Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Εγώ παντως τρεις ημέρες τωρα που ειμαι στα σοκακια της Κωνσταντινούπολης την Ε-Μ1 μου χαϊδεύω, η γυναίκα μου τρέχει στα ψώνια....

Αν η μηχανή μου ηταν απο πλαστικό θα είχα σοβαρό πρόβλημα....:afro:,

μηχανη που δεν με εμπνέει αιςθητικα ή λειτουργικα να φωτογράφηςω ομολογώ οτι θα είχα πρόβλημα να την κρατήσω για πολυ ώρα αλλα καταλαβαίνω και την αλλη πλευρά μιας και αυτο που μετράει τελικα ειναι το αποτελεςμα : η φωτογραφία

Last edited:

Εγώ παντως τρεις ημέρες τωρα που ειμαι στα σοκακια της Κωνσταντινούπολης την Ε-Μ1 μου χαϊδεύω, η γυναίκα μου τρέχει στα ψώνια....

Αν η μηχανή μου ηταν απο πλαστικό θα είχα σοβαρό πρόβλημα....:afro:,

ε μα! Σαν πλαστική κούκλα ένα πράμα :p

μηχανη που δεν με εμπνέει αιςθητικα ή λειτουργικα να φωτογράφηςω ομολογώ οτι θα είχα πρόβλημα να την κρατήσω για πολυ ώρα αλλα καταλαβαίνω και την αλλη πλευρά μιας και αυτο που μετράει τελικα ειναι το αποτελεςμα : η φωτογραφία

και με την πλαστική κούκλα μπορεί να έρθει το αποτέλεσμα. Χώρια που μερικούς μπορεί και να τους εμπνέει παραπάνω :flipout:

Πάντως σοβαρά τώρα. Η φωτογραφική μηχανή είναι ένα εργαλείο, και κάθε εργαλείο, πέρα από τη δουλειά που πρέπει να κάνει, πρέπει να εμπνέει και εμπιστοσύνη στον μάστορα που το χρησιμοποιεί.

Παντως οταν περπατώ στα επικίνδυνα σοκάκια κρατώ την μηχανη πολλές φορες απο τον φακο σαν γκλοπ με το handgrip περαςμενο και εχω εμπιστοσύνη οτι ακομη και σε τέτοια χρηση θα ανταποκρηθει (λογω κατασκευής), με πλαστικό εργαλείο στο χέρι τι φόβο να προκαλέσω?:flipout:

Re: Panasonic LX100

Είναι τόσο άκυρα τα σχόλια μου όσο άκυρο είναι να κρίνουμε μια φωτογραφική από την εμφάνιση της.
Το ένα φέρνει το άλλο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απάντηση σε προηγούμενο ποστ του atari.

Κατι δεν εχεις καταλαβει σωστα τοτε. Δεν κριθηκε μονο απο την εμφανιση. Ειναι topic για μια καινουρια φωτογραφικη μηχανη. Θα σχολιαστει και η εμφανιση της, ειτε καποιους τους απασχολει είτε οχι. Οσους δεν τους απασχολει απλα προσπερνανε, δεν ειναι αναγκη να γεμιζουμε το topic με ακυρα posts.

Απάντηση: Panasonic LX100

Βρε παιδιά, δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις. Κάποιοι ενδιαφέρονται και για την εξωτερική μορφή του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν. Προφανώς μάλλον αυτό ενδιαφέρει σε ένα βαθμό και τους κατασκευαστές, αλλιώς δεν θα υπήρχε το βιομηχανικό ντιζάιν ως έννοια. Ναι μεν προέχει το αγγλοσαξωνικό form follows function, ωστόσο ακόμη και αυτό αφήνει κάποια σοβαρά ενίοτε περιθώρια.

Re: Απάντηση: Panasonic LX100

Θα συμφωνήσω με τον atari4. Αν δεν μας ενδιαφέρει ένα θέμα, απλά προσπερνάμε. Δεν βοηθάει κάπου να δηλώνουμε κάθε φορά ότι δεν μας ενδιαφέρει το θέμα.

