ενδιαφέρει η κατανάλωση στη μεγιστη ταχύτητα .... του καθενός!:2thumb22sup:

επίσης επιμένεις στο ίδιο DOF , που όπως είπα είναι αποτέλεσμα και όχι ζητούμενο .
Μπορεί κι αυτό ν αποτελέσει ζητούμενο, αλλα είναι θέμα αλλου συγκριτικού!

ΥΓ... ορίστε και τα 2 raw, https://www.dropbox.com/s/qy1k6hynesjrfgg/Archive.zip?dl=0

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic LX100

για να ανακεφαλαίωσουμε και να μείνει και κατι απο τα τεστ του Γιάννη πιστευω οτι η μηχανη τα παει αρκετα καλα συνολικά αλλα σχεδιάστηκε με κάποιους συμβιβασμούς αλλιως θα ειχε σβήσει απο το χάρτη τα εισαγωγικά μοντέλα μ43,ΑPSC με τον κιτ φακο, μια επιλογη που πολλοι ξεκινούν και μένουν σε αυτη.

ο φακος της δειχνει να εχει αρκετα καλή αποδοςη στην εςτιακη απο 50-75mm ακομη και σε συγκριςη με prime φακους αλλα υστερεί στο ευρυγωνιο και συγκεκριμένα στα 24mm (ιςως εδω θελει περιςςοτερο ψάξιμο στα 28mm, 35mm), κατι που σε συνδιασμο με την μείωση της ανάλυσης απο το κροπ του αιςθητηρα φανερώνει τις σχεδιαστική αδυναμία της να καλυψει σε ολο το εύρος τον αιςθητηρα με την ιδια αποδοςη.

Γιάννη νομιζω οτι αρκετα σε κούρασσμε, αν θελεις μετέφερε μας και την αίσθηση που εχεις στις δυο κλαςςικες εστιακες που ανέφερα και δεν καλύψαμε, πλησιάζουν σε αποδοςη αυτη των 24mm η αυτη των 75mm?

Γνωμη μου ειναι , οτι δεν εχει νοημα να παει κανεις σε m4/3 σωμα και κιτ φακο (τουλαχιστον μικρο σωμα , δε μιλαω για EM1 - GH4 ) , αφου η LX100 καλυπτει σε μεγαλο βαθμο τις αναγκες καποιου που δεν σκοπευει να επενδυσει σε primes και τηλεφακους.
Με καποιο συμβιβασμο στα 24mm , μπορει να καλυψει ικανοποιητικα ακομα και 1-2 primes , ισως κι ενα καλυτερο ζοομ , οπως ο 12-35.

αν καποιος θελει , μπορω να δοκιμασω κι εναν oly 12mm ή τον 12-35 σε σχεση με την LX100 , υπαρχει προσκληση ανοιχτη! :p

Να πω φυσικα, οτι για μενα, παιζει μεγαλυτερο ρολο η συνολικη αποδοση, η φωτεινοτητα του φακου (και εμμεσως το DOF) και λιγοτερο η οξυτητα στα ακρα .

Last edited:

το 4Κ einai το "τυράκι"..... αλλα και σε φωτό δε πάει άσχημα!
Είναι σίγουρα η καλύτερη compact zoom που μπορείς να πάρεις , συνολικά.

Όπως είπα ξανά, με μια καλύτερη τιμολόγηση θα ήταν μεγάλο hit για τη panasonic !
Δεν αποτελεί σίγουρα το value for money της olympus XZ2 .

νομιζω οτι μια GM1 με ενα 12-32 κιτ που ειναι εξαιρετικός φακος ειναι μια χαρά συγκριςη, η αρχική της τιμη ηταν κοντα στην τιμη της LX100 και περιπου εκεί θα δουμε και την GM5+12-32 (γύρω στα 700-750 ), αν πάμε σε φωτεινους prime ή ζουμ του χιλιάρικου 12-40/12-35/2.8 οι διαφορες θα ειναι και εκεί μεγάλες και δεν νομιζω να χρειαζεται να συγκρίνουμε ανόμοια τιμολογιακά προιοντα

αν είμασταν κοντα θα σου δάνειζα εγω την δικη μου (δηλ. της γυναίκας μου αν μπορέσω να της την παρω 😀 ) αλλα μένω ΠΕΙΡΑΙΑ, αν δεν υπάρχει αλλος διαθέσιμος θα δω μην μπορώ να κλέψω χρονο καποιο Σ/Κ απο τα επόμενα που ανεβαίνω βόρεια

Last edited:

Γιάννη από Δευτέρα την περιμένω (την gm1), κοντά είμαστε φίλε, ευκαιρία να πιούμε καφέ παρέα...

edit: αν είναι και ο Κώστας ακόμα καλύτερα :a0210:

edit: αν είναι και ο Κώστας ακόμα καλύτερα :a0210:

αν το κανονίσετε ενημερώστε με μήπως καταφέρω να έρθω, θα φέρω την ΕΜ1 ή οτι αλλο φακο θέλετε που μπορει να ενδιαφέρει και εχω 12-40/2.8,20/1.7,25/1.4,

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

το βιντεακι μας εξηγεί τις βελτιωςεις που έκανε η Panasonic στο AutoIso