PANASONIC PLASMA 37'' TH-37PV45EH.

Re: Απάντηση: PANASONIC PLASMA 37'' TH-37PV45EH.

είναι μοντέλο 2005 , 2006 , 2007 αντίστοιχα ...
Με λίγο ψάξιμο πάντως που έριξα, και χωρίς να γνωρίζω αν είναι πράγματι έτσι, η PV45EH θεωρείται φετινό μοντέλο και μάλιστα απάντηση στο πρόβλημα της 60άρας με τα μωβ φίδια! Οι διαφορές της είναι στο 8.000:1 κοντράστ αντί για 10.000:1 της σειράς 60 και η μείωση των χρωματικών διαβαθμίσεων στις 2.048 από τις 3.072 (όπου το τελευταίο ακούγεται ότι ήταν η λύση στα φίδια).

Όπως και να'χει, μια ματιά ήταν αρκετή και η PV45 βρίσκεται ήδη στο σαλόνι μου :grinning-smiley-043

Kai εμενα ο πωλητης μου ειπε οτι ειναι φετεινο,αλλα δεν το εφαγα,πως σου φαινετε τωρα πουτην απεκτησες?και σε τι τιμη>?

Με λίγο ψάξιμο πάντως που έριξα, και χωρίς να γνωρίζω αν είναι πράγματι έτσι, η PV45EH θεωρείται φετινό μοντέλο και μάλιστα απάντηση στο πρόβλημα της 60άρας με τα μωβ φίδια! Οι διαφορές της είναι στο 8.000:1 κοντράστ αντί για 10.000:1 της σειράς 60 και η μείωση των χρωματικών διαβαθμίσεων στις 2.048 από τις 3.072 (όπου το τελευταίο ακούγεται ότι ήταν η λύση στα φίδια).

Όπως και να'χει, μια ματιά ήταν αρκετή και η PV45 βρίσκεται ήδη στο σαλόνι μου :grinning-smiley-043

Καλημέρα, Χρόνια Πολλά!!!!
Καλώς όρισες στο κλάμπ θέλουμε εντυπώσεις και πρώτα σχόλια καθώς επίσης και λίγες φωτογραφίες εάν αυτό είναι δυνατόν!!!-bye-

Ακόμα δεν μπορώ να έχω ασφαλή άποψη μιας και της έχω ρίξει brigthness/contrast και την αφήνω να περάσει τις πρώτες 100-200 κρίσιμες ώρες με το γνωστό dvdάκι να στρώσει ο φώσφορος. :grandpa:

Αυτό βέβαια δε με εμπόδισε να την ξεπατώσω τις 2 πρώτες ώρες, χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση, εντελώς out of the box. :D
Επαφή με plasma δεν έχω γενικότερα για να έχω ικανοποιητικό μέτρο σύγκρισης, αλλα σε σχέση με μια LCD που έχω επιτέλους βλέπω ταινία χωρίς να ψάχνω τα δρώμενα στις σκοτεινές σκηνές. Αυτό από μόνο του δίνει άλλη διάσταση.

Σχετικά με τις εγγενείς αδυναμίες των plasma μου παρουσιάστηκε burn-in λόγω των μαύρων μπαρών στην ταινία που έβλεπα (king kong από hd-dvd) αλλά είναι φυσιολογικό σε αυτές τις πρώτες ώρες.
Επίσης, όπως οι lcd έχουν το ghosting, οι plasma ενδέχεται να αφήνουν κίτρινες και μπλε ουρές όταν ένα πολύ φωτεινό αντικείμενο κινείται σε σκούρο background και η αλήθεια είναι ότι είναι παρατηρήσιμο αν θες να το δεις αλλά ίσως και να μην μπορείς να το δεις. Όπως συμβαίνει δηλαδή με το rainbow effect των dlp προβολέων.

Από μωβ φίδια δεν έχω παρατηρήσει τίποτα αλλά αν δεν το τεστάρω με κάποια σίγουρη ταινία που προτείνουν τα παιδιά στο άλλο thread δεν μπορώ να ξέρω. Για το αν είμαι ευχαριστημένος από την αγορά, σας κάνω copy/paste στο επόμενο ποστ αυτά που έγραψα στο γειτονικό avsite. :2thumb22sup:

Με αφορμή μια πλάσμα Panasonic 37pv45eh που πρόσφατα πέρασε το κατώφλι του σπιτιού (ήρθε να πουλήσει μούρη στην lcd :cool4:), ανοίγω αυτό το thread για να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις. :lehrer:

Καταρχάς πιστεύω ότι η πρόταση "απροβλημάτιστη τηλεόραση τελευταίας γενιάς" είναι σχεδόν οξύμωρη αυτή την εποχή, και εννοώ την μετα-CRT εποχή. Από τη στιγμή που αποφασίζουμε να αφήσουμε τα μπαούλα πίσω, υπάρχουν δύο δρόμοι με τα πλεονέκτηματα και τα μειονεκτήματά τους.

