Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Re: Panasonic LX100

Μεγεια και απο μενα!

Περιμενουμε τις παρατηρησεις σου και οδηγιες προς ναυτιλομενους. Για παραδειγμα, πως μπορουμε να εχουμε τα καλυτερα δυνατα χρωματα με in camera processing? πολλες φωτογραφιες μου - πορτραιτα, με φλας ή χωρις, βγαινουν με πορτοκαλι αποχρωση, μωβ χειλη. Κατι σαν αυτο εδω:

http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-lx100/samples/experience/P9610123-acr.jpg

Υ.γ. Το nissin ερχεται Πεμπτη.

Κι εγώ Παρασκευή (για την έκθεση hiend). :smile:

Άρα να φέρω και την FZ1000 να δοκιμάσουμε και σε κείνη το Nissin i40.

Τις καλύτερες μου ευχές σου δινω φιλε Γιάννη
καλορίζικη και να τη σκίσεις
Το δώρο γενεθλιων μου , ήρθε λίγο πρόωρα! :p

Είναι στο γραφείο μου, η πρωτη Ελληνική LX100 kai φορτίζει....

15850451695_55925846bc_z.jpg
[/url]IMG_0973.jpg by toxotis70, on Flickr[/IMG]

IMG_0974.jpg by toxotis70, on Flickr

IMG_0975.jpg by toxotis70, on Flickr

ευχαριστω και παλι....

φωτο με φλας απο αυτη τη μηχανη , απο μενα , δε θα δειτε!
γι αυτο πηρα αυτη και οχι την fz1000, επειδη εχει πιο φωτεινο φακο και ειμαι εχθρος του φλας!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οσο για τα χρωματα, τραβαω μονο RAW κι ευτυχως βγηκε ηδη υποστηριξη για lightroom kai aperture, οποτε μονο με αυτο θ ασχοληθω.

Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Γιάννη να την χαρείς και να την κρατήσεις οσο πιο πολυ μπορεις ....

περιμενω εντυπωςεις κυριως για την ποιότητα της εικόνας με ανοιχτό διάφραγμα που ειναι και το βαςικο ατού της μηχανης σε συγκριςη με τις ακαθρεπτες με ενα σκοτεινό κιτ φακο.

μετα απο τις πρωτες δοκιμες, θα δωσω μια συμβουλη..... ξεχαστε το jpg!

πρωτον υποβαθμιζει τη μηχανη σε οξυτητα και δευτερον το χρωμα της ειναι ¨αλλού ¨.
ειναι χειροτερο απο αυτο της sony...

σε εσωτερικο χωρο , δυσκολευτηκα πολυ να τη φερω στα ισια της, λοογω κακου white balance, σε αυτοματο δινει περιεργες αποχρωσεις, ειτε πολυ θερμες , ειτε πολυ κιτρινωπες.

θελει πολυ δουλεια να το φτιαξεις , πρεπει να εισαγεις χειροκινητα τους σωστους βαθμους kelvin και μετα να παιξεις πολυ με το δισδιαστατο πλεγμα, ετσι ωστε ν αφαιρεσεις πολυ kιτρινο-πρασινο.

Αυτο και μαζι με το neutral profile , φερνουν καπως την εικονα σε φυσικα επιπεδα.

μια λυση γι αυτους που βιaζονται, ειναι να τραβανε raw + jpg .... ετσι αν σου κατσει το jpg εισαι οκ, αν οχι θα εχεις το raw.

η μηχανη δεν ειναι πολυ μικρη, αλλα ουτε και μεγαλη. για μενα , θα την ηθελα πιο μεγαλη, γιατι ενω εχει ΠΟΛΛΑ κουμπια, διακοπτες, επιλογεις κλπ. ειναι πολυ στριμωγμενα και το grip ειναι επισης μικρο,.
δε θα με πειραζε λιγος ακομα ογκος, ισως βοηθουσε και τη μπαταρια , που απ οτι καταλαβα ειναι ¨λιγη¨.

ειναι παντως ομορφη , καλη κατασκευη, αν και στο ασημι φαινεται καπως πλαστικη.

