Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Re: Panasonic LX100

... Φωτογραφία full res ενω γραφεις video βγαζει τελικα?

Τι βίντεο;

Αν FHD:
Ναι, χωρίς να σταματά η εγγραφή βίντεο. Η οθόνη στην προεπισκόπηση μαυρίζει όσο διαρκεί η λήψη της φωτογραφίας. Κατά την αναπαραγωγή του βίντεο, θα υπάρχει η φωτογραφία γραμμένη μέσα στο βίντεο, με διακοπή στον ήχο.
Η GH4 σου επιτρέπει 10 λήψεις, η FZ1000 4 λήψεις.

Αν 4K:
Όχι. Τόσο στην GH4 όσο και στην FZ1000 η εγγραφή 4Κ γίνεται μόνο στο creative video mode (δηλ. με τον διακόπτη γυρισμένο στην ένδειξη της κάμερας). Στο Creative Video Mode δεν μπορεί να γίνει λήψη φωτογραφίας. Όπως και 4Κ δεν μπορείς να τραβήξεις σε κανένα άλλο mode. Αν πατήσεις rec σε άλλο mode, η λήψη βίντεο θα είναι FHD και όχι 4K.

Διατηρείται το κροπ του αισθητήρα 1,48Χ στην FZ1000 όπως στο 4Κ video ? δηλ έχεις 37-592 εύρος ?.

40-640mm στο 1:1
37-592mm στο 4:3, 3:2, 16:9

To Imaging Resource ανέβασε και τα ευρυγώνια που θέλαμε σε jpeg & RAW.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-lx100/LX100hVFAWB.RW2.HTM

Aυριο θα έχουμε κόντρες από RAW conversions .. μόνο που είναι πολλoί οι υποψήφιοι αντίπαλοι .. GM1+12-32, a5100+16-50, RX100III, G7-X ..

Άνοιξα raw από την LX, την canon G7 X και την Sony RX100III, ενώ παράλληλα κοίταξα λίγο και τα full size jpeg από την canon G1-X II και την panny GM1+12-32. Με τα δικά μου (όχι πολύ σπουδαία) μάτια υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στις "μικρές" και τις άλλες. Μεταξύ RX100III - canon G7 X η πρώτη είναι σαφώς καλύτερη στις γωνίες, ενώ το Raw Therapy αδυνατεί να διορθώσει 100% την παραμόρφωση της canon - με το slider τέρμα, εξακολουθεί να παρουσιάζεται λίγη. Μεταξύ των υπολοίπων υπάρχουν διαφορές, με χειρότερη την canon, μετά την LX και καλύτερη την GM+12-32, αλλά εδώ έχουμε διαφορές στο διάφραγμα, ο 12-32 είναι στο 3,5.

Αυτά τα ολίγα, περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις...

Άνοιξα raw από την LX, την canon G7 X και την Sony RX100III, ενώ παράλληλα κοίταξα λίγο και τα full size jpeg από την canon G1-X II και την panny GM1+12-32. Με τα δικά μου (όχι πολύ σπουδαία) μάτια υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στις "μικρές" και τις άλλες. Μεταξύ RX100III - canon G7 X η πρώτη είναι σαφώς καλύτερη στις γωνίες, ενώ το Raw Therapy αδυνατεί να διορθώσει 100% την παραμόρφωση της canon - με το slider τέρμα, εξακολουθεί να παρουσιάζεται λίγη. Μεταξύ των υπολοίπων υπάρχουν διαφορές, με χειρότερη την canon, μετά την LX και καλύτερη την GM+12-32, αλλά εδώ έχουμε διαφορές στο διάφραγμα, ο 12-32 είναι στο 3,5.

Αυτά τα ολίγα, περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις...

δεν τα είδα τα δείγματα, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το dxo 9.0 διορθώνει τις (τεράστιες) παραμορφώσεις του 12-32 εξαιρετικά καλά και το τελικό αποτέλεσμα απέχει πολύ σε σχέση με το jpg που δίνει η μηχανή. Μιλώ μόνο για το correction, όχι την τελική ποιότητα.

Βλάση, το DxO ήδη στο αυτόματο κάνει τα βατράχια πρίγκιπες, γι αυτό κι εγώ το δουλεύω όλο και περισσότερο σε σχέση με το C1. Πάντως εντυπωσιάστικα από τον φακό της LX, δεν τον περίμενα τόσο καλό τέρμα ανοιχτό στα 24mm. Παίζει να είναι πειραγμένα - κροπαρισμένα τα raw όπως λέει ο Ηλίας, αλλά ακόμα κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ (η e-pl5 βγήκε στο σφυρί :flipout:).

(η e-pl5 βγήκε στο σφυρί :flipout:).

Για την lx100 Δημητρη; Και γω εχω αρχισει και ψηνομαι.... Για αργοτερα βεβαια αν ειναι, ακομη μου φαινεται πολυ ακριβη.

Όχι απαραίτητα, αλλά διαπίστωσα ότι κάθεται πολύ στο ράφι. Μόνο 1660 λήψεις σε 8 μήνες, θα σκουριάσει η καημένη και είναι κρίμα. Με βλέπω για panαsonic γενικώς, αλλά ψάχνομαι γενικώς...

Απάντηση: Panasonic LX100

Δημήτρη πουλάς την e-pl??? Στάσουυυυυ μύγδαλαααααα!!!

Χαχαχαχ μας αφήνεις μόνους να παλεύουμε με τους εναλλάξιμους;
Καλά που είναι και ο david thorpe και λέει και καμιά καλή κουβέντα για τη μηχανούλα μουυυυυ

Γιατί, πόσες χιλιάδες φωτό πρέπει να βγάζουμε τον χρόνο για να "δικαιούμαστε" μια φωτογραφική; :p

Αναλογως ποσες αποτυχημενες προσπαθειες εχεις! Εγω εχω σιγουρα 5ψηφιο νουμερο...:flipout:

Κι εγώ βγάζω πολλές, αλλά η συγκεκριμένη έχει πέσει μεταξύ OMD-E5 και sony rx100, οπότε καταλαβαίνετε... Η LX100 πάντως δείχνει πολύ δυνατή περίπτωση!

Η ευρυγώνια εσωτερικού χώρου πάντως (CNN) αν και όχι με τόσο δύσκολη φωτιστικά (iso200, φ/1.7, 1/160) δεν με τρέλανε.... φαίνεται αποθορυβοποίηση και δεν έχει όση λεπτομέρεια περίμενα. Ίσως είναι το τίμημα του resampling. Θυμίζει επίδοση καλής κόμπακτ.

Είδα κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου .. κλιπάρισμα μαύρων και βαρύ posterization στα σκοτεινά (στην φωτό με την πεταλούδα) μαζί με κάψιμο λευκών.
http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-lx100/YM-P1140264.HTM

Η αιτία είναι οτι είναι ταυτόχρονα και ISO200 και υποεκτεθειμένη και τραβηγμένη με ηλεκτρονικό κλείστρο.

Πέρα απο τα "λάθη" έκθεσης αυτό που προκαλεί μεγάλη πτώση ποιότητας στα σκοτεινα είναι το ηλεκτρονικό κλείστρο διότι και ο αισθητήρας δουλεύει υπερωρίες (κάνει ένα reset παραπάνω και δουλεύει σε μεγαλύτερο χρονισμό αρα και ζεστένεται παραπάνω και θόρυβος βγαίνει περισσότερος λόγω γρήγορης + ατελούς αναγνωσης). Αλλά το μεγαλύτερο κακό είναι οτι το σύστημα για να προλάβει όλες τις δουλειές πέφτει σε ανάλυση 10bit και αυτό δημιουργεί προβλήματα στα σκοτεινά.

Είχε επισημανθεί και στις GM1 .. Το ίδιο συμβαίνει και με την FZ1000 και εκεί παρατήρησα κατι ανάλογο στα δείγματα του tzo και ήταν όλα με ηλεκτρονικό κλείστρο.

Κατα την γνώμη μου .. το ηλεκτρονικό κλείστρο να μένει στην άκρη για όταν πραγματικά χρειάζεται. Σε λήψεις που δεν πειράζει ενα κλικ+ ο όποιος κραδασμός του .. μηχανικό ..

Καλά όπου σκιερα αστο, ακομη και σε iso200. Μηπως φταιει η μηχανη jpeg δεν ξερω, εχω την εντυπωση πως επιχειρει να σηκωσει τα σκιερα. Παντως ο θορυβος ε τετοιες περιπτωσεις ειναι απλα αναξέπταμπλ για μηχανη μεγαλου αισθητηρα

Τάσο στα RAW το είδα, και είναι χειρότερο εκεί αποτι στα jpeg.

Mε παραξένεψε γιατι στις φωτο στο studio ήταν (πολύ) καλύτερη και το σκάλισα λίγο. Στα Raw ιστογράμματα φαίνεται καθαρα λείπουν οι 3 απο τις τέσσερις τιμες αρα έχουμε 12/4 = 10bit ..

Είναι σημαντική η διαφορά ..

Και εδώ ένα studio comparison από το DPReview, μεταξύ canon G7 X, Sony RX100III, Sony 5100 και LX100: http://www.dpreview.com/reviews/image-comparison?attr18=daylight&attr13_0=canon_g7x&attr13_1=sony_dscrx100m3&attr13_2=sony_a5100&attr13_3=panasonic_dmclx100&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=125&attr16_1=100&attr16_2=100&attr16_3=100&normalization=full&widget=1&x=0&y=0

Απογοητευτικά αποτελέσματα, ελάχιστα καλύτερη από τις δυο μικρές και στα iso 800 σχεδόν δεν ξεχωρίζουν πλέον. Καμία σχέση με "κανονικά" m4/3 τελευταίας γενιάς...

Μπορεί να έχουν κάποιο θέμα με το συγκεκριμένο κομμάτι ή να θέλει λίγο δουλειά το firmware... ...ή απλά να είναι έτσι τα πράγματα. Εντάξει, στα χαμηλά iso έχει περιέργως καλύτερη διακριτική ικανότητα από τις μικρές, αλλά βάλε σε ένα παράθυρο την e-pl5 ή την GM1 και θα καταλάβεις...

edit: μεταξύ G7 X - RX100III δεν βλέπω διαφορές άξιες λόγου, αν ισχύει είναι επίτευγμα για την canon...

Last edited: