Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic LX100

σκεπτομενος ως χρηστης μπορει, σκεπτομενος ως φωτογραφος οχι.

Μα σαν ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ το σκέφτομαι και σαν χρήστης Panasonic πολλών μοντέλων, το ιδανικό ειναι και τα δυο αλλα αν ειναι να διαλέξω προτιμώ κατι που δουλεύει και στο βιντεο δηλ. την άμεση επιλογή σημείου εςτιαςης παντού μέσα στην οθόνη, δουλεύει ακομη και με κλειστή οθονη οταν εχει κανεις το μάτι στο EVF, ναι το βάλανε κι αυτο γιατι το EVF ειναι στην άκρη και μπορει το δάχτυλο να σύρετε στην οθονη, δεύτεροντως την απίστευτη ευκολία άμεσης σποτ φωτομέτρησης οπουδήποτε στην οθόνη με σημείο φωτομέτρησης αλλο απο αυτο της εςτιαςης , αυτα τα ψάχνει και τα εφαρμόζει μόνο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ που ξέρει πολυ καλά την μηχανή του οχι απλός χρήστης, την δευτερη λειτουργία αν ρωτήσεις τους περισσότερους με Πανασονικ ούτε κάν ξέρουν οτι δουλεύει με το touch και μονο, μετα δεν μιλώ για ευκολία μεγενθυνσης , επισκοπησης κλπ.,

επισης το EVF της μηχανής ειναι ίδιο με αυτο της GX7 χωρίς ανάκληση, θα έλεγα αρκετα ποιοτικό και μεγαλο, το rainbow effect απο οτι διάβασα υπάρχει δεν ξερω ποςο και αν επηρεάζει, απο gx7 που ειδα δεν είχα κανένα πρόβλημα και η όραση μου ειναι χάλια.

τελος αν ηθελα σπαστή οθονη θα την ηθελα πλήρως σπαστή στην μηχανή, αυτο θα αύξανε πιστευω ελαφρώς και τις διαστάσεις της για την απαραίτητη στήριξη.

Last edited:
Re: Panasonic LX100

σκεπτομενος ως χρηστης μπορει, σκεπτομενος ως φωτογραφος οχι.

Ποιος τους βγάζει αυτούς τους κανόνες ήθελα να 'ξερα.
Πολύ σωστή η απάντηση του Κώστα. Το touch είναι ακόμη μια σοβαρή δυνατότητα στο οπλοστάσιο του (χωρίς προκαταλήψεις) φωτογράφου.
Μπορεί και να κάνω λάθος όμως. Γιατί εγώ είμαι χρήστης touch και βγάζω snapshots.

Αλλά ξέχασα. Για τους "πραγματικούς" φωτογράφους βγήκε και η Leica M60 limited.
Όχι μόνο χωρίς οθόνη αφής, αλλά χωρίς καν οθόνη. :flipout:

Leica-MP-silver-rangefinder-camera.jpg

Last edited:

to rainbow effect δεν το βλεπουν ολοι, ευτυχως.
Αλλα γι αυτους που το βλεπουν (οπως εγω) ειναι αναθεμα!
Ηταν και ο λογος που αλλαξα βιντεοπροβολεα ....

Το 4Κ limit στα 15 λεπτα ειναι για λογους υπερθερμανσης.

Πολυ καλη η μηχανη, απλα εχει μερικα αρνητικα που ειναι σημαντικα (για μενα).

Το 4Κ limit στα 15 λεπτα ειναι για λογους υπερθερμανσης.

Το όριο μειώνεται κι άλλο σε υψηλή θερμοκρασίας περιβάλλοντος φαντάζομαι.

Έστω κι έτσι, καλό είναι που προσφέρει 4Κ. Μακάρι και η α7s να έδινε έστω και 10 λεπτά 4Κ.

h A7s einai full frame, δε γινεται σε τοσο μικρο σωμα και 4Κ intrenal.

Το όριο μειώνεται κι άλλο σε υψηλή θερμοκρασίας περιβάλλοντος φαντάζομαι.