το δαχτυλιδι διαφραγματος ειναι πολυ βολικο, σφιχτο οσο πρεπει, αλλα νομιζω οτι ειναι σε λαθος θεση.... θα πρεπε να ειναι στη θεση του δαχτυλιδιου της εστιασης.

μεγαλο φαουλ η ελλειψη σπαστης οθονης και της οθονης αφης.
ειναι πολυ δυσκολο να επιλεξεις σημειο εστιασης, θελει 2-3 πατηματα κουμπιων .
μπορεις να ενεργοποιησεις την αμμεση επιλογη σημειου εστιασης, στον κεντρικο επιλογεα, αλλα τοτε χανεις ολες τις λειτουργιες που υπαρχουν ηδη σ αυτον.... και ειναι πολλες.
θα μπορουσα να τις αναθεσω σε καποιο απο τα 2 κουμπια που βρισκονται στη πανω μερια της μηχανης, αλλα δυστυχως η pany δεν μας αφηνει να αναθεσουμε καποια αλλη λειτουργια σ αυτα! γιατι panasonic?
ελπιζω αυτο να αλλαξει με καποιο firmware....

Μαλιστα... Κακο jpeg, φαινεται πλαστικη η λευκη, οχι σπαστη οθονη, οχι touch, οχι nd φιλτρο, υψηλη τιμη, μου φτανουν μαλλον θα φαει ακυρο απο μενα και την σκεφτομουν ρε γμτ!

Κανα μακρο, καμια νυχτερινη δοκιμασες;

to evf ειναι πολυ λαθος ρυθμισμενο επισης...
θελει μειωση του κορεσμου, saturation και λιγο του contrast.
exei λιγο lag, αλλα οχι ενοχλητικο και το φαινομενο του rainbow effect ειναι υπαρκτο, ειμαι λιγο εαισθητος σ αυτο, αλλα το περιμενα χειροτερο.
ειναι λιγο μικρο , αλλα σε τοσο μικρο σωμα δε γινεται μεγαλυτερο.

Μαλιστα... Κακο jpeg, φαινεται πλαστικη η λευκη, οχι σπαστη οθονη, οχι touch, οχι nd φιλτρο, υψηλη τιμη, μου φτανουν μαλλον θα φαει ακυρο απο μενα και την σκεφτομουν ρε γμτ!

Κανα μακρο, καμια νυχτερινη δοκιμασες;

αυτα τα ξεραμε, δε λεω κατι διαφορετικο.... απλα αναφερω πρωτα καποια αρνητικα , για να περασω μετα στα θετικα!
το jpg στις pany kai sony δεν αναδικνειουν τις μηχανες αυτες (εκτος των sony a7), αυτο ειναι γνωστο αλλωστε.

αν θελεις καλο jpg, το εχουμε πει... fuji , oly, και οι νεες sony ff.

αν τελος, καποιος επιμενει στο jpg, το πιο φυσικο αποτελεσμα, για μενα, ειναι με...

σε φωτο
NATURAL, contrast -1, sharpnes -1, NR -5, saturation -1

σε βιντεο 4Κ , το ιδιο εκτος του sharpnes -5

σε εσωτερικους χωρους με λαμπες πυρακτωσεως , βαλτε manual white balance , 2500-2700 kelvin και στο διαγραμμα διαλεχτε. Blue 2 kai Magenta 2 .... για να ξεφυγετε απο τη κιτρινοπρασινη χροια.

αλλη μια ρυθμιση για το white balance Α4 και Μ5... λιγο πιο θερμη αποχρωση

Την έχω μαζί μου αυτή τη στιγμή σε ένα τραπέζι και να μην πω για τι είναι η χρωματική απόχρωση των προσώπων, με φλας ή χωρίς. Τόσα reviews και κανένα δε λέει με μεγάλα γράμματα, ξεχαστε jpg και κάντε σεμινάρια adobe για να βγάζετε ανθρώπινες φωτογραφίες. Κρίμα γιατί έχει τόσα αλλά καλά η μηχανουλα.

γι αυτο να διαβαζετε το φορουμ μας! :p

με φλας δεν εχω ασχοληθει και δε προκειται.

