Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Απάντηση: Panasonic LX100

Πάντως για μένα ο βασικότερος λόγος για να σκεφτώ την αγορά της θα είναι η ταχύτητα εστίασης, ημέρα και νύχτα...
Αν εστιάζει σαν compact, ευχαριστώ δεν θα πάρω...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Κρίνοντας από το AF-S που έχω δοκιμάσει στην GH4 και FZ1000, είναι απίθανο η LX100 να εστιάζει σαν κόμπακτ, αφού κι αυτή ενσωματώνει DFD.

Re: Panasonic LX100

Αν δεν έχει phase detect μην περιμένεις θαύματα στην ταχύτητα εστίασης την ημερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Update: δεν έχει phase detect, contrast detection κανει.

Απάντηση: Re: Panasonic LX100

έχοντας κανει χρηση πολλών ακαθρεπτων Panasonic αλλα και έχοντας 5 λεπτά λειτουργίας - γνωριμίας της FZ 1000 με την νέα πατέντα εςταιςης και τεσταροντάς την στα δύσκολα, προβλέπω οτι η μηχανή θα ειναι απο τις ταχύτερες που υπάρχουν σε εστίαση SAF, σε CAF δεν ξερω βεβαια αλλα και εκεί με φως νομίζω πως δεν θα εχει θέμα αφου ο φακός ειναι Φιξ και βελτιστοποιημενος και η τεχνογνωσία υπάρχει στην Πανυ, αλλού ψαχτε για ψεγαδια στην μηχανή, στην εστίαση θα καλύπτει το 99% των ανθρώπων που θα πάρουν μια τέτοια μηχανή.

Last edited:

Δεν έχει παρά να δοκιμάσει κανείς την GH4 και FZ1000 για να καταλάβει τι εστί DFD.

Απο-και-κλείεται η LX100 να υστερεί σε AF. Τουλάχιστον στο single-autofocus θα πηγαίνει σφαίρα.

Αν ο φακός "λέει" θα γίνει all time classic...

Αυτο χωράει πολλες ερμηνειες Δημητρη, με τι θα την συγκρινουμε για να βγαλουμε ασφαλες συμπερασμα :BDBDG54:

Για τσεπη και ξεροντας την GX7 εχω τις ενστασεις μου... εκτος και αν εννουμε τσεπη κυνηγετικου μπουφαν

_9880035_copy.jpeg

LX100_22.jpeg

Last edited:

Σε τσέπη παντελονιού σίγουρα ΔΕΝ χωράει, σε μπουφάν ίσως. Αυτό που έχει υπέρ της είναι ο πολύ φωτεινός φακός, ο οποίος αν είναι και ποιοτικός από μόνος του θα έπρεπε να είναι ακριβότερος από τον αγαπημένο μου 12-35/2,8 - ο οποίος είναι "μαζεμένος" μεν, αλλά το μήκος ή/και το πάχος του είναι όσο της LX - και κοστίζει λίγο παραπάνω! Οπότε το σώμα είναι δώρο :cool4:

Στα μείον ότι δεν αλλάζει φακούς, αλλά τότε πάμε στις GM1/5, ΔΕΝ γλυτώνουμε με τίποτα παίδες, μας έχει περικυκλώσει η panny...

μην περιμενεις αποδοση 12-35/2.8 ή 12-40/2.8 , ηδη σου δινει καλυτερη φωτεινοτητα στο ευρος, και θαχεις και 3-4 Μp λιγοτερα, θαυματα δεν γινονται ....

γιαυτο ειπα με τι συγκρινουμε και τι θεωρουμε αποδεκτο ως : ο φακός <λέει>

Top η LX100, με εξαίρεση τη φορητότητα.
Η RX100III προσφέρει φορητότητα μεν, αλλά από την άλλη τόσο αν ζητά κανείς τη φορητότητα, υπάρχει και η Ricoh GR με αισθητήρα aps-c με ακόμη μικρότερο πάχος, το καίριο κριτήριο για φορητότητα τσέπης.

C2A3yW.jpg

http://camerasize.com/compact/#569,555,454,ha,t