Έστω κι έτσι, καλό είναι που προσφέρει 4Κ. Μακάρι και η α7s να έδινε έστω και 10 λεπτά 4Κ.

Εγω παντως που εχω touchscreen, δεν την χρησιμοποιω καθολου.. μεχρι και στο manual focus δλδ που θελω να παω αριστερα ή δεξια στην οθονη, ξεχνιεμαι και το κανω με την ροδελα.. Συνηθεια νομιζω πως ειναι..

Θα το ξαναπω... Πρεπει να βγει οπωσδηποτε μια xz-3 με αισθητηρα μ4/3, με tilt, touch, nd και μετριο βιντεο.. Με λιγα λογια κατι που να διαφερει απο την προταση της panasonic, οπως δλδ ειναι και το λογικο.. Κανε το θαυμα σου ρε oly να τελειωνουμε!

Ο χρονικος περιορισμος στο βιντεο τι σημαινει στην πραξη ?

Τραβας 15 λεπτα σερι, και μετα πρεπει να περιμενεις καμποσο, ή απλα στοπ, και συνεχεια ?

Compact χωρις φλας; Βεβαια μετα θυμηθηκα οτι όλο το καλοκαιρι εβγαλα κυριολεκτικά χιλιαδες φωτογραφίες αλλα ουτε μια με φλας!
Μαλλον με τους νεους φωτεινους φακους αργοπεθαινει...

στοπ και νεα λήψη στα καπάκια.

Και στα καπάκια θα σου ξανασβήσει, αφού δεν πρόλαβε να κρυώσει.

Ή θα σου βγάλει μια ένδειξη σαν αυτή, κι αν την αγνοήσεις, το βίντεο θα είναι τίγκα στον θόρυβο. Και σε λίγο πάλι θα ξανασβήσει, για προστασία.

ELuXc3.jpg

Last edited:

δεν ειναι ο κλασσικος χρονικος περιορισμος των 30 λεπτων της Ευρωπαικης Ενωσης.

Εκει ναι, μπορεις στο καπακι να ξανατραβηξεις βιντεο

Εδω τα πραγματα αλλαζουν... αν υπερθερμανθει η καμερα (το καλοκαιρι ιδιαιτερα) πρεπει να περιμενεις καμποση ωρα (αγνωστο ποσο φυσικα) για να ξανατραβηξεις αλλα 15 λεπτα.

πολύ αρνητισμό βλέπω για μια μηχανή που στα μάτια μου έχει πολλά θετικά.
Προφανώς έχει και αρνητικά, αλλά δεν υπάρχει τέλεια μηχανή (ακόμα) που να καλύπτει όλους.
Και το αναφέρω διότι πρόσφατα, για αλλες μηχανές (RX100 III, FZ-1000) που επισης ειχαν καποια αρνητικά, η υποδοχή ήταν πολύ θερμή.

Είναι από τα μοναδικά υβρίδια που προσφέρουν το future-proof 4K φορμά βίντεο σε τιμή τόσο χαμηλή.

Επίσης φωτογραφικά είναι πολύ νωρίς να την κρίνουμε.
Πάντως στα χαρτιά μου φαίνεται καλύτερη από την RX100 III που παίζει στην ίδια κατηγορία και λεφτά.
Άν μπορεί να συγχρονίσει και με τα φλας σε ψηλό shutter speed (για όσους παίζουν με τα φλας αυτό σε σώζει από πολλά έξοδα)...τότε για μένα αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά της.
Και το γεγονός ότι έχει λίγα μεγαπίξελ σε τέτοιο αισθητήρα πιστευω θα βοηθήσει να έχει πολύ καλή εικόνα.

Υ.Γ. ΔΕΝ έχει ούτε touchscreen.
Προσφέρει φλασάκι με τη μηχανή.

απο εικονα μια χαρα θα ειναι.... απο ευκολιες πασχει .

Δεν εχει ουτε touch screen , εισαι σιγουρος ?
Ουτε σπαστη, ουτε touch , ειναι μεγαλο μειονεκτημα οπως και να το δεις ....

αν τα ειχε αυτα , θα την εβαζα στο στοχαστρο (γι αργοτερα ομως).