δοκιμασε τις παραπανω ρυθμισεις και πες μας αν ειδες βελτιωση , χωρις φλας παντα.... ξεχνα το για λιγο.
αν σου κανουν , μπορεις να τις βαλεις σε μια μνημη και να τις εχεις ετοιμες, για τεχνητο φωτισμο με λαμπες πυρακτωσεως.

Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Και στην G3 που δεν φημιζονταν για το καλο Jpeg της ειχα κανει μια φορα στην αρχη αναλογες ρυθμισεις στο WB και δεν ξαναχρειαστηκε να ασχοληθω ξανα αν και χρησιμοποιουσα τις περισσοτερες φορες RAW, με τεχνητο φωτισμο δοκιμαστε και το CWB με μια λευκη - γκρι σελιδα συνηθως δουλευει σωστα,

το EVF εχει σιγουρα θεμα με καλιμπραρισμα τα δειχνει ολα oversatured, τουλαχιστον αυτο που ειδα στου Δημητρη αλλα απο οτι φαινεται και αυτο του Γιαννη,

και εμενα με ξενισε πολυ που δεν εχω δυνατοτητα γρηγορης επιλογης σημειου εστιασης με την αφη οπως και του σημειου φωτομετρησης όπως γινεται στις αλλες Πανυ

υπαρχουν πολλοι τροποι για custom white balance, ηγκρι ή λευκη σελιδα ειναι μια απ αυτες , αλλα δεν ειναι παντα εφικτο.
μπορεις με 2-3 μνημες που εχει σε custom wb να εχεις καποιες καλες ρυθμισεις και να τις επαναφερεις οποτε θες.

το evf ερχεται με τις αναλογες ρυθμισεις επισης.

το macro τωρα ειναι εντυπωσιακο, μολις 3 cm στο wide ακρο....

lx100 macro by toxotis70, on Flickr

Ακριβώς τον ίδιο τρόπο επιλογής σημείου είχε και οι παλιότερες Lumix G2/G10/GH1. Aπό ότι φαίνεται αυτή είναι η μέθοδος της Panasonic. Εκείνες είχαν και την επιλογή Drive σε ξεχωριστό διακόπτη πάνω αριστερα, οπότε δεν την έχανες την επιλογή. Ευτυχώς έχει και 3 Fn πλήκτρα από ότι βλέπω.
Πάντως σε 4/3 αισθητήρα δεν νομίζω να είναι τόσο πρόβλημα να δουλεύεις με κεντρικό και επανακαδράρισμα, πιο πολύ ψυχολογικό το θεωρώ παρά πρακτικό.....

edit: με πρόλαβε ο κάτοχος..... περιπτώσεις όπως οι πάνω προφανώς είναι και πρακτικό το θέμα με την επιλογή σημείου......

Last edited:

ειναι και θεμα συνηθειας. αυτο καναμε παλια , δεν ειναι τραγικο, απλα το αναφερουμε. ειναι παντως κριμα , γιατι μιλαμε για ακριβη compact... αν κοστιζε 300 δε θα το συζηταγαμε καν.

Όπως το δει κανείς, τα χρήματα βγαίνουν με κόπο και λογικό να έχεις απαιτήσεις. Ένας έμπειρος λογικό είναι να παρατηρήσει πρώτα τα αρνητικά. Εγώ την σκέφτομαι σοβαρά και θα παρακολουθήσω το thread με ενδιαφέρον. Ποιότητα φακού - βίντεο - leaf shutter - άμεση επιλογή shutter/διάφραγμα, evf, Καλορίζικη σε ζηλεύω αν είχα τη δυνατότητα θα την είχα αγοράσει άμεσα.

Εγω εχω καταλαβει παντως οτι το κυριο θετικο ειναι το 4K (περιμενουμε εντυπωςεις Γιαννη). Μαλλον οσοι δεν ενδιαφερομαστε καθολου για video δεν πρεπει να αποτελει καθολου value for money αγορα η lx100. Δε μπορουσαν να βγαλουν και μια πιο φθηνη εκδοση που να μη τραβαει video; :p

Εγώ δεν τη πήρα για το 4κ αλλά για το φακό της και σε δεύτερο λόγο για τις δυνατότητες του σώματος.