Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Απάντηση: Panasonic LX100

:flipout:

Μπλιμπλίκια. Το ....Photo4K τους μάρανε!!!!

Αντί να κάτσουν να βγάλουν μια φωτογραφική μηχανή, έβγαλαν πολυμίξερ.
 
Re: Panasonic LX100

Ναι. Καλά, δεν περίμενα την LX100 να τα πάει καλύτερα.

Για καλό φως και γενική χρήση video/snapshots θα κρατήσω την FZ1000, που τουλάχιστον έχει πιο υψηλό fun factor από την LX100.
 
Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Η 5100 είναι APS-C, βάλτε μια m4/3 OMD δίπλα να δείτε διαφορές...

Κι ομως εβαλα την GM1 διπλα που το dpreview της εχει φορεμενο στο τεστ τον εξαιρετικο prime 45/1.8 σε διαφραγμα f=5.6 που ο φακος ειναι στο απόγειο του, και η LX100 κατα την γνωμη μου τα παει περιφημα τοσο σε χρωμα σε Jpeg, σε οξυτητα αλλα και σε θορυβο, ειναι πισω απο την GM1 κατα 15-20% κατι που θεωρω λογικοτατο ειδικα στα ακρα λογω φακου (45/1.8) αλλα υπερεχει σαφως τοσο σε Jpeg οσο και σε RAW απο τις αλλες δυο (πολυ περισσοτερο απο την Canon), τσεκαρα σχεδον ολο το καδρο σε ISO 800,1600,3200 τοσο σε Daylight οσο και σε Lowlight simulation.

O θορυβος ανεβαινει λιγο περισσοτερο απο αυτον της GM1 οσο ανεβαινουν τα ISO αλλα παραμενει και αρκετη πληροφορια (δεστε γραμματα στο μπουκαλι,στα μολυβια κλπ. στις τριχες), ενω οι δυο μικρες εχουν πολυ περισσοτερο χρωματικο θορυβο και ηδη εχουν λασπωσει.

Επισης στα Jpeg δεν ξερω τι ρυθμισεις εχουν ανοιχτες στο τεστ στις PAnasonic τοσο στο dpreview οσο και στα δειγματα του imagine resource , εκτος απο το NR υπαρχουν και αλλα ψυχεδελικα για την αυξηση του δυναμικου ευρους, οξυτητας περιγραμματων κλπ. που επηρεαζουν αρκετα και αυξανουν τον θορυβο ειδικα στα σκιερα αν τυχει και κανεις υποεκθεση,

Στα δικα μου ματια η LΧ100 τα πηγε μια χαρα στην εστiακη αυτη με τον 45/1.8 φορεμενο στην GM1, μακαρι να εχει ιδια αποδοση και στις υπολοιπες εστιακες, μην ξεχναμε επισης οτι υπολειπεται και 4Mp σε αναλυση απο την GM1 και τις υπολοιπες μ43 μηχανες.
 
Last edited:
Απάντηση: Panasonic LX100

Στο στούντιο όλα αυτά.... γιατί τόση διαφορά σε πραγματικές συνθήκες; Η απόδοσή της με τίποτα δεν αντιστοιχεί στα επίπεδα του μεγέθους του αισθητήρα της.
 
Απάντηση: Panasonic LX100

Στο στούντιο όλα αυτά.... γιατί τόση διαφορά σε πραγματικές συνθήκες; Η απόδοσή της με τίποτα δεν αντιστοιχεί στα επίπεδα του μεγέθους του αισθητήρα της.

Εγω απαντησα για τα δοκιμια του στουντιο που καθησα και ειδα, δεν νομιζω οτι ειναι πολυ υποδεεστερα απο τα δειγματα των μ43 μηχανων, εβαλα διπλα και την ΕΜ1 για δευτερη επιβεβαιωση που παλι το dpreview της εχει τον 45/1.8 φορεμενο, τα αλλα δεν τα εχω δει ουτε τα εχω ψαξει, για τα Jpeg ομως εδωσα ηδη μια πιθανη ερμηνεια μιας και στα δειγματα του IR πολλα ηταν υποεκτεθημενα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

edit: μεταξύ G7 X - RX100III δεν βλέπω διαφορές άξιες λόγου, αν ισχύει είναι επίτευγμα για την canon...

επισης βλεπω και μεγαλη υπεροχη της RX100III σε σχεση με την G7 X και δεν μιλω για θορυβο μονο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οπως το ειχα φανταστει, τα review γινονται πολλες φορες με πειραγμενες ρυθμισεις γιατι αυτος που ψαχνει την μηχανη εχει προσπαθησει να την μαθει αλλα πολλες φορες δεν ξερει ποσο επηρεαζει μια αλλαγη στην τελικη εικονα και ξεχνά να την επαναφερει στα αρχικα.

Λοιπον η πεταλουδα του IR που ψαχτηκε περισσοτερο μετα απο λιγο ψαξιμο στο full Exif εχει : Noise Reduction = Normal , υποθετω θα υπαρχει LOW και ΟFF δυο σκαλες πιο κατω για να παρεις περισσοτερη λεπτομερεια (και θορυβο φυσικα), αλλα και αλλες περιεργες ρυθμισεις οπως το Intelligent Resolution = Standard (αυξανει την διακριτκοτητα των περιγραμματων) και ειδικα το Intelligent D(ynamic)= High που προσπαθει να αποδωσει μεγαλυτερο δυναμικο ευρος και πολλες φορες απλα τα κανει μπουρδελο με αυξηση του θορυβου στα σκιερα, μαλιστα το τελευταιο καποιος Panasonακιας ειχε πει ή ειχε διαβασει δεν θυμαμαι οτι επηρεαζει και το RAW της μηχανης, απο τοτε το εχω OFF ή LOW και μετα απο δοκιμες σε καθε μηχανη που εχω ποσο την επηρεαζει.
 
Re: Panasonic LX100

Και εδώ ένα studio comparison από το DPReview, μεταξύ canon G7 X, Sony RX100III, Sony 5100 και LX100: http://www.dpreview.com/reviews/image-comparison?attr18=daylight&attr13_0=canon_g7x&attr13_1=sony_dscrx100m3&attr13_2=sony_a5100&attr13_3=panasonic_dmclx100&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=125&attr16_1=100&attr16_2=100&attr16_3=100&normalization=full&widget=1&x=0&y=0

Απογοητευτικά αποτελέσματα, ελάχιστα καλύτερη από τις δυο μικρές και στα iso 800 σχεδόν δεν ξεχωρίζουν πλέον. Καμία σχέση με "κανονικά" m4/3 τελευταίας γενιάς...

Οχι και απογοητευτικά .. πολύ κοντα στο αναμενόμενο

Το αναμενόμενο είναι να
- έχει 1+ στοπ χειρότερη συμπεριφορά σε θόρυβο απο APS-C ίδιας τεχνολογίας.
- έχει 1/3 στοπ χειρότερη συμπεριφορά απο m4/3 αισθητήρα ίδιας τεχνολογίας λόγω του κροπ (1,12Χ σε σχέση με 4/3 άρα 1,12Χ1,12 = 1,25Χ = 1/3 στοπ).
- Επισης αναμενόμενο είναι να έχει 1/2 στοπ καλύτερη συμπεριφορά απο 1" αισθητήρες ίδιας τεχνολογίας .. μόνο που οι συγκρινόμενες έχουν καλύτερης τεχνολογίας αισθητήρες .. πρώτον είναι BSI (μέχρι και 1/3 στοπ πλεονέκτημα σε αυτές τις διαστάσεις), δεύτερον είναι SONY ;) που και χωρίς BSI είναι καλύτερη .. αρα το αναμενόμενο είναι να υπερέχει λιγότερο απο 1/3 στοπ (πες 1/4) που είναι σχεδόν αδιόρατη διαφορά.

Στην αρχή πιστεψα (και το έγραψα) οτι έχει μια παραλλαγή του αισθητήρα της GH4, αλλά βλέποντας την χρωματική συμπεριφορά την βλέπω να μοιάζει μάλλον με GX-7 ..

Επειτα μην συγκρίνουμε zoom vs prime ουτε και στον θόρυβο, γιατι οι ζουμ και βινιέτα έχουν πιο πολύ και απώλειες γενικά (δες Tstop μετρήσεις DXO .. )

Tώρα αν συγκρίνουμε κόντρα στην GM1 θα πρέπει την τελευταία να την εξοπλίσουμε με το 12-35/f2.8 για να διατηρήσει το πλεονέκτημα και εκείνο μόνο στο τέλε, στο ευρυγώνιο και τα μεσαία μήκη μάλλον υπερτερεί η έρχεται ισόπαλη η LX100. Mε τον κομπακτ 12-32 που είναι σταθερά 2 στοπ πιο αργός η GM1 θα θέλει ISO 1600 εκεί που η LX100 θα τραβάει με ISO400 ;)

Aκόμα και η α5100 + 16-50 χάνει .. δοκίμασε LX100 ISO 400 vs s5100 ISO 1600 ..

Ειναι και η υποστήριξη απο το ACR σε πρώιμο στάδιο .. αλλά βιάζονται τα site να βγάλουν υλικό ..

Τωρα που έχουμε μπολικα RAW θα κάνω την συγκριση με το ουδέτερο RawTherapee (έκανa και ενα πρωτης κοπής χρωματικό profile ). Θα πάρει ώρες όμως ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

[/COLOR]οπως το ειχα φανταστει, τα review γινονται πολλες φορες με πειραγμενες ρυθμισεις γιατι αυτος που ψαχνει την μηχανη εχει προσπαθησει να την μαθει αλλα πολλες φορες δεν ξερει ποσο επηρεαζει μια αλλαγη στην τελικη εικονα και ξεχνά να την επαναφερει στα αρχικα.

Λοιπον η πεταλουδα του IR που ψαχτηκε περισσοτερο μετα απο λιγο ψαξιμο στο full Exif εχει : Noise Reduction = Normal , υποθετω θα υπαρχει LOW και ΟFF δυο σκαλες πιο κατω για να παρεις περισσοτερη λεπτομερεια (και θορυβο φυσικα), αλλα και αλλες περιεργες ρυθμισεις οπως το Intelligent Resolution = Standard (αυξανει την διακριτκοτητα των περιγραμματων) και ειδικα το Intelligent D(ynamic)= High που προσπαθει να αποδωσει μεγαλυτερο δυναμικο ευρος και πολλες φορες απλα τα κανει μπουρδελο με αυξηση του θορυβου στα σκιερα, μαλιστα το τελευταιο καποιος Panasonακιας ειχε πει ή ειχε διαβασει δεν θυμαμαι οτι επηρεαζει και το RAW της μηχανης, απο τοτε το εχω OFF ή LOW και μετα απο δοκιμες σε καθε μηχανη που εχω ποσο την επηρεαζει.

Εδω ρε Κώστα την ξέχασαν στο electronic shutter που την κάνει να γράφει RAW σε 10bit και είναι θάνατος για τα σκιερά ..
http://www.imaging-resource.com/new...100-initial-gallery-posted#comment-1635843220
 
Re: Panasonic LX100

Ηλία καλά όλα αυτά, αλλά και της G7 X η υποστήριξη σε πρώϊμα στάδια είναι. Γενικώς βλέπω ότι οι διαφορές είναι ορατές μεν αλλά μικρές. Μου λείπει και ο χρόνος να μπω στα βαθιά, οπότε περιμένω τους techno freak της παρέας :2thumb22sup:

Κώστα, η G7 X μου φαίνεται εφάμιλλη της RX100 - εξαρτάται που κεντράρεις, σε κάποια σημεία "γράφει" καλύτερα η μια, σε κάποια η άλλη. Και οι δύο βέβαια είναι λίγο χειρότερες της LX100, και όπως πολύ σωστά επισημαίνετε κι οι δυό σας, η δύναμη της είναι ο φωτεινός και καλός φακός - στην πράξη δηλαδή θα πρέπει να έχεις prime ή σούπερ φωτεινό ζουμ στην όποια μηχανή με εναλλάξιμους φακούς για να πάρεις το παραπάνω... με ότι αυτό προσθέτει σε όγκο -βάρος - ευκολία και ΧΡΉΜΑ!
 
Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Είχα αρχίσει και πίστευα οτι ήμουν τυφλός, μαλιςτα στην αρχή έβλεπα τις συγκρίσεις στο iPad air οπου αποφεύγω να βγάλω συμπεράσματα παρότι εχει Τούρμπο οθονη, στην 27 Dell ομως επιβεβαιώθηκαν αυτα που γράφει και ο Ηλιας.

βρε Δημήτρη σε καποια σημεία οι διαφορες σε οξύτητα μεταξύ Sony με την Canon ειναι μεγάλες δεν ξερω τι να πω ...ιςως δεν υποστηρίζεται σωστα ακομη
 
Last edited:
Απάντηση: Panasonic LX100

O φακός της Canon στα άκρα πάσχει, και από οξύτητα και από εκτροπές, σε σχέση με της σόνυ, που πρέπει να είναι πολύ καλός. Βέβαια υπάρχει και άλλη φιλοσοφία στην εικόνα του jpeg, όπως φαίνεται από το raw. Πάντως σε ανάλυση οι μικροί 20ρηδες αισθητήρες τα πηγαίνουν καλύτερα από τους μεγαλύτερους 12ρηδες.
 
Re: Panasonic LX100

Ξανακοιτάω τα δείγματα των δύο μικρών sony/canon τα raw σε iso 125: η κάτω αριστερά γωνία είναι ελαφρά καλύτερη στην sony - στις άλλες τρεις γωνίες είναι σαφώς χειρότερη. Κοιτάω και την κλίμακα gray scale, η φράση "kodak gray scale..." στην sony έχει ελαφρό χρωματικό περίγραμμα, η canon όχι. Πάμε στα πινέλα πάνω αριστερά, η γραφή "R&F Encaustic... " μου φαίνεται λίγο καλύτερη στην Sony - τα ίδια και η επιγραφή στο μπουκάλι κέντρο κάτω "Made from 100% pure... ". Χρωματικός κύκλος και τραπουλόχαρτα πάνω δεξιά, σαφέστατη υπεροχή της canon - στην sony το "red-orange... " διαβάζεται επειδή ξέρεις τι λέει.

Βγάζετε άκρη? Εγώ όχι...
 
Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Εγώ έδωσα προςοχη κυρίως σε Iso 800-1600-3200, στα χαμηλά υπάρχουν διαφορες στις δυο μικρές αλλα οπως λες λιγότερο ευδιάκριτες.

Το γνωστό review απο το camera store , δείχνουν να τους άρεσε συνολικά, ένσταση διατυπωςαν για καποια κουμπιά επανω που δεν προγραμματίζονται και την οχι και τέλεια αποδοςη του EVF, και οτι στο βιντεο δεν ειναι πολυ χρηστική παρόλα τα δυνατά της χαρακτηριςτικα :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Last edited:
Απάντηση: Panasonic LX100

Στα 3200 ούτως ή άλλως καμιάς η επίδοση δεν δίνει διατηρήσιμο αρχείο παρά μόνο ανάγκης. Ας δούμε τι ψάρια πιάνουν στα χαμηλά και μεσαία, να μη βγάζουν πρόβλημα στα σκιερά από τα 200, και καλά είμαστε.
 
Απάντηση: Panasonic LX100

Αν κρίνεις απο δείγματα με intelligent dynamic = Ηigh δεν θα βγάλεις απολύτως κανένα συμπέρασμα, ποια αρχεία ακριβως σε ISO 200 ειναι αυτα που σε προβληματίζουν?

Δεν νομίζω ομως να περιμένε κανεις καλύτερη συμπεριφορά της LX100 απο τις κορυφαίες m43 με prime φακo, σιγουρα ομως θα τους βάλει δύσκολα με όλους τους σκοτεινούς κιτ και πιθανόν και με μερικούς φωτεινους ζουμ αν ο φακος αποδίδει ανοιχτός σχετικά καλά ...

Και της ΕΜ1, ΕΜ5 GH4 κλπ. αν δεις υπόεκτεθειμένο αρχείο με ανάλογες ρυθμιςεις θα βρεις αν τον ψάξεις θόρυβο που καθαρίζεις πανεύκολα αλλα και αρκετή πληροφορία στα σκιερά, οςους τους ενοχλεί απλα δεν ψωνίζουν απο αυτο το πανέρι..., εδώ συγκρίνουμε την μηχανη με αλλες με παρόμοια χαρακτηριςτικα και νομίζω πως δεν ειναι προνόμιο της συγκεκριμένης η συμπεριφορά αυτη που περιγράφεις.
 
Re: Panasonic LX100

Kωστα άνοιξε το RAW αρχείο με την πεταλούδα ΥΜ-P1140264 .. δεν μιλάμε για τις ρυθμίσεις των jpeg.

Mιλάμε οτι αυτο το αρχείο (ISO200) σε RAW έχει κλιπαρισμένα λευκά (λευκά πέταλα) και κλιπαρισμένα μαυρα και posterization (κορμός δένδρου δεξιά). Δεν μιλάμε για καμμιά τρελή δυναμική περιοχή ως θέμα. Αλλά και αυτή την κουτσούρεψε .. Αδύνατο βέβαια να σηκώσεις σκιές βγαίνει ένας θόρυβος νααα.

Εν μέρει φταίει το 1/2000 f/3.5 ISO200 αντί του ISO100 / f2.8 που μπορούσε να έχει αλλά την πολύ ζημιά την κάνει το ηλεκτρονικό shutter (Θα μπορούσαν και με hybrid) που ρίχνει το βάθος bit στα 10 .. και με άγαρμπο κόψιμο ..
 
Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Ηλία την εχω δει ηδη και για αυτο είπα για τις ρυθμιςεις της μηχανής και ποςο επηρεάζουν κατα περιπτωςη το τελικό αποτελεςμα, τοςο σε JPEG αλλες οςο και σε raw αλλες, δεν πιστευω οτι αυτο το αρχείο αντιπροσωπεύει συνολικά την συμπεριφορά της μηχανής σε ανάλογες συνθήκες , το ηλεκτρονικό κλειςτρο ειναι μια βοηθητική λειτουργία με πολλά θετικά (απουσία shutter shock, ΘΟΡΥΒΟΥ κλειςτρου, υψηλές ταχύτητες κλειςτρου) αλλα και αρνητικά (banding, rolling effect, και απο οτι λες και εςυ συμπιεςη δυναμικού εύρους) και δεν ειναι πανάκεια, υπάρχει δυνατότητα να επιλέξεις εςυ ποιο θα χρησιμοποιήσεις , έως και 1/4000 μεχρι 11fps νομιζω ανεβαίνει το μηχανικό και 1/16000 το ηλεκτρονικό κλειςτρο, σε αντίθεση με την GM1 που το μηχανικό περιορίζεται στο 1/500.