Η εμφάνιση μιας μηχανής, είτε φωτογραφική είτε δίτροχη είτε τετράτροχη κι αν είναι αυτή, πάντα ήταν, είναι και θα είναι ένα κριτήριο αξιολόγησης. Όλοι συμφωνούμε ότι αυτό το κριτήριο δεν είναι πρωτεύουσας σημασίας, για άλλον είναι πέμπτο, για άλλον δέκατο ιεραρχικά. Υπάρχει όμως. Σε όλα τα reviews και στις απόψεις χρηστών καταγράφεται και σχολιάζεται.

Για μένα η ιεραρχία στην αξιολόγηση μιας μηχανής είναι: απόδοση, κόστος, λειτουργικότητα/εργονομία/αίσθηση, και τέλος εμφάνιση. Αν η μηχανή που επιλέγω για αγορά με εκφράζει και με εμπνέει και αισθητικά είναι μπόνους. Αν όχι, θα συμβιβαστώ και θα την αγοράσω πάλι, εφόσον διαπρέπει σε άλλον τομέα.

Μια LX100 θα τη θέλαμε ακόμη και σε ροζ, αν μας τη χάριζαν. Όταν είναι όμως ώρα να δώσουμε τα ωραία μας λεφτουδάκια, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι π.χ. τα πλαστικά και τα λαστιχένια μέρη της LX100 είναι σε σκούρο καφέ και όχι σε μαύρο όπως φαίνεται σε πολλές εικόνες που κυκλοφορούν, για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Οι περισσότεροι θα επιλέξουν το μαύρο όπως γίνεται πάντα, αλλά αυτοί που θα επιλέξουν το ασημί, να ξέρουν ότι επιλέγουν silver/brown και όχι silver/black.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic LX100

Προσωπικά να εξηγήσω οτι την λεξη <Αισθητική> στην φωτογραφική μηχανη την χρησιμοποιώ ευρύτερα για να περιγράψω οχι μονο την εμφάνιση της φωτογραφικής μηχανής αλλα πολλά αλλα πράγματα ταυτόχρονα που διεγείρουν τις αισθήσεις μας την ώρα που φωτογραφίζουμε, την αίσθηση των κουμπιων - ροδελων, την υφή των υλικών και της επένδυσης μετα απο πολύωρη χρηση, τον ήχο του κλειςτρου αλλα και την αίσθηση που εχει αυτο οταν το πατάς και αλλα ασήμαντα πράγματα για πολλούς άλλους.

Παντως για να επανέλθω στην LX 100 η συγκριςη που ηθελα να δώ με την σειρά Χ100 πήρε έναυσμα απο την μη εμπορική και παράξενη κινηςη της Πανασονικ να βγάλει μια compact μηχανη με φωτεινό ζουμ χωρίς ομως αυτόματα προγράμματα, μηχανη κυρίως για φωτογράφους και οχι για τον οποιοδήποτε οπως και η Χ100, επιςης και τιμολογιακά δεν εχει σχέση με την Χ30 αλλα πληςιαζει την Χ100s και πιστευω το ίδιο να συμβαινει και απο πλευράς συνολικής εικόνας, τωρα σε μια τέτοια συγκριςη αν η Χ100 ειναι με σταθερό ζουμ ειναι στα υπέρ της για την αποδοςη σε συνδιασμο και με τον μεγαλύτερο αιςθητηρα, αλλα και στα κατα της για την συνολικη ευχρηστία της, εύκολα μπορει κανεις να κλειδώσει τον φακο της LX100 για οσο χρόνο θέλει στα 35mm.

εξαιρετικα ενδιαφερον μοντελο απο την Panasonic και (για μενα) οχι τοσο για το 4k αλλα για την ολη φιλοσοφια που θυμιζει (οντως) Fuji...

αν ηταν μικροτερη και φθηνοτερη, θα την ζηταγα απο τον Αγιο Βασιλη...