Πάμε σε LCD?
Δε λέω, ωραίες οι σούπερ αναλύσεις, μεγάλη απόλαυση να κολλάς τη μούρη σου πάνω σε υλικό HD και να βλέπεις τις λεπτομέρειες αλλά, για κάτσε, μήπως έχεις σκοπό να δεις καμιά ταινία με βαθειά σκοτάδια? Γκρι πέπλο που σε έφαγε. Θες να βελτιώσεις αυτή την κατάσταση σε σημαντικό βαθμό; Δώσε 2μισι-3 χιλιάρικα και ΙΣΩΣ κάτι γίνει. Όχι και τίποτα φανταστικό, εγγενής αδυναμία της τεχνολογίας είναι άλλωστε, το έχει στο dna της. Μήπως θες να δεις τηλεόραση? Την πάτησες. Το 75-80% των LCD (και ίσως λίγες λέω) πατάνε μπανανόφλουδα σε υλικό SD, πόσο μάλλον σε τηλεοπτικό σήμα.

Πάμε σε Plasma?
Δε θα σου δώσει ακόμα 1366x768 σε τιμή κιλού, πόσο μάλλον 1080p, αν και είναι πολύ κοντά. Θα σου δώσει όμως 1024x768 στις 42 ίντσες και χρώματα που μουτζουρώνουν με ένα χιλιάρικο και κάτι ψιλά, ίσως ακόμα και κάτω απ'το χιλιάρικο. Αν συνηθίζεις να παρακολουθείς ταινίες για να δεις την ταινία και όχι για να μετράς τα πίξελ μήπως εξαφανίστηκε κανένα, τότε θα σου προσφέρει τη χρυσή ισορροπία ανάμεσα σε τηλεοπτικό σήμα, dvd και υλικό HD. Και θα δείχνει παραπάνω από αξιοπρεπέστατα και εντυπωσιακά, μάλιστα με μαύρα που δεν απέχουν ιδιαίτερα από CRT.
Αδυναμίες? Έχουν φυσικά. Με πρώτο και καλύτερο το burn-in που σε αναγκάζει όταν βλέπεις στατική εικόνα να βγάζεις σπυράκια. Το φαινόμενο έχει βέβαια βελτιωθεί δραματικά στις τελευταίες πλάσμα σε σημείο να μη σε απασχολεί αλλά δεν έχει εξαφανιστεί. Επίσης, το ανάλογο του ghost των lcd εδώ το έχουμε σε γρήγορα λευκά αντικείμενα όπου σε μαύρο φόντο τα ακολουθεί μια κίτρινη ή μπλε ουρά, για όσους το βλέπουν όμως, όπως το rainbow των dlp. Και αυτό βέβαια ιδιαίτερα βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν. Τη θες για monitor με το PC? Καλύτερα να το ξεχάσεις, όχι τόσο για το mission imposible 1:1 αλλά γιατί δε θέλει πολύ να σου μείνει μόνιμη η Έναρξη κάτω αριστερά.

Όμως, ξαφνικά βλέπουμε τις τιμές τους λιώμα. Για παράδειγμα, Panasonic 37 ίντσες 1024x720 στα 850 ευρώ είναι μάλλον κάτι που δεν αργεί να βρεθεί στο σαλόνι σου. Οι LCD καλές και χρυσές αλλά τώρα ξεκινά το πανηγύρι. Σε 6-12 μήνες τα 1366x768 θα είναι ο φτωχός και απαξιωμένος συγγενής. Ακόμα και τα 1080p όμως, αν δε συνδυαστούν με βαθύ μαύρο, θα είναι ικανά να προσφέρουν απόλαυση σε μια απαιτητική ταινία;

Τι περιμένουμε?
Να πάρει τη σκυτάλη η OLED και να δούμε αν επιτέλους θα έρθει η μέρα να τα συνδυάζουμε όλα σε μια συσκευή. :captain:

Μέχρι τότε... ζυγίσουμε τις ανάγκες μας και συμβιβαζόμαστε!

Απλά για να γνωρίζετε... τα μωβ φίδια κάνουν τον περίπατό τους και σε αυτό το μοντέλο, στις γκριζοπράσινες διαβαθμίσεις όπως ακριβώς έχει αναφερθεί και για την 42pv60 στο άλλο thread. Τα είδα στην ταινία "Νιώσε το ρυθμό" με τον Μπαντέρας στο 11ο λεπτό, στον τοίχο που βρίσκεται πίσω από εκεί που κάθεται. Ήταν το μοναδικό σημείο που το παρατήρησα χωρίς να ψάχνω φίδια ενώ δεν είδα κάτι άλλο στην υπόλοιπη ταινία.

Κατά τα άλλα η τηλεόραση συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή και απολαυστική!

Απλά για να γνωρίζετε... τα μωβ φίδια κάνουν τον περίπατό τους και σε αυτό το μοντέλο, στις γκριζοπράσινες διαβαθμίσεις όπως ακριβώς έχει αναφερθεί και για την 42pv60 στο άλλο thread. Τα είδα στην ταινία "Νιώσε το ρυθμό" με τον Μπαντέρας στο 11ο λεπτό, στον τοίχο που βρίσκεται πίσω από εκεί που κάθεται. Ήταν το μοναδικό σημείο που το παρατήρησα χωρίς να ψάχνω φίδια ενώ δεν είδα κάτι άλλο στην υπόλοιπη ταινία.

Κατά τα άλλα η τηλεόραση συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή και απολαυστική!

......Μήπως τελικά όλα αυτά, βρίσκονται στο ...μυαλό μας, με την έννοια ότι χάσαμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο?
Ισως πάλι να είναι καθαρά θέμα, ρύθμισης ή καλιπραρίσματος -bye-

Τί θες να πεις;
Το ότι υπάρχουν είναι γεγονός και όχι στο μυαλό μας και οφείλουμε να το αναφέρουμε. Μάλιστα τόνισα ότι τα είδα χωρίς να τα ψάχνω.
Το πόσο και αν ενοχλούν τον καθένα συμφωνώ ότι είναι υποκειμενικό και προσωπικά δεν μου χαλάνε καθόλου την απόλαυση.

Με τις ρυθμίσεις έχω καταλήξει ότι μπορείς να τα εξαλείψεις σε μια συγκεκριμένη σκηνή γιατί απλά... αλλάζεις τα χρώματα της διαβάθμισης. Αυτή όμως η διαβάθμιση μπορεί να υπάρξει μετά σε άλλες σκηνές.

καλησπερα, παρακολουθω το φορουμ καιρο, αλλα γραφω για πρωτη φορα, για να πω οτι πηρα την TH-37PV45EH, και συγκεκριμενα απο το shop21, για 850 ευρω με δωρο εναν ψηφιακο αποκωδικοποιητη (listed price ~60euros) την εστησα και ειναι πραγματικα εξαιρετικη επιλογη. Αν σκεφτει κανεις και το ποσα κοστισε!

καλησπερα, παρακολουθω το φορουμ καιρο, αλλα γραφω για πρωτη φορα, για να πω οτι πηρα την TH-37PV45EH, και συγκεκριμενα απο το shop21, για 850 ευρω με δωρο εναν ψηφιακο αποκωδικοποιητη (listed price ~60euros) την εστησα και ειναι πραγματικα εξαιρετικη επιλογη. Αν σκεφτει κανεις και το ποσα κοστισε!

Καλως όρισες λοιπόν-bye- , εξαιρετική επιλογή, όμως για "μπάσε "μας λίγο στα ενδότερα της πλάσμα.
Τι υλικό την τάισες?, πως ανταποκρήθηκε, μπορείς να ανεβάσεις φωτό, την προσφορά την είχα δεί κι εγώ, είναι σε ασημί μάτ?
Πες λοιπόν τις εντυπώσεις σου:BDBDG54:

Διαβάζω εδώ: http://www.shop21.gr/product/product.hel.asp?pfid=25933&prid=26501, μιλάμε ότι πρόκειται για μοντέλο του Φεβρουαρίου 2007-bye-

Δεν καταλαβαινω τιποτα. Στη Δ.Ευρωπη ηδη κυκλοφορει απ'το Μαρτη το καινουργιο μοντελο TH-37PX70 (κατα τα γνωστα στις 42 ιντσες ηδη κυκλοφορει η αντιστοιχη 42PX70). Πανελ 10ης γενιας. Θεωρειται μακραν η καλυτερη HD-ready 37αρα πλασμα με τιμη γυρω στα 1200 Ευρα:

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma/Panasonic_th37px70.htm

Πριν μια βδομαδα ρωταω Media Markt Π.Φαληρου ουτε που την ξερανε. Παιρνω την αντιπροσωπεια και λενε "ναι, τη φερνουμε, διανεμεται". Ρωταω Media Markt Αμαρουσιου: "αναμενεται". Μυλος.

Ωχ, μας δουλευουν οι Αγγλοι. Μηπως μας δουλευουν και τα Γιαπανια? Τι πα´να πει νεο μοντελλο 9ης γενιας πανελ 37PV45EH οταν ενα μηνα μετα βγαζει παλι νεο μοντελλο 10ης γενιας πανελ 37PX70 (προφανως ριχνοντας τις μετοχες της πρωτης). Γιατι αμα το "νεο" ειναι ενος μηνος, τοτε ολη η ιστορια ειναι φαιδρη.

Δοκιμασμενη συνταγη. Τη φερνουν στο μαγαζι και καλα "καινουργια παραλαβη" και σε τιμη "τζαμπα" ενω εν γνωση τους εχει βγει το επομενο μοντελλο που ακριβως γι'αυτο το λογο το παλιοτερο ειναι πια φτηνο. Φευγει το στοκ ζεστο κουλουρι κι οταν σ'εξι μηνες τελειωσει σου εμφανιζουν την 37PX70 ενω στα σκαρια ειναι ηδη η επομενη. Αθανατο δαιμονιο.

Last edited:
επειδη δεν μπορω να βαλω λινκ με εικονα αν δεν συμπληρωσω 10 ποστς, κανω αυτο και σορρυ που θα το κανω quote παιδια:)

Karteo καλωσήρθες...

τι έγινε?..εντυπώσεις???

βρε παιδιά ..κανένας άλλος την έχει αποκτήσεις???

thanks για τις ευχες και το καλωσορισμα παιδια.

oι εντυπωσεις μου ειναι εξαιρετικες ως τωρα. την συνεκρινα με μια KDL-40V2000 που εχει ενας φιλος στο διπλανο διαμερισμα και εχει καλυτερη τηλεοπτικη εικονα με τα μισα χρηματα. εχω βαλει dvd αλλα απο scart, ψαχνω να αγορασω ενα με HDMI αλλα δεν προλαβα ακομη. Ακομη και απο Scart ομως ειναι εξαιρετικη η εικονα. φιδια, σαυρες και αλλα ερπετα δεν εχω δει ακομη :), εχω βαλει μερικα dvd οπως Βattle Royale, V for Vendetta, Babel και η εικονα ειναι εξαιρετικη, αν και την εχω ακομη στο στρωσιμο με χαμηλο contrast και brightness. Απο το ψηφιακο η εικονα ειναι εξαιρετικη και η κινηση στα αθλητικα ειναι αψογη χωρις σκιες. Η τηλεοραση δεν ειναι κανα hitech gadget, δεν εχει σπουδαιο μενου, αλλα εχει 2 hdmi, 3 scart, grey masking οταν παιζεις 4:3, και εκατσε τελεια στο χωρο που ειχα. Νομιζω οτι ειναι εξαιρετικη αγορα. 850 ευρω με το digital receiver, δηλαδη καπου 800 ευρω καθαρα για την τηλεοραση.

με ολα αυτα ως δεδομενα, frankly my dear i don't give a damn for the 37PX70 , οπως θα ελεγε κι ο Rhett Buttler ;) αν και πιστευω οτι λογικα θα ειναι καλυτερη τηλεοραση, αλλα εχει και 50% ακριβοτερη τιμη. αυτα εκ πρωτης....

IMG_2674%5B1%5D.jpg

IMG_2676%5B1%5D.jpg

IMG_2677%5B1%5D.jpg

Last edited:
Δεν καταλαβαινω τιποτα. Στη Δ.Ευρωπη ηδη κυκλοφορει απ'το Μαρτη το καινουργιο μοντελο TH-37PX70 (κατα τα γνωστα στις 42 ιντσες ηδη κυκλοφορει η αντιστοιχη 42PX70). Πανελ 10ης γενιας. Θεωρειται μακραν η καλυτερη HD-ready 37αρα πλασμα με τιμη γυρω στα 1200 Ευρα:

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma/Panasonic_th37px70.htm

Πριν μια βδομαδα ρωταω Media Markt Π.Φαληρου ουτε που την ξερανε. Παιρνω την αντιπροσωπεια και λενε "ναι, τη φερνουμε, διανεμεται". Ρωταω Media Markt Αμαρουσιου: "αναμενεται". Μυλος.

πριν την αγορασω εψαξα και σε κατι γερμανικα σαιτς, και ειχαν την 37PV45 με μερα κυκλοφοριας 1-2-2007 και αρχικη τιμη 1100 ευρω και πτωση στα 930 σημερα. την 37PX70 την ειχε για Απριλιο και αρχικη 1200 περιπου. Η σκοπιμοτητα για αυτο ειναι αποριας αξια.