Panasonic P42U10..Πόσα Hz είναι τελικά;

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

yiannis72

New member
26 May 2010
21
Καλησπέρα σας.
Πριν δύο μέρες αγόρασα την U10 βασιζόμενος στις απόψεις που διάβασα εδώ.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:Η τηλεόραση αγοράστηκε σφραγισμένη και το κουτί έγραφε 400Hz.Σήμερα,κοιτώντας την πίσω στο ταμπελάκι και δίπλα από το μοντέλο βλέπω το εξής:220-240V ~50/60Hz 295w
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι από τα δύο ισχύει;

Το 400Hz αναφέρεται στην έκδοση του Intelligent Frame Creation Pro που λειτουργεί στη συσκευή και δεν έχει σχέση με τον πραγματικό ρυθμό ανανέωσης της οθόνης. Το 50/60Hz που γράφει στο ταμπελάκι, αφορά τη συχνότητα του δικτύου ηλεκτρικού με την οποία μπορεί να λειτουργήσει το τροφοδοτικό.

Ο πραγματικός ρυθμός ανανέωσης της οθόνης της συσκευής είναι 96Hz για σήματα 24p, 100Hz για σήματα 50i/p και 120Hz για σήματα 60i/p.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και κατατοπιστικότατη απάντηση.Όχι τίποτ' άλλο,αλλά ήμουν έτοιμος βραδιάτικα να ανεβαίνω στο πατάρι και να κατεβάζω το κουτί της για να την επιστρέψω..

Ο πραγματικός ρυθμός ανανέωσης της οθόνης της συσκευής είναι 96Hz για σήματα 24p, 100Hz για σήματα 50i/p και 120Hz για σήματα 60i/p.

Sorry ρε παιδιά, η U10 είναι 120hz??? 100άρα δεν είναι;

Για PAL (Ευρωπαικο συστημα)-> 2 x 50 =100 Hz
Για NTSC (Αμερικη-Ιαπωνια) -> 2 x 60 =120 Hz

Τα ιδια ακριβως ισχυουν για οποιαδηποτε τηλεοραση πλασμα/LCD που διαφημιζεται ως "100 Hz" αφου απευθυνεται σε Ευρωπαιους καταναλωτες...τα αντιστοιχα μοντελα στην Αμερικη διαφημιζονται ως "120 Hz"...στην πραγματικοτητα η ανανεωση εξαρταται απο το σημα που θα της δωσουμε βεβαια οπως λεει ο Γιαννης παραπανω...

Δηλαδή ποιά η διαφορά με τις 120hz (3d ready) νέες τηλεοράσεις αν και οι 100άρες πάιζουν στα 120;

Ότι οι 3D μπορούν να δεχτούν τέτοιου εύρους σήματα στις εισόδους τους, ενώ οι συμβατικές 100/120Hz δέχονται μόνο 24/50/60Hz, τα οποία αυξάνονται με εσωτερική επεξεργασία...