με μεγεθος περιπου σαν την x1oos και τετοια τιμη, θα κοιμαμαι ευτυχισμενος αγκαλια με την Fuji για πολυ καιρο ακομα...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic LX100

...θα ηθελα να δώ ενα συγκριτικό με την Χ100s που παρότι ειναι ακριβότερη, εχει σταθερό φακο και εχει και μεγαλύτερο αιςθητηρα, αν η μικρότερη (σε αιςθητηρα, μέγεθος) LX 100 την καλύπτει έστω και 70-80% σε ποιότητα Raw...

Διαθέσιμα αρκετά αρχεία πλέον στο comparometer του imaging resource, οι πρώτες συγκρίσεις που έκανα με την x100s πολύ ενθαρυντικές - πιστεύω ότι το 80% το έχουμε, κρατώντας μια επιφύλαξη για (τι άλλο?) τις γωνίες...

Last edited:

το amazon uk την εχει στις 725 λιρες μαζι με τα μεταφορικα για pre-order... περιπου 905 ευρω...

διαθεσιμη - λεει - απο 20 Νοεμβριου...

μαλλον στα 1.οοο ευρω θα την δουμε εδω...

η GX7 ειναι αυτη την στιγμη στο χιλιαρικο και εξω στις 650 λιρες μαζι με 20αρη φακο...

ασε που μπορει να δεχθει κι οποιον φακο θες απο m4/3 θυσιαζοντας λιγο μεγαλυτερο μεγεθος σωματος...

_9880035_copy.jpeg

Περιμενω απαντηση από την αντιπροσωπεια, μολις μαθω θα ενημερωσω παραυτα. Πάντως, πριν τα Χριστούγεννα.....:music-smiley-005:

εξαιρετικα ενδιαφερον μοντελο απο την Panasonic και (για μενα) οχι τοσο για το 4k αλλα για την ολη φιλοσοφια που θυμιζει (οντως) Fuji...

αν ηταν μικροτερη και φθηνοτερη, θα την ζηταγα απο τον Αγιο Βασιλη...

με μεγεθος περιπου σαν την x1oos και τετοια τιμη, θα κοιμαμαι ευτυχισμενος αγκαλια με την Fuji για πολυ καιρο ακομα...

Θυμίζει μονο πρόσφατα Fuji αλλα στην ουςια η Panasonic ειχε λανσάρει το 2007-8 αν θυμάμαι καλά την compact LC10 (θηρίο) και την συνέχεια της στα 4/3 L1 , την δευτερη την εχω ακομη, ειναι ίδιας φιλοσοφίας και σχοδιαςμου αλλα αρκετα μεγαλύτερη σε μέγεθος μηχανη απο την LX100.

Η X100 ειναι παντως μεγαλύτερη σε μέγεθος και θα εχει πιστευω 300ευρω διαφορα τουλαχιςτον,

Συγκρίσεις με GX7+20 που παίζει σε προςφορα δεν νομίζω οτι παίζουν ρόλο μιας και αλλη ειναι η ευελιξία της LX100 σε συνδιασμο με την φωτεινοτητα του φακού.

Να και τα ευρυγώνια RAW, απο το ephotozine ..

Βέβαια οι λήψεις δεν είναι κατάλληλες για κριτική ευκρίνειας στα άκρα αλλά το κάδρο το βλέπουμε.

Παραμόρφωση στο RT γύρω στο 0,25 ( ενω η G7 Χ είναι στα 0,35 και η G1 X II στα 0,40+ !!) και παρόλο που δεν είναι μεγάλη η παραμόρφωση πάλι κροπαρεται πολύ κάδρο (μάλλον για να κρυφτούν οι άκρες )

Χρησιμοποιούνται κάπου 9,0 Mp απο τα διαθέσιμα 12,5 τα οποία μετά μεγενθύνονται κατα 1,12 για να μην καταλάβει ο χρήστης το κροπάρισμα.

Oπως φαίνεται αν θυσιάσεις λιγο την ευκρίνεια στις γωνίες παίρνεις καλό καδρο 22mm FF ... αρκεί να μην χρησιμοποιείς converter που πετσοκόβει ;)

LX100-24MMCROP.jpg

Last edited: